zuzinapipina
17. aug 2019
4832 

Prečo si ženy priťahujú do života len samých debilov?

V poslednej dobe sa často stretávam s príspevkami mamičiek, ktoré žiadajú o pomoc či radu, pretože ich opustil partner alebo ich partner ponižuje, bije či ostali sami s dieťatkom. Možno sami odišli od nejakého debila( píšem debil, pretože slovíčko debil je najčastejšie v diskusiách spomínané, neskôr vysvetlím, že to vlastne debil ani nie je).
Dosť často ale vidím nemilé reakcie niektorých žien, ktoré nechápu ako si môže nejaká žena, nájsť takého debila a ešte si s ním spraviť aj dieťa, prípadne sa nešetrí ani na urážkach typu, a to citujem:
,, veď ty nie si určite normálna, keď si si našla takého",
,, určite si si ho zaslúžila'',
,, chúdence deti, čo majú takých rodičov'',
,, pretože ak si niekto nechá urobiť od takeho idiota dieťa ,tak tá žena nie je o nič lepšia . Len chúďatá tie deti, čo sa rodia z takýchto vzťahov. A poslednú dobu sa s týmto roztrhlo vrece. Trochu rozmýšľam s kým idem do vzťahu a s kým si urobím dieťa.
,, ja tiež nechápem ..kravy sú to...prvý raz sa dá odpustiť ale dva krát to isté...a čo tie deti????chúdence..."

A ďalej ani nemusím písať... Mnohé mamičky a ženy si sem prichádzajú po radu, sú naozaj v zlej situácii, no stalo sa. Aj sa stať malo, pre niečo určite. Namiesto pomoci sa tu však stretávame, a to skoro v každej diskusii, len s ponižovaním, kritizovaním, sudením ba až nadavaním...

Keďže sama som si takého,, debila" našla, dovolím si dať poniektoré veci na správnu mieru a prípadne objasniť správanie niektorých žien.

Žena, ktorá si takého nejakého,, debilka" nájde, často pochádza z nie celkom dobre funkčnej rodiny. Pravdepodobne pochádza z rodiny, kde boli hádky na každodennom poriadku, kde láska a rešpekt boli cudzie slová, častokrát padla aj facka, urážky a ponižovanie tiež nechýbali. Ja som tiež vyrastala v rodine, kde sa moji rodičia často hádali. Mama sa snažila zarobiť každú korunu navyše, aby nám mohla kúpiť čo sme potrebovali, čas na nás moc nebol, otec mal veľa roboty okolo domu a v záhrade. A tak sme ako decká vymýšľali, čo však smerovalo k tomu, že sme vždy niečo vyparátili. Následkom však boli NEVEDOMÉ tvrdé slová ako:,, no čo si ty zaslúžiš? Nič!", alebo ešte lepšie: ,, neni si ničoho hodná"! Slová, ktoré však aj rodičia počúvali od svojich rodičov a opakovali nám ich iba ako dobre naučené frázy. Bez hlbšieho významu.

Dievča, ktoré celý život počúva, že neni ničoho hodné, si to celou svojou mysľou a srdcom začne samozrejme o sebe aj myslieť:,, veď mi to moji rodičia často hovorili, asi majú pravdu".

Čudujete sa prečo má v dnešnej dobe toľko žien depresie? Myslia si, že sú neni ničoho hodné. Že sú zbytočné a nemajú žiadnu hodnotu. Nikto im totiž nepovedal, že sú milované, krásne, jedinečné a úžasné. Miesto toho počúvali opak, ktorý sa hlboko zapísal do ich vnútra.

Takže keď takéto dievča vyrastie, nie náhodu si do svojho života pritiahne chlapca, ktorý sa bude k nej správať podobne ako jej otec. V jej mysli stále prebieha už tá milión krát prehrávaná veta, veď si nezaslúžiš nič dobré ani dobrého chlapca. A tak príde výkvet ako svet. V nefungujúcom vzťahu plnom hádiek si dievča myslí, že práve toto je ten pravý vzťah. Hádky a urážky sú asi normálne, keď sa aj mama s tatom hádali či urážali a koľko sú už spolu. Asi to musím len znášať, obetovať sa, veď som určite ja tá zlá. Rozmýšľajúc aj nad tým, že možno dieťatko partnera zmení. No márne, častokrát nastáva ešte horšie obdobie.

Keď si však žena začne uvedomovať, že nie je šťastná a že asi niečo nebude na poriadku s takýmto vzťahom, príde si po radu napríklad aj sem( a stáva sa často aj to, že už je tehotná). Namiesto láskavého vysvetlenia sa jej dostane len totálnej potupy. Viete, ona to tak nevidí, že takto normálny vzťah nemá vyzerať a že milujúci partner sa takto predsa správať nemá. Vyrastala v tom a pekné vzťahy videla možno len v romantických filmoch. Skutočne málo žien napíše úprimné a povzbudzujúce slová, vysvetlenie prečo sa jej deje, čo sa jej deje.

Veríte na náhody? Lebo ja nie a ani taký partner v našom živote nie je žiadna náhoda. Správa sa k nám iba tak, ako mu dovolíme. Ak by sme boli so sebou vyrovnané a ľúbili sa, nedovolili by sme nikomu aby sa k nám takto správal. Nikomu. A ten kto by nás skutočne ľúbil by sa k nám ani nikdy tak nechoval. Jediné čo treba spraviť je začať sa dívať na seba s láskou a vážiť si svojej maličkosti. Potom zmení pohľad na vás aj partner. A ak nezmení, je čas poďakovať mu za cennú lekciu a odísť. Neprišiel do vášho života aby vám ublížil, práve naopak, prišiel, aby vás naozaj veľa naučil. Ak ste to nepochopili pri otcovi, ktorý vás ponižoval, prišiel jemu podobný partner. A ak to nepochopíte na prvý krát, príde ďalší a ďalší, až pokiaľ si neuvedomíte svoju skutočnú hodnotu. 

Takže taký,, debil", ktorého som si aj ja mimochodom do svojho života pritiahla, debil vlastne ani nie je. Prečo? Je to jednoduché vysvetlenie. Ako vnímame seba, tak nás vníma aj partner. Chyba nie je v ňom, chyba je v nás. On cez to ponižovanie a urážky iba kričí:,, MáriaBrehy žena veď sa preber, rob so sebou voľačo, veď si úžasná. Že ti to ešte nikto nikdy nepovedal? Tak si to skús začať hovoriť sama a to sa ešte len začnú diať veci"! Je to náš záchranca, snaží sa nám pomôcť, aj keď to možno nevidíme. Mali by sme mu byť vďačné a nie ho debilom nazývať 😊

A či sú tie deti chúdence, ako to niektoré píšete? Ani zďaleka. Každá maminka chce pre svoje deti len to najlepšie, každá ľúbi z celého srdca. Tak tie deti chúdence z toho prosím vynechajte. Každá jedna z nás prekonáva inú životnú skúšku. Jedna si má napríklad uvedomiť svoju vlastnú hodnotu a o to lepšie naučí aj svoje deti ľúbiť sa a druhá sa má zase naučiť nesúdiť druhých a naučiť to aj svoje deti😉.

Milé mamičky, ženy, prosím snažme sa s rešpektom odpovedať na každú otázku, prosbu, pomoc, radu a keď nevieme pomôcť, aspoň neubližujme. Každá z nás je iná, každá vidí veci inak a každá je na inom stupni chápania. Niektorá sa poučí hneď na prvý krát, niektorá až na desiaty. To však neznamená, že je niektorá z nás hlúpa či menejcenná a možno si ani vo sne nevieme predstaviť, čo všetko si v detstve prežila. Kam by tento náš 🌏 smeroval s takýmto prístupom, ako sa tu niektoré správame a ubližujeme bezdôvodne. Aj keď máte naozaj chuť napísať nejaký uštipačný komentár, radšej si zakusnite do jazyka. Modrýkoník nie je miesto na riešenie si svojich komplexov, neslúži ani na zdvíhanie si ega cez výsmech iným. Modrýkoník je miesto, kde si môžeme vzájomne radiť, podporiť sa či potešiť. Tak vás so všetkou úctou a pokorou prosím aby to tak aj ostalo 💜.

Zdroj foto: pixabay.com 

17. aug 2019
Autor komentár zmazal

😍❤👍 suhlasim! Mali by sme si tu radit, pomoct, pripadne podat na dialku povzbudive slova, ale tu to je uz horsie ako niekde v zenskej vaznici 😢😖 len vysmech, potupa, pohrdanie a v nekonecnom rade aj nadavky, akokeby tie, co to pisu neboli/su/nebudu! raz mozno v rovnakej situacii 😠
Ale rozmohlo sa to hlavne velkou slobodou a anonymitou na social. sietach ...lebo ako sa povie, cez mobil ci sklo monitoru jednu po hube nedostane nikto predsa 😕👎🙄

17. aug 2019

Súhlasím... Tiež keď sme sa brali bol abstinent, pomáhal zo všetkým a teraz po 20 tích rokoch holduje alkoholu, cely deň preleži pred telkou alebo s mobilom v ruke... Lebo ani jeho kamaráti vraj doma nič nerobia... Tiež je z rozvedenej rodiny..

18. aug 2019

🙏❤

18. aug 2019

@veriine tak to áno, sociálne siete vedia pomôcť, ale rovnako aj ublížiť...

18. aug 2019
Autor komentár zmazal

@adulka07 to je ale velmi smutne 😢 Hm, ja by som sa zacala spravat rovnako, preco nie? Ked jeho argumentom je to, ze aj "ini" nic nerobia, tak ja by som argumentovala, ze "dalsi" (muzi) zasa robia a preto sa o nich zeny aj patricne (rovnocenne) staraju 😀
Takze ako on k tebe tak ty k nemu 😎 A nevrav prosim, ze ho lubis a cakas, ze sa zmeni...uz si zvykol, ze to takto u vas funguje 😔 toho preberie len zivot, a teda nakopat ho riadne do zadku a ked nie, nech sa stara ina - nejaka lepsia, ak taku hlupu vobec najde 😉😂 Neboj, ziadna mlada ani nova by mu toto netolerovala (ale to vieme len my zeny 😉 )

18. aug 2019

Chvála Bohu sa má daná téma netýka, ale pekne si to napísala.

18. aug 2019

Áno, je to pravda! Zranená žena si k sebe pritiahne zraneného chlapa. Možno aj nájde silu a rozíde sa s ním, ale ak je jej zranenie stále nevyliečené, často si zas nájde ďalšieho zraneného partnera. A potom počuje od okolia - Tá má ale smolu na chlapov!
No áno... má v sebe zranenú ženu a tá priťahuje ako magnet, polovičku k sebe pasujúcu.
V živote dievčatka/ženy je dôležitým, ak nie najdôležitejším, človekom práve otec. On u nej nastavuje hranice dôvery v samu seba. On u nej formuje obraz budúceho partnera.
On jediný jej môže povedať, že je šikovná, krásna, milá a tieto slová sú bez sexuálneho kontextu. A teda dievča si buduje svoje prirodzené sebavedomie. Nie je to snaha uspieť u opačného pohlavia.
Podobnú jedinečnú funkciu má otec i u chlapcov. Učí ich, ako si stáť za slovom, ako byť oporou a ako stopnúť hnev v bode, kedy prechádza do deštrukcie. To sú tie hry otcov a synov, kedy sa jašia, šaškujú a keď chlapec už začína prekračovať hranice bezpečia, otec povie - stačilo. Dieťa sa upokojí a hra môže pokračovať.
Matka, ak má podporu partnera, stáva sa nežnou a láskavou opatrovateľkou rodiny.
A kolo je uzatvorené. Každý má svoju úlohu.

18. aug 2019

@andri7 krásne napísané 💜💜💜

18. aug 2019

@zuzinapipina Ďakujem 💚💚 Žiaľ, dnes sme náchylní hľadať vinu. V sebe, partnerovi, spoločnosti, šéfovi....
Namiesto hľadania dôvodu a potom riešenia. Samozrejme, hľadať by mali obaja partneri...

18. aug 2019

@zuzinapipina spamujem, ale ešte mi napadlo... Ak nejaká žienka príde s prosbou o radu, alebo sa len proste potrebuje vypísať a dostane sa jej ako spätná väzba odsúdenie, výsmech, pohŕdanie a podobne... mali by sa nad sebou zamyslieť najmä autorky tejto "pomoci"
Každé pohŕdavé a zlomyseľné vyhlásenie totiž hovorí o nej samotnej. Vyrovnaný a spokojný človek, ako o sebe často tvrdia, nemá potrebu hodnotiť a zosmiešňovať druhého človeka.
Takže mnohé koníkovské diskusie sú krásnou sondou do duše každej zapojenej žienky.

18. aug 2019

@andri7 presne, naozaj úplne vystrihnuté💜

18. aug 2019
31. aug 2019

@zuzinapipina krasne napisane ako o mne.... Prvy bol mega debko , odisla som a pri druhom som mudrejsia.... Uvidime o par rokov ako sa to rozvinie ale vdaka prvemu viem ze som silna a dokazem co len chcem a to ucim aj moje baby 😍

20. okt 2019

@lucinkab tak to je super a úžasné, že vychovávas aj svoje baby tak💜

20. okt 2019

Ja sa fakt čudujem, že tie užívateľky sú tolerovane. Majú v diskusiách 24000 príspevkov a urážajú kto sa kde nadýchne a nikto ich z toho koňa nevymaže. Lebo veď je to "len názor"... Skloňuje sa pojem hate speech, nenávistne prejavy na internete. Tu je milión príkladov pre hate speech. A malo by sa to riešiť.

20. okt 2019

Ja len doplnim ze idiota si moze najst aj dievca z dobrej, harmonickej a milujucej rodiny. Proste sa to stane. A stane sa to tak ze prehliadne a toleruje urcite naznaky idiotskeho a debilneho spravania partnera a pomaly ich prijme za bezne. A este sa aj citi previnilo lebo "keby ho neprovokovala tak sa to nestane". Prave z niecoho takeho taham sestru, uspesnu, spolocensku, ako dieta milovanu a podporovanu...nastastie sa mi preriekla skor ako po svadbe stihla otehotniet takze to nebude az take tazke zabuchnut za nim dvere bez akejkolvek spojitosti. A to opusta cloveka ktoreho vsetci poznaju ako mileho sarmantneho skromneho cloveka...doma sa bohuzial menil na hovado.

20. okt 2019

Doteraz si pamätám, ako som kedysi založila tému v diskusii o tom, že budem mladá, 18 ročná matka (stalo sa tak pred 7 rokmi a mimochodom, mám dosť slušnú prácu a VŠ) ale niektoré baby mi písali, že som len jedna z ďalších deciek čo majú decko a že som sa mala chrániť a som nezodpovedná (nehovoriac o tom že som otehotnela počas užívania HAK)... No proste otras. Samozrejme, boli aj povzbudivé slová, ale ako to tak býva, človek si zapamätá skôr to zlé, ako to dobré. Pritom počítam, že takéto ženy sú v skutočnom živote ticho, nevyjadrujú svoj názor a tak sa ventilujú tu.

20. okt 2019
20. okt 2019

Suhlasim s tymto clankom :D obcas , ked citam taketo clanky tu na Mk, a vidim, ze niekedy komentuju takuto temu tie iste mamicky, co maju hnusne urazlive komentare, tak si to mozu radsej odpustit a neurazat zakladatelku temy :D a popri tom sa este pohadaju ine mamicky "chytre " tie co si myslia, ze su bezchybicky :D

20. okt 2019
Autor komentár zmazal

@zuzinapipina Nezvyknem reagovať, ale toto je veľmi pekne a pravdivo napísané 👏

20. okt 2019

Ja teda nezvyknem taktiež reagovať ale teda plne súhlasím a veľmi sa teším ako niekto krásne vystihol situáciu na MK. 👌👍

20. okt 2019

Tak ja neviem...ja tiez pochadzam z rodiny kde to bolo velmi komplikovane, mohli by dramu podla nas napisat a preto som sa zaprisahala ze moje deti v nicom takom vyrastat nebudu, ziaden krik, hadky, vyhrazky a alkohol...tiez som mala sebavedomie na bode mrazu ale jednoducho pre svoje deti som chcela len to najlepsie a aj som im to najlepsie nasla...podla mna su jednoducho niekedy len zeny zaslepene a nevidia alebo nechcu vidiet a chlapi su zas velmi dobri herci bohuzial ☹

20. okt 2019

Úplne super vystihla si podstatu hádam sa tu začne riešiť podstata modrého koníka a nie urážky .... Všade kde čítam skoro v každom príspevku ktorý ma zaujme sú urážky a podobne...... Koľko krát by som aj ja potrebovala radu a rada tu niečo napísala ale nechcem sa stretnúť s takýmto reakciami

20. okt 2019

Vyborne🙏 ono najlahsie sa hodnotia ini,vsetci su mudri cez siete

20. okt 2019

Veľmi múdro napísaný článok,plne súhlasím, aj ja som 1x pýtala radu ale po tých komentároch som mala nervy sama na seba, že som sa vôbec dovolila na niečo opýtať 😉, keď mám niekedy nejaký problém, riešim to radšej s ľuďmi, ktorí majú do toho co povedať a danej veci sa rozumejú 😘

20. okt 2019

@andri7
@zuzinapipina obe ste to krasne vystihli

20. okt 2019

Ďakujem moc dievčatá 💜💜💜
Iba doplním, práve preto som písala, že takéto ženy, ktoré si nachádzajú takých partnerov ČASTO KRÁT alebo pravdepodobne pochádzajú z nie dobre fungujucej rodiny... Takze nie vždy to tak je a aj z milujúcej rodiny si môže žena nájsť takého partnera. Ja to vsak vnímam tak ako to tu bolo už napísané, čo vyžaruješ=to priťahujes. Len to je tam niekde v hĺbke skryté, ktovie. Cieľom článku bolo aby sme sa tu neodsudzovali, ale naopak pomáhali. A možno sa v tom nájde aj mamička, ktorej sa to dotkne a zmení v sebe niečo a pri najbližšom príspevku si radšej zakusne do jazyka, akoby mala ublížiť. Kiežby 🙂

20. okt 2019

súhlasím s autorkou - a platí to o mnohých príspevkoch a hodnoteniach - my ženy by sme sa mali viac podporovať a vzájomne si pomáhať

20. okt 2019

A potom je tu ešte otázku , kto tých “debilov” vychováva.

21. okt 2019

@godyna rodičia, ktorých ich rodičia vychovávali ešte horšie.

21. okt 2019

Ďakujem za tieto slová. Práve minulý týždeň som čítala prispevok, kde žena hľadala pochopenie a radu a možno iný uhol pohľadu na problém, ktory sa deje v jej rodine. Hneď sa ako osy do nej pustilo kopec žien, že čo sa sťažuje, že aj oni to majú ťažke a podobne múdre reči.... bolo mi z toho veľmi smutno. Namiesto riešenia problému a povzbudenia si do nej v úvodzovkách kopli.... Smutne...aj toto je obraz tejto doby.... Preto veľmi ďakujem za tento príspevok..

Kiež by ho čítali ženy, ktoré netušia, že existuje niečo ako empatia.

21. okt 2019

Vieš, ale ak tie deti žijú zase v takom nefunkčnom vzťahu kde je jeden z rodičov ponižovaný (nie vždy je to žena), tie deti to zase nasávajú ako bežnú realitu života. V tomto zmysle sú to chúdence, ktoré sa budú zase boriť životom...
Ale áno, reakcie žien ako si popísala typu "aký išiel takú našiel"... ani by som sa nečudovala keby mali doma rovnaký problém a v podstate tak nadávajú samy sebe, a hnevajú sa že nedokážu odísť ,či začať konať a dať mužovi najavo kto vlastne sú.

21. okt 2019

ja už nejaký ten rôčik sem chodievam málo max tak zaktualizovať bazárik občas síce otvorím nejaký ten príspevok ale po komentároch plných zloby aj zatvorím a smutne skonštatujem kde sú tie staré časy keď som tu začínala a naozaj to bolo o radách a pomocnej ruke... a niekedy ako dnes pri tomto článku si poviem hurá niečo empatické a zmysluplné @zuzinapipina dobre si to napísala aj toto je jedna z príčin prečo sa takéto veci stávajú no má pravdu aj @tykat ...
súhlasím aj s @montemotherone že za útočnými nickmi sú často schované ženy ktoré majú problém sami so sebou ja poznám zopár takýchto žien scenár doma despota, nadávky, zhadzovanie,z jeho strany nevera atď tvária sa pred známymi aký krásny, úžasný vzťah majú ... ona si to potom odventilováva na svojom okolí mimo domu,zákazníkoch v práci,či kolegoch a správa sa ako jej manžel k nej doma....

21. okt 2019

Krásne a trefne napísané, úplne sa s tým stotožňujem 😉

21. okt 2019

Mala som prvého muža debila. Ja som si ho vybrala. Mali sme to šťastie, že sme nemali deti. Potom som sa začala mať rada. Teraz mám skvelého chlapa, ktorý ma ľúbi. Paradoxne nás zoznámil ten debil 😅
Ale krásne napísané

21. okt 2019

@montemotherone áno, máš pravdu, takto sa to odovzdáva z generácie na generáciu. Len tie chudéce deti tu v diskusiách boli nazývané hlavne kvôli, akú majú "hlúpu" matku. A to teda vôbec nie je pravda. V takomto zmysle som to ja myslela. A je teda smutné, čo všetko zlé sa na deti nalepí od rodičov, ale raz príde niekto a všetko to prelomí a pošle do dovidenia 🙂 aj už to posielam tiež 🙂

22. okt 2019

@zuzinapipina to je ako so všetkým, ľahko sa hodnotí, ak to človek nezažije. Ľudia nie sú vyložene dobrí, či zlí. Jednoducho niečo žijú, ocitajú sa v nejakých situáciách a reagujú na ne. Môj muž si tiež "užil" s rodičmi svoje. Tiež sa začal správať podobne a vychádzať z toho čo videl. Tiež to bolo ťažké a ak by bol vtedy MK, asi by mi tu otvorili oči a dnes už nie sme spolu. Ja som si to odtrpela, nejako prežila, spracovala a začala komunikovať iným spôsobom. Ľutujem, že som takto nezačala už dávno, veľa vecí by sme si nepovedali, veľa vecí by sa nestalo. Na druhej strane, k takémuto postoju ma doviedlo práve to, čo som si prežila a zmierujem sa s tým, že inak to ani nemohlo byť. Vyšla som z rodiny, kde som nemala žiadnu podporu, oporu, istotu. Môj muž, aj s jeho chybami bolo to jediné, čo som mala. Až časom som si uvedomila, že mám ešte niečo stabilnejšie. Boha a SEBA. Musela som veľa uvažovať, premýšľať a nájsť veľa síl "dupnúť si", aj keď som nemala šancu ísť niekde s dvoma deťmi. Pri jeho stykoch by ma pripravil aj o ne. Musela som zvoliť taký spôsob komunikácie, aby som zistila prečo sa ku mne správa ako sa správa a prečo je dôležité aby to zmenil. Práve moment, keď som ho upozornila na to, že nie som ani jeho agresívny otec, ani jeho panovačná matka, ktorá s otcom bojovala cez svoje deti, ponižovala a rýpala doňho cez ne... , práve ten moment mu konečne otvoril oči a začal na sebe pracovať. Naozaj sa otočil o 180° a po 22 rokoch spoločného života som mala pocit že sa konečne priblížil k môjmu pohľadu a k tomu, vo som si v skutočnosti musela zažiť s ním a jeho rodinou. To všetko len posilnilo moju vieru v Boha, v to, že skutočná láska naozaj existuje, ale je plná utrpenia. Lebo trpeli sme obaja. Ale každý iným spôsobom. Po rokoch mám naozaj pocit, že sa mi tie moje obete aj vrátili, aj keď neboli v tom momente očakávané. Niekedy mi je ľúto tých rokov, nebola by som taká zničená, unavená, ale na druhej strane, nenaučila by som sa tak veľa vecí o sebe, o mojom vzťahu k vlastnej rodine, nepreliečila by som všetky tie bolesti ktoré som si niesla.... Každý človek je naozaj darom. Len sa musíme CHCIEŤ niečo naučiť a nechať sa meniť, aj keď vo svojej podstate sme to stále my.

22. okt 2019

@montemotherone krásne si to celé napísala, aj si to krásne pochopila. Si úžasná a hlavne preto, že si sa nevzdala, postavila na nohy a začala sa meniť a ešte úžasnejšie je aj to, že si vďaka sebe dokázala zmeniť aj niekoho druhého. Klobúk dole 💜
Ja neverím, že robíme zle rozhodnutia, podľa mňa je každé jedno naše rozhodnutie dobre, aj keď okolie si často myslí svoje. Ale je to naša cesta a každé jedno rozhodnutie nas dovedie tam, kde budeme zase stáť o kus múdrejší. A ty teraz vďaka tomu vidíš výsledok a vďaka tebe je tento svet lepší 💜 A tiez si neviem predstaviť život bez Boha, a ďakujem mu, že mám to poznanie poznať ho 🙂 a ešte doplním to, že neverím ani ze existujú zlí ľudia. Zle su len veci a činy ktoré robíme, ale v každom z nás je hlavne to dobre, len niektorí sú tak na učení a robia tak, že to proste nedávajú najavo a ubližujú žiaľ. Ale zato sú to naši učitelia. Učitelia toho, že to čo robia, my nikdy nebudeme chcieť robiť 🙂

22. okt 2019

@zuzinapipina ešte by som chcela dodať, že často robíme vo vzťahoch chybu (muži aj ženy). Máme nereálne predstavy a idealizujeme si partnera, očakávame, že by mal toto a toto splniť a keď to splní, bude už všetko fajn. Pritom on tu nie je na to, aby napĺňal niekoho predstavy. On jednoducho nejaký je (tak ako my) a ten druhý ho musí milovať so všetkým. Inak by to už predsa nebol on. Áno, kompromisy bežného života sú potrebné, ale nemôžeme na partnera neustále tlačiť a nevidieť v ňom ľudskú bytosť so všetkými jeho bolesťami, neistotami, slávnosťami... On nevie, ako ten náš život, svet, má fungovať. Ako to celé vôbec je, či dopadne. Rovnako, ako my. To, ako to celé bude, je na obidvoch. Na tom, ako si to vystaviame. Akú cestu a predstavu o našom živote si spolu zvolíme. Nesmieme si len dupkať a fňukať a stavať sa do polohy chuderky, ktorej sa ubližuje. Každý (muž aj žena) musí byť vo vzťahu úprimný hlavne sám k sebe a musí sa vyhýbať citovej manipulácii (!!!) Tá vzťah zabíja. Každé naše konanie musí byť o láske k partnerovi, nie o tom, že ho chceme k niečomu jednoducho dokopať. Cez deti, cez dokazovanie lásky k sebe, cez mŕtvoly 😊 to je jedno. Musíme si niekedy naozaj klesnúť na dno svojho ega a dopriať mu aj posedenie s kamarátmi, aj niečo, čo chce len on sám pre seba a samozrejme neočakávať. Ale hovoriť o tom, čo chceme my. Konkrétne, jasne, bez výčitiek. Chlapi obzvlášť to naozaj potrebujú jasne a priamo.

22. okt 2019
Autor komentár zmazal

@montemotherone súhlasím 👍 a áno, keď chlapovi nepovieš narovinu, že chceš kabelku, presne tu, no tu vo výklade, nekúpi ti ju. Aj ked si mu dávala jasne signály 🤭😅 Oni majú iné chápanie a preto by sme to mali rešpektovať a neočakávať, je to zbytočné 🙂 oni na signály neveria 😊🤷‍♀️ale samozrejme myslím tým aj všetko ostatné, treba vedieť komunikovať a s láskou všetko vysvetliť, opísať svoje pocity, pýtať sa na pocity, a veľa iného 😊

24. okt 2019

@veriine presne tak. Ja to beriem tak, ze zeny ktore take komentare pisu su prave oni chuderky, ktore maju komplex z niecoho alebo su frustrovane a cez komentare sa ventiluju. A presne do oci by to v zivote nevedeli povedat napr. Ze ty blbka takeho debila si nasla.

4. dec 2019

Začni písať komentár...

Odošli