Makový cheesecake - U nás doma sa mak teší mimoriadnej obľube, jedno v akej podobe. Na kysnutom ceste, v závinoch, ako príloha k cestovinám či sladkým múčnym jedlám..a najnovšie tiež aj ako chutný sladký cheesecake. #mak #cheesecake

    Na raňajky sme mali tieto voňavé makové koláče. Na túto dobrotu si netreba privstať- dajú sa pripraviť už v klude večer, potom pomaly nechať kysnúť v chlade a ráno už len upiecť do zlatista. Okrem toho sú tieto koláčiky mimoriadne trvácne, chutia výborne aj po pár dňoch. #kysnute #mak

    Makové rezy s tvarohom a jahodovou dreňou, svieže rezy, ktoré určite zachutia všetkým milovníkom maku #mak

    lubos
    20. mar 2016    Čítané 837x

    Štrúdľa, ako má byť! (video, 9 min.)

    "Aké je to jednoduché, že?!" zvolala na záver receptu pani Gabriela Čechovičová, známa slovenská pestovateľka maku z Jarnej, ktorá pre vás, ženy z Modrého koníka, predviedla celý postup výroby domácej ťahanej makovej štrúdle tak, ako ju to naučila jej mama: dokonale!

    Pani Gabiku sme v sobotu navštívili v stánku Mak z Jarnej v novootvorenom trhovisku Freshmarket v Bratislave.

    Stánok Mak z Jarnej v bratislavskom Freshmarket-e.

    V Jarnej pestujú mak štyroch odrôd: biely, hnedý, modrý a sivý.

    Milá, usmievavá a pracovitá pani Gabika Čechovičová.

    __________________

    Ako teda na ťahanú štrúdľu?

    Tu je sľúbený podrobný video-návod od pani Gabiky:

    Ďakujeme, Gabika!

    S pozdravom, Ľuboš.

    P.S.: Modrokoníkovský admin Mário Šmýkal zverejní zaujímavý rozhovor s pani Gabikou v aprílovom vydaní magazínu Pyré pod názvom Pestovateľka maku: "Robím najťažšiu sedlačinu na Slovensku".

    ____________

    Pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.