Výsledky vyhľadávania pre slovo “#spenat”
Dusičnany a dusitany v zelenine na prvé príkrmy
Cieľom tohto článku je aspoň trocha priblížiť/vysvetliť prečo je dôležité dodržiavať odporúčania na vek, od ktorého je vhodné zaraďovať do príkrmov určité druhy zeleniny.
Chcem upozorniť hlavne na červenú repu – cviklu a špenát. Veľa mamičiek ich zaraďuje hneď medzi prvou zeleninou. Odporúčajú sa najskôr od 10. mesiaca.
Prečo je tomu tak, popisujem nižšie.
Dusičnany sú v rastlinách prirodzenou zložkou a nie sú sami o sebe toxické. Dusičnany sa stávajú problémom vtedy, keď sú redukované na dusitany. Nadmerný obsah dusičnanov v potravinách môže znamenať pre človeka riziko, najmä pre novorodencov a malé deti.
Rozdelenie zeleniny z pohľadu akumulácie dusičnanov:
- Vysoký obsah – hlávkový šalát, špenát, červená repa, reďkovka, kaleráb
- Stredný obsah – kapusta, karfiol, mrkva, tekvica, cesnak, zemiaky
- Najnižší obsah – cibuľa, paradajky, paprika, hrach, uhorky, kukurica

Označovanie príspevkov v skupinách
Ak si chcete príspevky v skupinách zatriediť tak, aby ste rýchlo našli tie, ktoré vás práve zaujimajú, začnite s ich označovaním.
Čo znamená označovať príspevky?
Označiť príspevok znamená priradiť k nemu kľúčové slovo, ktoré vystihuje jeho kontext (to, o čom je). Predstavte si to ako zásuvky, kde si ukladáte veci podľa toho, že sú v niečom rovnaké. Tu sú bodičká, tam sú košielky, hentam svetríky.
Pozrite sa na príklad zo skupiny Varíme zdravo a chutne nielen pre detičky (trošku ju pri tej príležitosti spropagujeme)
Toto sú príspevky o polievkach - #polievka
Toto sú príspevky o nátierkach - #natierka
Toto sú príspevky, kde je špenát - #spenat
Ako to vyzerá naživo si musíte pozrieť priamo v skupine.