konik_testuje
    7. nov 2022    Čítané 5135x

    Skúsenosti s dm drogerie markt – vianočné pečenie s dmBio

    Vietor oblizuje krov strechy. Hrá na škridlu ako na cimbal. Škorica a klinčeky vo varenom víne šteklia chuťové poháriky jazyka. Zo šálky sa ťahá para a krúti sa do špirály ako v reklame na kávu. Sadám si za kuchársku knihu, ktorú som zdedila po babke. Vlastne, kniha je veľmi vznešené pomenovanie. Je to zožltnutý zošit plný receptov, ktoré vo mne vyvolávajú tie najkrajšie spomienky na detstvo. Hľadám recept na jej preslávenú bábovku. Prechádzam opatrne stránkami. Pri pohľade na recepty na klasické vianočné dobroty, ktoré u nás na sviatočnom stole nesmú chýbať, si uvedomujem, že tu onedlho máme Vianoce. Viete už, čo budete piecť? Je úplne jedno, či preferujete recepty na rokmi overenú klasiku alebo radi skúšate nové, s kvalitnými ingredienciami zn. dmBio bude stáť výsledok určite za to! Neveríte? Tak ich otestujte.

    Čo budeme testovať?

    dmBio Bourbon mletá vanilka, 5 g25 – je získaná z celých vanilkových strukov. Intenzívna chuť pravej vanilky má na rozdiel od umelého vanilínu intenzívnu vôňu a zjemní vaše dezerty, zákusky a nápoje. Využitie nájde v bežnej aj exotickej kuchyni. Pokrmom dodáva výraznú, aromatickú chuť a prenikavú vôňu. Zjemní chuť sladkej dobroty, môžete ju pridať do kávy či smoothie.

    dmBio vanilkový puding  v prášku, 3 x 35 g 12–  je chutný studený i teplý, čistý alebo s ovocím. Pravá Bourbon vanilka a štipka himalájskej soli dodávajú pudingu jemne aromatickú vôňu. Je ideálny pre všetkých, ktorí majú chuť na sladké a ktorí ocenia skutočný pôžitok.

    dmBio cukor z kokosových kvetov, 250 g11 -  je vysokokvalitný prírodný produkt s jedinečnou chuťou pripomínajúcou karamel. Získava sa z nektáru kokosovej palmy. Počas procesu sa cukor oddeľuje od sirupu a dodáva mu jemnú chuť. Prírodné sladidlo sa hodí predovšetkým na dochutenie šalátových dresingov a wok pokrmov. Je tradičnou súčasťou ázijskej kuchyne. Je tiež exotickou alternatívou k bežnému cukru, a preto má v kuchyni mnohostranné využitie.

    dmBio jemná horká čokoláda, 100 g10 – vám poskytne výnimočný čokoládový pôžitok vďaka tým najlepším kakaovým bôbom z Dominikánskej republiky. Lahodná horká čokoláda bez umelých aróm alebo prídavných látok je zárukou jedinečného chuťového zážitku. Špeciálna vnútorná fólia je kompostovateľná, ponúka vynikajúcu ochranu výrobkov a zachováva ich arómu.

    dmBio hrozienka, 500 g23 – pochádzajú z hrozna zrejúceho na slnku. Boli šetrne sušené a hodia sa na dochutenie múčnikov, sladkých jedál ako aj mäsových a rybích pokrmov. Hrozienka sa dobre dávkujú a vďaka opätovne uzatvárateľnému obalu zostanú dlho čerstvé. Neobsahujú konzervačné látky a vyrábajú sa len sušením.

    dmBio kakaový prášok, 125 g31 – je vyrobený z najjemnejších kakaových bôbov, ktoré sú starostlivo vyberané podľa prísnych kritérií na kvalitu. Kakaový prášok, mierne zbavený tuku, sa vyznačuje vyšším obsahom kakaového masla a intenzívnou čokoládovou chuťou. Je ideálny na pečenie koláčov, muffinov a sušienok. Plná, jemne trpká chuť a výrazná farba zaručujú pri pečení dokonalý výsledok. Vhodný aj na prípravu chutných nápojov a dezertov.

    dmBio panenský kokosový olej, 620 ml22 – je lisovaný za studena a má jemnú arómu šťavnatého kokosového orecha. Patrí k rastlinným olejom s vysokým obsahom nasýtených mastných kyselín, ktoré si do 25 °C udržiavajú tuhú konzistenciu. Pri vyššej teplote je tekutý. Vhodný ako prísada do pokrmov, ale tiež ako kozmetika – prospieva pokožke.

    dmBio prášok do pečiva, 4 x 17 g 11– s práškom do pečiva vytvoríte nadýchané cesto mávnutím ruky. Prášok bol vyrobený z prírodného vínneho kameňa, je vegánsky a ideálny na piškótové cesto, chlieb a keksy.

    dmBio špaldová múka T 630, 1 kg12 – má jemnú arómu a optimálne pekárenské vlastnosti robia z tejto múky superhviezdu v kuchyni. T-kódovanie označuje, aký je obsah minerálnych látok v múke. Čím vyššie číslo, tým vyšší obsah minerálov a bielkovín a nižší obsah gluténu. Múka je vhodná na sladké aj slané pochúťky. Je to typ veľmi jemne pomletej múky, vďaka čomu má svetlú farbu.

    dmBio sušené pekárske droždie, 7 g 9– je mimoriadne aktívne, má jemnú chuť a je jednoduché na použitie. Je preto ideálne na prípravu sladkého aj slaného pečiva. Obsah vrecúška zodpovedá polovici kocky čerstvého droždia a vystačí na 500 g múky.  

    Koho hľadáme

    Na toto sladké predvianočne naladené testovanie hľadáme 25 žien, ktoré rady pečú, skúšajú nové chute, zamaškrtia si, no zároveň si potrpia na kvalitné a zdravé suroviny. Hľadáme tie ženy, ktoré vedia oceniť dobré jedlo a ktoré s radosťou pripravujú dobroty pre svoju rodinku či priateľov. S výsledkom testovania sa musia podeliť nielen prostredníctvom textu, ale aj fotiek.

    Ako sa zapojiť

    Ak sa chcete tešiť z vybraných produktov tohto zdravého a chutného predvianočného balíčka, stačí, ak nám do komentára napíšete, aké pečené dobroty nesmú chýbať na vašom sviatočnom stole. Pokojne sa pochváľte aj fotografiou.  🙂

    Čas na zapojenie sa máte do nedele 13.11.2022 a v priebehu týždňa vyberieme 25 žien, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Držíme palce a tešíme sa na vaše komentáre. 🙂

    konik_testuje