nesvadbovoAMBASÁDORKA
    2. jan 2019    Čítané 915x

    Ako som si nežehlenie obľúbila alebo testovanie sušičky LG

    Myslím, že väčšina z nás, mám, sa zhodne na tom, že priviesť na svet dieťa a vychovávať z neho dobrého človeka je jednou z najúžasnejších a zároveň najťažších prác, na aké sme sa podujali.

    Celý deň sa motáte okolo nového miničloveka, ktorý obráti váš život naruby. A hoci ho milujete najviac na svete, po čase sa dostanete do istého kolobehu - nakŕmiť, pohrať sa, ísť von, uspať, upratať, vyložiť nohy. A hoci sa pomaly celý deň nezastavíte, na konci sa okolo seba poobzeráte a vlastne okrem spokojne odfukujúceho človeka po vás nič nezostane, žiaden produkt, na ktorý by ste sa večer pozreli a povedali si: “tak, toto som dnes dosiahla.”

    Ak mám povedať pravdu, celkom dlho som sa vyrovnávala s týmto novým stavom vecí. A aj preto som si dala záväzok, že týmto prácam budem venovať tak málo času, ako to je iba možné a to v mojom prípade znamenalo, že hľadám spôsoby, ako si takéto práce uľahčiť.

    Všetky riady bez rozdielu umývam v umývačke (jasné, že si to "odnieslo" zopár nožov a dosiek), vysávam pomocou bezkáblového vysávača, všetky činnosti spojené s pečením za mňa robí môj milovaný KitchenAid a perie, samozrejme, práčka. V lete sa snažím pranie zredukovať na jeden až dva dni do týždňa. Bielizeň vyschne vonku za pár hodín a ja mám čisté veci na celý týždeň. O niečo horšie je to však v zime. Ale čo kecám, nie o niečo horšie, ale o dve a trištvrte triedy horšie. V našom dome sa jeden sušiak suší dva dni, ak zapnem odvlhčovač tak deň a pol. A tak periem vlastne celý týždeň vkuse, pred každou návštevou skrývam sušiaky do hosťovskej a skrátka je to všetko, len nie dobré. Bielizeň napriek použitej aviváži takmer vôbec nevonia a som rada, keď ju do skríň nedávam polosuchú, len aby som mala ďalšie miesto na sušenie… Pre sušičku sme sa vlastne rozhodli už niekedy v lete, lebo minulá zima bola v tomto ohľade veľmi nešťastná. Keďže náš domček nemá ešte ani dva roky a naše super sadrové omietky nie a nie vyschnúť, tvoria sa nám v rohoch vlhké mapy, v šatníku dokonca aj zaplesneli (a spolu s ním takmer všetky moje veci na oblečenie, au!!) a ja som sa neustále cítila ako v parnej saune. Ale nie v dobrej parnej saune. 

    Okrem toho sa v hosťovskej neustále kopila bielizeň na žehlenie a často to skončilo tak, že som večer narýchlo ožehlila jednu košeľu a nohavice pre manžela, sebe nejaké tričko na ďalší deň a oblečenie pre M. (krát tri, keďže po každom jedle spravidla potrebuje prezliecť).

    Vlhkosť v dome sa nám tiež nedarí v zime držať v rozumných číslach, hoci kúrime v kachliach a to by malo zaručiť vysušený vzduch. Nuž, v našom prípade to skutočne neplatí.

    Takže keď som videla výzvu na testovanie sušičky, neváhala som ani tú povestnú sekundu a okamžite som sa zapojila. Okrem všetkých ďalších výhod, ktoré také testovanie ponúka, to pre mňa znamenalo úplné oslobodenie od nekonečného googlenia, ktorá sušička je tá naj, aké všetky funkcie by mala mať a na čo hlavné sa sústrediť.

    Skrátka a dobre, prišla k nám veľká škatuľa, a hoci nebola previazana stuhou, vôbec nič jej nechýbalo. Musím vyzdvihnúť orientačný zmysel doručovateľov. Bežnému kuríérovi (a vlastne každej návšteve) trvá vysvetlenie cesty tak dva až tri telefonáty a následné kývanie z terasy, aby sa dostali, kam je treba. Títo fešáci na prvýkrát trafili priamo k domu, hoci Žilinu vôbec nepoznali. Ani nefrflali, že cesta bola celkom dosť šmykľavá (to bola tá noc, kedy sa na autách, kameňoch a vlastne všade vytvorila centimetrová škrupinka ľadu) a my bývame na vrchu slušného kopca. Proste prišli, pozdravili sa a s úplnou pohodou hľadali s manželom najlepší spôsob, ako ju transportovať do práčovne, keďže nie všetky dvere boli schopné zvládnuť jej šírku. Samotná montáž nebola nijak náročná, a hoci máme prípravený vývod k odpadu, rozhodli sme sa aspoň zatiaľ používať zbernú nádobu na vodu. Pomocou vodováhy a nastaviteľných nožičiek sme dosiahli ideálny rovnovážny stav a chlapci sa potešili, že dvierka, ktoré sa dajú nastaviť na pravé alebo ľavé otváranie sú v poriadku tak, ako prišli z výroby.

    Víkend som teda venovala teoretickej príprave, prezeraniu článkov a online fór, ktoré poskytovali informácie, ako so sušičkou narábať, čo áno a čo nie a čomu sa vyvarovať a, samozrejme, študovaniu

    V zásade som sa na internete dozvedela nasledovné: neprepĺňať, nepoužívať aviváž, vyberať ešte teplé, vždy zvoliť program vhodný k typu oblečenia, po každom použití čistiť filter a vyliať zbernú nádobu na vodu. Okrem toho niektoré americké fóra varovali, aby som nesušila domácich miláčikov (a ono je to fakt aj v návode! 🙂 ). 

    Jedna vec, ktorá ma v návode ale naozaj trochu vydesila je upozornenie, aby v prípade výpadku elektrickej energie počas sušenia, resp. okamžite po vysušení, bola bielizeň z nej okamžite vybratá a rozprestretá, lebo by mohlo dôjsť k požiaru. Tak ja len dúfam, že sa to nikdy nestane, keď budem mimo domu, keďže už teraz som obsedantný kontrolór vypnutia rúry/žehličky a dôkladného zavretia kachieľ, kým odídem z domu. Toľko k návodu a “dôležitým upozorneniam”, ktoré 90% používateľov nečíta, môžeme ísť na vec!

    Pred prvým použitím je potrebné nechať bubon aspoň 5 minút nahriať (zvolila som teda rýchly 30 minútový program, ktorý som po 5 minútach prerušila) a aspoň zo začiatku je vhodné nechávať dvierka otvorené. Inak sa to neodporúča, aby sa zamedzilo nehodám, kedy do spotrebiča vojde dieťa či domáci miláčik. Keby som nečítala návod, robila by som to presne naopak, keďže intuícia podvedome núti človeka nechávať dvierka pootvorené, aby sa vnútro nezaparilo.

    Povedala som si, že treba začať zľahka a nesiahať hneď po prvej lige. Takže som pozbierala uteráky z celého domu, prihodila dva župany a v nedeľu večer vložila do práčky s oneskorením prania o 9 hodín. Rozhodla som sa dať šancu praniu bez aviváže a ráno ma čakala vypratá moja prvá várka na sušenie. Rozhodnúť sa, aký program bude vhodný, nebolo nič zložité, keďže jeden zo 14 sa volá “Ručníky” (ovládací panel je v češtine). Na displeji na mňa zasvietilo číslo 2:20. V prvom momente sa mi tento čas zdal neuveriteľne dlhý, no potom som si uvedomila, že oproti tradičným 48 hodinám, je to stále iba zlomok času. Hoci má sušička kapacitu 8kg bielizne, pri tomto programe sa odporúča naplniť ju max. 4,5 kg, čo zodpovedá aktuálne využívaním uterákom a županom v našej domácnosti. Už stačilo iba zatvoriť dvierka, spustiť program a navoliť si, aby mi v bubne svetlo neustále svietilo. Už od školy som milovala pozerať sa na točiacu sa bielizeň a bežne som sa na skúšky učila v intrákovej práčovni. A keďže moja aktuálna práčka je zvrchu plnená, konečne som si mohla tento divný zvyk (uvelebiť sa pred točiacim sa bubnom) vychutnať aj doma 🙂 Okrem toho som si nastavila aj zvukové upozornenie, aby som náhodou neprepásla ten vzácny okamih, keď sušička dosuší (a teda mi nevzbĺkol celý dom 🙂 ). 

    Pýtate sa, či sušička splnila moje očakávania? Nie! Ona ich naozaj vo veľkom predstihla! Uteráky boli neskutočne voňavé, mäkké, teplé a rovné. Normálne som mala chuť okamžite vliezť do vane, aby som sa tou osuškou potom mohla utrieť a zabaliť sa do teplého župana. Keby nebolo M. (ktorá toto moje nadšenie veľmi nezdieľala), tak vám túto časť recenzie píšem z vane 🙂. Takže som uteráky rýchlo poskladala a vložila do skrine. Mimochodom, večer som ich tam išla skontrolovať a ešte stále boli mierne teplé, takže ani tá večerná sprcha nebola na zahodenie… 

    Kým sa sušili uteráky, dala som oprať moje milované froté obliečky, vďaka ktorým zbožňujem našu posteľ a spánok ešte o trošku viac. Za normálnych okolností sa sušia hrozne dlho, nie je šance usušiť ich v rámci jedného dňa, a tak ich musím vždy aspoň na pár dní nahradiť klasickými “letnými” obliečkami. Avšak tentokrát mi pomohol program “Pokrývky”, ktorý za necelé tri hodiny obliečky vysušil, nafufňal, vyvoňal a zabezpečil mi, že kým M. spala obednú dvojhodinovku, ja som hovela v posteli a nevyliezla z nej ani kvôli vianočnému pečivu a upratovaniu 🙂. Myslím, že každého normálneho človeka by tá mäkučká voňavá a teplá posteľ uspala. Len ja som nejako neschopná spať cez obed s dieťaťom, takže som si zobrala do rúk nového Dominika Dána (ktorého potom tradične venujem tatinovi na Vianoce) a prečítala polovicu knihy.

    Na druhý deň ráno som spustila pranie vecí pre M., ktoré sa počas noci odmočovali spolu s odstraňovačom škvŕn. Moje dieťa je celkom neschopné rozumného stolovania, takže denne zašpiní tak tri sady oblečenia a mne aspoň jedny legíny a dve tričká. Jeden by si myslel, že na materskej nebude potrebovať toľko oblečenia, ako keď chodil do práce. Omyl, moji milí, u nás sa vďaka obdobiu “ja sama” perie prvá liga 🙂

    Keďže jej oblečenie je spravidla bavlnené, zvolila som program “Bavlna”, a zároveň som pridala možnosť “Skříň”, aby bola bielizeň po vytiahnutí zo sušičky pripravená na použitie bez ďalšieho žehlenia. Program trvá 2:30 a po zhodnotení výsledku som si ho hneď uložila ako “Oblíbený”. Body boli ako nové, pekne vystreté, rovné, ani vo sne by mi nenapadlo, aby som ich ešte žehlila. To isté platí o nohaviciach, pančuškách, dokonca ponožkách, až som si pripadala ako totálny psychopat, ktorý deťom žehlí ešte aj ponožky 🙂 Inak, mám jednu známu, ktorá žehlí aj silonky, čomu som odmietala uveriť, kým som to nevidela naživo, to len tak na okraj. Všetky kúsky boli krásne suché, ale nie presušené, akurát jeden plyšový overal bol trochu vlhký, ale ten má tak o 4 vrstvy viac, ako ostatné oblečenie. Dala som ho dosušiť na sušiak, keďže sa mi zdalo zbytočné kvôli jednej veci zapínať osobitný program, hoci sa sušička hrdí spotrebou ešte o 10% nižšou ako A+++. Na čo si treba dávať určite pozor je, aby ste do sušičky dávali veci poriadne povystierané. Teda napríklad aby rukávy neboli skrútené dovnútra bodyčka, aby neboli nejako poprevracané a podobne. Vtedy síce vytiahnete prádlo celkom suché, možno s nejakým vlhkejším kúskom, ale tá časť zostane pokrčená. Takže kým prenesiete veci z práčky do sušičky, radšej ho aspoň jedným očkom skontrolujte, aby ste sa vyhli zbytočným drobným nedostatkom.

    Super je, že oblečenie v sušičke je vystavené takej teplote, ktorá ničí väčšinu alergénov, roztočov a podobných radostí. A hoci nie sme alergici, doteraz som žehlila aj spodné prádlo, keďže je v tesnom kontakte s kožou. Odteraz už to nie je potrebné, keďže som z procesu prania vyradila aviváž a bielizeň je vystavená dostatočnému teplu. Výhra pre všetky strany 🙂

    Pred sušením:

    Počas "wellnessu" v sušičke:

    Po vysušení:

    A pripravené do skrine (inak, tu som to s náplňou dosť prehnala, odhadom asi tak o tretinu, musím dávať o niečo menej bielizne dnu. Asi si párkrát pomôžem váhou. Program sa natiahol na niečo vyše troch hodín...):

    Na naše veci spravidla používam program “Smíšené prádlo”, lebo také aj v skutočnosti je. Periem podľa farby - čierne, biele, farebné (plus osobitne košele, handry a podobne), nie podľa materiálu, takže sa v jednej várke nachádzajú rôzne veci. Program trvá hodinku a pol pri voľbe rovno do skrine a väčšina vecí je po dosušení tak akurát, keďže sušička si čas sušenia prispôsobuje vďaka senzorom, ktoré snímajú, nakoľko je bielizeň vysušená. Zvyšok, ktorý je stále vlhký (napríklad hrubšie svetre, ktoré sa skrátka sušia dlhšie), potom ešte nechám dosušiť na programe “Rychlý 30”, ktorý, ako napovedá názov, trvá polhodinku. Ak je väčšina vecí v danej várke skôr svetrového typu, rovno zvolím svoj obľúbený program, ktorý na tutovku všetky veci vysuší a nemusím robiť dodatočné úpravy.

    Osobitne periem vždy utierky a zástery, keďže sú to jediné veci, ktoré periem na 90°C a nechcem ich celkovo miešať s ostatnou bielizňou. A keďže prichádzajú do styku s riadom (predovšetkým tým, ktorý nejde do umývačky), vždy som ich aj žehlila. Nešlo mi o to, aby boli hodné vystavenia, ale o zničenie všetkých mikroorganizmov. Preto som na ich vysušenie použila program “Pro alergiky” a po vysušení som všetko rovno poskladala a vložila do špajze. Ak už táto dvojkombinácia nezaručí hygienickú čistotu, tak už neviem čo. A nie, žehliť ich už naozaj neplánujem, netreba 🙂

    Program “Sportovní oblečení” som využila hneď dvomi spôsobmi - na naozaj športové oblečenie - teda funkčné oblečenie, ktorého je u nás pomerne dosť. Za 50 minút bolo všetko príjemne suché a voňavé. Je pravda, že toto sú jedny z najjednoduchšie usušiteľných vecí, ktorých pranie som aj doteraz milovala a nikdy ich nežehlila. Ale, veru, po vytiahnutí zo sušičky je bielizeň o poznanie voňavejšia, keďže sa suší podstatne kratšie. Akurát “potítka” boli ešte trochu vlhké a musela som ich nechať dosušiť na sušiaku. 

    Ideálne funguje aj na handry z mikrovlákna, ktorých je u nás riadna spotreba, keďže si neviem predstaviť, že by som jednu handru použila na wc aj zrkadlo. Plus M. rada “pomáha” pri domácich prácach, takže vždy minimálne jednu handru má k dispozícii aj ona a umáva ňou všetko od stien po podlahy. Takže raz za cca dva-tri týždne periem várku handier, ktoré miešam tak maximálne s montérkami, ktoré občas manžel využíva pri prácach na dome. Samotné handry a dokonca aj montérky, ktoré sú z úplne iného materiálu vysušil program úplne luxusne (akurát si pridal 20 dodatočných minút), a tak som ich mohla použiť okamžite a nie až na ďalší deň. Super bonusom je fakt, že mi ich moja malá pomocníčka nekradne zo sušiaka (to je vám strašná zábava inak), takže do skrine dávam rovnaký počet, aký som vložila do práčky 🙂 

    Po prvých dňoch testovania som si povedala, že už som dostatočne odvážna na to, šupnúť dnu aj manželove košele. Priznám sa, tie najnovšie som pre istotu nechala vysušiť na sušiaku, ale bolo to prvý a poslednýkrát, naozaj to nie je potrebné. Košele periem osobitne raz za dva týždne, kedy sa ich nazbiera dosť na celú várku. Podľa návodu som zvolila program “Syntetika”, ktorý je určený pre košele, samozrejme s voľbou do skrine, teda bez nutnosti žehlenia. 

    S výsledkom som bola spokojná. Tie košele, ktoré sú od výrobcu deklarované ako “bez nutnosti žehlenia - non iron”, som fakt rovno zavesila na vešiak a do skrine. Ostatné som zavesila na vešiak, ale večer ešte jemne prežehlila, keďže na nich bolo vidieť, že to nie je úplne stopercentné. Pravdou ale je, že som ich vyťahovala zo sušičky okamžite, ako mi melódia napovedala, že je hotovo, aby som dosiahla ideálny výsledok.

    Približne rovnako sú na tom aj manželove nohavice. Vytiahnem ich zo sušičky a približne polovica môže ísť rovno do skrine. Ostatné stále treba aj žehliť, keďže neboli ideálne rovné.

    Veľkou výhodou je voľba “Nemačkavý”, ktorá zabezpečí, že po dokončení sušenia sušička bielizeň v pravidelných intervaloch opäť prekrúti a povytriasa, a zároveň ju udržiava v teple. Vďaka tomu sa nepokrčí, ak náhodou zabudnete, že program skončil, alebo si musíte nečakane odskočiť. Takto si v nej môže bielizeň hovieť až dve hodiny. Myslím, že je to skvelá vychytávka pre úplne všetkých používateľov, takže ja túto voľbu používam pre istotu zakaždým. Ono sa stane, že cestou k sušičke sa niekde “zabudnem” a fakt si spomeniem až za polhodinku. A to by mohlo zle vplývať na konečný výsledok.

    Veľmi som si obľúbila aj program “Teplý vzduch”. Večer z kúpeľne a toaliet pozbieram uteráky a nechám ich na 10 minút vykrútiť, kým vyvetrám horúci vzduch z kúpeľne po sprche a kúpaní. Táto dvojkombinácia zaručuje nie len výrazne nižšiu vlhkosť, ale aj to, že každý večer sa utierame do príjemne mäkkých a voňavých uterákov. Oceňujem to najmä preto, že v dome máme podlahové kúrenie, a teda nemôžem uteráky rozvešať po radiátoroch, ako sme to robili kedysi v byte. Takto mám za pár minút všetko pripravené na ďalší deň.

    Inak neverila by som, koľko nečistôt môže byť v jednej várke prania. Odkedy mám sušičku a po každom sušení čistím filter, tak mi zostáva rozum stáť. Viem, že sú to aj vlákna z oblečenia, ktoré sa sušením (vraj) ničí, ale veľkú časť z toho tvoria práve prach, zvyšky pracieho prostriedku a iné nečistoty z oblečenia. Vždy je toho za celú hrsť a ja si iba hovorím, že je to skutočne neuveriteľné, ako dokáže posunúť jeden spotrebič vaše oblečenie na novú úroveň.

    Toto bolo všetko, čo som stihla otestovať počas môjho oficálneho “testovania”, keďže viac bielizne už u nás proste nebolo a na Vianoce sme išli s čístým štítom - v tomto prípade prázdnymi košmi na bielizeň (uľahčujem si pranie tým, že mám 5 samostatných košov na bielizeň - farebné, tmavé, veci pre M., košele a pracovné oblečenie a posledný je na utierky, handry a športové oblečenie, ktoré triedim až tesne pred praním).

    Nuž, a keďže, ako sa vo filmoch hovorí: “karma je zdarma”, v piatok večer sa nám pokazila práčka. Proste, niečo dostanete, takže sa to musí nejako vrátiť 🙂 Inak, keď sa vám takýto “životne dôležitý” spotrebič pokazí tri dni pred Vianocami, je to naozaj pecka. Obchody napchaté, eshopy už nedoručujú a tá, ktorú sme si vybrali, bude dostupná až po 7.1. Milé moje, už týždeň beriem veci iba zo zásob, M. pri jedení vyzliekam do plienky a redukujem bielizeň tak veľmi, ako to len ide :D Ale toto testovanie malo hneď dve obrovské výhody - kým sa práčka pokazila, mala som naozaj všetko popraté a “požehlené”, takže nejaký čas vieme existovať a keďže som doteraz nenašla žiadnu výraznú vadu, ani chvíľku sme neuvažovali a rovno hľadali iba práčku v tejto značke. Práčku s našou sušičkou pekne spárujeme, postavíme na seba a budú si spolu tvoriť sympatický párik. Už sa teším na druhý januárový týždeň, kedy túúúžobne očakávam kuríéra (lebo dovtedy budem chodiť asi vo vreci).

    Takže, poďme to zhrnúť, nech to máme pokope:

    Čo som od sušičky očakávala a ako očakávania splnila?

    minimalizovanie sušenia na sušiaku

    splnené, odkedy máme sušičku, sušiak vyťahujem možno raz za týždeň na dosušenie pár drobností, ak sú vo várke veci z príliš rôznorodých materiálov. Tomuto je už, veru, koniec 🙂

    minimalizovanie žehlenia

    splnené do bodky. Už žehlím iba niekoľko starších manželových košieľ, ktoré nie sú deklarované ako “non-iron” a niektoré jeho nohavice do práce. Tričká, domáce oblečenie, bundy, spodnú bielizeň a vlastne nič ďalšie nežehlím, nie je to potrebné

    zníženie vlhkosti v dome

    po dvoch týždňoch priemerná vlhkosť v dome klesla o 3%. Stále to nie je úplná výhra, ale je to posun vpred

    skrátenie doby sušenia

    nie je o čom, zo 48 hodín sme išli na hodinu-tri (v závislosti od programu)

    mäkká, voňavá a na dotyk príjemná bielizeň

    výsledok predčil očakávania. Skúsila som prať bez aviváže a výsledok je taký, že bielizeň je vďaka tomu, že sa nesuší dlhé hodiny, oveľa voňavejšia, ako kedykoľvek predtým.

    Celé testovanie má pre mňa ešte jeden veľký “bonus” v podobe priblíženia sa k minimalizmu v oblečení a textíliách všeobecne. Vďaka tomu, že veci vyperiem aj vysuším v priebehu jedného dňa (či som s dieťaťom doma alebo budem chodiť do práce), veľa vecí už nepotrebujem dvojmo. Takže som pred Vianocami (aj v rámci “veľkého” upratovania) podrobila šatník veľkému triedeniu. Zostali v ňom, napríklad, iba 3 sady posteľnej bielizne - letná, zimná (froté) a jedna do hosťovskej izby, lebo viac ich netreba. Podobne som vytriedila polovicu prevažne starších uterákov a nechala pre každého člena rodiny len jednu osušku a uterák + pár kusov pre hostí a do toaliet na utretie rúk). Viac o tom v článku o mojom roku bez nákupov, ktorý už mám rozpísaný (lebo táto recenzia by už začala mať románovú dĺžku), takže ak vás táto téma zaujala, o pár dní prídťe späť na môj blog a dočítate sa viac 🙂

    A prečo práve LG?

    Poviem to na rovinu, toto bola prvá sušička, ktorú som mala tú česť testovať. Avšak už fakt, že sme objednali práčku rovnakej značky bez dlhého rešeršovania internetov hovorí o tom, že som s ňou maximálne spokojná.

    Pre mňa hrala dôležitú úlohu spotreba, keďže je to ďalší “žrút energie” v domácnosti. Táto je naozaj úspornejšia ako úsporná (A+++ -10%) a netreba kvôli nej významne zvyšovať preddavkové platby.

    Záruka až 10 rokov na duálny invertorový kompresor a záruka 10 rokov na invertorový motor - niet čo dodať.

    Vďaka detekcii vlhkosti bielizne sa reguluje čas sušenia pre dosiahnutie optimálneho výsledku (bielizeň teda nevytiahnete mokrú, ani príliš presušenú - čo by spôsobilo jej zbytočné krčenie)

    Možnosť prepojenia vášho smartphonu so sušičkou, vďaka čomu ju môžete ovládať aj na diaľku (zatiaľ som nevyužila, keďže počas rodičovskej dovolenky trávim podstatnú časť dňa doma). Táto aplikácia však okrem iného ponúka aj programy navyše a ďalšie funkcionality, takže po novom roku ju inštalujem a budem testovať 🙂

    Eco Hybrid™ - hybridné sušenie - úspora energie, alebo času (závisí na vás)

    Skrátka, kombinujú v sebe viacero faktorov, ktoré sú pre mňa dôležité. Úspornosť, jednoduchosť ovládania, dokonalý výsledok, krásny dizajn, dlhoročná záruka a kvalitné prevedenie. Niet čo dodať, ja im zostávam verná.

    A nedostatky?

    Počas môjho testovania som neprišla na žiadne významné nedostatky. Asi jediné, čo by som jej vytkla je, že aj keď aktivujete detskú poistku, tak táto sa nevzťahuje na tlačidlo napájania. Teda pokiaľ sa dieťa “omylom” k nemu dostane a vy si to nevšimnete, je schopné sušiaci cyklus ukončiť. A ak máte doma malého “čerta”, ktorý rád štuká všetko, čo sa dá (ako napríklad ja), toto vám môže spraviť celkom škrt cez rozpočet. Inak splnila všetko, čo som od nej očakávala, dokonca aj viac.

    oliva1212
    27. dec 2018    Čítané 870x

    Sušička bielizne EcoHybrid LG RC81U2AV3W

    My matky to máme náročné... Staráme sa o všetkých členov rodiny denno-denne bez nároku na odmenu. Robíme to nezištne a z čistej lásky k našim najmilších. K tomu všetkému máme domácnosti o ktoré sa tiež musí niekto postarať a kto iný než zase len my ? Poviem Vám to na rovinu, závidím každej jednej z vás ktoré máte doma manželov, ktorí sú schopní variť, žehliť , prať, upratovať a robiť všetky tie ,,ženské” práce!

    A vy ostatné čo takých mužov doma nemáte, nezúfajte, dnes je doba kedy máme k dispozícii všelijaké výdobytky modernej technológie ako sú robotické vysávače, automatické práčky, umývačky riadu a sušičky bielizne! A jednu takúto sušičku Vám aj predstavím ! 

    Tento rok mi ,,Ježiško” prisľúbil sušičku bielizne k Vianociam. To som ale ešte nevedela že budem mať také šťastie a @konik_testuje mi dá možnosť jednu takú mašinku otestovať, takže tým pádom Modrý Koník  odbremenil ,,Ježiška” za čo mu veľmi ďakujem ❤️ 

    Sušičku mi priniesli priamo domov dvaja mladí páni, zložili, zapojili na miesto ktoré som im určila. Do kúpeľne sa mi nezmestila takže putovala do šatníka, keďže to bolo jediné miesto kde sme ju mohli umiestniť, keďže má vlastnú nádobu na vodu (ktorú je potrebné po každom ukončenom programe vyprázdniť), nebolo potrebné napájať ju na odpad. A koniec koncov v šatníku je to super, hneď prádlo poskladám a ukladám do skríň! A NEŽEHLÍM ! Ani sama tomu neverím ešte ale priznám sa že odkedy mám sušičku tak žehlička dostala košom  (zavrela som ju do skrine) a prádlo je jemnučké a mäkkučké! A tie uteráky !!! To je jedna báseň ! Aj ten najtvrdší, najstarší uterák dostal ,,novú šancu na život” ! 

    Takže k veci LG EcoHybrid RC91U2AV3W  je hybridná sušička bielizne čo znamená, hybridné sušenie, úspora času alebo úspora energie. Niektoré programy si viete prepnúť či chcete šetriť energiu alebo čas, predvolené je väčšinou úspora času!  Sušička má maximálnu kapacitu 8kg bielizne čo však neplatí na každý súšiaci program.

    Zmiešané prádlo: tento program som si veľmi obľúbila práve preto že veľa krát periem rôzne materiály spolu. Je pomerne dosť rýchly, keďže prádlo máte vysušené za 1hodinu aj 10 minút na režime úspora času, pri úspore energie je to 1hodina aj 30 minút, ale pri tomto progromame je maximálna kapacita prádla 4kg.

     Bavlna: tento program je určený na bavlnené veci ale aj posteľnú bielizeň či uteráky. Pri úspore času trvá 2hodiny 10minút a pri programe na úsporu energie trvá cyklus 2 hodiny aj 30 minút a kapacita bielizne je 8kg.

     Syntetika: rôzne polyesterové a polyamidové materiály, ktoré sú náchylnejšie na  vyššiu teplotu, program trvá časovo tak isto ako pri cykle zmiešané prádlo rozdiel je len v maximálnej kapacite prádla a to je 3,5kg. 

    Prikrývky: tento program je určený na paplóny, vankúše obliečky, prehozy a objemné prádlo. Dĺžka cyklu je 2hodiny a 55minut a pri tomto programe sa nedá prepnúť na úsporu energie, čiže tento program nieje až tak úsporný. Kapacita bielizne je 2,5 kg. Skúšala som a dala som tam len 1paplon viac sa nezmestilo a myslím že aj hmotnostne to bolo možno už aj nad limit ale priznajme si, koľko krát do roka periete vankúše a paplóny ? 

    Uteráky: originálny program čisto na uteráky. Tak isto pri tomto programe sa nedá nastaviť program na úsporu energie. Čas sušenie je 2hodiny a 20minut, ale poviem Vám že tie uteráky za to naozaj stoja! 😍

    Pre alergikov: tak toto je najvhodnejší program asi pre malé bábatka a ľudí ktorí trpia rôznymi alergiami ako sú roztoče a prach. Výrobca udáva zničenie až 99,9% alergénov z tkanív, sušenie trvá až 3hodiny a je určený na 4,5kg prádla.

    Rýchly 30: toto je taký rýchly program 30minutový určený na malé veci alebo jednu vec samostatne. Kapacita do 1kg,

    Športové oblečenie : vhodné na futbalové dresy, legíny na cvičenie a trička z polyesterovych materiálov. Cyklus je určený na 2kg prádla a trvá 50 minút.

    Tieto programy som reálne skúsila, ostatne Vám len v skratke zhrniem: vlna, jemnéprádlo (hodváb, jemné tkaniny,spodná bielizeň ), sušenie na sušiaku (osvieži, vysuši bielizeň bez toho aby sa točila v bubne, je určený na vec samostatnú alebo trebárs aj botasky), chladný vzduch (osvieži odevi napr. keď sú čisté ale dlho v skrini a chcete si ich obliecť, budú take nadýchanejšie), teplý vzduch je na dosušenie vecí, ktoré sú vlhké napr. uteráky po osprchovaní. 

    LG SmartThinQ viete sušičku ovládať aj na diaľku vďaka aplikácii a  wifi pripojeniu. Tak isto si viete pozrieť spotrebu energie a aplikácia vás upozorni ak by bol niejaky problém . Inteligentná diagnostika ! Upozorni vás aj o ukončení sušiaceho cyklu ! 

    Sušička zachytí vo svojom filtri prach, vlasy, piesok roztoče a alergény. Od kedy ju máme doma, máme podstatne menej prachu v dome a zmizli nám aj sušiaky na bielizeň, ktoré boli permanentne rozložené a ani som ich uz neodkladala. Tak isto zmizla žehlička a žehliaca doska, ktoré mi už nezavadzajú. 🙂


    Túto sušičku odporúčam všetkým mamičkám, ktoré majú už plné zuby sušenie oblečenia na sušiakoch, nekonečné žehlenie.

    A najviac ľutujem že som si sušičku nezadovážila do domácnosti už skôr, ušetrila by som si kopec času hľavne vtedy keď boli dvojičky ešte bábätká a nonstop sa u nás pralo a žehlilo, hlavne tie textilné plienky! Čo som si ja mohla ušetriť čas a užívať si tie malé detičky, alebo si aspoň oddýchnuť! Na miesto toho som po nociach unavená žehlila tie hory prádla!


                 (sušička má aj detskú poistku, ktorá ju zabezpeči pred malými výmyselníkmi)

                                                     (bubón na sušičke je osvetlený)

    Tak na záver žienky  Vám chcem doporučiť ak Vám ,,Ježiško” priniesol niejaké tie € a váhate či si sušičku zadovážiť, tak ani neváhajte, budete nadmieru spokojné. A myslím to úprimne a naozaj! 

    A samozrejme ďakujem firme LG, @konik_testuje že mi bolo umožnené testovanie tejto pomocníčky, veľkej pomocníčky! 

    lubi051
    22. dec 2018    Čítané 818x

    Testovanie sušičky LG

    Každá z nás to pozná - večné Vysoké Tatry špinavej bielizne, kopiace sa v kúpeľni, vodopády bielizne prečnievajúce z koša s bielizňou na žehlenie Vám nemilosrdne pripomínajú, že za Vás to nikto neurobí. Púšťate prvú práčku, deti plačú, treba ešte navariť, upratať, prezliecť  deti z pyžama (ešte som to neurobila?), kvety nešťastne na parapete uvädínajú, lebo o vode sa im môže len snívať (nieje kedy, všakže). A tá nová blúzka, ktorú ste si večer chceli obliecť s kamoškou do mesta je kde? No v koši so špinavou bielizňou, lebo malý vám ju "ubrblal" so špenátom. Taký každodenný materský cirkus- hovorí Vám to niečo? Mne teda áno...

    Prvá práčka doprala, rýchlo vešiate bielizeň na sušiak a púšťate druhú várku. Keď medzitým konečne prezlečiete deti, zistíte, že jedno z nich sa celé zašpinilo pribináčikom, tak znova prezliecť- a takto sa Vám nakopí špinavá bielizeň len za jeden jediný deň. Keď konečne natiahnete vypraté a vyžehlené a hlavne- ČISTÉ poťahy na gauč, prichádza na rad malý zbojník s "kapsičkou" výživy, haló, psychiatriááá. Ani neviete ako, vítate manželíka z práce (to čo je tu za bordel, čo si robila celý deň?) vešiate piatu várku vypranej bielizne na druhý sušiak. Keď deti konečne večer zaspia, víta Vás drahá milá priateľka žehlička s "Pilčnerovkou" v telke. A keď máte ako tak konečne vyžehlenú a upratanú bielizeň a dole nosom padáte do postele, ozve sa z vedľajšej polovičky "Poď ku mne drahá...".

    Čo si budeme hovoriť, to je proste údel nás žien, starať sa o domácnosť a hlavne o bielizeň. Osobne nepoznám široko ďaleko jedného muža, ktorý by sa staral o čistú bielizeň (aj keď pomáhajú). Je to niekedy na palicu, keď musíte čakať dva dni, kým vyschne všetka bielizeň na sušiaku, ktorá je aj tak tvrdá a pokrčená a treba ju ešte vyžehliť, a medzitým sa Vám nakopil opäť plný kôš špinavej bielizne, ktorú treba vyprať, vyvešať, ožehliť...donekonečna, že? My máme dieťa jedno, ale práčku mám pustenú nonstop. Keď som druhýkrát nedávno otehotnela, jednou z prvých vecí, ktorá ma napadla bolo to príšerné pranie a žehlenie, keď sa nám narodí druhé bábo. Muž veľmi dobre vedel, že u nás ide práčka nonstop a je to na nervy, že bielizeň ešte aj toľko schne. No popravde, pochytila ma panika. Tak sme začali premýšľať, že určite bude treba kúpiť sušičku. Veď čo som otrok? V tom momente ma oslovil modrý koník v spolupráci s LG na testovanie sušičky. Viete si predstaviť moju radosť- búchala som šampanské (v mojom stave nealkoholické 😀 ).

    Nevedela som sa dočkať dňa, kedy nám ju privezú. Pripadalo mi to ako večnosť, lebo prať som musela aj tak. Konečne nadišiel deň D, ktorý mi zmenil život. Ale že úplne. Sušičku sme umiestnili v kúpeľni na práčku. Dopredu som volala do LG a pýtala som sa, či netreba nejaký medzikus kupovať medzi práčku a sušičku. Ubezpečili ma, že netreba. Inštalácia bola teda veľmi jednoduchá- stačilo ju zastrčiť do zástrčky a bolo to. Samozrejme pri sušení sa tvorí aj odpadová voda- ktorá je zadržiavaná v zbernej nádobe, ktorá sa potom vyleje. Je možné ale sušičku pripojiť aj na odpad, keďže k nej boli priložené hadičky, na to slúžiace, čo aj chceme urobiť. V bubne sušičky sa nachádza tiež zberné sitko na nečistoty a vlákna vzídené so sušenej bielizne. Veľmi ľahko sa udržuje.

    Keď som ju prvýkrát vyskúšala, bola som nadšená! Dovtedy som bola mierne skeptická, že prečo sa hovorí, že netreba usušenú bielizeň žehliť a podobne...fakt netreba! Bielizeň som mala vysušenú za 1 hodinu a 10 minút- jedná sa o môj obľúbený program na zmiešanú bielizeň. Bielizeň bola mäkučká, voňavá a rovná. Takže som skladala rovno do skrine -mimo toho máte tam aj na výber pri daných programoch sušenia- či chcete usušenú bielizeň ešte žehliť, alebo ju chcete skladať rovno do skrine. No kto by žehlil, keď nemusí? Takže behom jedného dňa mám nielen oprané, ale aj usušené a vyžehlené a všetko nahotove v skrini. Bomba nie?

    No, aby sme to mali pekne poporiadku, aké programy sušičky nám uľahčia život?

    • bavlna
    • zmiešaná bielizeň
    • syntetika
    • prikrývky
    • uteráky
    • pre alergikov
    • rýchly 30
    • športové oblečenie
    • vlna
    • jemná bielizeň
    • sušenie na sušiaku
    • studený vzduch
    • teplý vzduch
    • načítať program

    Takže programov je skutočne neúrekom a sú určené na sušenie naozaj akejkoľvek bielizne. Najviac som sa obávala, keď som vyprala návliečky z pohovky a chcela som ich dať sušiť. Keďže sú dosť tvrdé a syntetické, bála som sa, aby sa v sušičke nezrazili. Riskla som to ale a dala som ich vysušiť na program syntetika. O hodinku som mala návliečky krásne vysušené, voňavé, rovné (zo sušiaku by som ich mala celé pokrčené a nevyhla by som sa žehleniu) a boli aj mäkšie. Nezrazili sa, ani sa materiál nijako nepoškodil. Bola som naozaj veľmi milo prekvapená. Čo sa týka programu sušenia na sušiaku- k sušičke je dodaná perforovaná umelohmotná polica, ktorá sa používa na umiestnenie priamo do sušičky a slúži na sušenie bielizne, ktorá si vyžaduje vodorovné sušenie.

    Páči sa mi na aj osvetlenie bubna-  je to fajn vec. Život Vám uľahčí aj možné spárovanie sušičky s Vašim smartfónom a viete teda sušenie spustiť aj keď ste mimo domu (samozrejme sa predpokladu, že ste pred odchodom sušičku naplnili vypranou bielizňou). Vo svojom telefóne si v aplikácií môžete nadstaviť presne ako na sušičke- o aký program sušenia máte záujem, či to chcete mať vysušené na žehlenie, do skrine alebo extra sušenie, môžete si nadstaviť aj funkciu proti krčeniu bielizne, prípadne dať aj oddialené sušenie a spustiť. Doma sa Vám automaticky podľa Vami zvolených funkcií sama spustí sušička a keď prídete domov, bude na Vás čakať vysušená bielizeň. Mysleli aj na našich malých nezbedníkov a dá sa na nej nadstaviť aj detská poistka, keby náhodou malé detské pršteky špekulovali a chceli poprepínať programy. Ďalej si viete pridať Vami najviac preferovaný program (u mňa je to zmiešaná bielizeň) medzi obľúbené programy- čiže ho nemusíte celý nanovo zadávať. Potešili aj alergikov a malé deti- kde si bielizeň vyžaduje zvlášť sušenie pri teplotách, kde sa zničia všetky škodlivé baktérie a alergény. Páčia sa mi extra programy na vankúše a prikrývky, keďže sa jedná o objemnú bielizeň- je na to extra program, ktorý ju dôkladne vysuší. Osobne som samozrejme nestihla ešte vyskúšať všetky programy, ale doposiaľ ma sušička presvedčila len o svojich kladoch a superlatívoch.

    Naozaj doteraz nechápem, ako som mohla bez sušičky žiť. Podľa mňa si ju zaslúži každá žena v domácnosti, lebo sme to práve my ženy, čo máme s bielizňou najviac práce. Chodíme do práce, staráme sa o deti, rodinu, manžela, domácnosť a máme toho skutočne veľa. Pokiaľ to človek sám neokúsi, tak ani neuverí, koľko času a námahy mu to ušetrí- nemusíte viac po dome rozkladať sušiaky s bielizňou a čakať celú večnosť (u nás to bolo často aj dva dni), kým sa poriadne vyschne bielizeň. Potom sa na Vás vyškierala kopa neožehlenej bielizne, potom všetko poskladať a upratať do skrine- a dokola každý deň to isté. Pri sušičke je to iné. Len operiete- dáte vysušiť a skladáte rovno do skrine. Je to naozaj obrovský pomocník v domácnosti. Nehovorím, že sa bez neho nedá žiť, dá, ale ženám skutočne ušetrí polovicu roboty a času. Ja mám len jedno dieťa a prania som mala vyše hlavy, kde sú teda ešte rodiny, ktoré majú tri, štyri a viac detí. Veď to musí byť na zbláznenie. Myslím, že sušička by mala byť, povinnou výbavou každej domácnosti, lebo stojí naozaj za každý jeden cent. A čo sa týka spotreby- táto sušička je zaradená do kategórie úspornosti spotrebičov medzi A+++ *- teda je ešte o 10% úspornejšia než len sušička kategórie A+++. A mimochodom je samočistiaca. Takže nie je to len ušetrený čas sušenia na sušiaku a žehlenia, ale aj Vašej energie a osobného času, ktorý môžete využiť nejako príjemnejšie- sama pre seba alebo na čas strávení s deťmi. Čo viac si priať?

    Dúfam že Vám tento článok a moja skúsenosť pomohla v rozhodovaní sa, či si zadovážiť sušičku 🙂

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    17. dec 2018    

    Koľko prachu, nečistôt, žmolkov či iných "lakociniek" môže byť v jednej várke čerstvo vypratej bielizne?

    Viac, ako by som bola kedy ochotná pripustiť 😨

    #test_lg2

    (2 fotky)
    lubi051
    Správa bola zmenená    14. dec 2018    

    Dáme si malú hádanku za srdiečka. Koľko kg prádlo sa zmestí do novej sušičky LG? (Nápoveda je na obrázku). Každú odpoveď obdarujem srdiečkom 😊💙 #test_lg2

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    13. dec 2018    

    Včera som prvýkrát testovala krátky 30minútový program mojej sušičky. A hoci som ho spustila dvakrát posebe, výsledok bol taký, že som musela bielizeň vyvesiť a dosušiť na sušiaku.

    Dnes som mu ale našla ideálne využitie. Vrátili sme sa so sánkovačky - mokré od hlavy po päty. Otepľováčky, bunda, legíny, ponožky, čiapky, šály, rukavice. Všetko som dala na 30 minút presušiť a mohla rovno šupnúť do skrine. Nie je o čom. Hlavne, keď máme v dome podlahovku a okrem rebríka v kúpeľni žiaden radiátor 👏

    #test_lg2

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    12. dec 2018    

    Toto je tá najmenej štýlová a sexi posteľná bielizeň, akú vlastníme. Zároveň je to tá najpríjemnejšia, najhrejivejšia a najteplejšia na svete. Vyťahujem ju zo skrine s príchodom prvých jesenných hmiel a najradšej by som ju mala v posteli do leta.

    Doteraz to nebolo možné, keďže je flísová a jej sušenie mi v izbe so zapnutým odvlhčovačom v zime zabralo minimálne deň a pol.

    Avšak naša nová sušička si s ňou hravo poradila za dve a pol hodiny! A je taká mäkká, teplá a voňavá, že by som si najradšej hneď ľahla a zakuklila sa do perín.

    Len škoda, že M. sa o pár minút zobudí...

    #test_lg2

    My dnes prvýkrát testujeme našu novú pomocníčku sušičku. 😊👌🏻
    #test_lg2

    (2 fotky)

    Konečne ste tie hory bielizne oprali a vysušili. Nuž, a teraz hor sa na žehlenie. Aký vzťah máte k tejto činnosti? Je to pre vás nutné zlo a kopa nevyžehlenej bielizne občas dosahuje výšku Mount Everestu? Alebo je pre vás žehlenie relax a oddych?

    Pretože vďaka sušičke LG, ktorú budeme testovať, môžete tento krok úplne vynechať.

    #test_lg2

    konik_testuje
    16. nov 2018    Čítané 5221x

    Vaše skúsenosti so sušičkami LG

    Aktualizácia: recenzie na sušičky LG nájdete v našom fóre. Prečítajte si, ako nová pomocníčka v domácnosti zjednodušila život mamičkám.

    ---

    Kolotoč nekonečného prania, sušenia a žehlenia. Sušiaky bielizne, o ktoré sa neustále potkýnate. A nehovoriac o tom drahocennom čase, ktorý by ste vedeli využiť aj inak.

    Ešte ste neokúsili efektívnosť a pohodlnosť sušičky, však? Tak čítajte ďalej, pretože máme pre vás bomba testovanie hybridných sušičiek LG. Zbavte sa zavadzajúcich sušiakov, žehlenia či alergénov. Zjednodušte si život a strávte čas príjemnejšie. Objavte skrátka čaro a výhody sušenia bielizne v sušičke.

    Čo testujeme

    Testovať budeme až 4 hybridné sušičky LG RC81U2AV3Ws duálnym invertorovým tepelným čerpadlom. Táto dokonalá pomocníčka vás odbremení a uľahčí vám povinnosti, ktoré žiadnu mamičku neminú. Pýši sa hybridným sušením, ktoré zabezpečí úsporu energie či času, a taktiež automatickým čistením kondenzátora. Technológia hybridného sušenia sa postará o energetickú úspornosť, šetrné sušenie bielizne pri nízkych teplotách a zároveň obmedzuje zrážanie bielizne a znižuje jej pokrčenie počas sušenia.

    V ponuke je 14 programov a ďalšie sú k stiahnutiu cez SmartThinQ, takže sušička si poradí nielen s bavlnou, ale aj s vlnou či jemnou bielizňou. Ak máte doma alergikov, určite oceníte certifikovaný program určený práve pre nich, ktorý redukuje až 99,9 % alergénov.

    Nastaviť si môžete 3 možnosti sušenia. Áno, aj ten zázračný program priamo do skrine. Zbohom, žehlenie. Okrem toho na vás čaká aj množstvo prídavných možností, celkovo až 13.

    Správne plánovanie času je základom úspechu, predovšetkým, ak ste mamou. Preto si môžete nastaviť odložený štart alebo dávať príkazy sušičke pomocou Wi-Fi aj na diaľku. Konečne niekto, kto splní každý váš príkaz bez odvrávania ;)

    Systém Smart Diagnosis je inteligentná technológia, ktorá nájde a diagnostikuje technický problém. Ženy si síce vedia poradiť vždy, no občas je príjemné prenechať niektoré starosti moderným technológiám, nie?

    Koho hľadáme

    Hľadáme 4 mamičky, ktoré by uvítali pomoc v domácnosti v podobe sušičky. Mali by mať doma ratolesti, ktoré objavujú svet so všetkým, čo k tomu patrí. To sa, samozrejme, nezaobíde bez množstva špinavej bielizne, ktorá je neustále v obehu a nestíha sa sušiť.

    Mamičky, ktoré hľadáme, by mali byť komunikatívne, priateľské a ochotné podeliť sa s ostatnými o svoje názory a skúsenosti. Mali by mať navyše vzťah k fotografovaniu, aby vedeli zdokumentovať to, ako im sušička spríjemnila a zjednodušila všedné dni a povinnosti.

    Ako sa zapojiť

    Ak chcete doma privítať nového člena, hybridnú sušičku LG RC81U2AV3W, napíšte pod tento článok komentár, v ktorom uvediete, prečo ste práve vy tá pravá adeptka na testovanie. Prezraďte nám, ako často periete, ako zvyknete bielizeň sušiť a či vám pri týchto prácach pomáha manžel alebo deti. A čo žehlenie? Je to pre vás relax alebo nutné utrpenie? Napíšte skrátka všetko, čo vám napadne k téme sušenia bielizne. Zaujmite nás a ukážte nám, že vy budete tým najlepším majiteľom novej sušičky.

    Svoje komentáre pridávajte do nedele 18.11. V pondelok 19.11. vyberieme 4 mamičky, ktoré sa môžu tešiť na nového pomocníka do domácnosti.

    Tešíme sa na vaše komentáre a držíme palce!

    Váš konik_testuje

    Aj vy máte doma obľúbený spotrebič, ktorý môžete pokojne korunovať za najlepšiu kamarátku? Pretože vám uľahčuje každodenné povinnosti. Pomôže vám. Nesklame vás. Prezraďte nám, bez ktorého pomocníka si už neviete predstaviť každodenné domáce práce, a my vás odmeníme 4 srdiečkami ❤️

    A) Práčka
    B) Umývačka riadu
    C) Sušička

    Prezradíme vám, že jedného takého pomocníka, konkrétne sušičku, budete môcť vďaka testovaniu získať už čoskoro.

    #test_lg2