sperka
    7. nov 2018    Čítané 195x

    Podravka u nás

    Najskôr sa poďakujem za testovačku, ktorá bola moja prvá v živote. Ďakujem Podravka! Ďakujem Modrý koník!

    Sme 5-členná rodina. Žijeme 3 generácie v jednom dome. S varením sa striedame. Testovali sme všetci (deti, rodičia aj stará mama) a poviem vám, chutilo nám. Snažili sme sa otestovať všetko, čo nám Podravka ponúkla. Priznám sa, že koreniny do jedál pridávam málokedy, bujóny vôbec nie, ale zato ochucovadlo používam vo veľkom (i do trojobalu, pri karfiole, syre, či šampiňónoch).

    V rámci testovačky sme sa prispôsobili a snažili variť jedlá, na ktoré sme využívali ponúknuté produkty.

    Začala som hlivovou polievočkou, keďže akurát sa nám urodila poriadna kopa. V nej sme otestovali zeleninkový bujón.

    Musím povedať, že chuť ma príjemne prekvapila a hríbiky vylepšila. Tiež sme robili pečené zemiačiky v šupke. Boli mňam, mňam.

    Takmer v každom recepte, ktorý sme varili, sa dalo použiť ochucovadlo.

    Musím ho vyzdvihnúť, pretože je to môj favorit. Zamilovala som si jeho chuť. Prekvapilo ma, že je s morskou soľou a veľmi som sa potešila, že je bez glutamanu. 

    Využila som i bujóny, a to v polievkach (vývar, fazuľová, kelová, hrachová s párkom).

    Výborná a rýchla polievočka je z fazule v paradajkovej omáčke, ktorá je v konzerve. Najprv si na oleji osmahnem zemiaky na kocky, poprášim ochucovadlom a zalejem vodou. Keď sú zemiaky uvarené, vylejem fazuľu z konzervy, krátko povarím, pridám kečup, dochutím cesnakom a zjemním maslom. Výborná je aj ostrá. Bujóny chválim za príjemnú chuť a olivový olej v nich. Super! 

    Robila som i rybacie fašírky, recept som mala od svojej maminky, ktorá ryby miluje na každý spôsob a korenie na ryby, čo som použila, vychválila do neba. Robíme ich dlhšie a s týmto korením to bolo fakt mňam a vylepšilo to recept. Recept taktiež pridávam, lebo je dosť neznámy.

    Rybacie fašírky: Uvaríme rybku (akú máte radi). Varíme cca 7-10min podľa veľkosti. Ochladenú rybku odkostíme a zmiešame s bravčovým bôčikom v pomere 1:1, dochutíme Podravka korením na ryby, pridáme ešte soľ, cesnak. Ďalej postupujeme tak isto, ako pri klasickej fašírke. Vyskúšajte!

    Korenie na mäsko sme použili niekoľkokrát, a to verziu i štipľavú. Ja pálivé nedávam kvôli deťom, ale manžel si zgustol a pochválil.

    Zeleninku máme taktiež v záľube. Rôzne šalátiky, ale i zeleninové hranolky (môžeme použiť cuketu, mrkvu, zeler, cvikľu...). Naše deti rýchlosťou blesku pojedli všetky. Preto konštatujem, že korenie na zeleninku, či šalát, boli chutné a chute v nich boli vyvážené.

    V konečnom dôsledku nám koreniny chutili a každý si našiel to obľúbené jedlo či korenie. Mám však aj negatíva, čo mi v koreniacich zmesiach vadilo. A to bol takmer všade pridaný cukor. Nerozumiem. prečo tam je, a kvôli čomu je do korenín pridávaný. Nemôžem povedať, že mi to vadilo, ale keď som sa zamysela a rozoznávala chute, tak som cukor cítila. Tiež by som uvítala iné balenie. Buď také, ktoré sa dá zohnúť alebo také s tým "zipsom", pretože keďže do jedál nie som zvyknutá pridávať koreniace zmesi, neminiem celé balenie na jedenkrát. 

    Moju/našu testovačku hodnotím na výbornú a pri Podravke určite ostanem. Ostatným môžem odporučiť koreniace zmesi i ochucovadlo. Chute zodpovedajú zloženiu na obale, sú vyvážené a jedlu dodajú šmrnc. My sme si pochutnali a na Podravku sme si zvykli. Keďže som sa dosť bála do jedál pridávať viac chutí, no teraz sa už báť nebudem. 

    Ešte raz ďakujeme!

    nenka123
    6. nov 2018    Čítané 114x

    Moja skúsenosť s Podravkou Natur

    Musím sa ospravedlniť, že recenziu pridávam až teraz, no detičky sa nedá len tak odložiť.

    Moje testovanie s Podravkou Natur začalo ochucovadlom. Tak, a išla sa robiť klasická polievočka. No nie iba taká obyčajná, ale vývar z diviny. Pridaním ochucovadla dostala super chuť.

    Neskôr sme otestovali aj bujóny, a to ku klasickým zeleninovým polievkam. Robila som šošovicovú s pridaním hovädzieho bujónu a bola to mňamka. Klasicky som prebrala šošovicu, umyla a dala variť s mrkvou a petržlenom. Pridala som ešte asi 4 veľké zemiaky a vegetu natur s už spomínaným hovädzím bujónom. Nakoniec, keď už bolo všetko mäkké, pridala som len surové maslo a mrazenú petržlenovú vňať. Je to mňamka. 

    Obyčajný zeleninový bujón spravil hokkaido polievku neobyčajnou. Vyzdvihol jej chuť. Ja ju robím tak, že orestujem cibuľku s ošúpanou a vydlabanou tekvicou hokkaido, ktorú pokrájam na menšie kúsky. Podlejem vodou a pridám bujón a samozrejme moju obľúbenú vegetu natur. Nechám povariť do zmäknutia a potom všetko rozmixujem ponorným mixérom. Taktiež pridám na zjemnenie trošku bieleho korenia a smotany na varenie. Po uvarení taktiež pustím len surové masielko. Slepačí bujón som použila vo fazuľovej polievke. U nás sa volá "podbitá". Neviem prečo... haha. Voláme to tak doma. Tu varím najradšej v tlakovom hrnci. Preberiem fazuľu, umyjem, dám prevrieť. Prvú vodu scedím, aby fazuľa nenafukovala. Dám druhú vodu a spolu s fazuľou údené mäsko, mrkvu a jeden strúčik cesnaku. To okorením, pridám bujón slepačí, vegetku a tri celé čierne korenia. To uzavriem a varím tých dvadsať minút od pískania tlakového hrnca. Hrniec otvorím a už len zahustím polohrubou múkou a smotanou. No ja dávam len trochu múky. Nakoniec na zjemnenie trošku masla, nakrájam údené varené mäsko a hotovo. Mňam, mám slinky na jazyku.

    Tým, že pestujeme zemiaky, sú u nás často na akýkoľvek spôsob. Tak sme vyskúšali pečené zemiaky pečené v rúre. Na vrch som poukladala kuracie krídla v marináde na zlaté kurča. Spolu som to dala piecť a poviem vám, bola to mňamka. Pikant korenie sme testovali na grilované mäsko z jelenice. Napacovala som ho asi na dva dni v olivovom oleji zmiešanom s korením classic a pikant. Potom som ho prudko opiekla na panvici a dala dopiecť na 15 minút do rúry. K tomu sme si dali zeleninový šalát s korením na šalát.

    Pretože tento rok bola super úroda cukiet, tak som to využila a korenie na zeleninku som použila na zeleninové špízy. Narezala som si cuketky, okorenila ich a k tomu pridala červenú cibuľu, papriku a kuracie mäsko. Všetko som narezala a napichovala postupne na špajdle. Všetko som jemne poliala olivovým olejom a ešte raz okorenila korením na zeleninu a mäsko korením na kebab. Potom som to poukladala na plech a piekla asi 40 minút na 200°C v rúre. Do zmäknutia. Nuž, a na záver sme otestovali aj korenie na ryby. Podkovičky z kapra nám pripomenuli Vianoce. Mäsko z rybky sme si namočili asi na hodinku do mlieka. Potom som to zliala, osušila a okorenila korením na ryby. Ošúpala som asi tri veľké cibule a nakrájala ich na mesiačiky. My kapra robíme tak, že si opražíme cibuľku na masle dosklovita, potom pridajte kapra. Opražte z oboch strán a pridajte vodu so zeleninovým bujónom. Zakryjte pokrievkou a nechajte asi 15 minút dusiť. Keď je to už mäkké, je to hotové.

    Mne najviac chutí s domácim kváskovým chlebíkom. Takto sme otestovali Podravku Natur. Boli sme spokojní, no mne osobne prídu všetky korenia na jeden spôsob. A čo sa týka vegety, tak ostaneme pri klasike, pretože vôňa kôpra mne osobne ničí celú super chuť. Okrem tohto je však všetko super. Veľmi chválim aj to, že tam nie je glutaman sodný. Čo by som pre praktickosť ešte zmenila, sú obaly. Viac by som prijala znovu uzatvárateľné, pretože ja veľmi koreničky nepoužívam. Ďakujem Podravke za balíček a Modrému koníku za to, že ste ma vybrali a dali možnosť tieto výrobky otestovať.

    Lenka

    simulienka2207
    4. nov 2018    Čítané 203x

    Aj u nás sa vari(lo) s Podravkou

    Ahojte!

    Som mamkou dvoch krásnych detí a bývame v dedinke na východe Slovenska. Varím takmer každý deň, aj napriek tomu, že deti majú obed v škôlke a muž je v práci do večera. Pretože aj napriek rozmanitosti bežného dňa, večer sa stále všetci stretávame pri spoločnom stole pri jedle. Sme taká typická slovenská rodina. Obľubujeme typické slovenské jedla, zvyky a zachovávame tradície. Toto platí aj o mojom varení. A vďaka spolupráci Modrého koníka s Podravkou sme v našej kuchyni mali možnosť ochutnať, resp. testovať, nové produkty - Podravka Natur.

    Po doručení správy o výbere do testovania som sa naozaj úprimne potešila. Myšlienka ozvláštniť jedlá mojim stravníkom, a to novými koreninami, sa mi zdala viac ako lákavá. Ale poďme pekne po poriadku.

    Po rozbalení balíčka produktov Podravka Natur ma ako prvé zaujala milá červená krabička, po ktorej otvorení ma ovanula krásna vôňa. Vôňa korenia zmiešaná s vôňou nevtieravých byliniek a soli. Prvý dojem teda pohladil moje dva zmysly a hlava už začala snovať plán, ako čo najlepšie využiť túto ponúknutú šancu.

    Ako prvé som z voňavej červenej krabičky vytiahla a následne použila zeleninový bujón. Do rýchlej zeleninovej polievky. Na dochutenie som tiež použila ochucovadlo, tzv. vegetu. Ochucovadlo som použila aj v takmer všetkých jedlách, ktoré som varila. Bujónu nemám naozaj čo vytknúť, je bez pridaného glutamanu a iných prídavných látok. Nechcem sa pasovať za niečo, čo nie som, teda žiadna bio, eko, raw matka, ale to, že tam to zloženie je také aké je, má vcelku potešilo. V priebehu ďalších dní som bujóny používala na dochutenie aj špenátovej polievky s vajíčkom, vajíčkovej s hráškom a zemiakmi alebo paradajkovej polievky.

    V jeden deň som opäť v rámci testovania varila kuracie mäso na spôsob číny. Mäsko som si nakrájala na väčšie kúsky a z oleja a korenia Podravka Pikant a Podravka Classic som urobila marinádu. Neskôr som mäso orestovala vo woku a keď sa "stiahlo", nechala som ho dusiť do zmäknutia. Následne som pridala čínsku zeleninovú zmes a ešte chvíľu podusila. Na dochutenie som pridala sójovú omáčku. Podávala som to s ryžou s hráškom, opäť ochutenou ochucovadlom od Podravky. Musím podotknúť, že počas celého varenia s koreniacimi prípravkami som použila minimum soli, pretože vo všetkých je už pridaná morská soľ - a musím potvrdiť, že v dostatočnom množstve.

    Mali sme aj lenivú sobotu, kedy sme si len upiekli zemiaky, hokkaido tekvicu a cibuľku. Zemiačiky som ochutila čisto len koreniacou soľou na pečená zemiaky a tekvicu iba koreniacou soľou na zeleninu. Pokvapkané olejom sa správne do chrumkava upiekli a bolo to naozaj vynikajúce! Toto odporúčam všetkými desiatimi.

    Nedeľu som vyvážila opäť mäsom a na grilované kuracie stehienka som použila koreninovú soľ na zlaté kurča. Vôňa bola úžasná v celom dome, dokonca aj pred domom, a chuť skutočne fantastická! Keďže ja mám zvykom podlievať počas pečenia vývarom, nebolo to inak ani teraz. Slepačí bujón dostal konečne šancu - a nemám mu čo vytknúť. Stehienka sa zjedli hneď a moji najbližší naozaj chválili moje kulinárske schopnosti. Neskôr som si ešte dala s touto koreniacou zmesou rande, keď som upiekla celé kurča. Toto korenie bude mať u nás v budúcnosti určite čestné miesto.

    Na žiadosť drahého som uvarila aj mäsové guľky v paradajkovej omáčke. Do paradajkovej omáčky som pridala korenie od Podravky Natur na paradajky a mozzarellu. Týmto korením som omáčku naozaj ozvláštnila, a teda, musím sa priznať, že som ju takmer sama zjedla lyžicou pri ochutnávaní 🙂 Nabudúce ho pridám aj do paradajkovej polievky. Skúste aj vy.

    Boli však aj dni, kedy si moji najbližší zaželali aj sladké jedlo, ako sú parené buchty, dukátové buchtičky s vanilkovým krémom, palacinky, ryžový nákyp či žemľovku. Stihla som však uvariť aj bravčovú pečienku ochutenú ochucovadlom od Podravky, kuracie kúsky v paradajkovej omáčke s mexickou zeleninou a s koreninovou soľou Podravka Classic a Podravka Pikant, podávané s pečenými zemiačikmi, opäť s korením od Podravky na pečené zemiaky. Alebo jednoduchý šošovicový prívarok nakyslo s opečenou klobáskou a vajíčkom, ochutené ochucovadlom od Podravky. Všetky spomínané jedla boli naozaj veľmi chutné, nielen mojimi kulinárskymi schopnosťami, ale aj vďaka použitím týchto korenín. Vcelku to ocenila aj moja polovička, ktorá nešetrila chválou.

    V konečnom dôsledku musím povedať, že som nad touto recenziou dlho premýšľala. A asi aj preto ju píšem v posledný možný deň. V mysli som si počas celého testovania premietala, akým smerom by som sa mala uberať, aby moja recenzia nebola len jednou z mnohých, ale poskytla naozaj cenné informácie, vďaka ktorým by sa k vám dostali relevantné výsledky testovaného produktu. Za mňa a moju rodinku musím povedať, že ďakujeme za možnosť vyskúšať. Chutilo nám. A veľmi.

    elkatelkaaa
    2. nov 2018    Čítané 278x

    Varím, varíš, varíme... s Podravkou

    Ahojte 😊

    Ďakujem MK a Podravke za možnosť testovať nové produkty 😊

    V našej rodine sa varí skoro každý deň. S varechou pobehujem ja, manžel a dcérka sú moji stravníci. Zjedia všetko čo navarím, neprotestujú, nevymýšľajú a ja im zato ďakujem 😊 

    Varím klasiku. Rodinka obľubuje sladké a mučné jedlá. Najviac im chutia palacinky, buchty, žemľovka, pirohy, lokše... 😊 Povedzme si úprimne, ťažko v týchto jedlách využiť bujóny a rôzne ochucovadlá. Potešila som sa, že konečne navarím aj niečo iné.

    Koreniny a ochucovadlá sú krásne voňavé, plné zeleniny, s olivovým olejom a morskou soľou, bez umelých farbív. Prevoňali celú kuchyňu, majú super chuť a určite ich budem aj naďalej využívať 😊

    Ponúkam vám niekoľko mojich receptov 😊

    Grilované kuracie mäsko ochutené koreniacou soľou Classic. Mäsko bolo chutné, voňavé a so šalátom to bola super kombinácia na ľahkú večeru. 

    Paradajková omáčka a mäsové guľky ochutené ochucovadlom od Podravky. Klasika, ktorá nikdy nesklame. Na domácu knedľu si netrúfam, preto podávame s kašou 😊

    Ľahká a fajnová večera, mňam. Korenie dodalo chuť a vôňu, určite ho budem používať.

    Bratislavske rizoto 🙂 Použitý zeleninový bujón. 

    Mäsko s hríbikmi a tarhoňa. Tiež od Podravky. 

    Plnené vtáčiky, to bola dobrota 😊

    Kuracia polievočka nesmie chýbať 😊

    A aj rybka bola...

    Všetkým prajem dobrú chuť s Podravkou 😊

    Dominika

    kikuskar5
    1. nov 2018    Čítané 160x

    Varenie s Podravkou

    Ahojte,
    veľmi sa teším, že som sa mohla znova zapojiť do testovania v kombinácii, kde môžem variť. Varenie je totiž moja veľká záľuba a doma mám super stravníkov, ktorí našťastie ľúbia papať 😊
    Zaujala má táto rada korenín od Podravky Natur, v každom druhu je morská soľ a rôzne bylinky či ochucovadlá, bez pridaného glutamanu a rôznych ďalších prísad.

    Ako prvé sme vyskúšali korenie na mozzarellu a rajčiny. Naša obľúbená večera, v kombinácii s týmto korením aj veľmi chutná. Ja som nikdy nesolila, iba som pridala korenie. Aj som sa bála, či to nebude priveľmi slané, ale vôbec nie. Slanosť bola tak akurát a isto do budúcna budeme naďalej používať.

    A keďže my sme hlavne polievkoví, deti na obed zjedia riadnu porciu akejkoľvek polievky, ale musí byť ozaj hustá. Prišla na rad riadne sýta krémová cesnačka. S korením od Podravky bola jemná. Vegeta veľmi ozvláštnila chuť, ale v dobrom. Deťom veľmi chutila a aj napriek tomu, že chvíľku pred naložením na tanier dojedli iné jedlo, tak zhltli aj toto 😊 K polievke krutóny z domáceho kváskoveho chleba okorenené korením na zemiaky a mňamka aj večer ku telke, napr. namiesto chipsov 😊

    Naša tiež veľmi obľúbená večera, rybka na pare s parenou zeleninou. Korenie na zeleninu a na ryby, nič som nemusela pridávať. Vždy som musela minimálne rybu dochucovať okrem korenia na ryby. Tu som nemusela nič a chuť bola výborná 😊 

    A slovenská klasika, segedín, bol výborný. Dokonca manžel povedal, že lepší som ešte nespravila, aj keď aj doteraz mu veľmi chutil 😊 

    U nás najčastejšie varená a najobľúbenejšia polievka, a to mäsová. Či hovädzia, bravčová, kuracia, slepačia, skrátka akákoľvek, ide u nás najviac. Vegeta od Podravky ju nielen ešte krajšie zafarbila, aj chuťovo bola lepšia. Soliť ju už nebolo veľmi treba.

    Pečené zemiaky boli výborne ochutené, nič iné som nepridávala, len pár kvapiek olivového oleja. Ako príloha, alebo len tak, mňam ❤️

    Mali sme aj tekvicovo-cuketový deň. Polievka tekvicová so zemiakmi a krupicovými haluškami (keďže deti musia mať husté, inak im nestačí, aj keď je to samo o sebe sýte jedlo). Druhé jedlo cuketový prívarok s vajíčkom a zemiakmi. Dochutené bujónmi a vegetou, deti sa zalizovali.

    A troška aj cestoviny zapečené v syrovej omáčke s karfiolom a údeným mäsom. Milujeme toto jedlo. Pridala som korenie na zeleninu, okrem toho som nemusela vôbec nič pridávať. Iba bazalku, keďže pri syre sa to žiada. Cestoviny boli super 😊

    Dokonca kurča zmizlo bleskurýchle a ryža ostala. Tak som dorobila mäsko so zeleninou a spravila rizoto z ostatkovej ryži (to už som nestihla odfotiť). Tam som použila korenie na mäso classic a rizoto bolo super ochutené.

    A čo ma najviac teší, mohla som vegetu využiť aj pri zaváraní kečupu. Tohtoročný október bol ešte veľmi štedrý na úrodu a podarilo sa mi zavariť ešte 10l kečupu. Recept káže aj vegetu, ktorú som tam nikdy nedala, no kečup si každý chválil. Teraz som sa rozhodla to skúsiť, keď je zložením táto vegeta super, a kečup je ešte lepší. Už ho budem robiť iba s ňou ❤️

    V globále výrobky od Podravky Natur hodnotím veľmi pozitívne, hlavne zložením. Nemala som žiadne námietky a isto v domácnosti bude patriť medzi najvyhľadávanejšie pomôcky pri varení a ochucovaní 😊

    29lucy
    1. nov 2018    Čítané 170x

    Dnes varím JA s Podravkou NATUR

    Na začiatok musím pripomenúť a povedať, že som neverila tomu, že výhrám testovanie od MK, začo by som sa chcela poďakovať. Veľmi som sa potešila, keď som si prečítala správu. Pretože odkedy som na materskej, často varievam JA! Po otvorení balíka som si preskúmala koreniny. V tom momente mi napadli rôzne recepty, ktoré by som uvarila.

    Doteraz sa v našej domácnosti použivala iba vegeta od Podravky, žiadnu inú sme neskúšali, keďže sme spokojní. Vegeta Podravka Natur ma zaujala po otvorení jemnou vôňou zeleniny a korenín, ktoré sa v nej nachádzajú. Je chuťou jemnejšia ako obyčajná. Obsahuje viac zeleniny a veľké plus je, že obsahuje morskú soľ, čomu som sa potešila, pretože menej solím najmä kvôli mojej 2-ročnej dcérke. Vegetu pridávam do jedál len minimum, no vždy obohatí hociktoré jedlo, či už polievky, mäso, zeleninu, šaláty. Z bujónov najviac využívam ZELENINOVÝ, keďže niekedy robím rýchlovky a nemám čas si každý deň variť chutnú polievku z čerstvej zeleniny. Vývar z bujónu je jemnejší, cítiť vôňu zeleniny a byliniek. Do poličky s koreninami určite zaradím tento bujón s radosťou.

    Koreniny od Podravky Natur krásne voňajú a pri príprave jedál rozvoniavajú v celom dome. Vynikajúca korenina je na zemiaky, či už pečené, varené, vyprážané. Výborné sú varené zemiaky na masti spojené touto zmesou. Krásne rozvoniavali a chuťovo boli tiež jemnešie. Možno by som pridala ešte trošku celej rasce, keďže mletej rasce je tam asi málinko.

    Koreniny grill PIKANT, grill CLASSIC, KEBAB A GYROS len tak na minútky, na rýchly zeleninový šalát, cestoviny a rôzne iné recepty. Vyníkajúca chuť kombinovaná s olivovým olejom. U nás doma recepty s týmito koreninami MILUJÚ. Taktiež koreniny na KURIATKO, GRILOVANÁ ZELENINU a RYBY obohatia jedlá nielen chuťou, ale aj vôňou. V našej kuchyni ich určite budeme používať.

    Nová skúsenosť bola s koreniacou zmesou na ŠALÁT a MOZZARELLU, keďže som doteraz pridávala len soľ a korenie. Šalátu koreniaca zmes iba prospela, mozzarella mala lepšiu chuť. Vždy mi tam niečo chýbalo a nie vždy mám čerstvú bazalku.

    Ako sa hovorí - Láska ide cez žalúdok. U nás to platí. Moja rodina miluje všetko, čo navarím. A ja milujem moju rodinu preto, lebo vždy zjedia aj nepoznané. Aj keď googlim nové recepty, nebránia sa.

    Čo môžem vytknúť a trošku ma to zarazilo, je "extrakt z kvasníc". Čo to vlastne je, keď sa píše bez glutamanu? Trošku som si o tom viac prečítala. Je to vlastne iné meno pre zmes glutamanu sodného a pár ďalších látok. Nezazlievam to a ani nekritizujem, keďže sme s tým varili aj doteraz. Tak isto aj palmový tuk. Mohlo by sa to nahradiť aj niečim iným.

    Nakoniec pridávam zopár mojich-našich receptov:

    Cesnaková polievka

    Na masle speníme pretlačenú celú hlávku cesnaku, poprášime hladkou múkou a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme. Na záver pridáme petržlenovú vňať a rozmixujeme. Podávame s opečeným chlebíkom na olivovom oleji a pretlačenom cesnaku.

    Mamkine špagety

    Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme mleté mäso, pridáme koreniny, koreniacu zmes Pikant, poprášime mletou červenou paprikou a zalejeme paradajkovým pretlakom a čerstvými paradajkami, vynikajúce sú cherry. Necháme dusiť, nakoniec dochutíme a podávame so špagetami a posypané syrom. Ja si pridávam aj olivy.

    Jogurtové cestoviny s kuracím mäsom

    Na olivovom oleji opečieme kuracie rezne v celosti, okoreníme z každej strany koreniacou zmesou grill classic, do výpeku pridáme maslo a opečieme pretlačený cesnak. Posypeme hladkou múkou, zalejeme mliekom, poriadne rozmiešame, prisypeme postrúhaný syr, primiešame biely jogurt, nakoniec cestoviny, kuracie mäso a petržlenovú vňať.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom
    Zmiešame si olivový olej, koreniacu zmes pikant alebo classic, citrónovú šťavu a kuracie mäso na pár hodín naložíme. Medzi tým si pripravíme zeleninu: ľadový šalát, rukolu, papriku, paradajky, cherry paradajky, uhorku, olivy a jabĺčko. Všetko zmiešame, pridáme zmes korenia na šalát, nakoniec balkánsky syr, opečené kuracie mäso, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu a podávame s čerstvou bagetou.

    Krumpli paprikáš

    Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, poprášime ml. červenou paprikou a zalejeme vodou. Dochutíme vegetou, rascou a nakoniec pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Všetko spolu uvaríme, nakoniec zahustíme zemiakovým škrobom a pridáme cesnak.

    Bravčové na spôsob roštenky

    Cibuľu si speníme na oleji, na panvici opečieme bravčové karé, ktoré sme si naklepali, osolili, okorenili a potreli horčicou. Pečené mäso pridáme do cibuľového základu, podlejeme vývarom, pridáme na kocky nakrájané zavárané uhorky a dusíme. Uvarené mäso vyberieme, šťavu rozmixujeme, zahustíme zemiakovým škrobom, poprípade dochutíme.

    Cestoviny à la svokra

    Opečieme cibuľku, pridáme mäsitú slaninu, zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť. Zmiešame si kyslú smotanu s hladkou múkou, pridáme do zmesi, dochutíme rascou a majoránkou. Primiešame cestoviny a podávame.

    lenka9g
    31. okt 2018    Čítané 185x

    Varím z lásky pre moje lásky ❤️

    Ahojte, znova som mala možnosť testovať produkty, tentokrát koreniny, ochucovadlá a bujóny od Podravky.

    Veľmi rada varím a pečiem, a tak ma potešilo, že troška z mojej kuchyne môžem odprezentovať aj na MK. Snažila som sa vyberať recepty, ktoré by mohli zaujať a sú aj trocha nevšedné. Varím z lásky pre moje lásky 🙂

    S Podravkou som sa vo svojej kuchyni nestretla až tak často, čo som napísala aj pri prihlasovaní na testovanie. Aj som sa trocha obávala reakcií používateliek, pretože ,,vegeta sa v kuchyni už nenosí", veľa mamičiek fičí na minimum soli a nehovorím o nejakých ochucovadlách (čo určite nezatracujem). 

    Koreniny Podravka naozaj krásne voňajú, hlavne pri pečení. Prevoňali celý byt a určite ich budem vo svojej kuchyni používať a vyhľadávať v obchodoch. Každá jedna korenina, ktorú som vyskúšala, obsahovala morskú soľ. Takže s dochutením jedla vo finálnej verzii už opatrne. Musím vypichnúť korenie na mozzarellu a paradajky. Veľmi príjemne ochutilo toto ľahké jedlo a pre mňa to bola nová chuť, pretože som si mozzarellu ochucovala vždy iba soľou. Korenie na grilovanú zeleninu som použila v jedle ratatouille. Pri pečení nám voňal celý byt a tiekli nám slinky :D Korenie na kebab a gyros som použila asi 5x. Manželovi veľmi chutí mäsko s týmto korením a nevie sa ho dojesť. Mäsko ma aj krásnu farbu. Korenie pikant je pre nás to práve orechové. Príjemná palivá chuť v jedle, to my máme radi. Tieto, ale aj ostatné koreniny, si našli miesto v mojej kuchyni a teším sa na ďalšie využitie.

    Ako som už písala, bujóny a ochucovadlá by ste v mojej kuchyni pred testovaním nenašli, a veľké negatíva v chuti jedla som taktiež nenašla. Ale myslím si, že netreba zvyrazňovať napríklad chuť pravej domácej polievky zo slepačích kostí a zeleniny, bujónom. Keď ale potrebujete narýchlo niečo zaliať vývarom, je toto správna voľba.

    Produkty neobsahujú pridaný glutaman sodný, ani žiadne pridané farbivá, arómy a konzervačné látky. Ochucovadlo vďačí za svoju plnú chuť len skvelej kombinácii zeleniny a korenín. Bujóny okrem iného obsahujú aj olivový olej. Takže tí, ktorí ste to vyradili zo svojho jedálnička len kvôli glutamanu, farbivám a podobne, ho znova môžete zaradiť.

    A pár mojich receptov na záver:


    Pulled pork a coleslaw šalát
    Recepty som si trocha prispôsobila. Bravčové pliecko som okorenila korením classic Podravka a cesnakom, poliala olejom, zabalila do alobalu a piekla 2 hodiny pri 150°C. Potom som ho vybrala, natrela kečupom a horčicou, a dala znova piecť, no už bez alobalu, asi na 3 hodiny. V niektorých receptoch je ešte dlhšie. Potom som mäso s dvomi vidličkami trhala na malé kúsky.
    Coleslaw: kapustu, cibuľu a mrkvu som pokrájala, posolila a pridala tatársku omáčku. 

    Krevetova-smotanové rizoto
    Na masle opečieme cibuľku s cesnakom, pridáme nakrájanú cuketu a zalejeme smotanou. Uvarenú ryžu pridáme do omáčky. Na masle chvíľku opečieme krevety a okoreníme korením na ryby Podravka.

    Ratatouille
    Základ je paradajkový pretlak s množstvom cibule a cesnaku okorenené korením grilovaná zelenina Podravka. Na vrch striedame cuketu, paradajku, baklažán a papriku (ja baklažán nemám rada), znova posypeme korením. Vôňa je po celom byte. 

    Wrap s lososom
    Wrap som natrela s omáčkou z tatárskej a kečupu, poukladala šalát, ktorý som okorenila korením na šalát Podravka, pridala údeného lososa s reďkovkou a zrolovola. 

    Keď príde návšteva
    Kysnuté cesto obalíme slaninkou, potrieme vajíčkom a okoreníme korením pikant Podravka. Do stredu dáme plesňový syr, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a cesnakom. Pečieme asi 20 minút pri 200°C.

    Gyros šalát
    Na oleji opražíme kuracie kúsky, ktoré okoreníme gyros korením Podravka. Do misy ukladáme za radom mäso, cibuľu, tatarku, kečup, kukuricu a šalát. Dúfam, že bude hosťom chutiť. 

    Snack na večer
    Krabie tyčinky okoreníme pikant korením Podravka a dáme na 10 minút do rúry. A môžeme mlsať pri telke. 

    Domáce gnocchi so špenátovo-smotanovou omáčkou
    Gnocchi: Varené zemiaky popučíme, pridáme vajíčko, polohrubú múku, soľ, vypracujeme cesto a uvaríme.
    Omáčka: Na masle opražíme cibuľku a cesnak, pridáme na kocky pokrájané kuracie mäso, okoreníme korením zlaté kurča Podravka, ďalej pridáme čerstvý špenát so smotanou, povaríme a hotovo. 

    Cestoviny á la svokra
    Veľmi dobrý a ľahký recept, ktorý ma naučila svorka: Na masielku opečieme kúsky šunky, pridáme paradajkový pretlak, slepačí bujón a šľahačku. Necháme zovrieť. Nakoniec posypeme oreganom a mame hotovo.

    Paradajková so syrom
    Recept od mojej babičky: Na masielku opražíme múku, pridáme pretlak a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme cibuľu, cesnak a bobkový list. Povaríme a dochutíme soľou a cukrom.

    Ďakujem za prečítanie.

    S pozdravom Lenka

    #test_podravka
    Dnešný obed... tarhoňa od Podravky pripravená so zeleninovým bujonom... a kuracie kúsky s koreninovou solou na mäso... mäsko som podusila na cibuľke, okorenila kor.solou a cervenou paprikou, pridala som cerstve sampiňony, podusila, pridala trochu vody, poprašila troskou hlad.muky a dalej dusila, kym nie je mäso mäkke... 😊

    (2 fotky)

    #test_podravka dnes trochu netradičný nedeľný obed. Polievočka kelova, kde som použila zeleninový bujón Podravka a na dochutenie Ochucovadlo s morskou soľou a veľa veľa cesnaku. Niečo na nás lezie, posilniť imunitu treba. Druhý chod bol vyprážaný syr. Vlastný od našej kravicky, ktorý urobil môj muzicek. A nakoniec šalátik, na ktorý som použila koreniacu zmes na šalát Podravka. Musím povedať, že deťom mimoriadne chutil. 👌

    (3 fotky)

    Taka nasa tradicna, slovenska vecera🤣 Ziadne krevety, ziadne sushi...😂

    Sosovicovy privarok na kyslo so zemiakmi, ochutene ochucovadlom od Podravky, opecena klobaska a vajicko 😉
    #test_podravka

    A co u vas na veceru? 🙂

    #test_podravka
    Vývar s rezancami s pridaním slepačieho bujónu od Podravky...
    Zemiaková kaša a treska na masle ochutená koreniacou soľou na ryby 😊

    (3 fotky)

    A koniec! Uz mu viac nevarim, neoperiem, nebudem robit sluzku! Ticha domacnost jednoducho...Poznate to...?
    Ale potom, ked hlava vychladne, tak si tak spatne premietas v hlave, preco vlastne ste spolu a ze asi tie malichernosti nestoja to, aby sme si robili naprieky..❤️ A nehadali sa..❤️
    Tak som sa rano zobudila, vzala deti do skolky a ked som prisla domov, zapla pracku so spinavym oblecenim, ktore vcera doniesol z prace .. Vybrala z mraznicky maso, aby, ked pride vecer unaveny po celom dni, mal teplu veceru..
    A teda, ze som to len tak neodflakla, dnesne papanicko, kuracie kusky s mexickou zeleninou v paradajkovej omacke, ochutene koreninovou solou od #podravka Natur Classic a aby bolo zrejme, ze sa este hnevam, aj Natur Pikant - toto trosku viac 😉 K tomu opekane zemaciky opat s koreniacou solou na Pecene zemiaky, #test_podravka

    Majte krasny dnik a moje posolstvo na dnesny, a vlastne, na kazdy den -Nehadajte sa, nema to vyznam!

    #test_podravka
    Zdravy salatik:ladovy salat,zmes rukoli a polnicka,paradajka,paprika,uhorka,cierne olivy,balkansky syr,jablcko,kuracie masko napacovane v olivovom oleji a zmes korenia na Kebab a gyros,olivovy olej,citronova stava,zmes korenia na salat.masko som opiekla,zeleninku nakrajala,zmiesala som s korenim,pridala olivovy olej,citronovu stavu a vsetko zamiesala,skvela chut,ja pridavam ajaj na male kocky jablcko,doda chut.niekedy aj orechy,ale teraz som nepridavala,podavame s cerstou bagetkou 🙂

    (4 fotky)

    #test_podravka
    Rychli obed ci vecera?len tak ma napadlo 🙂
    Kuracie rezanceky na cinsky sposob:Kuracie prsia narezane na rezanceky som dala do pacu:olivovy olej,korenie od podravky Na Kebab a, gyros,trosku citronovej stavy.Osmazila som cibulku naa kocky nakrajanu,pridala napacovane masko,osmazila,poprasila zemiakovym skrobom,a restovals,pridala som mrazenu cinsku zeleninovu zmes a duchutila sojovou omackou,worchester a med,trosku kari korenia,sol.nechala poprazit a pridala som cinske ryzove rezance,kto chce moze pridat chilli,nakolko to papa cerka,nepridavala som 🙂.Dobru chut

    #test_podravka keďže dnes bol obed sladký a my ešte stále testujeme, alternatívny obed bol dnes špenát, nemala som smotanu,tak som použila mozzarellu a pridala som poriadnu porciu cesnaku, keďže sme chorí. Nechýbala Podravka dochucovadlo, mňam mňam 😋

    #test_podravka večera,tak sme sa rozhodli, že si spravíme zeleninové hranolky, mala som cuketu tak sme si rozkrajali cuketu a posypali zmesou na zeleninku, pokvapkali olivovým olejom a šup na 20 minút do rúry. Nemám fotku, nestihla som, výborné boli👌😋

    #test_podravka Dnes som vyskúšala hovädzí bujón Podravka a urobila som z neho hrachovu polievku s parkom. Keďže som nemala mäsko,preto som volila tento bujón. Krásne voňal a polievočka všetkym chutila.

    simulienka2207
    Správa bola zmenená    23. okt 2018    

    Poviem vam, baby, ze dnes doobeda som sa kvalitne vyplakala..
    Na zelanie draheho som sa na obed podujala urobit restovanu kuraciu pecen na cibulke. A plakala som prave z nej... Akoze domaca cibula, sice darovana, nie nasa, mala take grady, ze kym som ju ocistila, vyplakala som asi 2 litre 😂
    A to este bolo treba nakrajat...😵😀
    Mate nejaky tip, ako zmiernit tie silne "vypary"? 😂 Mame jej este asi 10ks, aj by som este niekedy pouzila, ale nie za taku dan 😁

    V ramci dnesneho #test_podravka som pouzila do vyssie spomenuteho receptu Ochucovadlo Natur, no mne sa zdala "vegeta" v tomto prilis jemna, nevyrazna..teda, vlastne neviem, co som cakala, kedze pecienka ma dost specificku chut... Kazdopadne, nic som tym nepokazila...
    Okrem ineho som pridala bobkovy list, cierne mlete korenie, cervenu mletu papriku, majoran, nakoniec kecup a sol. Ja davam aj sampinony v konzerve, raz som to niekde v recepte citala a odvtedy stale 😄
    Drahemu k pecienke vecer dorobim ryzu, ja jem stale len s pecivkom, dnes som mala cerstve chrumkave rozky..

    #test_podravka Hranolky ochutene koreniacou soľou... mali super chuť, krasne vonali... 🤗

    sperka
    Správa bola zmenená    22. okt 2018    

    #test_podravka V nedeľnom obede som použila slepačí bujón do polievky. Bola fantastická, všetkým chutilo. Ryža s ochucovadlom Podravka a soľou. Hovädzie mäso s Podravka Natur classic, trochu nasladle,ale keďže v recepte bola irkva, mohlo to byť aj tým, inak fajn. Voňavé a chutilo.

    (2 fotky)

    #test_podravka
    Kuracie pecienky na smotane
    Svokra ma naucila velmi dobre pecienky,nie vzdy mi chutia ale tento recept je mnaaam.Osmazim si cibulku,pridam nakrajane pecienky,restujem,posypem rascou,trosku podlejem vodou a necham dusit,ked su pecienky hotove,dochutim vegetou od Podravky,trosku sol,nakolko vegeta je jemna a zmiesam si smotanu na slahanie s hl.mukou,a pridam do hrnca,pridame trosku aj smotany na varenie,ked je to huste,nakoniec len majoranku a mozeme podavat s kolienkami napr.Dobru chut 🙂

    #test_podravka,okrem ineho som varila aj tvarohove rezance,co nasi doma zboznuju,no mne niesu az tak pochuti,tak ja si vzdy spravim Smotanovo-syrove rezance
    Recept:Nakrajam si cibulku,zvyknem aj cervenu na mesiaciky,slaninku masitu na kocky,oprazimna panvici,pridam cibulku,popripade sunku,co kto ma rad,ked je to prepecene,pridam syrcek v crievku,alebo syrokrem,kyslu smotanu,nou nesetrim,nasekany cesnak,dochutim vegetou od Podravky a nakoniec provensalske bylinky,vsetko spojim a pridam rezance,tento recept stale obmienam,ci uz susenymi paradajkami,alebo cottage chees,olivy,je no rychle ale vynikajuce jedlo
    Na tanier som dala cestiviny,posypala parmezanom a dozdobila olivami,MNAAAAAM
    Tu som zabudla odfotit :( :( :( hned som zjedla

    #test_podravka
    Ahojte,nakolko nestiham,lebo cez vikend aj mne aj starsej dcerke bolo zle,necedela som ist sem a podat hlasenie.Ale teraz to vsetko napravim 🙂
    Nedelny obed pozostaval z masovej polievky z br kosti,rezance,tam som pouzila okrem ineho aj vegetu bez glutamanu od #podravky 🙂
    Bravcove kare na sposob rostenky,zo zemiakovou kasou alebo ryzou a ladovy salatik k tomu.Recept:bracvove kare som nakrajala na platky,trosku naklepala,osolila okorenila ml.c.korenim a nalozila na pol hodinku do horcici,medzi tym osmazila na masti cibulku.Br.masko som opiekla zvlast na panvicipa a spravila som si vyvar z hovadzieho bujonu,trisku vyvaru som dala do vypeku a nechala prevriet.Opecene masko som vlozila na cibulovy zaklad,posypala cervenou ml.paprikou a zaliala vyvarom a aj vypekom,nakoniec na male kocky zavarane uhorky a nechala dusit.Ked je masko makke,vyberieme ho z hrnca a vsetko rozmixujem ponornym mixerom,vlozim masko nechap spojit chute a mozeme podavat.Vynikajuce 🙂
    #recenzia chut korenin od Podravky je jemna,nemam co vytknut,len asi v bujonoch sa nachadza Palmovy olej,co nieje velmi zdrave,ale ako som si mohla prestudovat bechadza sa, to asi v kazdom bujone.

    (4 fotky)
    simulienka2207
    Správa bola zmenená    22. okt 2018    

    #test_podravka

    Krasny dnik vam zelam, tak opat tu mame pondelok, novy tyzden, novy zaciatok 🙂

    U nas dnes na obed kuracie prsia nakrajane na pasiky, vopred nalozene v marinade z oleja a koreniacich zmesi na Kebab a gyros a Pikant od #podravka, orestovane vo woku so zmesou cinskej zeleniny. Ochutene je sojovou omackou a tiez ochucovadlom od #podravka. Podavane s hraskovou ryzou 😉
    Vonia cely dom, dokonca az vonku (povedala postarka 🤣).

    Majte krasny dnik a dobru chut k obedu 🙂

    (2 fotky)

    #test_podravka Dnešný obed. Ryža ochutená ochucovadlom od Podravky a kuracie na spôsob španielskych vtácikov 😊