Výsledky vyhľadávania pre slovo #test_rajo2

avatar
mimcurik
10. okt 2017    Čítané 163x

Sladkomil Čokoslav a biela víla

Milé/Milí používateľky/používatelia (aby som nediskriminovala mužov ,čo sú tu ) modrého koníka!

Mojou úlohou je napísať článok o testovaní sladkého dezertu Panna Cotta, ktorý má svoj pôvod v Taliansku. V preklade to  znamená "varená smotana ". Názov je odvodený od spôsobu prípravy:

"Varíme smotanu s cukrom na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí. Medzitým si namočíme želatínu do malého množstva vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložíme (bez vody) do smotany a stále miešame, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia... Keď je všetko rozpustené, vylejeme do formičiek a necháme vychladnúť pri izbovej teplote, neskôr v chladničke stuhnúť . " 

Mne sa však pošťastilo vyhrať hotový polotovar  od firmy Rajo v krabičke.

Keď som našla správu na konik_testuje , tak som hneď napísala komentár, lebo ma to zaujalo  Potešila ma možnosť vyskúšať niečo nové, po čom by som pravdepodobne v obchode nesiahla, keďže som to nepoznala. Keď kuriér dorazil a ja som si otvorila balíček, najväčsím prekvapením pre mňa  boli formičky od Tescomy, ktoré som nečakala. Môjho manžela, ako milovníka všetkého sladkého,  najviac potešilo až  samotné ochutnávanie...

Rozhodla som sa pridať krátku "básničko- rozprávku", ktorú som si vymyslela pre ozvláštenie - preto takýto názov článku. 

avatar
bendinko
9. okt 2017    Čítané 178x

Smotanová "záchrana"

Milé maminky, nemaminky, alebo len obyčajné milovníčky sladkých dobrôt ako ja!

V tomto článku by som vám chcela priblížiť a zároveň zhrnúť naše testovanie Panna Cotty od Raja. Tak ako každé iné testovanie, tak aj toto začalo samotným zapojením mojim príspevkom s popisom, prečo práve ja by som mala byť vybraná do testovania. 

Brala som to ako skvelú príležitosť vyskúšať túto uľahčenú prípravu tohto dezertu, keďže doposiaľ som ju pripravovala klasicky zo smotany a želatíny a na druhej strane som bola aj zvedavá ako môže takýto "polotovar" v krabičke chutiť a či sa vôbec môže priblížiť jej ozajstnej chuti.

Šťastie sa na mňa tentokrát usmialo a o týždeň po oznámení, že som bola vybratá, mi zazvonil kuriér aj s balíčkom. Aké bolo moje prekvapenie, keď okrem 4 krabičiek s Panna Cottou, som objavila aj rozkošné formičky na jej prípravu? Popravde, tie mi urobili asi ešte väčšiu radosť ako samotný dezert. 🙂

Možno sa medzi nami nájdu aj také, ktoré ani netušia, čo je to za dezert. Tak aspoň v skratke. Panna cotta je taliansky dezert z oblasti Piemont a doslovne znamená "varená smotana".  Je to vlastne uvarená smotana so želatínou, cukrom a mliekom, ktorá sa ešte horúca naleje do nádob a necha vychladiť, aby stuhla.

Nám ale prišla uľahčená verzia, ktorá sa dala pripraviť dvoma jednoduchými spôsobmi:

avatar
rossio
7. okt 2017    Čítané 120x

Naše testovanie Rajo Panna Cotta

Keď som dostala správu od tímu Modrého koníka, kde mi oznámili, že ma vybrali na testovanie, veľmi som sa potešila. Popravde, vôbec som v to nedúfala, keďže som sa už viackrát zapojila a nikdy sa na mňa šťastie neusmialo. No tentokrát to bolo iné, vybrali ma a ja som sa stala súčasťou druhého testovania so značkou Rajo. Za čo som nesmierne vďačná. 

Nevedela som sa dočkať kuriéra, od rána som ho čakala, dokonca skôr mi prišla správa z koníka s tým, či už mám svoj balík doma, načo som hneď odpísala, že zatiaľ nie, ale stále dúfam, že príde. V momente, ako som správu odoslala, mi volal kuriér, že je na ceste. Prvé dojmy z otvárania balíčka boli super, veľmi ma potešili formičky Tescoma, vďaka ktorým testovanie bolo oveľa jednoduchšie. 

Kedže sme sa nevedeli dočkať, tak sme skúsili prvú dávku hneď na druhý deň. Postup je úplne jednoduchý, obsah krabičky, vložíme do hrnca a necháme roztopiť na riedko, nevarí sa to! 

Keď je tekutina riedka, nalejeme do formičiek, počkáme 20 minút a uzatvoríme. Následne ich na 4 hodiny dáme do chladničky tuhnuť. Prvý kelimok sme vybrali po 2 hodinách, kedže sme sa nevedeli dočkať. Tvarovo to ešte nebolo úplne ono. Čiže je potrebné počkať fakt tie 4 hodiny, má to svoj zmysel. Po ochutnaní som bola milo prekvapená jemnou smotanovou príchuťov, podobnou pudingu, no oveľa lepšiou. Tá chuť je neopísateľná, jedinečná a fakt super. Nám to teda zachutilo poriadne  Ďalšiu dávku som robila spolu so sestrou, ktorá bol tiež milo prekvapená jednoduchosťou, praktickosťou, kvalitou a chuťou. Jedine, čo jej vadilo bolo to otváranie krabičky, keďže bez noža to nešlo. Na tom by som trochu popracovala. Aby to bolo ľahšie a praktickejšie. Ale zase zas nie je to až taký problém. Na celkovej chuti to nič nemení. 

Ďalšie porcie som robila deň predtým a neskôr už len dozdobila, keď bolo treba  U nás skôr bol problém, že jedna krabička je na 4 porcie, a nás je 5 čiže vždy niekomu chýbalo, ale podelili sme sa. Do budúcna kúpime vždy v pároch. Pozerala som sa po nich už aj v obchode a milo ma prekvapila cena, a tak isto by som uvítala vačšie balenie. To som zatiaľ nevidela. Neviem či sa vyrába alebo nie. No za mňa môžem povedať, že túto dobrotku v budúcnosti radi využijeme.

Keby nebolo koníka, tak ani neviem, že niečo také vôbec je. Je to výborná, chutná, rýchla, cenovo dostupná dobrotka. Za nás jednoznačne odporúčame vyskúšať aj iným, pretože neoľutujú. 

A ďakujeme za testovanie Modrému koníku #konik_testuje a spoločnosti Rajo.

avatar
mirka6789
7. okt 2017    Čítané 249x

Panna Cotta. Mini Taliansko u nás doma.

Panna Cotta - varená smotana, je taliansky dezert z oblasti Piemontu. Je to vlastne smotana uvarená so želatinou, mliekom a cukrom. Horúci krém se potom vleje do formiček, nechá stuhnúť a podává sa s lesným ovocím, karamelom a s čokoládovou či ovocnou polevou. 

Toto som sa dočítala na internete, keď Modrý koník dal avízo článkom, že sa môžeme zúčastniť na testovaní a veľmi ma to zaujalo, preto som sa aj zapojila do výzvy. A bola som vybraná na testovanie. Balíček od MK úspešne dorazil.

A hneď som sa aj pustila do testovania. Návod na prípravu znel jednoducho - dať do hrnca, ohriať nie variť, dať do nádobky, ochladiť a dať stuhnúť. A naozaj to tak aj bolo 😉👍. Dezert je na prípravu naozaj jednoduchý, zvládne ho aj začiatočník.

Ale poďme poporiadku:

Keď som otvorila krabičku objavilo sa tam niečo rôsolovité:

Šupla som to rovno do hrnca:

avatar
janasofi
7. okt 2017    Čítané 302x

Smotanové pokušenie

Z histórie sa o dezerte Panna Cotta toho veľa nevie. Odhaduje sa, že recept vznikol v talianskom regióne Piedmont.

Taliansky smotanový dezert Panna Cotta, v preklade "varený krém", kedysi tak náročný na prípravu, sa vďaka  RAJO Panna Cotte stal rýchlou a jednoduchou voľbou pre všetkých, ktorí si radi pochutnajú na sladkej delikatese.

Pripravila som  potešenie nielen pre jazýček ale aj pre oči, vďaka formám od Tescoma.

Servírujte Panna Cottu s čerstvým ovocím ako čučoriedky, maliny a jahody, alebo želé s ovocia.

Príprava je veľmi jednoduchá, dezert Panna Cotta stačí iba zohriať.

Dezert Panna Cotta stačí iba zohriať na 40 – 50 °C (nie variť).

avatar
jansticka
5. okt 2017    Čítané 349x

Rajo Panna Cotta

Milé maminky. Premýšľam ako začať túto recenziu. Mala som nie moc dobré dni. Išla som sa pozrieť na MK, že si niečo malo prečítam a zlepším si náladu. Vyskočilo mi upozornenie o zapojení sa do testovania s konik_testuje. Povedala som si, veď skúsim. Aj keď, pri mojom šťastí isto výberu inú. Aaaa na moje prekvapenie ma vybrali. Juj, to bolo nefalšovanej radosti.

Keďže pečiem a v tejto oblasti som náročná a trošku už zbehlá, nečakala som zázrak v krabičke. Balík dorazil a ja som ho rozbaľovala ako malé dieťa vianočný darček  

Hneď na úvod ma prekvapilo veľmi milo, že k testovanej Panna Cotte boli pribalené aj poháriky od Tescoma. Škoda, že sa nedajú zachytiť ksichty, ktoré som strúhala pri prvom pokuse. Jasné, že som sa hneď pustila do práce a šla vyskúšať zázrak v krabičke. Moja prvá voľba bola Panna Cotta s karamelovým dipom.

Dip bol pripravený v pohárikoch, a tak som pristúpila na jednoduché zohriatie už hotovej Panna cotty. Priznám sa, že som sa aj bála oliznúť varešku. Myslela som si, že chuť bude mydlová, prášková a mdlá. Ako u iných polotovarov. No odhodlala som sa, a olizla. Mňam! Je skutočne dobrá! Nie, nepomyslela som si to. Povedala som to nahlas.

Môj syn zdvihol zrak od domácich úloh: "Čo je maminka mňam?" "No toto! Panna Cotta." Dala som oliznúť aj jemu, jasné, že: "Nooo, nie je to zlé. Aleee takeee nooo." To musí stuhnúť zlatko. Ako tvoj obľúbený dezert, čo si vyklopíš na tanierik. Tak sme netrpezlivo chodili nakúkať, či to už stuhla. Ten čas bol snáď nekonečný. Až to prišlo. Okamžite sme si vyklopili kadžý svoju porciu.

"Maminka wuau. Je to naozaj veľmi dobré. Ale asi by som si to radšej dal s ovocím. Ten karamel je veľmi sladký." Hmmm. Máš veru pravdu. Sme zvyknutí na kotrasty v zákuskoch, tortách i dezertoch.

A tak prišiel na rad ďalší variant. Čokoládovo-malionová Panna Cotta.

Panna Cotta Rajo sa veľmi jednoducho dá dochutiť podľa vašich predstáv. Jednoducho som do zohriatej Panna Cotty vhodila čokoládu a nechala rozpustiť. Maliny musíte prepasírovať, keďže majú zrniečka. Moji testovači dali už plný počet bodov.

No a prišiel rad na poslednú várku. Škoda. Keďže je sezóna jabĺčok, prečo to nevyužiť? Na spodok pohárika som dala povarené nastrúhané jabĺčka s pudingom. A už som nejaké silné varianty nevymýšľala, aby to nebolo moc. A bolo to správne rozhodnutie. Dala som iba vrstvu obyčajnej Panna cotty a na vrch jemný film čokoládovej.

avatar
zuzkaigorkova
4. okt 2017    Čítané 121x

Chutné pyramídy na zjedenie

Panna Cotta ako jeden z typických talianskych dezertov, ktorý vyzerá ako mala pyramídka z Egypta, si má získal hneď prvýkrát ako som ju ochutnala.

Typická lahodná chuť smotany sa rozplýva na jazyku, tak ako keď ochutnáte niečo čo môžeme nazvať "nebíčko v papuľke". Mne osodne sa tento dezert spája s letom, keď som ho videla v kaviarňach, či cukrárňach uloženú v plastových kelimkoch na vrchu s ovocím či ovocnou polevou. Počas leta som ochutnala pár takýchto Panna Cott, musím ale skonštatovať že Rajo Panna Cotta je oveľa lahodnejšia a chutnejšia ako tie, čo som skúsila v kaviarňach.

Jej príprava doma je neskutočne rýchla - vyberie sa z obalu, dá ohriať na cca 40-50 stupňov naleje sa do foriem chvíľu postoji pri izbovej teplote a šup s ňou do chladničky na pár hodín - naša bola už po 3 h vhodná na konzumáciu, čo znamená, že sa neroztekala.

Pri jej príprave mi asistovala moja takmer 3 ročná dcérka a bola to veľká zábava;). Po vybratí z chladničky, sme ju dozdobili horúcim ovocím, keďže už máme jeseň a poprášili kakaom aby sa ešte lepšie zvýraznila jej sladká chuť. Dozdobiť sa podľa môjho názoru dá hocičím je to len o chutí každého z nás. Aj samotná bez ničoho je skvelá.

Čo dodať? Snáď len toľko, že sa po nej hneď zaprášilo, či už zo strany manžela mňa, starých rodičov alebo dcérky všetkým chutila veľmi - ako povedali, boli prekvapení že "polotovar" môže byť tak dobrý. Každému môžem len odporučiť aby vyskúšal na vlastnej koži ako chutí Rajo Panna Cotta. Som rada, že ja som dostala tú možnosť.

#test_rajo2
Dnes sme si vychutnali PANNA COTTA s lesným ovocím v prírode🌞🍂 krásne babie leto

#test_rajo2 dnes panna cotta s grankom 😉 ❤ mňam 👍

#test_rajo2
Lahodná PANNA COTTA + oriešky v slanom karamele😉

#test_rajo2
PANNA COTTA dvojfarebná kombinácia s holandským kakaom

avatar
janasofi
Správa bola zmenená    24. sep 2017    

#test_rajo2
PANNA COTTA milka čokoládový krém 😋 smotanu uvaríme s čokoládou a necháme vychladnúť❄

#test_rajo2
Pri doručený balíka som bola veľmi prekvapená 😍
Veľmi krásny darček . Samozrejme hneď ten večer som spravila na skúšku pre detičky ... Dcérka sa hneď do toho pustila a môj malý synček bol ochotný sám vyliezť na stôl aby ochutnal tu fantastickú maškrtu .
Taniere ostali prázdne a bruška pohladkane .
Mňamka
Teším sa na ďalšie pripravované tohto lahodného pudingu ❤

(3 fotky)

Odmena pre ocina za ospravedlnenie v sprave pred. #test_rajo2 najprv sa čudoval čo to je, no po zisteni si vzal krabičku, že to si musí kúpiť a nechystá mamine 🙂

#test_rajo2
Panna Cotta
1 kombinácia moja obľúbená škorica+karamel
2 kombinácia čokoláda

(2 fotky)

#test_rajo2 testujeme rajo panna cotta, postup uplne jednoduchý, najtahšie je čakanie na výsledok, kedže sa to chladí 4 hodiny, prvý kúsok sme nevydržali a vybrali von už po 2 hodinách a preto, až tak nedrží tvar, no to vôbec nevadí, zjedol sa tak rýchle, že som ho ani nestihla dozdobiť 😀

#test_rajo2
Dnes sme si pripravili mňamku, ešte vychladnúť ❄ a mlsáme🍮

#test_rajo2
Ideme testovať😀
Sofia už pripravila najväčšiu lyžicu pretože to bude mňamka

Od rána som sa nevedela dočkať kuriéra a veľmi sa teším na testovanie a na ich chuť 🙂 Skúšali ste ich už? #test_rajo2

(2 fotky)

Novinka modernej kuchyne nesmie chýbať ani u vás doma. Populárny taliansky dezert Panna Cotta si teraz môžete pripraviť rýchlo a jednoducho vďaka RAJO. Nenáročná príprava a zaručený výsledok robia tento produkt ideálnym do každej modernej domácnosti.

Ešte stále sa stíhate zapojiť do testovania tohto skvelého dezertu: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-rajo-panna-cotta-9ja44f/

Dali by ste si?

#test_rajo2

avatar
konik_testuje
5. sep 2017    Čítané 2499x

Vaše skúsenosti s RAJO Panna Cotta

Aktualizácia:

Rajo je na koníku už stálicou a mamičky si ich prukty len chvália. Ako dopadlo testovanie tohto lahodného dezertu - RAJO Panna Cotta? Boli mamičky spokojné? Prečítajte si v riadkoch fóra. A ak vás zaujíma, ako v teste obstálo obľúbené mliečko RAJO Brejky, tak klikajte sem. Zaujíma vás, ako obstáli v teste Laktofree produkty? Prečítajte si v diskusiách tu

---

Dámy, vitajte pri ďalšom chutnom testovaní, ktoré bude lahodné a príjemne sladké. Ak sa vám už teraz zbiehajú slinky, tak vás nebudeme naťahovať a rovno si prestavíme RAJO Panna Cottu.

Čo testujeme

Lahodný smotanový dezert Panna Cotta je typický pre taliansku kuchyňu a skladá sa zo smotany, želatíny a vanilky, čím vytvára svoju charakteristickú chuť a konzistenciu. RAJO Panna Cotta je hotovým produktom, ktorý stačí len zohriať na 40-50°C, naliať do pohárikov a po vychladnutí nechať ešte stuhnúť v chladničke. Nakoniec zostáva lahodný dezert už len ozdobiť.  Aby príprava dezertu bola ešte jednoduchšia, skúste využiť obal produktu na ohrev vo vodnom kúpeli. Ušetríte si tak prácu s umývaním riadu.

Dámy, leto ešte zďaleka nekončí, aj keď sa školské zvonenie nezadržateľne blíži, a preto by ste zaslúžili poriadne vychladený dezert ako osvieženie. Ani nie veľmi sladký, ani nie veľmi studený, ale taký akurát.

Čo hovoríte na Panna Cottu?

Kde by ste si ju najradšej vychutnali? Na ďalekej pláži, doma na záhrade či s kamoškou pri dobrej káve? Prezraďte nám to a my vás potešíme 3 srdiečkami. A už o týždeň zverejníme podrobnosti k testovaniu s RAJO.

#test_rajo2

Strana