Tento týždeň sa niekomu začne možno o troška veselšie, ako ostatným 🙂 Je na čase vyhlásiť víťazku balíčka #dove produktov zo súťažného článku vrámci #tyzden_s_ambasadorkami 💛 A je ňou @hranolka22 😊 Gratulujem!
    Ostatní si ešte dnes môžu zasúťažiť u @holubicka28 https://www.modrykonik.sk/blog/holubicka28/article/tyzden-s-ambasadorkami-oslavte-velku-n-7dhfzn/ 🌞🌞🌞

    zuzkanr
    4. apr 2020    Čítané 1754x

    Týždeň s Ambasádorkami - Nie je Veľká noc prehnane voňavá?

    Každý hovorí, že stále treba hľadať niečo pozitívne na tomto období. A ja som našla. 

    Dúfam, že sa týmto článkom nikoho nedotkntnem a vetrím, že náš je viac! 😛

    Na svete sú len dve veci kvôli, ktorým mám rada Veľkú noc. Je nimi majonézový šalát a linecké koláčiky. To je všetko. Možno bude toto moje vyhlásenie znieť nevhodne, ale som rada, že tento rok budem ukrátená o návštevy, po ktorých voniam, ako zlá drogéria a večer si idem ľahnúť do postele s migrénou.

    Niekoľkokrát som sa ocinovi snažila nanútiť  jemný, svieži, ovocný sprej respektíve vodu, ktorú používam v lete a jeho vôna za pár hodín vyprchá, ale nie. On si už niekoľko rokov musí so sebou zobrať ten čierno - zlatý fľakon s ťažkou, výraznou vôňou, ako aj zvyšok chlapov z našej rodiny. 

    Najhoršia Veľká Noc bola, keď som bola tehotná. Vtedy mi smredlo aj to, čo mi voňalo. Takže som sa pri pár návštevách držala, aby som neutekala na wc. Vtedy o tom ešte nikto okrem môjho manžela nevedel a mne všetky voňavky skončili vo vlasoch a nemohla som si dať ani žiadnu čarovnú tabletku. 

    Tak čo, sú tu nejaké "veľkonočné trpiteľky lacných vonaviek", ako som ja? Áno? Napíšte mi o tom v komentári, dajte lajk článku a vyhrajte 100% voňavý balíček #dove kozmetiky, ktoré uspokojí každú jednu vašu čuchovú bunku😀

    Teším sa na vaše komentáre a verím, že to nebudete brať príliš vážne 😉

    domichrumi
    Správa bola zmenená    3. apr 2020    

    Vyhodnotenie súťaže #tyzden_s_ambasadorkami 🙂
    Všetkým ďakujem za zapojenie sa a za vaše krásne a inšpirujúce komentáre a aj fotky s úžasnými aktivitami! 🙂
    Pomocou náhodného generátora mien som vybrala 2 víťazky a Prasiatko Pokladnička získavajú @goldie3 a @mummylina ! srdečne gratulujem! 🎉🎁

    Screen pridávam do komentára 🙂
    #fisherprice

    zuzannka10
    3. apr 2020    Čítané 2685x

    Týždeň s ambasádorkami. Piatkové tipy na handmade spoločenské hry s PEPCO!

    Milé modrokoníkovské osadenstvo,

    Máme tu piatok, predpokladám, že väčšina z Vás maminiek je s Vašimi ratolesťami doma, bojujete ako sa dá, aby sa deti doma nenudili alebo nepresedeli celý deň pri telke, či tablete, však? Poďme sa spolu s #pepco pozrieť, čo sa s tým dá robiť 🙂

    Keď som premýšlala, o čom budem písať, napadlo ma, že ako malá som milovala spoločenské hry. Ten čas, ako sme sedeli s bratom a rodičmi za stolom a tešili sa keď sme vyhrali, či slzili keď sme prehrávali bol na nezaplatenie. Len čo z toho teraz, keď človeče, či aktivity sme už hrali 100x dokola? Poďme si nejakú spoločenskú hru vyrobiť! Bude nová, neokukakaná a hlavne naša!

    NEZOBUĎ ŽRALOKA!

    Princípom hry je nájsť jediný pár rybiek klauna očkatého v čo najrýchlejšom možnom čase, ale pozor, keď otočíš žraloka, vynechávaš jedno kolo...Skrytý žralok dodáva hre drámu a budete mať skvelú zábavu 🙂

    Zhotovenie tejto hry vyžaduje vytlačenie rybiek a následné nalepenie na tvrdý papier a rozstrihanie na jednotlivé kartičky. Rybky si vytlačíte z tohto linku:

    http://cdn.mollymoo.ie/uploads/2014/01/MollyMoo-matching-pairs.pdf

    Ako hrať 

    Poukladajte kartičky otočené rybkami nadol na stôl. Každý hráč začína vybratím a otočením dvoch kartičiek, pokiaľ nájde pár rybiek, necháva si ho. Pokiaľ otočí žraloka...vynecháva ďalšie kolo. (očakávajte výlev emócií 😃) Hráč, ktorý ako prvý nájde pár klaunovských rybiek, vyhráva...a mama rozhoduje o cene 🙂

    UČÍME SA ČÍSLA

    Táto hra je super jednoduchá a deti sa pri nej naučia perfektne rozoznávať čísla.

    Zhotoviť hru nie je zložité ani pre umelecké antitalenty 🙂.  Jednoducho, na väčší kus papiera nakreslite ceruzkou cestičku akéhokoľvek tvaru. Pomocou okrúhlej pečiatky s číslami vytlačte kruhy, ktoré budú kopírovať cestu (kruhy aj čísla kľudne nakreslite). Prvý a posledný kruh ostáva bez čísla, tam pomocou fixky napíšeme do prvého kruhu ŠTART a do posledného KONIEC. Zoženieme si akékoľvek figúrky (zvieratká, lego panáčik) a hra môže začať!

    Ako hrať

    Každý hráč hádže kockou a posúva sa svojim panáčikom na číslo na hracom pláne, ktoré korešponduje s číslom na kocke, ktoré hodil. Dieťa, ktoré príde ako prvé na políčko KONIEC vyhráva.

    NASERVÍRUJ SI TROCHA ZÁBAVY 🙂

    Určite sa aj u Vás doma nájde nepoužívaný podnos. Skúsime ho pretransformovať na hru, s ktorou si užijete kopec zábavy. Čo budeme potrebovať?

    • podnos
    • farebné papiere
    • kruhovú raznicu (cca 2 cm kruhy)
    • lepidlo
    • balíček bielych kartičiek (vizitiek)
    • fixku
    • balíček malých zvieratiek, figúriek

    Ako prvé, dno podnosu podlepíme akýmkoľvek farebným papierom, pekne uhladíme prípadné nerovnosti, aby sa nám dobre hralo. Potom si vyrežte kruhy z rôznofarebných papierov. Naznačíme si na podnose cestu ako budeme jednotlivé kruhy lepiť na podnos. Mali by sme ich klásť od začiatočného bodu až po naznačený koniec. 

    Ďalej bude treba vyrobiť hracie kartičky. Otázky na kartičky môžme napísať ručne alebo ich vytlačiť. Pokiaľ sa Vám nechce tvoriť a písať otázky, nemusíte. Kľudne ich môžte vymýšľať počas hry 🙂.
    Budeme potrebovať ďalšie várky farebných kruhov, tie prestrihneme na polovičku a budeme ich lepiť na kartičky tak, aby korešpondovali s farebnosťou kruhov nalepenými na podnose. Kartičky uložíme na seba. A sme pripravení 🙂

    Ako hrať

    Hráči si vyberú svoju figúrku a postavia ju na začiatok. Prvý hráč vyberie kartu, ktorá sa nachádza na vrchu kopy s kartičkami. Hráč (alebo mama) prečíta otázku na kartičke. Pokiaľ hráč odpovie správne na otázku, posunie sa na najbližší kruh tej farby, akej bola kartička s položenou otázkou. Pokiaľ odpovedať nevie, alebo nesplnil úlohu na kartičke, ostáva na svojom mieste a ide ďalší hráč. 

    Otázky môžu byť napríklad: "Čo urobíš pred prechádzaním cez cestu?" "Postlal si si posteľ dnes ráno?" "Akú zeleninu si jedol včera?" 

    Vyhráva ten hráč, ktorý prejde ako prvý celú cestu 🙂

    VYMENUJ 4...

    Super jednoduchá hra na prevetranie mozgových závitov 🙂. Deti si zopakujú alebo naučia sa napr. aké sú domáce zvieratká, ročné obdobia, povolania, dni v týždni, zelenina, kvety, farby, štáty, nápoje, hudobné nástroje, mestá, planéty, ovocie a iné… Opäť budeme potrebovať iba papier, ceruzku, fixku, kocku a panáčikov. Rodičia nakreslia (kto môže, vytlačí) takýto hrací plán:

    Ako hrať

    Hráči hádžu kockou a posúvajú sa o toľko políčok, koľko hodia na kocke. Odpovedia na otázku, ktorá sa na danom políčku nachádza. Pokiaľ nevie, mamina pomôže 🙂. Po zodpovedaní otázky ide ďalší hráč. Kto príde do cieľa ako prvý? 

    Tak a to je pre dnešok všetko. Ďakujem za prečítanie, snáď som aspoň niekoho inšpirovala na vytvorenie nejakej hry, pri ktorej strávite pekný večer s celou rodinkou. 

    Zdroj: http://mollymoocrafts.com/diy-matching-pairs/

    https://b-inspiredmama.com/make-game/

    https://www.bluetandclover.com/2014/12/serving-tray-board-game.html?m=1

    https://www.nasedeticky.sk 

    Na záver by som mala na Vás súťažnú otázku: 

    Aká je u Vás obľúbená spoločenská hra? 
    Za každú odpoveď sa odmením 10x srdiečkami 💙💙💙💙💙💙💙💙💙💙 pre šťastie. Podmienka je LIKE na článok a pridanie komentáru s odpoveďou na otázku. 

    Teším sa na Vaše tipy a prajem krásny deň 🌷

    A nezabudnite aj naďalej sledovať hashtag #tyzden_s_ambasadorkami , pretože práve na ňom si aj zajtra prečítate ďalší súťažný článok od ambasádoriek 🙂  

    Majte krásny deň

    Zuzka 

    doda818
    2. apr 2020    Čítané 1014x

    Týždeň s ambasádorkami: aktívny štvrtok (a vlastne každý ďalší deň) s KetoDiet

        Nie je to tak dávno, čo som písala článok o tom, ako sa sťažujeme, že nikdy „nemáme na nič čas.“ A hľa, zrazu ho máme, aj keď nedobrovoľne, až príliš veľa. Môžeme lamentovať ( a nič tým bohužiaľ nedocielime), alebo sa na to môžeme pozrieť pozitívne a vyťažiť z toho maximum, je jedno v akej oblasti. Môžeme buď niečo urobiť pre naše zdravie, alebo môžeme urobiť presný opak.    

        Keďže ja som za prvú variantu,  tak vám dnes prinášam tip na skvelý a rýchly tréning na doma, a na konci článku môj najobľúbenejší recept na bielkovinový chlebík. Tak ideme na to 🙂

        Na internete nájdete neskutočné množstvo tipov, ktoré sú buď zdarma, alebo si rovno môžete zakúpiť tréningový plán, poprípade dať vytvoriť jedálniček (aj keď to ja cez online trénera neodporúčam), takže sa môžete inšpirovať kdekoľvek. Ja som dnes pre vás pripravila tréning zameraný na celé telo, ktorý môžu odcvičiť ako začiatočníci, tak aj pokročilí. 

        Keďže sama mám najradšej silový a HIIT- vysoko intenzívny intervalový tréning, dnes som pre vás nafotila práve kombináciu týchto dvoch 🙂 Môžete cvičiť bez záťaže, alebo použiť činky, odporové gumy, alebo čokoľvek doma nájdete (napr. fľaše od vína, ktoré so chystáte večer otvoriť? :D 🙂 ). Pri cvičení si vždy dávajte pozor na správne prevedenie cviku, aby ste nesprávne nezaťažovali svalové reťazce, to znamená, radšej pomalšie a menej, ako si zbytočne ublížiť 🙂

      Každý cvik opakujte po dobu 20s a následne si dajte 10s pauzu. Takto zopakujete každý jeden cvik 4 krát. Potom prejdete na ďalší cvik. 

    Panák,  alebo jumping jacks- skákanie na mieste, nohy k sebe a od seba, brucho zatiahnuté, lopatky ťaháme nadol a k sebe

    Kliky, alebo push-ups- môžete si vybrať „pánske“ alebo „dámske“, pri oboch máme celý stred tela napnutý a v rovine, brucho ťaháme ku chrbtici, lopatky k sebe, hlava je v predĺžení tela       

    Vysoké  kolená, alebo high knees- rovný chrbát, ramená ťaháme dolu, lopatky k sebe, brucho zatiahnuté        

    Drepy, alebo squats- ruky predpažíme, brucho stiahnuté, drep vykonávame tak, akoby sme si sadali na stoličku, kolená nám nepresiahnu špičky chodidiel          

    Bočné preskoky, alebo lateral jumps- ako pri každom cviku, aj tu držíme telo v rovine, brucho stále zatiahnuté            

    Sed o stenu, alebo wall sits- sedíme tak, aby sme mali v bedrových a kolenných kĺboch pravý uhol           

    Drep s výskokom, alebo squat jumps- toto je lahôdka na záver :D stále máme zatiahnuté brucho

    Pamätajte, rýchlosť prevedenia si prispôsobte svojim možnostiam, čo znamená pre mňa naplno, pre iného je nemožné a naopak 🙂

    P.S.- nafotiť tréning je fakt fuška :D tak tie foto aj vyzerajú :D moje videá sa tu ale pridať nedajú, tak aspoň takto 🙂 

    A samozrejme, keďže cvičenie bez vyváženej stravy nemá význam a v týchto časoch je pre nás pečenie a varenie samozrejmosťou, a aj zabijaním nudy, mám tu pre vás rýchly recept na náš obľúbený proteinový chlebík, ktorý máte upečený raz dva, bez kysnutia 🙂

    Potrebujeme :    400g     hladkej špaldovej múky (môže byť aj obyčajná)

                                1 čl       soľ

                                1 čl       cukor

                                1 čl       sóda bi-karbóna

                               250ml    biely jogurt (riedky)

                               250ml    tvaroh jemný roztierateľný

    Postup:  Všetko spolu vymiešame v jednej miske- nemiesime, stačí jemne vidličkou. Vytvarujeme bochník, preložíme do jánskeho skla na pečiaci papier a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov cca 50 minút. Následne necháme vychladnúť a môžeme vychutnávať 🙂

       Verím, že si z tohto článku niečo odnesiete a na záver mám pre vás pripravenú ešte SÚŤAŽNÚ OTÁZKU: Napíšte do komentára, ako využívate čas v tieto dni a či sa venujete aj sami sebe a svojmu zdraviu a kľudne pridajte aj foto.

    Zo všetkých komentárov náhodne vyberiem jednu odpoveď, ktorá vyhrá ochutnávkový balíček KetoDiet #ketodiet produktov a taktiež tréningový plán a jedálniček. Takže máte motiváciu sa zapojiť. 

     Do súťaže sa môžete zapojiť do 48 hodín od publikovania článku. Výherca bude následne vyhlásený u mňa na blogu, tak ho nezabudnite sledovať. Sledujte aj hashtag #tyzden_s_ambasadorkami , pretože práve na ňom sa budú každé ráno zverejňovať súťažné články od ambasádoriek. 🙂 

    domichrumi
    1. apr 2020    Čítané 2215x

    Týždeň s Ambasádorkami: Streda s Fisher-Price a kreatívnymi aktivitami pre deti!

    Tipov ako zabaviť deti je vcelku dosť, ale stále sa ich zopár naviac zijde. Ja mám niekoľko fajnových zábaviek, ktoré vyťahujem z rukáva stále keď je “najhoršie”. Medzi jednoduché hračky, ktoré Lilinku strašne bavia patria najmä tie vyrobené z kartónu. Ich “výroba” vám zaberie minimum času a efekt je väčšinou nadpriemerný 😀

    Takže u nás funguje už spomínaný kartón a to najčastejšie krabice od topánok. Na vrch krabice som s Lili nakreslila farebné pásiky a potom sme nafarbili aj vatové tyčinky a vznikla jednoduchá napichovačka, kde si Lili cvičí farby a jemnú motoriku. Ešte ľahšie na prípravu je priraďovanie stavebníc na obkreslené farebné miesta. Namiesto stavebníc môžete použiť rôzne predmety z domácnosti. Varechu, mobil, ovládač, pohárik, autíčko.... 🙂

    Tieto aktivity sú vhodné najmä na jemnú motoriku, triedenie farieb alebo priraďovanie správnych tvarov. Aj takto si môžete pomocou farebných papierov a lega precvičiť sústredenie. Rolky od toaletného papiera majú tiež veľmi pestré využitie ako recyklohračky a rovnako aj vrchnáčiky od fliaš. Miesto pinzety môže dieťaťa na triedenie vrchnáčikov použiť aj lyžicu alebo kuchynské grilovacie klieštiky (samozrejme s dozorom).

    Lilinka miluje vhadzovanie a vkladanie. Doma máme okrem úžasných vkladačiek od Fisher-price aj kopec vyrobených hračiek z obyčajných vecí. Nesmie chýbať už spomínaná krabica od topánok a lekárske špachtle (máme ich z pepca, ale kúpiť sa dajú tuším aj v lekárni) ďalej zapichovacia hračka vyrobená z vložky od vajíčok, rovnako klasická forma na mafiny nikdy nesklame 🙂 a samozrejme domáca "pokladnička" vyrobená z prázdnej dózy zo sudocrému a mince vystrihnuté z obalu po hračkách od #fisherprice . 😉

    Na dlhšiu zábavu spojenú aj s ochutnávaním odporúčam navliekanie medových cereálií na špilky 😀 a ak vám nevadí neporiadok a farebné kreácie tak určite vyskúšajte pečiatkovanie alebo maľovanie farbami na prsty. Tu vám musím pridať aj jeden lifehack od mojej švagriny, ktorá farby na telo aplikuje vo vani s nahým dieťaťom a nalepeným papierom na kachličkách 😀 Po skončení tejto farebnej zábavy stačí zapnúť sprchu a máte čisté dieťa a ako bonus aj umytú vaňu! 😉

    Momentálne u nás fičí aj "kopírovanie" predkreslených tvarov a čiar pomocou kamienkov, fazuliek, gaštanov, vrchnáčikov od kapsičiek atď... presýpavanie a prenášanie pom-pom guličiek z jednej misky do druhej. A rozhodne sa chystám vyskúšať aj lego labyrint! 😀

    Lakovanie nechtov isto už poznáte, avšak aspoň u nás to má stále úspech 🙂 Rovnako aj domáci bazénik z vaničky a guličiek 🙂 alebo strihanie plastelíny....

    Takže tu je niekoľko tipov od mojej nezbedky 🙂 Verím, že sme vás s Lilinkou niečim inšpirovali a prispeli tak k zmysluplnej zábave :-P

    Aby som tu len nemudrovala mám pre vás aj súťaž na podobnú nôtu. Podmienkou je samozrejme dať like na článok a do komentára napísať aké aktivity, hry alebo doma vyrobené hračky sú u vás doma obľúbené. Foto ma veľmi poteší ale nie je podmienkou 🙂 

    Vyhrať môžete 2x Prasiatko pokladnička ako super vkladačku s farebnými mincami. Súťaž trvá do zajtra do polnoci a 3.4. vyhlásim 2 víťazky krásnych spievajúcich prasiatok!

    Držím palce! 

    eilish
    31. mar 2020    Čítané 1301x

    Týždeň s Ambasádorkami: Utorok plný čitateľských tipov pre deti aj dospelých

    V tomto týždni plnom tipov a zábavy .. dnes pokračuje #verbena

    Aktuálna neľahká situácia nás síce núti byť doma, ale čo keby sme si to aj nejako spríjemnili? A tipov na dobré knihy nie je nikdy dosť. Preto som sa rozhodla predstaviť vám knihy pre deti aj dospelých, ktoré sú u nás veľmi obľúbené.

    Tak sa pohodlne usaďte, pripravte si milovaný nápoj a začítajte sa do nasledujúcich riadkov.

    DETSKÉ KNIHY

    Potulky jarou - Rotraut Susanne Bernerová

    Jar je v plnom prúde a v našej knižnici nesmú chýbať Potulky jarou. Kniha je zo série štyroch kníh, ktoré zároveň predstavujú každé ročné obdobie (Potulky jarou, letom, jeseňou a zimou) a najnovšie je možné dostať aj Potulky nocou. Medzi deťmi sú veľmi vyhľadávané a inak tomu nie je ani u nás. Potulky alebo aj inak povedané – sprievodca 4 ročnými obdobiami sú založené na princípe hľadaj a nájdi,  bez textu. 

    V každých potulkách je graficky znázornené, čo je pre to dané ročné obdobie typické. V tých jarných sledujeme ako sa prebúdza príroda, ako ľudia vykonávajú jarné upratovanie, chystajú záhradky, otvárajú sa trhoviská. Touto hravou formou čítania sa deti zároveň učia rozoznávať postavy, povolania, veci.

    Gerda – Adrián Macho

    Veľa z nás už túto milú knihu pozná, no nedá mi nepodeliť sa o ňu. Odkedy ju Maťo dostal ako niekoľkomesačný, má ju rád dodnes. A to nielen vďaka dokonalým ilustráciám od Adriána Macha, ale aj vďaka príbehu, ktorý zaujme natoľko, že sa stane neoddeliteľnou súčasťou detskej knižnice. 

    Malá Gerda je najšťastnejšia veľryba na svete. Raz sa však prihodí niečo nečakané a Gerda zostane úplne sama. Vyberie sa teda na plavbu šírym oceánom. Cestou stretáva veľa nových kamarátov: kosatky, tučniaky, čajky a chobotnice. Prezradia jej zaujímavosti o svojom živote, ale aj o oceáne, v ktorom všetci spolu žijú. Nájde nakoniec malá Gerda nový domov?

    Cukrové topánky – Adela Režná

    Cukrové topánky sme si začali čítať len nedávno. Vždy pred spaním a rozoberáme negatívny dopad konzumácie sladkostí napríklad aj na mliečne zuby. Kniha totižto rozpráva príbeh o nezdravej láske k sladkostiam a následkoch pažravosti. 

    Poukazuje aj na to, že sladkosti sa dajú jesť aj s mierou a ak sú pripravené zo zdravších a lokálnych ingrediencií, sú o to chutnejšie. Tento milý, vtipný a krásne ilustrovaný príbeh nemoralizuje, ba naopak, dáva jemný návod na to, ako deťom vysvetliť, že vo všetkom musíme nájsť tú správnu mieru a vždy je lepšie siahnuť po zdravšej alternatíve.

    Ilustrované atlasy unikátnych faktov z ríše zvierat - Maja Säfströmová

    Priznávam, že tieto knihy som si zamilovala najmä ja, ale ten môj malý objavovateľ ich tiež nenechá na pokoji. Zvieratká, to je jeho! Švédska ilustrátorka vytvorila sériu atlasov, ktoré na prvý pohľad zaujmú staršie deti, ale aj dospelých. Pri čítaní objavíte spolu s najrozličnejšími zvieratami z rôznych kontinentov, dávno vyhynutými tvormi a roztomilými mláďatkami, aký krásny, unikátny a vzácny je svet okolo nás.

    KNIHY PRE DOSPELÝCH

    Som mama a stále som mama – Kristína Farkašová

    Je tu niekto, kto ešte nečítal túto knihu/y? V tomto úsmevnom čítaní nielen pre mamy listujem vždy, keď mám pocit, že potrebujem rozveseliť.  Kristínine vtipné písanie vás zavedie do sveta jej „knedlí“ (dvojičiek Matildy a Ely) a pobaví aj ženy, ktoré zatiaľ matkami nie sú. O materstve rozpráva s nadhľadom a láskou, využíva svoj legendárny trefný a nápaditý  humor. Svoje každodenné starosti a povinnosti opisuje živo, až máte pocit, že ste u nich na návšteve. Okrem vtipnej stránky knihy, môže byť pre nás matky aj povzbudením. V tom, že aj iné mamy majú tie isté starosti a radosti ako my a určite nie sme jediné na tomto svete. Knihy sú doplnené o milé ilustrácie od Borisa Farkaša. Sériu dopĺňa tretia kniha Budem mama.

    Absyntovky od Prekliatych reportérov

    Mám veľmi rada reportážnu literatúru. Je to moja srdcovka už zo školských čias. A ten kto má rovnako rád reportáže, toto je preňho to pravé orechové. Vydavateľstvo Absynt vydáva reportážnu literatúru z celého sveta. Vo svojej edícii Prekliati reportéri cez aktuálne a dôsledné spracovanie témy, objektívnym prístupom, hľadaním zmierenia a odvahou autora neuspokojiť sa s frázami, ktoré sa núkajú pri hľadaní zložitejších a nejednoznačných odpovedí, prinášajú svedectvá o svete, v ktorom žijeme, a teda aj o každom z nás. Všetko sú to témy, ktoré vo svete rezonujú a veľakrát to nie je ľahké čítanie.

    Malá kniha Hygge – Meik Wiking

    Počuli ste už o tom, že Dáni sú najšťastnejším národom na svete? A môže za to jediná vec – dánsky životný štýl hygge. Sú to chvíle, keď sa v hrubých ponožkách zababušíte do pohodlnej deky, kým vonku zúri búrka. Hygge, to je ten neopísateľný pocit, ktorý sa vás zmocní pri pohľade na červenkasté nebo so zapadajúcim slnkom. Kniha prináša praktické a jednoduché tipy, ako zažívať viac radosti a plnými dúškami si užívať chvíle pohody na dánsky spôsob hygge. A to všetko od oblečenia, doplnkov, osvetlenia vášho domova, cez spoločný čas s priateľmi a rodinou až po chutné recepty.

    A ja mám rada práve takéto vychutnávanie si pohody. To môžeme teraz praktizovať naozaj každá. V pohodlí svojho domova. Aspoň na chvíľu prísť na iné myšlienky. Zababušiť sa do deky, otvoriť si knihu, ktorú sme dlho odkladali, pripraviť si obľúbenú kávu alebo čaj. Alebo, len tak si vyložiť nohy, meditovať, oddychovať a užívať si prítomný okamih s #verbena_susienky plnými benefitov a inšpirovanými prírodou.

    Okrem Hygge Meik Wiking napísal aj knihu Lykke, kde predstavuje autentické príbehy, dôkazy a rôzne tipy ako tráviť voľný čas, cez vzťahy so susedmi až po varenie.

    Ak ste došli až sem, ďakujem vám za prečítanie! Ak ste sa konkrétnou knihou aj inšpirovali budem len rada.

    Na záver som si pre vás pripravila súťažnú otázku za #srdiecka

    "Aká je vaša a vašich detí obľúbená kniha?"

    Podmienkami pre zapojenie sa je LIKE na článok a komentár s odpoveďou. Odmenou bude pre každého kto splní podmienky 10 a jedna vyžrebovaná výherkyňa získa 20

    Do súťaže sa môžete zapojiť do 48 hodín od publikovania článku. Výherca bude následne vyhlásený u mňa na blogu, tak ho nezabudnite sledovať. Sledujte aj hashtag #tyzden_s_ambasadorkami, pretože práve na ňom sa budú každé ráno zverejňovať súťažné články od ambasádoriek.

    eilish
    29. mar 2020    Čítané 294x

    Týždeň s Ambasádorkami!

    S príchodom prvých jarných dní sa mení nielen počasie, ale aj naša nálada. Povedzme si úprimne, každý z nás si toto obdobie predstavoval inak… Byť zavretý doma, nikam nechodiť, stále tí istí ľudia (aj keď sú to naši príbuzní, ruku na srdce ponorka je ponorka 😀).
    Tak sme sa Ambasádorky v koníku rozhodli, že si tieto spoločne strávené chvíle v izolácii užijeme naplno, najviac ako sa len dá a vyťažíme z toho maximum!

    Budeme veľmi radi ak sa k nám pridáte! Keď si teda chcete chvíle doma spestriť, tak tento týždeň sledujte blogy Ambasádoriek, čítajte články, inšpirujte sa a súťažte o poriadne dávky srdiečok alebo o super ceny!

    Pripravili sme si pre vás #tyzden_s_ambasadorkami !
    Ako sa do tohto týždňa s Ambasádorkami zapojiť?

    1. Sledovať blogy Ambasádoriek
    1kriosa1 - Britax Römer
    domichrumi - Fisher-Price
    zuzkanr - Baby Dove
    zuzannka10 - Pepco
    eilish - Verbena
    doda818 - KetoDiet
    holubicka28 - Sunar

    2. Čítať články Ambasádoriek! Počas tohto týždňa s Ambasádorkami vyjde každý deň jeden článok. Každý deň si pre vás jedna z nás pripraví zopár tipov, rád a inšpirácií ako si spríjemniť tieto dni Vašou úlohou je prečítať si článok, ktorý vyjde každý deň medzi 7:00-9:00.

    3. Dať like na článok a pod článok napísať komentár so svojou súťažnou odpoveďou. Na konci každého článku sa bude nachádzať súťaž, do ktorej máte možnosť sa zapojiť. Každá súťaž bude trvať do nasledujúceho dňa do polnoci. Vyhrať môžete zaujímavé ceny, alebo poriadnu dávku srdiečok. O čo súťažíte sa dozviete stále na konci článku, aj so súťažnou otázkou.

    Každý deň v tento #tyzden_s_ambasadorkami máte možnosť zapojiť sa, čítať články, súťažiť, vyhrať cenu alebo ♥

    Tešíte sa? My veľmi! Začíname už zajtra!

    PS: Sledujte blogy ambasádoriek #britaxroemer, #baby_dove, #ketodiet, #fisherprice, #pepco, #sunar #verbena , aby ste vedeli, kde sa práve súťaží!

    Na zahriatie si môžeme dať prvú súťaž o #srdiecka . Ktorá z fotiek na našej spoločnej koláži je tá moja? Poznáte ma? Za správnu odpoveď pošlem ♥♥♥♥♥

    doda818
    29. mar 2020    Čítané 179x

    Týždeň s ambasádorkami

    S príchodom prvých jarných dní sa mení nielen počasie ale aj naša nálada. Povedzme si úprimne, každý z nás si toto obdobie predstavoval inak… Byť zavretý doma, nikam nechodiť, stále tí istí ľudia (aj keď sú to naši príbuzní, ruku na srdce ponorka je ponorka 😀  )
    Tak sme sa Ambasádorky v koníku rozhodli, že si tieto spoločne strávené chvíle v izolácií užijeme naplno, najviac ako sa len dá a vyťažíme z toho maximum!

    Budeme veľmi radi ak sa k nám pridáte! Keď si teda chcete chvíle doma spestriť, tak tento týždeň sledujte blogy Ambasádoriek, čítajte články, inšpirujte sa a súťažte o poriadne dávky srdiečok alebo o super ceny!

    Pripravili sme si pre vás #tyzden_s_ambasadorkami !
    Ako sa do tohto týždňa s Ambasadorkami zapojiť?

    1. Sledovať blogy Ambasádoriek
    1kriosa1 - Britax Römer
    domichrumi - Fisher-Price
    zuzkanr - Baby Dove
    zuzannka10 - Pepco
    eilish - Verbena
    doda818 - KetoDiet
    holubicka28 - Sunar

    2. Čítať články Ambasádoriek! Počas tohto týždňa s Ambasádorkami vyjde každý deň jeden článok. Každý deň si pre vás jedna z nás pripraví zopár tipov, rád a inšpirácií ako si spríjemniť tieto dni  Vašou úlohou je prečítať si článok, ktorý vyjde každý deň medzi 7:00-9:00.

    3. Dať like na článok a pod článok napísať komentár so svojou súťažnou odpoveďou. Na konci každého článku sa bude nachádzať súťaž, do ktorej máte možnosť sa zapojiť. Každá súťaž bude trvať do nasledujúceho dňa do polnoci. Vyhrať môžete zaujímavé ceny, alebo poriadnu dávku srdiečok. O čo súťažíte sa dozviete stále na konci článku, aj so súťažnou otázkou.

    Každý deň v tento #tyzden_s_ambasadorkami máte možnosť zapojiť sa, čítať články, súťažiť, vyhrať cenu alebo ♥

    Tešíte sa? My veľmi! Začíname už zajtra!

    PS: Sledujte blogy ambasádoriek #britaxroemer, #baby_dove, #ketodiet, #fisherprice, #pepco, #sunar #verbena aby ste vedeli kde sa práve súťaží!

    Na zahriatie si môžeme dať prvú súťaž o #srdiecka . Ktorá z fotiek na našej spoločnej koláži je tá moja? Poznáte ma?  Za správnu odpoveď pošlem ♥♥♥♥♥

    zuzkanr
    29. mar 2020    Čítané 238x

    Týždeň s Ambasádorkami!

    S príchodom prvých jarných dní sa mení nielen počasie ale aj naša nálada. Povedzme si úprimne každý z nás si toto obdobie predstavoval inak. Byť zavretý doma, nikam nechodiť, stále tí istí ľudia (aj keď sú to naši príbuzní, ruku na srdce ponorka je ponorka 😀)
    Tak sme sa Ambasádorky v koníku rozhodli, že si tieto spoločne strávené chvíle v izolácií užijeme naplno, najviac ako sa len dá a vyťažíme z toho maximum!😉

    Budeme veľmi radi ak sa k nám pridáte! Keď si teda chcete chvíle doma spestriť, tak tento týždeň sledujte blogy Ambasádoriek, čítajte články, inšpirujte sa a súťažte o poriadne dávky srdiečok alebo o super ceny!😍

    Pripravili sme si pre vás #tyzden_s_ambasadorkami !
    Ako sa do tohto týždňa s Ambasadorkami zapojiť?🌼

    1. Sledovať blogy Ambasádoriek
    @1kriosa1 - Britax Römer
    @domichrumi - Fisher-Price
    @zuzkanr - Baby Dove
    @zuzannka10 - Pepco
    @eilish - Verbena
    @doda818 - KetoDiet
    @holubicka28 - Sunar

    2. Čítať články Ambasádoriek! Počas tohto týždňa s Ambasádorkami vyjde každý deň jeden článok. Každý deň si pre vás jedna z nás pripraví zopár tipov, rád a inšpirácií ako si spríjemniť tieto dni  Vašou úlohou je prečítať si článok, ktorý vyjde každý deň medzi 7:00-9:00.

    3. Dať like na článok a pod článok napísať komentár so svojou súťažnou odpoveďou. Na konci každého článku sa bude nachádzať súťaž, do ktorej máte možnosť sa zapojiť. Každá súťaž bude trvať do nasledujúceho dňa do polnoci. Vyhrať môžete zaujímavé ceny, alebo poriadnu dávku srdiečok. O čo súťažíte sa dozviete stále na konci článku, aj so súťažnou otázkou.

    Každý deň v tento #tyzden_s_ambasadorkami máte možnosť zapojiť sa, čítať články, súťažiť, vyhrať cenu alebo 💙

    Tešíte sa? My veľmi! Začíname už zajtra!🌼

    P. S. : Sledujte blogy ambasádoriek #britaxroemer, #baby_dove, #ketodiet, #fisherprice, #pepco, #sunar #verbena aby ste vedeli kde sa práve súťaží!

    Na zahriatie si môžeme dať prvú súťaž o #srdiecka . Ktorá z fotiek na našej spoločnej koláži je tá moja? Poznáte ma?  Za správnu odpoveď pošlem 💙💙💙

    domichrumi
    29. mar 2020    Čítané 349x

    Týždeň s Ambasádorkami!

    S príchodom prvých jarných dní sa mení nielen počasie ale aj naša nálada. Povedzme si úprimne každý z nás si toto obdobie predstavoval inak… Byť zavretý doma, nikam nechodiť, stále tí istí ľudia (aj keď sú to naši príbuzní, ruku na srdce ponorka je ponorka 😀  )
    Tak sme sa Ambasádorky v koníku rozhodli, že si tieto spoločne strávené chvíle v izolácií užijeme naplno, najviac ako sa len dá a vyťažíme z toho maximum!

    Budeme veľmi radi ak sa k nám pridáte! Keď si teda chcete chvíle doma spestriť, tak tento týždeň sledujte blogy Ambasádoriek, čítajte články, inšpirujte sa a súťažte o poriadne dávky srdiečok alebo o super ceny!

    Pripravili sme si pre vás #tyzden_s_ambasadorkami !
    Ako sa do tohto týždňa s Ambasadorkami zapojiť?

    1. Sledovať blogy Ambasádoriek
    1kriosa1 - Britax Römer
    domichrumi - Fisher-Price
    zuzkanr - Baby Dove
    zuzannka10 - Pepco
    eilish - Verbena
    doda818 - KetoDiet
    holubicka28 - Sunar

    2. Čítať články Ambasádoriek! Počas tohto týždňa s Ambasádorkami vyjde každý deň jeden článok. Každý deň si pre vás jedna z nás pripraví zopár tipov, rád a inšpirácií ako si spríjemniť tieto dni  Vašou úlohou je prečítať si článok, ktorý vyjde každý deň medzi 7:00-9:00.

    3. Dať like na článok a pod článok napísať komentár so svojou súťažnou odpoveďou. Na konci každého článku sa bude nachádzať súťaž, do ktorej máte možnosť sa zapojiť. Každá súťaž bude trvať do nasledujúceho dňa do polnoci. Vyhrať môžete zaujímavé ceny, alebo poriadnu dávku srdiečok. O čo súťažíte sa dozviete stále na konci článku, aj so súťažnou otázkou.

    Každý deň v tento #tyzden_s_ambasadorkami máte možnosť zapojiť sa, čítať články, súťažiť, vyhrať cenu alebo ♥

    Tešíte sa? My veľmi! Začíname už zajtra!

    PS: Sledujte blogy ambasádoriek #britaxroemer, #baby_dove, #ketodiet, #fisherprice, #pepco, #sunar #verbena aby ste vedeli kde sa práve súťaží!

    Na zahriatie si môžeme dať prvú súťaž o #srdiecka . Ktorá z fotiek na našej spoločnej koláži je tá moja? Poznáte ma?  Za správnu odpoveď pošlem ♥♥♥♥♥