misinka0611
    29. jan 2024    Čítané 843x

    Unikátny korčuliarsky zážitok vo Viedni ( Wiener Eistraum )⛸

    Priamo v centre mesta Viedne medzi viedenskou radnicou ( Rathaus ) a divadlom Burgtheater sa nachádza jedinečné klzisko s rozlohou 8.500 m². Nie je to len také obyčajné klzisko, ale skôr ľadová krajina.

    📍19.1. 2024 - 3.3. 2024

    ( 10:00 - 22:00 hod. )

    Táto ľadová krajina sa skladá z viacerých prepojených ľadových plôch. Najväčšia je priamo pred radnicou z ktorej vedie ľadový koridor na terasu SKY RINK. Táto terasa bola prvýkrát postavená v roku 2019 a tento rok sa rozrástla na pôsobivých 1150 m². Korčuľuje sa po ľadových chodníkoch, ktoré sú značené ako jednosmerky, takže sa nemusíte báť o svoju bezpečnosť. Vstup na ľad je cez turnikety. Po zotmení je všetko krásne vysvietené a sprevádzané hudbou.

    Pre deti je pripravené klzisko s množstvom pomôcok na korčuľovanie, ako sú napríkad tučniaky, medvede alebo veľryby. Rodič môže na detské klzisko vstúpiť bez korčúľ a pomáhať deťom pri učení sa základov korčuľovania. Pri detskom klzisku je k dispozícii dostatok miest na sedenie, kde si môžu deti oddýchnuť, alebo sa najesť. Vstup na klzisko je zadarmo a aj na tomto klzisku je k dispozícii pracovník, ktorý dohliada na poriadok.

    V areáli sú pre návštevníkov pripravené stánky s občerstvením, úložné skrinky za malý poplatok a toalety. K dispozícii je záchranná služba, bankomaty, požičovňa korčúľ, alebo informácie. Na zemi sú položené drevené dosky, ktoré umožňujú bezproblémový pohyb na ľadových korčuliach medzi jednotlivými ľadovými plochami.

    Samozrejmosťou je požičovňa korčúľ a prilieb. K požičaniu je 2000 párov vzduchom predhriatych ľadových korčúľ všetkých veľkostí za poplatok 4,90-8€ v závislosti od veľkosti. Korčule najmenším deťom tzv. kačičky, do veľkosti 25 požičajú zadarmo. Pri požičaní je nutné dať vratnú zálohu v hodnote 50€, alebo OP. V prípade, že máte vlastné korčule je možnosť si ich nechať nabrúsiť za poplatok 9€.

    Vstupné mimo detských klzísk je pre dospelú osobu 9€ a pre deti 6,30€ cez internet. Na ľadovú plochu sa vchádza s použitím QR kódu. Lístky sa dajú zakúpiť aj priamo na pokladni, ale cez internet je to lacnejšie a odpadá vám čakanie v rade. Lístky sú platné od prvého pípnutia sa turniketom 4 hodiny. 

    Pre lepšiu orientáciu prikladám aj mapku, ktorá nám veľmi pomohla v zorientovaní sa.

    nianai
    Správa bola zmenená    3. dec 2023    

    Kolekcia jeseň - zima od módneho návrhára - vychádzajúcej hviezdy Retrieveritto 🐶 🐾

    - dodanie do 24 hodín,
    - len kožené kúsky...najradšej pracuje s Robel a ECCO 👌
    - zatiaľ len dámske kolekcie, ale keďže odteraz moje topánky skladujem na tajných miestach, verím, že sa odteraz zameria aj na pánske 😊

    #kolekciajesenzima #goldenretriever #jesen #zima #inspirations #puppylove

    slunce3
    Správa bola zmenená    28. jan 2019    

    Dobre ránko #bratislava 🤣
    To zas bude sánkovačka, ešte že nikam nemusím #zima

    slunce3
    Správa bola zmenená    22. jan 2019    

    Decko vyvencene, šmykľavka ho nenormálne bavila až som mu za videla 🤣 vždy dopadol tak 1,5m od šmykľavka do piesku. Keby sa mi rit narvala na ňu, hneď som tam aj ja 🤣🤣
    #zima #bratislava tak toto som tej zime odpustila, nádhera 😍

    (6 fotiek)
    slunce3
    Správa bola zmenená    22. jan 2019    

    Hm cítim sa jak na Sibíri 🤣
    Fajnova som 🤣🤣🤣
    A to je len - 5 ale vlho a to je horšie ako - 15 na Orave alebo - 30 v Rusku.. Vlhkosť je smrt
    Ale mobil fotí krásne 🤣🤣🤩

    #zima v #bratislava

    shilou
    25. jan 2017    Čítané 847x

    Ďalší "úžasný" deň alebo Ako som skončila s nosom zapichnutým v snehu

    Malá Zuzka celú noc konečne prespala bez jediného zobudenia. Paráda, hádam jej to už vydrží a ja sa konečne vyspím "doružova". Vytešujem sa, len nech mi to vydrží aspoň do večera. Medzitým dcérka je pripravená na cestu. "Idete do škôlky na sánkach?" pýtam sa svojho. "Nie, veď sa nedá sánkovať. Chodníky miestami odhrabané. Ideme autom." Po odchode pripravím pre nás raňajky, nech máme sily. Raňajky, základ života predsa.

    Nakuknem cez okno, vidím ženu tmavšej pleti, ako pri kontajneroch vykonáva hygienu a následne inventúru obsahu smetiaka. Začína odlepovať plienky. Nie su hnedé ale iba žlté, tak si ich berie domov. Zajtra príde po druhé. Super začiatok dňa. Rýchlo sa snažím túto udalosť vymazať z hlavy... Nadobro...!

    Uvarím čaj, očistím jablko a zapínam Spievankovo. Zuzanka trochu popozerá a ja si v pohode navarím. Spev počujem až do kuchyne. Po piatich minútach si uvedomujem, že nejako ticho v obývačke je, spev nepočuť. Odkladám veci z rúk a idem pozrieť. "Zuzanka, kde si?" Malá natešená kričí :"Tu som, kesím!" Otvorím dvere do izbičky a malá kreslí po stene fixami. Krásne, len nedávno sme tam maľovali. V duchu rozmýšľam, ako to zamaskovať, aby si to nik     nevšimol. Dá sa to? Maľba na jeden meter. Zuzka sa teší, aký výtvor nakreslila. Ja sa "teším" tiež. Moje nadané dvojročné dieťa.

    Obed navarený, môžeme sadať k stolu.

    "Necem toto", ukazuje na mrkvu a hrášok v polievke. Po pár lyžičkách to vzdáva: "Mama, kmiť!" Neposlušné rezance padajú naspäť do taniera. "Tači," a odchádza od stola. Nestíham za ňou dojesť, už má ťahá za ruku: "Spinkať, didu." Na hodinách práve 12 hodín a vraj deti nevedia určiť čas na hodinkách. Každý deň v rovnaký čas. Po kojení malá zaspáva na posteli, hodinku mám na upratanie. Alebo radšej vlasy umyť? Dilema.

    "Mamí!" ozýva sa z izby. Úsmev od ucha k uchu. Nieje nič krajšie, ako keď sa dieťa vyspí doružova. Trošku sa zahráme a pôjdeme do škôlky po staršiu dcérku. 

    Prešli sme 3 metre, malá sa dožaduje mojich rúk. Takto my veru ďaleko nedôjdeme! Pokým by sme prišli k škôlke, ruky by som mala po kolená. Otáčame sa naspäť a berieme sánky. Niektoré miesta po chodníku sú bez snehu, ale potiahnem tých pár kíl. Bianku vyzdvihneme zo škôlky a ideme domov.

    Prejdeme na iný chodník, kde je sneh. Je stvrdnutý, tuhý, nepoddajný, zapieram sa a ťahám. Kľučkujeme pomedzi psie výkaly na chodníku. Také pokuty by som narezala tomu, kto po vlastnom psovi nepozbiera, že až! Ťahám a už nevládzem. Sánky sa zasekli v snehu, poriadne sa do toho opriem a potiahnem oboma rukami. Čo som nečakala, padám ako svieca priamo pred seba. Zapichnem sa nosom do snehu. Kontrolujem nos i počet zubov, či všetko sedí. Moje "airbagy" trochu stlmili pád, mohlo to byť aj horšie. Počet zlomenín: 0, počet modrín: 1 maximálne 2. Otočím hlavu na stranu a tam ďalšia značkovacia stopa. Mala som veľké šťastie. 15 centimetrov bokom a schytám to rovno pod nos. Šťastie ma neopustilo.

    Nedávno, keď sme išli zo škôlky domov, ťahala som sánky s dcérkami a jedna babka sa mi prihovorila: " To sú vaše? " Ja odpovedám hrdo, že áno. Babka dodá: "Krásne vnúčatká." Otočím sa na nohe: "Vnúčatká? To sú moje deti!" Babka nesklame: "Neverím!" Super. Hneď ma tým "potešila".
    Dnes opäť tá babka zametá chodník pred domom. Pozdravím sa ako stále. "Veziete sa?" a nakloní sa k deťom. Staršia sa ozve: "Áno." Babka opäť nesklame: "Ty by si nemala byť ešte v škole? Čo to máš v ruke... Hračku? Taká veľká sa ešte hrá s hračkami?" Malá zahanbene púšťa oči k zemi. (Áno babka, má hračku, ja som sa ešte v 12 rokoch hrala s bábikami, čo v dnešnej dobe už v tomto veku majú frajerov - pomyslela som si svoje). Rozlúčime sa a odchádzame. Dnes toho bolo na mňa už priveľa.

    #riofresh #zima 😍😍😍

    sidiina
    Správa bola zmenená    21. jan 2017    

    Zimickaaa 🙂 #riofresh #zima

    likoska
    Správa bola zmenená    11. jan 2017    

    #riofresh #zima
    Naša zima 🙂

    (3 fotky)

    #riofresh #zima Nase Tatry - dnes ich nevidno.Tak nam fest snezi a fuka.

    (4 fotky)

    #schill dnes večer o 20:00 vyhodnotím obidve súťaže - hráme o dentálnu hygienu v hodnote 100€ od Schill Dental Clinic a farbičky a omaľovávanky Curaprox 🙂 Tak šup šup ak sa chcete zapojiť 🙂
    #schill - v skupine Schill - starostlivosť o zuby môžete súťažiť o farbičky a omaľovávanku od Curaprox 🙂 Témou súťaže sú zimné radovánky- stačí ak pridáte vašu foto zo sánkovačky, lyžovačky alebo stavania snehuliaka a ste v hre. Príspevok označte #zima, hráme do 31.1.2016 do 20:00. https://i.modrykonik.sk/schill_skupina
    #schill So Schill Dental Clinic môžete súťažiť o dentálnu hygienu v hodnote 100€. Úsmev a smiech sú prirodzenou súčasťou nášho života a v tomto duchu sa nesie aj naša súťaž, ktorá potrvá do 31.1.2016 do 20:00. A čo treba urobiť, keď chcete vyhrať? Je to jednoduché... 1. pridajte sa do skupiny Schill - starostlivosť o zuby 2. na svoj blog pridajte úsmevnú fotku - či už vás úsmev alebo úsmev vašich detí, prípadne nejaká úsmevná situácia 🙂 nezabudnite foto označiť #usmev_schill 3. zo všetkých pridaných fotiek vyžrebujeme posledný januárový deň šťastného výhercu 🙂 Ešte jedna doplňujúca info - dentálnu hygienu je možné absolvovať v Bratislave alebo v Žiline. Tešíme sa na vaše úsmevy 🙂 PS: Nezabudnite, že treba mať splnené všetky podmienky, aby bola vaša fotka zaradená do súťaže 🙂

    (2 fotky)

    #schill - v skupine Schill - starostlivosť o zuby môžete súťažiť o farbičky a omaľovávanku od Curaprox 🙂 Témou súťaže sú zimné radovánky- stačí ak pridáte vašu foto zo sánkovačky, lyžovačky alebo stavania snehuliaka a ste v hre. Príspevok označte #zima, hráme do 31.1.2016 do 20:00. https://i.modrykonik.sk/schill_skupina

    #schill - v skupine Schill - starostlivosť o zuby môžete súťažiť o farbičky a omaľovávanku od Curaprox 🙂 Témou súťaže sú zimné radovánky- stačí ak pridáte vašu foto zo sánkovačky, lyžovačky alebo stavania snehuliaka a ste v hre. Príspevok označte #zima, hráme do 31.1.2016 do 20:00.
    https://i.modrykonik.sk/schill_skupina

    (2 fotky)
    ivula7
    27. okt 2014    Čítané 0x

    Označovanie príspevkov

    Sa musím priznať, že aj pre mňa nie je niekedy ľahké nájsť ten správny tvar slova na označovanie príspevkov a často si rozklikávam už používané „kľúčové slová“, aby som dodržala presný tvar už raz použitého kľúčového slova. Určite je veľmi dobré, keď si každý člen skupinky označí príspevok, ktorý vkladá. V budúcnosti je ľahšie vyhľadateľný a v prípade, že padne tá istá otázka, iný člen skupiny si môže najčastejšie sa vyskytujúce otázky nájsť v najčastejšie označených príspevkoch. Samozrejme vyhľadávať podľa akéhokoľvek kľúčového slova sa dá aj iné neoznačené výrazy v políčku „hľadaj“...

    Všeobecne o označovaní príspevkov sa dočítate na tejto adrese http://goo.gl/PX0brH. Ako je to v našej skupinke? Označovanie funguje rovnako, len nájsť tie „správne“ kľúčové slová možno nie je vždy tak jednoduché. Stav 50 najpoužívanejších kľúčových slov k 24.10. je nasledujúci a uvádzame ho pre inšpiráciu nižšie. V prípade, že sa kľúčové slovo už v zozname nachádza, prosím použiť ho v takom istom tvare, aby sa príspevok zaradil medzi najpoužívanejšie a aby nedochádzalo k duplicitám. Snáď vám tento výber kľúčových slov bude nápomocný, nakoľko je zoradený v abecednom zozname a rýchlejšie pohľadáte kľúčové slovo 😉

    #urob_si_sam (prosím používajte namiesto #diy)
    #uvazy
    #vybernosica
    #zaciname
    #zima
    #zumbucca

    Na záver ďakujem za všetkých aj našej neustálej pomocníčke pri označovaní príspevkov Julke, ale aj za jej pomoc a revízii tohto článku. Vďaka @giulianka