januska131
    30. jún 2023    Čítané 9041x

    Lúčim sa ... ♡

    Pred rokom, keď som sa hlásila na pozíciu ambasádorky, bolo mojim cieľom nájsť si spôsob psychohygieny, pri ktorej sa budem môcť venovať niečomu, čo ma baví...

    Úprimne, celkom som sa bála, ako ma s portálom #plnapenazenka prijmete, keďže veľa ľudí v mojom okolí ho vôbec nepoznalo.

    Po roku Vám chcem napísať ĎAKUJEM, celé to malo zmysel ❤.

    ĎAKUJEM za všetky správy, ktoré od Vás dostávam, že vďaka nášmu tipu Vám pribudla nová hračka alebo ste si kúpili novú knižku.

    ĎAKUJEM,  že keď nás v meste stretnete ,spoznáte, prihovoríte sa, že vďaka nám už šetríte aj Vy s #plnapenazenka.

    ĎAKUJEM za všetky články, ktoré ste si prečítali. Ak pomohol, čo i len jednej mamine alebo dieťatku, som rada🙏.

    ĎAKUJEM za všetky rady (aj tie nevyžiadané😉) , veľa z nich mi pomohlo v našej ceste k rozmotaniu Hankinho jazyka.

    ĎAKUJEM @domichrumi za podporu 🤍.

    My aj Vy si ideme najbližšie mesiace užívať letnú pohodu, vodu a slnko, takže nás tu uvidíte pomenej.

    V septembri sa opäť s Plnou Peňaženkou vrátime. Verím, že sa budete tešiť rovnako ako my .

    Majte krásne leto ❤️.

    Jana a #hancazpomaranca

    Večerná anketa za ❤️❤️❤️.

    Čo kupujete pani učiteľkám na koniec roka?

    Ja som našla na gorila.sk tieto oriešky v čokoláde a keďže Hankine pani učiteľky nám veľmi pomohli s adaptáciou, toto sa mi úplne pre ne hodilo.

    Best for the best❤️🍫.

    #plnapenazenka

    Tento stolík z Lidla na von bol top kúpa minulého leta, fakt ho odporúčam. Vždy, keď sa oteplí, trávime pri ňom veľa času. Je to bez bateriek, čiže sa nepokazí, iba manuálne malá pumpuje vodu, robí polievku z blata😂 a polieva tú kopu hliny, ktorej sa už čoskoro snáď zbavíme🙈.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    27. jún 2023    

    💚💛❤

    Hanča ešte nevie povedať názvy farieb,lebo sú pre ňu tieto slová náročné, ale skúsila som ich pri tejto hre menovať v angličtine a na to sa chytila hneď, lebo je to pre ňu jednoduchšie povedať ,, green, red, pink...".

    Hračka je od značky Haba, zoženiete ju v eshope kidmania.sk a je super aj na učenie počítania.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    24. jún 2023    

    Ak zháňate ❗️fľašu, ktorá netečie❗️, tak toto je ona👇.

    Je to značka Little dutch, máme ju cca 3 mesiace a nikdy nevytiekla, ani keď sa preklopila vo vaku👌.

    Zoženiete ju v eshope kidmania.sk aj s cashbackom od #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    23. jún 2023    

    Hanču dnes zo škôlky vyzdvihli svokrovci, ja som stihla pedikúru a sadám s pohárom vína k Netflixu 🙌🥂.

    Ak by ste chceli doplniť zásoby tak na wineplanet.sk je letné rosé v 30% zľave. A nezabudnite aj na preklik cez #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    20. jún 2023    

    Ako ste na tom s letnou formou do plaviek?

    Ak ešte potrebujete niečo zhodiť, v eshope ketomix.sk je zľava s kódom:chudnem4 .

    #plnapenazenka

    januska131
    18. jún 2023    Čítané 1124x

    Čítate knihy o rodičovstve?

    Niekoľkokrát som sa zamyslela, či existuje spôsob, ako by som mohla byť lepším rodičom. Viem, že knihy nikdy neposkytnú úplné riešenie na všetky otázky rodičovstva, niekedy si predstavujem, aké by to bolo, keby som už vopred poznala tajomstvá fungovania detského mozgu  a vedela som presne, ako jej pomôcť s emóciami.

     Možno by sa potom moje dni na materskej dovolenke zdali o niečo jednoduchšie.  

    Vďaka  knihám získavam úplne nový uhol pohľadu na rodičovstvo, úplne odlišný od toho, aký som poznala zo svojho vlastného detstva. Často mi pomáhajú v situáciách, keď mám pochybnosti o svojich rodičovských schopnostiach. Vždy ma ubezpečia, že robím všetko, čo je v mojich silách a verím, že je to pre moje dieťa to najlepšie - presne tak, ako to robili aj moji rodičia a generácie pred nimi.

    Myslím si, že by niektorá z týchto kníh mala byť súčasťou darčekových balíkov, ktoré sa rozdávajú v pôrodnici. Vtedy  som si ich naozaj veľmi potrebovala, dalo by mi to väčšiu istotu v novej rodičovskej ceste, na ktorú som vykročila.

    Olivia (Čo vás o živote naučí iba dieťa)

    ,, Dieťa má právo nesúhlasiť. A má právo aj na spôsob. Nevie ešte spracovávať emócie, tak ako my. A že sa pri tom zle cítim? Nuž, to už je môj problém."

    Je to príbeh plný lásky, pochopenia a nevšedných zážitkov, ktoré nám môže priniesť rodičovstvo. Tých “aha-momentov”, ktoré počas čítania prichádzajú, sú tam desiatky.

    Táto kniha je osobným príbehom autorky o jej materskej ceste s malou dcérkou, pričom sa nebojí zdieľať svoje skúsenosti, pochybnosti a objavy a jej pravdivé slová sa dotknú každého rodiča. Olívia je malá učiteľka, ktorá nás učí radosti z jednoduchých vecí a dôležitosti prepojenia s prítomným okamihom.

     Autorka nám pripomína, že vďaka deťom sme schopní vidieť svet s novými očami a objaviť hlbšie významy v každom momente.

    Prečo sú dánske deti šťastné?

    ,, Keď zostanete v pokoji, urobia to aj Vaše deti" .

    Dáni sú považovaní za najšťastnejších ľudí na planéte... A z toho vyplýva veľmi jednoduchý a logický vzorec - zo šťastných detí rastú šťastní dospelí, ktorí vychovávajú šťastné deti. 

    Kniha ponúka zhrnutie problému nálepkovania aj negatívneho videnia sveta. Nájde sa tu aj zopár konkrétnych rád napr. ako chváliť úprimne alebo čo si na deťoch všímať.

    Dánske deti sú šťastné, lebo ich rodičia ich vypočujú, podporujú, motivujú k spolupráci s druhými už od škôlky a nájdu si na nich čas.

    Klub nerozbitných detí

    ,, Sú to deti, ktoré, keď zbadajú dážď, namiesto frflania v ňom začnú tancovať." 

    Po prečítaní prvej kapitoly o digitálnych technológiách na mňa prišla úzkosť... už len kvôli tejto kapitole je táto kniha úplný must have do každej domácnosti, kde sú deti a technológie. Deti nemôžu za to, do akej doby sa narodili, je zodpovednosťou nás dospelých, aby sme ich naučili, ako nájsť potrebný balans medzi realitou a virtuálnym svetom. Druhá polovica knihy Vám poradí, ako dieťa rozvíjať v oblasti vzťahov, voľnej hry, pohybu, kníh a tiež ukazuje rodičom, ako stanoviť dieťaťu hranice.  

    S niektorými tvrdeniami z knihy, ako je napr., že deti nepotrebujú žiadne hračky , nesúhlasím. Áno, deťom po materiálnej stránke toho veľa netreba, ale potrebujú náš spoločne strávený čas. Táto kniha Vám poskytne návody, kde a ako si ho vytvoriť.

    Efekt pripútania

    “ Keď pochopím, že súčasťou mojej reakcie je prejav mojej nestabilnej vzťahovej väzby, môžem si položiť racionálnu otázku, či fakty sú skutočne dôvodom na moju reakciu - často to tak nie je.

    Vďaka tejto knihe pochopíte, prečo sa niekedy ľudia správajú zvláštne, ako s tým súvisia ich prvé vzťahy s rodičmi, ich výchova v detstve a budete lepšie rozumieť aj sebe.  

    Keď detstvo bolí

    Táto kniha mi ponúkla retrospektívny pohľad do detstva, aby som pochopila, prečo sa moji rodičia správali tak, ako sa správali (a vôbec sa sa nemuseli správať zle) , aké to malo dôsledky na vnímanie seba a sveta okolo, ako to môžeme pochopiť a ako s tým ďalej pracovať.
    Po prečítaní tejto knihy zistíte, prečo niektorým ľuďom chýba sebareflexia, empatia, majú strach z emocionálnej blízkosti a nevedia sa ospravedlniť.

    Ako hovoriť, aby nás deti počúvali

    S čítaním tejto knihy som ešte len začala, ale už som vyskúšala pár rád, ktoré na moje prekvapenie naozaj fungovali a fungujú. Páči sa mi, že je okamžite aplikovateľná v praxi, pomohla mi otvoriť oči a uvedomiť si niektoré veci, ktoré inak nevnímam, ale pritom sú veľmi dôležité. Výborné stratégie, čo povedať a ako to povedať v konkrétných situáciach, aby dieťa samé CHCELO niečo urobiť, nie iba MUSELO.

    Verím, že sa Vám moje tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári necháte aj Vy tip na Vašu obľubenú knihu o rodičovstve, ktorú sa oplatí prečítať.

    Všetky knihy z článku kúpite v eshopoch grada.sk, pantarhei.sk a gorila.sk.

    Vo všetkých môžete využiť aj cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate Plnú peňaženku? 

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu.

    Majte krásny začiatok nového týždňa.

    Jana

    Ako ste učili deti čísla❓️🔢

    Tento vláčik od Djeco máme už doma dlhšie a je na to výborný. Najprv poukladáme spolu vláčik a následne spočítavame zvieratká a ukladáme ich do vozňov.

    Aktuálne je v zľave v eshope bonami.sk a s preklikom cez #plnapenazenka ešte lacnejšie.

    januska131
    Správa bola zmenená    13. jún 2023    

    Hanča vždy bojovala pri obliekaní helmy, keď išla s tatinom na bicykel.
    Vždy to bolo:,, Nie, nie, nieee.'' 🙈.

    Potom som našla v eshope muziker.sk túto jahôdkovú 🍓 a tú odkedy prišla s radosťou nosí✌️.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    11. jún 2023    

    Pre vsetky milovníčky detských knižiek z eshopu svojtka.sk, ešte do pondelkovej polnoci použite kód:👉LOGO20👈 a získate 20% zľavu na všetky knihy📚.

    My s Hančou odporúčame tieto nálepkové zošity, tento je na tému zvieratká a obsahuje vyše 500 samolepiek. Máte na dlhý čas postarané o zábavu a super podporuje rozvoj slovnej zásoby.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    11. jún 2023    

    Quiet book patria na Slovensku k drahším hračkám.

    Nebola som si istá,či by sa s tým Hanča dokázala vyhrať, takže keď som ich našla na #aliexpress za menej ako polovičnú cenu,tak ma to veľmi potešilo.

    A musím povedať, že Hanču to dosť baví,prehrá sa s tým veľa a je to výborné na rozvoj jemnej motoriky.

    Pri objednávaní nezabudnite využiť preklik cez #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    7. jún 2023    

    Máte doma hračky, ktoré rastú s deťmi🧸❓️

    Táto stodola bola výborná kúpa.
    Hanča ju má už asi 2 roky, najprv na nej trénovala jemnú motoriku otváraním rôznych typov zámkov a teraz do nej skrýva postavičky a hráme schovku❤️.

    Značku Melissa&Doug zoženiete v eshope kidmania.sk.

    #plnapenazenka

    (3 fotky)
    januska131
    Správa bola zmenená    4. jún 2023    

    Riešite aj Vy atopický ekzém😏?
    Ak áno, dajte like✔️.

    Kamoška mi cca pred pol rokom poradila, aby som vymenila Avene a Biodermu za detský prírodný sprchový gél od Beauttera a vyzerá, že Hanči sadol, lebo konečne sa neškriabe a to vďaka Aloe vera, ktorý obsahuje🙌.

    Objednávam z eshopu happyskin.sk a s preklikom cez #plnapenazenka môžete niečo navyše ušetriť😉.

    januska131
    31. máj 2023    Čítané 2367x

    „Stále nerozpráva?“

    Túto otázku dostávam pomerne často.

    Naposledy približne pred pol rokom mi spôsobila zrútenie s hodinovým plačom od zúfalstva.

    Vedela som, že spolu s Hančou makáme a reč sa hýbe extrémne pomaly. Psychologička mi radila, aby sme odstúpili a na malú netlačili, lebo je zjavné, že tým, že každý s ňou riešil, aby niečo povedala a prečo to nevie povedať, už jej to vadilo.

    Každý človek, ktorý bol v podobnej situácii vie, že odstúpiť od problému, ktorému čelí jeho vlastné dieťa, nie je také jednoduché. Mne sa to na krátky čas podarilo a naozaj to pomohlo, každý deň pribúda nové slovíčko.

    Ďalej pracujeme na terapiách so psychologičkou, ale aj doma formou hry.

    Prinášam zopár tipov na hračky, ktoré sú výborné na rozvoj slovnej zásoby.

    Prvých 100 zvierat

    Objavte stovku najrôznejších zvierat, ktoré sú v knihe sú rozdelené do tematických skupín, ako domáci miláčikovia, hospodárske zvieratá, morské tvory a podobne. Vďaka samolepkám, sa učenie o zvieratách s touto knihou stáva interaktívnym. Knižka tak rozvíja niekoľkými spôsobmi: učí ich spoznávať zvieratá, rozširuje im slovnú zásobu a rozvíja schopnosti koordinácie oko – ruka.

    Nákupný zoznam

    Radi nakupujete? Nakupujte podľa 4 nákupných zoznamov , na každom je osem položiek, ktoré treba kúpiť. Všetky položky sú znázornené obrázkom a doplnené anglickým textom.

    Hra je výborná na rozvoj pasívnej slovnej zásoby, ale aj nácvik rozhovoru v obchode.

    Goula domov

    Ak chcete pomôcť dieťaťu objaviť nové slová v oblasti DOMOV, toto je výborný hravý spôsob. Sada obsahuje 4 izby, kde dieťa môže pripínať až 38 rôznych dielikov.

    Najideálnejšie je dieťaťu iba hovoriť, čo drží v ruke. Nepýtať sa, že čo je to, iba za neho povedať, že je to napr. chlieb. Chlieb sa papá. Chlieb patrí do kuchyne. Čím častejšie to slovo dieťa počuje, tým rýchlejšie sa na neho nalepí.

    Kubko

    Veľmi veľa logopedičiek odporúča túto sériu kníh. Táto kniha je plná príbehových cvičení a hier, ktoré podporujú komunikáciu, slovnú zásobu, gramatiku a rozvoj reči u detí. Vyskúšajte, ale za nás im hovorím NIE. Máme doma už tretiu takúto knižku doma a Hanča o ne vôbec nejaví záujem a pritom knižky má veľmi rada.

    Učím sa farby

    Drevená magnetická vkladačka, vďaka ktorej sa učíme farby a to doplnením kresby pomocou viacfarebných magnetických guličiek.

    Tých podkladov, z ktorých si vie dieťa vybrať je 10 kusov a je k nemu 42 guličiek. Magnetická tabuľka je v čiernej farbe a je možné ju používať aj na maľovanie kriedou.

    Magnetická kniha JANOD

    Už z predošlých článkov viete, že Hanča má tieto knihy veľmi rada.

    Sú dokonalou kombináciou zábavy a učenia, obsahujú širokú škálu magnetických obrázkov, ktoré deti môžu jednoducho pripevniť na strany knihy. Super rozvíjajú kreativitu, vždy vznikne iná princezná. Sú vyrobené z pevného a odolného materiálu, takže my ich často brávame na výlety do auta.

    Vetroň Haba Terra Kids

    Vedeli ste, že na rozvoj reči vplýva aj hrubá motorika?

    Ako sa hovorí, všetko so všetkým súvisí, takže ak dieťa zaostáva v reči treba podporiť aj jemnú a hrubú motoriku.

    Hanču veľmi odrážadlá a podobné vozidlá na von nebavia, za loptou sa jej tiež nechce naháňať, ale toto lietadielko, s tým je zábava. Nenaučili sme ho ešte správne púšťať, takže s nami zažilo viac pádov ako vzostupov, ale je veľmi odolné a stále je plne funkčné. Čaká, kým sa tatino vráti zo služobnej cesty a ako správny absolvent leteckej školy nám ukáže, ako na to.

    Verím, že sa Vám naše tipy páčili a budem rada, ak mi v komentári necháte aj nejaký nápad na rozvoj reči z Vašich skúseností.

    Všetky hračky z článku kúpite na eshopoch kidmania.sk a svojtka.sk. 

    Na oboch využite aj cashback od #plnapenazenka a získate peniaze spať🙂.

    Využívate Plnú peňaženku?

    Ak áno, budem Vám vďačná, ak zanecháte svoju recenziu .

    Máte dieťa, ktoré rado hádže v obchode všetko do košíka? 🛒

    Tak toto bude hra pre Vás✔️.

    Hanča ju miluje. Vyberie si nákupný zoznam a nakupuje do košíka a spolu pomenuvávame, čo nakúpila. Rozširuje si tým hravou formou slovnú zásobu.

    Máme ju z eshopu perinbaba.sk a aj v ňom môžete použiť cashback od #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    24. máj 2023    

    Posledný odsek je venovaný všetkým mamám, ktoré mali dnes ťažký deň❤️🙌.

    Knihu s názvom Toto mali čítať naši rodičia veľmi odporúčam a zoženiete ju v pantarhei.sk aj s preklikom cez #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    21. máj 2023    

    Sú to nejakí lego maniaci?😍

    Ak áno, dajte like ✔️.

    Naša Hanča má lego rada, ale až keď je z neho niečo poskladané. Tatino skladá lego domček a Hanča zatiaľ číta knižky 🤷‍♀️. Keď je domček hotový, vtedy sa začína hrať aj Hanča😅.

    Ak zháňate lego darček na deň detí, pozriete výpredaj v eshope pompo.sk.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    19. máj 2023    

    Raz som počula v podcaste od Nevyhorení, že
    ,, každý môže mať prácu, ktorú bude mať rád 🧡" .
    Vtedy som si sľúbila, že po materskej si presne takú budem hľadať.

    Ako ste na tom, chodíte do práce radi❓️

    😁Ak áno, dajte like ✔️.

    🙄Ak nie, napíšte mi do komentárov, čo Vám v práci chýba/prečo sa do nej netešíte.

    Knižku zoženiete v pantarhei.sk s preklikom cez #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    10. máj 2023    

    Dievčatá, poďme si poradiť, odmením ❤️❤️❤️ .

    O pár dní sa blíži Deň matiek👨‍👩‍👦.
    Aký darček kupujete Vašim mamám alebo čo by potešilo Vás?

    Za mňa určite kvety, aj kniha poteší🌷🙌.

    Inšpiráciu nájdete aj v článku od #plnapenazenka :
    https://www.plnapenazenka.sk/nakupy/aku-histori...

    januska131
    Správa bola zmenená    7. máj 2023    

    Ak zháňate pre deti ruksak na výlety, tak tento Litttle dutch odporúčam🙌.

    Okrem toho, že je vizuálne pekný (áno, nemám rada Disney postavičky na malej veciach🤫🤷‍♀️), tak je aj priestorovo tak akurát (dnes v ňom mala Hanča náhradné oblečenie, vlhčené utierky, flašu, kapsičku a nejaké princezné).

    Zoženiete ho v eshope kidmania.sk a nezabudnite sa tam prekliknúť cez #plnapenazenka .

    januska131
    Správa bola zmenená    6. máj 2023    

    Dievčatá, siahate aj Vy po edukatívnych hračkách?

    Ak áno,dajte like✔️.

    Keď som zbadala toho kocúra na krabici, vedela som, že toto bude u nás obľúbená hračka🐱.

    Máme doma už tretiu magetickú knihu od Janodu,takže som vedela,že idem na istotu.

    Obsahuje predlohové karty a magnetky, pomocou ktorých si deti skladajú rôzne obrázky podľa vlastnej predstavivosti. Ja jej pri tom všetko komentujem, aby do pamäte naberala pasívnu zásobu.

    Magnetickú knihy nájdete v eshope kidmania.sk. a
    s preklikom cez #plnapenazenka aj ušetríte🤫.

    Sú tu nejaké knihomoľky?
    Dajte like 👍 📚 .

    Mne dnes prišla z pantarhei.sk táto knižka, som zvedavá na ňu❤️.

    #plnapenazenka

    januska131
    Správa bola zmenená    29. apr 2023    

    Toto maľovanie vodou z eshopu svojtka.sk máme doma už asi 2 roky a stále si chce malovať🙌.

    #hancaodporuca

    A nie je z toho bordel. Stačí iba čistá voda a štetec.
    Takže aj #mamaodporuca .

    Využite kód:👉UCIMSA20👈 a získate 20% zľavu na všetky knihy📚🙏.

    #plnapenazenka

    Vždy, keď neviem odhadnúť, či nejaká knižka bude mať u nás doma úspech, požičiame si ju najprv z knižnice📚.

    A táto je fakt krásna a veľmi sa nám obom páči🙏❤️, už som ju objednala z pantarhei.sk.

    #plnapenazenka