diiidi
    8. nov 2020    Čítané 500x

    Vlasová starostlivosť s DIXI

    Vďaka portálu Modrý koník som mala príležitosť testovať prípravky na vlasy od DiXi. Konkrétne to bola žihľavová rada:

    • šampón

    • kondicionér

    • maska na vlasy

    • vlasové tonikum

    • bezoplachová kúra  

    Priznám sa, že doteraz som túto značku prehliadala. Čo sa ukázalo byť veľká škoda. Ale pekne po poriadku. 🙂 

    Moje testovanie trvalo 2 týždne, kedy som používala všetky prípravky pri každom umývaní vlasov, aby som mohla objektívne zhodnotiť ich pôsobenie. Na túto kúru som si vyčlenila 3 dni do týždňa, čo nebolo jednoduché, keďže mi celá procedúra trvala cca 45 minút. Ale oplatilo sa! Moje nové vlasy si užívam!

    DiXi žihľavový šampón

    Túto klasiku overenú generáciami isto poznáte. 🙂 Ja som bola pravdepodobne jediná, ktorá ju nepoznala. Šampón mal roky svoje pevné miesto v kúpeľni mojej starkej a aj mojej mami, ktorej pripomína detstvo. Obsahuje výťažky zo žihľavy bohatej na vitamíny, aminokyseliny a minerály. Je úžasný v boji proti vypadávaniu vlasov, lupinám a tiež je účinný proti nadmernému masteniu. Má príjemnú vôňu a krásne pení. 

    DiXi žihľavový kondicionér a maska na vlasy 

    Môžem povedať, že tento kondicionér ma svojimi účinkami veľmi prekvapil. Je to to práve pokiaľ máte suché a namáhané vlasy. Obsahuje prírodný žihľavový extrakt, ktorý dodáva vlasom potrebnú starostlivosť, výživu a lesk. Je naozaj veľmi jemný, vlasy som mala po vysušení lesklé, hebké na dotyk a ľahko sa rozčesávali.

    V kombinácií s maskou to moje vlasy kompletne zmenilo ako na pohľad tak aj na dotyk. Čo sa pohľadu týka, tak mám prirodzene vlasy vlnité. Ale nikdy si nedržali svoj tvar. Boli naozaj suché, chýbali im živiny, vlny sa rozpadávali a uzlili. Po týždni používania sa dostavili výsledky a musím povedať, že som z nich nadšená! 🙂 

    DiXi vlasové tonikum

    Som veľmi rada, že testovací balíček obsahoval aj vlasové tonikum, ktoré som vždy chcela vyskúšať. Arvit vlasové tonikum pomáha bojovať proti vypadávaniu vlasov. Vďaka kombinácii extraktov zo žihľavy, koreňa lopúcha a kofeínu napomáha vlasy spevňovať a vyživovať zvnútra.

    Je balené v sklenených ampulkách. Vrch ampulky sa jednoducho odlomí a nasadí sa aplikátor. Tým sa tonikum aplikuje až na pokožku, kde je ho treba pre najlepší účinok vmasírovať. Konzistencia nie je olejová ale vodová, takže vlasy neostanú mastné. Tonikum sa do pokožky rýchlo vstrebe a navyše krásne vonia. To či naozaj funguje, budem môcť objektívne zhodnotiť až s odstupom času.

    DiXi bezoplachová kúra

    Obsahuje extrakt zo žihľavy a pšeničných klíčkov, vďaka čomu budú vlasy vyživené, jemné a posilnené. Aplikuje sa na umyté, vysušené alebo mokré vlasy.

    Vždy som mala problém s rozčesávaním mojich dlhých vlasov, ktoré sa mi ku koncom uzlili, no odkedy používam túto bezoplachovú kúru s rozčesávaním nemám žiaden problém, a navyše ako bonus, kúra krásne vonia. Toto všetko je dôvod na to, aby som ho používala každý deň.

    Na záver testovania musím povedať, že vlasová starostlivosť od DiXi ma veľmi prekvapila a odteraz bude mať svoje pevné miesto aj v mojej kúpeľni.

    Veľké pozitívum vidím v tom, že DiXi produkty sú cenovo dostupné, takže si ich môže dovoliť každý. V skratke, dostanete “veľa muziky za málo peňazí” 🙂 

    Čo sa týka môjho osobného výberu TOP produktu, tak by to bola určite maska na vlasy, ktorá mi splnila sen o krásnych vlnitých vlasoch. A vám, ktoré rozmýšľate či tieto produkty vyskúšať, určite odpovedám ÁNO! 🙂 

    Prajem vám krásny deň, a portálu Modrý koník ešte raz ďakujem, za túto príležitosť testovať vlasovú kozmetiku DiXi.

    jaja256
    8. nov 2020    Čítané 4307x

    Očista mojich vlasov s DiXi

    Pár dní pred testovaním som sa po dlhom zvažovaní nakoniec rozhodla skrátiť moje vlasy o 40 cm. 

    Nikdy predtým som také krátke vlasy nemala a nikdy predtým som také rázne rozhodnutie nespravila. Moje dlhé vlasy som zbožňovala. Dodávali mi mladistvejší "look".

    No tentokrát už prevážila praktickosť, rýchlejšia úprava a odľahčenie hlavy. Vlasy ešte dorastú, tak prečo ich trošku neobnoviť?

    Strih bol super základ, ktorým som sa zbavila rozstrapkaných končekov. Po pár dňoch sa na mňa usmialo šťastie a ja som dostala možnosť otestovať DiXi žihľavovú radu

    Myslím, že slovenská značka DiXi nie je pre vás žiadna novinka. Pôsobí na trhu už od roku 1927 a určite nie jednej z vás sa pri tejto značke vynoria spomienky na detstvo. Odvtedy pod touto značkou vyšlo veľa nových produktov a okrem vlasovej, pleťovej a telovej kozmetiky, postupne rozširujú svoje portfólio výrobkov aj produktami pre deti. 

    Okrem klasického žihľavového šampónu sme mali pri testovaní možnosť vyskúšať aj nové produkty z tejto rady, tak vám im trošku bližšie priblížim.

    DiXi žihľavový šampón určite poznáte. Je totiž najpredávanejším šampónom na Slovensku a stálicou svojho druhu overenou generáciami. Ja si ho pamätám ešte z detstva a je to jediný žihľavový šampón, ktorý poznám. Obsahuje výťažky zo žihľavy, čím pomáha rastu nových vlasov a bojuje proti ich vypadávaniu, tiež zamedzuje tvorbe lupín a nadmernému masteniu.

    Žihľava je okrem bohatých zdrojov vitamínov A, B, C, D, K, minerálov, ako je vápnik, železo, draslík, či horčík aj zdrojom chlorofylu, ktorý má dezinfekčné a regeneračné účinky a pomáha tak pri tvorbe nového tkaniva.

    Dlho, dlho som ho nepoužívala, pretože ma na mojej pokožke hlavy trápi seborea, no nedávno som sa k nemu opäť vrátila. Zaujal ma totiž jeho nový obal a zloženie. Šampón má príjemnú vôňu a dostatočne pení. Avšak, aj po niekoľko týždňovom používaní (používala som ho už pred testovaním) ma hlava svrbieť neprestala. Takže ak trpíte seboreou, radšej skúste iný šampón. 

    Veľmi milo ma prekvapil DiXi žihľavový kondicionér . Používala som rôzne kondicionéry, ale tento bol konzistenciou najjemnejší, aký som kedy mala. Okrem toho, že s rozčesávaním nebol žiadny problém, vlasy som mala po uschnutí veľmi hebké. 

    Obidva, aj šampón aj kondicionér, sú navyše bez parabénov (konzervačných látok) a bez silikónov

    Silikóny pôsobia ako ochraná vrstva vlasu, čím spôsobujú, že vlasy sú poddajné, hebké a lesklé. Problém je, že silikóny pokožku hlavy ani vlasy nevyživujú. Pri opakovanom používaní sa silikóny na vlase vrstvia a tak môžu jemné vlasy zaťažiť. Vlasy strácajú svoj objem a môžu sa rýchlejšie mastiť.

    Po nanesení šampónu a kondicionéru boli moje vlasy hebké na dotyk, ľahké a vzdušné. 

    Zaujimavé je, že som kondicionér doteraz nikde nevidela a "objavila" až touto testovačkou. Moja svokra - milovníčka DiXi šampónu už po kondicionéri tiež pokukovala a keďže je vhodný na akýkoľvek typ vlasov, najbližšie taký zaobstarám aj jej. 

    Kondicionér sa mi osvedčil a plánujem ho používať ďalej. 

    DiXi žihľavová maska na vlasy 

    Ako si môžete na obrázkoch všimnúť, nemám farbené vlasy. Toto je moja prirodzená farba vlasov a môžem povedať, že ich našťastie nemám zničené. Na dotyk sú pevné a aj napriek vypadávaniu, celkom husté. 

    Odhliadnúc od farbenia im však dávam zabrať častým fénovaním, kulmou a aj občasným žehlením. Ak vlasy nemajú dostatok vlhkosti, začnú sa vysušovať, štiepiť a lámať

    Raz za čas, ideálne raz za týždeň, je preto vhodné rovnomerne naniesť na vlhké vlasy (nie do pokožky hlavy) vyživujúcu masku, ktorá vlasy do hĺbky vyživí a posilní.

    Priznám sa, že masky na vlasy som doteraz nepoužívala, takže táto žihľavová je na začiatok super. Má jemnú konzistenciu a ľahko sa nanáša. Vlasy boli pri umývaní na dotyk super hebké. Obsahuje síce parabény, ale tie spĺňajú najprísnejšie európske normy. Parabény, ktoré obsahuje táto maska sa v kozmetike bežne používajú a sú bezpečné, takže ju môžete s kľudom vyskúšať aj vy.

    Ďalšou novinkou pre mňa bola DiXi žihľavová bezoplachová kúra v spreji. Je určená na každodenné používanie a vhodná na všetky typy vlasov. Neoplachuje sa a môžete ju použiť aj na mokré aj na suché vlasy, čo je super najmä pri rozčesávaní. 

    Škoda, že som ju nevyskúšala, keď som mala dlhé vlasy. Rozčesávanie mojich dlhých vlasov bol celkom boj. Neraz som strávila rozčesávaním aj 15 minút. Teraz, ako ich mám krátke ide rozčesávanie s kondicionérom, maskou a kúrou ako po masle.

    Vlasy sú navyše posilnené a vyživuené vďaka žihľave a pšeničným klíčkom a po nastriekaní ešte aj pekne voňajú.

    Keďže som mama a aj ja občas vyberám z kefy chumáče vlasov, vždy som chcela vyskúšať DiXi tonikum proti vypadávaniu vlasov - Arvit Obsahuje žihľavu, koreň lopúcha, kofeín, provitamín B5, vitamín F a hydratačnú prísadu. Tieto živiny posilňujú vlasové folikuly a bojujú proti vypadávaniu. Balenie obsahuje 6 ampuliek, ktoré možno vmasírovať do vlhkých, čerstvo umytých alebo suchých vlasov 2x za týždeň a pri intenzívnej kúre aj každý deň po dobu dvoch týždňov. 

    Ampulky sa hore odlamujú pomocou odlamovacieho krytu, nasadí sa naň aplikátor s ktorým vodičku postupne vmasírujeme do pokožky. Výhodou je, že po aplikácii vlasy nie sú mastné. Nie je to olej, ale len vodička, ktorá sa do pokožky rýchlo vstrebe.   

    Ja som si zvolila menej intenzívnu kúru 2x za týždeň s aplikáciou do mokrých vlasov. To, či sa mi vypadávanie vlasov obmedzilo by som však vedela zhodnotiť až po dlhšom a pravidelnejšom používaní tonika.

    Na záver testovania môžem len skonštatovať, že ma DiXi žihľavová rada nesklamala. Vlasy mám po vyskúšaní všetkých produktov na dotyk hebkejšie a lesklejšie. Tiež sa mi tak často nemastia a umývam ich len 1-2x za týždeň, čo sa pri niektorých iných šampónoch povedať nedá. Ak by som mala vybrať z týchto piatich produktov pre mňa ten najlepší, bol by to kondicionér. Ten sa fakt vydaril.  

    DiXi je kozmetika, ktorú si môže dovoliť takmer každý. Ak vás niektorý z týchto produktov oslovil, určite vyskúšajte. Ak by ste ich náhodou nenašli v drogérii, Dixi má aj vlastný eshop, kde nájdete tieto a aj kopec iných produktov.  

    Majte pekné dni.

    Janka

    #test_dixi2 #recenzia #dixi_zihlava_skusenosti

    kachorra288
    8. nov 2020    Čítané 3757x

    Recenzia Dixi - nadšenie sa nekoná :(

    Som minimalista. Vždy som na vlasy používala len šampón a kondicionér. Žiadny konkrétny obľúbený, proste len to, čo som dostala alebo čo malo v obchode pekný obal. :D  A musím podotknúť, že vždy mi to stačilo. Nikdy som neskúšala žiadne oleje, masky, ampulky, toniká, spreje,... A zrazu mi prišla plná krabica produktov žihľavovej sady DiXi a postupne som ich vyskúšala. Oplatilo sa alebo platí aj v tomto prípade, že menej je viac? Celé ma to podvedome zvádza k tomu, že recenzia predsa musí byť pozitívna. Ale chcem byť fér.

    Šampón :(

    Áno! Je to tam. Stále tá istá nezameniteľná vôňa. Po tých rokoch sa mi vďaka nej vybavili úplne živé spomienky na babkinu kúpeľňu, keď nám so sestrou umývala vlasy a my sme kričali: „Auuuuu, štípu ma očiiiii!“.  (Tento aspekt som sa ale rozhodla radšej neotestovať. :D)

    Takže, vonia stále rovnako pekne, je jasno zelený, ľahko sa nanáša, ľahko sa zmýva, pení ako blázon... To sa ľuďom páči (je to ale žiaľ aj znamenie toho, že obsahuje napriek extraktu zo žihľavy chemické blbosti).

    Viem, že veľa ľudí na tento šampón nedá dopustiť, preto ma sklamalo, že mi nesadol. Vlasy mám po ňom suché, rozlietané, elektrizujúce, zle sa rozčesávajú. Bežne si vlasy umývam každý 4. deň, teraz však už na 3. deň boli zrelé do mastného drdola vhodného na materskú dovolenku. O čosi lepšie to bolo, keď som po umytí použila aj kondicionér.

    Kondicionér :(

    Obal sľubuje vyživené vlasy, lesk a ľahšie rozčesávanie. Použitie tradičné, jednoduché - naniesť, opláchnuť. Výsledok však slabý. Ľahšie rozčesávanie a menej elektrizujúce vlasy môžem potvrdiť, ale celkovo kondicionér hodnotím ako možno až zbytočný, pretože oveľa lepšiu službu spravila maska.

    Maska 🙂

    Konečne priestor byť trošku pozitívna. :D Úprimne, neviem načo Dixi vyrába ten slabý kondicionér, keď má túto super masku. Je biela, príjemne nevtieravo vonia, má takú hutnejšiu konzistenciu, ale nanáša sa ľahko na umyté mokré vlasy. Nechá sa pôsobiť 2-3 minútky a ľahko sa zmyje. Osvedčilo sa mi naniesť ju na celé dĺžky vlasov - od korienkov až po končeky. Potom sú vlasy po vyschnutí fakt pekné, také ako si ich predstavujem. Vzdušné, lesklé, objemné. Dá sa povedať, že maska napraví škody, ktoré šampón napáchal. Škoda, že len na jeden deň. Na druhý deň sa "wau efekt" vytráca, ale vlasy sú ešte v pohode použiteľné. Tretí deň (a nasledujúce dni :D) sa nesie v znamení mastného drdola.  

     Bezoplachová kúra 🙂

    Táto „vlasová voňavka“ sa strieka na vlhké alebo aj suché vlasy pre ľahšie rozčesávanie a lesk. Žiadne reči, pristúpme priamo k praktickému experimentu. Strapaté nerozčesané vlasy som rozdelila na polovicu. Jednu stranu postriekala a druhú nie. Musím nezaujato priznať, že postriekaná polovica sa mi rozčesala o poznanie jednoduchšie (a to teda s rozčesávaním problémy nemám).

    A teraz druhá časť experimentu – vzhľad. Použila som len bežne dostupné základné primitívne pomôcky – manžela. „Ktorá strana vlasov je krajšia?“ Nasledoval nechápavý výraz, keď nevie čo spravil a základné odpovede typu: „Ty máš obidve najkrajšie!“. :D Po hrozbe ublíženia na zdraví vybral pravú polovicu. Neviem, aké relevantné sú výsledky môjho experimentu, ale bod pre DiXi.

    Vlasové tonikum 

    Najviac ma na prvý pohľad zaujali tieto ampulky. Pre mňa úplne záhadné,... Čo to je, ako sa to otvára, načo to je? Že PROTI VYPADÁVANIU VLASOV. Ha! To ste mi mali dať po pôrode!  Vtedy mi v priebehu 3 mesiacov vypadla asi polka vlasov. Našťastie, ako to prišlo, tak to aj zo dňa na deň odišlo. Uf.

    Keďže momentálne problémy s vypadávaním vlasov nemám, základnú funkciu týchto ampuliek posúdiť neviem. Vyskúšala som ich aj tak, či náhodou neobjavím nejaký super vedľajší efekt. Balenie obsahuje 6 ampuliek, odlamovací kryt a aplikátor. Oceňujem zloženie, kde sa názvy jednotlivých zložiek dajú prečítať. 🙂

    Praktický experiment, časť druhá: "Ktorá strana vlasov je krajšia?" Tentokrát manžel (stále s nechápavým výrazom) vybral stranu, kde som Dixi nepoužila. Osvedčilo sa mi tonikum použiť na vlhké vlasy po umytí. Pri suchých vlasoch sa mi zdalo že stratili objem.  Musím ešte podotknúť, že nie som schopná rozlomiť ampulku bez toho, aby sa sklo neroztrieštilo všade naokolo. Ale to je asi skôr subjektívny problém. :D

    A teda suma sumárum:

    Plusy:

    • nízka cena,
    • slovenský výrobok,
    • priehľadné nádoby šampónu a kondicionéru (vidím, koľko mi zostáva),
    • stačí použiť malé množstvo,
    • príjemná vôňa.

    Mínusy:

    • zloženie (aj keď obsahuje extrakty zo žihľavy, je bez silikónov a parabénov, zvyšok ingrediencií má siahodlhé chemické názvy, čo sa nedajú ani prečítať),
    • nepresvedčivé účinky.

    Po umytí šampónom sú vlasy suché, je preto nutné naniesť aj kondicionér a masku (alebo pokojne len masku). Spolu s bezoplachovou kúrou sú vlasy po vyschnutí naozaj pekné, lesklé, objemné. Tento „wau efekt“ ale u mňa trvá len prvý deň. Celkovo sa mi vlasy mastia o poznanie rýchlejšie. Maska je výrazne lepšia ako slabý kondicionér. Bezoplachovú kúru možno použiť hocikedy počas dňa na osvieženie, prevoňanie, rozčesanie, v pohode aj na suché vlasy. Vlasové tonikum v ampulkách proti vypadávaniu vlasov zhodnotiť nedokážem, ale odporúčam skôr použiť na mokré vlasy. Čo sa týka šampónu a kondicionéru, v obchodoch budem musieť pohľadať niečo, čo mi sadne viac. Čo ale určite rada znova použijem bude bezoplachová kúra a možno aj maska, ak na ňu natrafím. 🙂

    Aj keď pre mňa zostane táto značka skôr krásnou spomienkou na babkinu kúpeľňu, ako každodenným pomocníkom, chcem poďakovať koníkovi aj firme DiXi za možnosť vyskúšať ich produkty! Ďakujem 🙂

    #test_dixi2  #recenzia #dixi_zihlava_skusenosti

    mirussch
    8. nov 2020    Čítané 195x

    Vďaka DiXi som sa vrátila do detstva 🙂

    Ako som už v názve spomenula, tak vďaka DiXi som sa počas testovania vrátila v čase a to do svojho detstva. Pamätám si, akoby to bolo včera, keď mi mamina umývala vlasy s týmto žihľavovým šampónom a jeho vôňu cítim až doteraz. No prešlo pár rokov a ja som sa vďaka testovaniu opäť vrátila k tej žihľavovej vôni.  A aký je môj názor na produkty? To sa dozviete nižšie 🙂. 

    Ako prvým začnem týmto triom 🙂

    ✅Šampón:

    - úžasná vôňa,

    - krásne pení,

    - vlasy po umytí neboli vôbec mastné,

    - nemám mu čo vytknúť.

    ✅ Kondicionér:

    - veľmi príjemne pôsobil vo vlasoch,

    - vlasy zanechal hebké,

    - nezaťažoval a vďaka nemu sa vlasy ľahšie rozčesávali,

    - čo mi možno trochu vadilo bolo to, že vôňa bola trošku iná ako samotný šampón.

    ✅ Maska:

    - vlasy krásne prevoňala,

    - používala som ju ako zábal a aj napriek tomu vlasy nezaťažovala,

    - mám pocit, že táto maska pomohla mojím vlasom a boli vďaka nej hebkejšie na dotyk.

    ✅ Bezoplachová kúra:

    - tento produkt ma zaujal zo všetkého najviac,

    - používala som ju takmer denne, buď hneď po umytí vlasov alebo iba tak, keď som chcela mať prevoňané vlasy.

    ✅ Ampulky:

    - s ampulkami som sa stretla pred pár rokmi, keď mi vypadávali vlasy vo väčšom množstve,

    - nemám im čo vytknúť,

    - ľahko sa aplikovali,

    - jedna ampulka vydrží aj na 2 použitia, čo je také malé plus.

    ZÁVER:

    Túto žihľavovú radu budem aj naďalej používať, nakoľko sa po 2 týždňoch testovania nedá povedať, či naozaj pomáha v boji s vypadávaním vlasov. Určite je potrebné zotrvať a používať tieto produkty minimálne 3 mesiace. Nuž, uvidí sa 🙂. Čo sa mi tiež páči je to, že táto značka nie je zbytočne predražená a je dostupná takmer v každej drogérii 🙂. 

    #test_dixi2  #recenzia  #dixi_zihlava_skusenosti

    lucanka49
    8. nov 2020    Čítané 216x

    Overená klasika s Dixi 👍

    Ahojte! 🙂 

    Pekne vítam všetkých, ktorí si prišli prečítať moju recenziu na výrobky Dixi.

    Všetky tieto výrobky vlasovej kozmetiky Dixi, ktoré mi prišl,i som vyskúšala a rada vám mojich obľúbencov predstavím.

    Šampón je asi neoddeliteľnou súčasťou nášho života. Vybrať dobrý a kvalitný šampón nieje jednoduché, zvlášť pre ľudí s citlivou, suchou či inak problematickou časťou vlasov alebo hlavy.

    Ja som už ako dieťa DiXi šampón spoznala, hlavne podľa jeho žihľavovej vône. Po rokoch musím uznať, že je stále taký istý, či už vôňou, super penivosťou, ale aj kvalitou. Celé dva týždne, každý druhý deň som používala len tento Dixi a moje vlasy sú pevné a posilnené vždy po každom umytí. 

    Kondicionér je asi najväčšie prekvapenie v Dixi testovaní. Po každom umytí šampónom som ho používala, a to stačí naozaj malé množstvo, 2-3 minúty pôsobenia. Vlasy zostali vždy jemné, dobre rozčesateľné a voňavé. Určite tento kondicionér budem kupovať aj naďalej. Zo všetkých výrobkov, ktoré mi prišli vám ho určite odporúčam vyskúšať .

    Dixi masku na vlasy som otestovala vždy jeden krát za týždeň - celkovo teda dva krát. Po umytí šampónom som vtedy vynechala kondicionér a použila rovno masku.

    Jemná vôňa žihľavy, dobrá hustota masky a rýchlosť jej pôsobenia (3 minúty) sú prednosti, ktoré musím vyzdvihnúť. Po použití sa vlasy dobre rozčesávali a boli jemné a hladké. Výhodou je aj dosť veľké balenie 300 ml, ktoré vydrží určite minimálne 3 mesiace.

    Bezoplachová kúra v spreji Dixi ma tiež veľmi zaujala, aj preto, že som ju ešte v žiadnom obchode doteraz nevidela. Používala som ju denne pred spaním, či už na také osvieženie vlasov a prevoňanie, ale aj na ľahšie rozčesávanie a posilnenie vlasov. Po dvoch týždňoch som celé toto balenie úplne celé minula. 

    Na záver by som sa chcela poďakovať za možnosť otestovať tieto vlasové výrobky DiXi , za každé prečítanie mojej recenzie a pevné verím, že po prečítaní si aspoň raz za čas doprajete aj vy a vaše vlasy žihľavovú klasiku s Dixi. 

    S pozdravom,

    Veronika. 🤗

    #test_dixi2 a #recenzia #dixi_zihlava_skusenosti

    sabusik321
    7. nov 2020    Čítané 223x

    Jeseň s DIXI na Spiši 🙂

    Prečo som sa prihlásila do testovania DIXI žihľavovej vlasovej kozmetiky? Samotný žihľavový šampón (aj napríklad sprchové gély, či momentálne dezinfekcie) majú miesto v našej kúpeľni a to je dôvod, prečo som sa do testovania Žihľavovej vlasovej kozmetiky zapojila.

    Táto firma je medzi nami už od roku 1927. Prežila dosť generácií a ja sama si pamätám, ako si moja mama kupovala lopúchovú vodu a ako som sa jej ako pubertiačka smiala, že to čo má. Pár rokov mi trvalo, kým som pochopila, že nie je všetko zlato, čo sa blyští. A že neplatí, že to najdrahšie musí byť najlepšie.

    Hneď v úvode spomeniem, že nejde o čisto prírodnú kozmetiku (rozumej - nie všetko je bio, v zložení nájdete bežne používané chemické zložky). Ide o normálnu radu vlasovej kozmetiky so žihľavovým extraktom, ktorá spĺňa všetky legislatívne normy a tiež je cenovo dostupná pre všetkých. A hlavne je VYROBENÁ NA SLOVENSKU - konkrétne na Spiši v Spišskej Novej Vsi.

    A teraz niečo o výrobkoch, ktoré som testovala.

    ŽIHĽAVOVÝ ŠAMPÓN

    Ako som spomenula už vyššie, tento šampón používam. Vyhovuje mi, vlasy mám po ňom jemné, hoci pred testovaním som si neuvedomovala, že sa mi dosť motali a mala som problém ich miestami rozčesať. Tiež mi stačí umyť si vlasy 2x do týždňa. Nemám po ňom ani lupiny, ani suchú pokožku. A dodám, že mi ho berie aj muž a tiež sa nesťažuje. Predtým som roky používala šampón, ktorý obsahoval silikóny. Nebudeme si klamať, vlasy boli na pohľad oveľa krajšie lesklé a jemné. No pravda je taká, že to bolo len na oko, nakoľko silikóny vlasy tak obalia, že do pokožky sa nedostanú živiny a nemôže dýchať (tiež sa môže stať, že pri farbení vám na takéto vlasy nechytí farba). A vlasy som si umývala každý druhý deň. Žihľavový šampón neobsahuje ani silikóny, ani parabény. U mňa sa teda osvedčilo, že vlasy sa tak nemastia a sú pevné, tiež sa mi neštiepia končeky. 

    ŽIHĽAVOVÝ KONDICIONÉR

    Boli obdobia, keď som si na vlasy dávala všetko možné a efekt žiaden. Preto som prestala používať všetko okrem šampónu. Po pravde, do kondicionéru som nevkladala žiadne nádeje po minulých skúsenostiach – vlasy som mala častejšie mastné. No ostala som milo prekvapená, po prvom umytí vlasov a nanesení kondicionéru boli moje vlasy po vysušení oveľa krajšie, viac lesklé, na dotyk jemnejšie, tiež sa mi dali oveľa lepšie rozčesať. A vydržali bez umytia rovnaký počet dní, ako keď použijem len šampón.

    ŽIHĽAVOVÁ BEZOPLACHOVÁ KÚRA

    Na túto kúru som sa veľmi tešila, nakoľko sa používa na suché vlasy, je kedykoľvek k dispozícii. Moje vlasy dostávajú každý deň zabrať. Celú noc v gumičke/ drdole alebo inej alternatíve... Tak si ráno viete predstaviť aký boj to musí byť pri rozčesávaní. Po nastriekaní kúry mi to šlo oveľa lepšie. Neviem kde som doteraz žila, že som si takúto vychytávku nezaobstarala, ale šklbala si vlasy. :D No čo vám poviem, človek sa učí každým dňom, no nie? A musím dodať, že skvele vonia a okrem žihľavy obsahuje aj pšeničné klíčky, ktoré vlasy vyživujú a posilnia. Ja osobne som ju používala aj ráno aj večer, hocikedy cez deň, keď som si potrebovala dať vlasy do poriadku, napr. pred odchodom do škôlky.

    ŽIHĽAVOVÁ MASKA NA VLASY

    V prvom rade musím upozorniť, že som predtým nepoužívala žiadne masky na vlasy, takže ju neviem so žiadnou porovnať. Nakoľko som ju v balíčku dostala, povedala som si, že skúsim (a pravý dôvod? :D Asi ten, že v tejto korona dobe mám oveľa viac času 😂). No k veci, konzistencia masky bola prijateľná, ľahko sa nanášala, na tie moje vlasy som musela použiť celkom dosť. Vlasy boli po nej jemné a veľmi pekné, fakt som si to užívala. Akurát po prečítaní zloženia mi do očí udreli parabény. Ja osobne nemám nejaké problémy s pokožkou alebo vlasmi, no ak má niekto citlivú pokožku, mohlo by dôjsť k podráždeniu. Aj keď predpokladám, že ich koncentrácia vo výrobku bude v desatinných miestach, aj tak sa mi vynára otázka, načo tam sú, keď sa šampón a kondicionér obišli aj bez nich. Každopádne, mne úplne postačí kondicionér, masku sa ďalej nechystám používať.

    TONIKUM PROTI VYPADÁVANIU VLASOV – ARVIT

    To, že mi vlasy extrémne padajú som vám už stihla napísať, preto som testovala aj tento výrobok. Okrem žihľavy v ňom nájdete aj extrakt z lopúcha, kofeín či vitamín F. Vlasom dodá živiny a posilní vlasové folikuly a tým pádom obmedzí vypadávanie. V balení sa nachádza 6 ampuliek, ktoré možno aplikovať do mokrých/suchých vlasov 2x za týždeň, prípadne pri intenzívnej kúre aj každý deň. Ja som zvolila zlatý stred, asi tak každý druhý deň. Tonikum sa aplikuje na pokožku vlasy a potom sa pokožka masíruje, aby do nej lepšie preniklo. Mne vyhovovalo viac aplikovať tonikum do mokrých vlasov.

    Ako by som to celé uzavrela... Fakt je taký, že po použití všetkých prípravkov sú moje vlasy krajšie. Tiež mi ich vypadlo menej, než na začiatku testovania. Neviem ale, ktorému s produktov tento benefit pripísať, nakoľko celá žihľavová rada bojuje proti vypadávaniu vlasov. Ak by som si mala vybrať víťaza – u mňa je to bezoplachová kúra a za ňou kondicionér (šampón nerátam, nebol pre mňa novinkou). 

    Celkovo testovanie hodnotím pozitívne. Čo sa týka cien, žiaden z výrobkov nestojí viac ako 5 eur. DiXi má aj vlastný e-shop, takže ak vás niečo oslovilo a chcete vyskúšať, pridala som link na každý testovaný výrobok. Ďakujem za každé prečítanie mojej recenzie, ak ste došli až sem. Tiež ďakujem #konik_testuje za možnosť zapojiť sa do testovania. #test_dixi2 #recenzia #dixipositive #dixi_zihlava_skusenosti

    S pozdravom,

    Sabína.

    lili205
    4. nov 2020    Čítané 360x

    Žihľava - dar z prírody

    Žihľava - pre jedného burina, pre iného prírodný liek. Je to rastlina s veľmi širokým využitím. Od kuchyne až po kozmetiku, pomáha nielen našej kráse, ale aj nášmu zdraviu. Jednoducho, bylina overená časom...

    V tomto článku vám predstavím žihľavovú radu vlasovej kozmetiky od firmy DiXi. Ide o tradičnú značku kozmetiky, ktorá na trhu funguje už niekoľko desaťročí a pochádza priamo zo srdca Spiša 🙂 Možno aj preto mi je taká blízka... Alebo aj preto, že dokáže ponúknuť kvalitnú kozmetiku za prijateľné ceny. 

    Tak ako každá žena, aj ja túžim po krásnych a zdravých vlasoch. Bohužiaľ sa však rozhodne nemôžem pýšiť dokonalou korunou krásy. 🤷‍♀️😁 Aby ste mali predstavu, na akých vlasoch som prípravky skúšala, tak tu je ich stručný opis - veľmi jemné, bez objemu a neskutočne pomaly rastúce (a to myslím doslova - dávala som si na nich robiť ombre 2 roky dozadu a ešte stále vidno na končekoch svetlu farbu... A to sa dávam tak 3x do roka mierne podstrihnúť). 

    Ako prvé produkty som vyskúšala Žihľavový šampón Dixi a Žihľavový kondicionér

    Šampón obsahuje výťažky zo žihľavy bohatej na vitamíny, aminokyseliny, minerály a pomáha proti nadmernému vypadávaniu a masteniu vlasov. Vlasy vyživuje a podporuje ich rast, čo by som naozaj ocenila... Ale to sa ukáže až v dlhšom časovom horizont. 🙂 Je vhodný na suché aj rýchlo sa mastiace vlasy, takže každý si príde na svoje. Vôňa je veľmi príjemná, taká jemná a dostatočne pení. Po šampóne nasledoval kondicionér, ktorý má jemne krémovú konzistenciu a uľahčuje rozčesávanie vlasov, čím zároveň predchádza aj lámavosti a štiepeniu končekov. Vďaka priesvitnému obalu hneď vidíte, koľko vám ešte ostalo a kedy treba ísť na nákup. 🙂 A ako bonus, oba produkty sú bez silikónov a parabénov, takže vlasy nie sú zbytočne zaťažované.

    Tieto dva produkty mi boli známe. Milo ma však prekvapila ďalšia dvojica, o ktorej existencii som netušila. No už som jej urobila čestné miesto na poličke.

    Zvyčajne doma používam len šampón a kondicionér, no tentokrát som po umytí šampónom siahla po Žihľavovej maske na vlasy. Stačí naniesť na vlhké vlasy, nechať pôsobiť 2-5 minút a zmyť. Konzistencia je úžasne krémová a vôňa podobne príjemná, ako u predošlých produktov. Samozrejme bez syntetických farbív. Vlasy sa po nej rozčesávajú úplne ľahúčko, rovnako ako po použití kondicionéru. Takže už len stačí počkať, kedy sa účinok žihľavy dostaví naplno. A tá sila, pružnosť a lesk! 🙂 

    Novinkou pre mňa bola Dixi žihľavová bezoplachová kúra v spreji. Je určená pre všetky typy vlasov a vďaka žihľave a pšeničným klíčkom ich vyživuje a posilňuje. Okrem toho vlasy príjemne prevonia a osvieži. Stačí nastriekať na presušené alebo suché vlasy a hotovo. 

    Produkt, ktorý som si nechala na koniec je Tonikum proti vypadávaniu vlasov - Arvit.

    Obsahuje výťažky z bylín, ako sú žihľava a lopúch, ďalej kofeín a hydratačnú prísadu. Môže sa aplikovať do akýchkoľvek vlasov, ideálne jemne vmasírovať do pokožky hlavy, čím dôjde k prekrveniu a tieto účinné látky sa dostanú až do vlasových folikulov. Kúra by sa mala aplikovať minimálne 2x do týždňa, v prípade intenzívnej kúry denne po dobu dvoch týždňov. Balenie obsahuje 6 sklenených ampuliek, odlamovaciu krytku a aplikátor. 

    Tonikum som posunula na vyskúšanie môjmu mužovi, keďže postupom času mu vlasy rednú a už aj v minulosti (na odporúčanie kadernícky) používal také tie klasické žihľavové/lopúchové vodičky vo fľaške. Ampulky je potrebné pomocou odlamovacieho krytu hore zlomiť, nasadiť aplikátor a tak používať... Čiže nič zložité. 😁 Výsledky tohto tonika (teda či vlasy posilňuje a eliminuje ich vypadávanie) je podľa mňa možné objektívne zhodnotiť až pri dlhšom pravidelnom používaní.  Nevýhodou môže byť to, že v prípade nešikovnej manipulácie hrozí rozbitie ampulky, pripadne, keď sa nasadí aplikátor, je možné ampulku vyliať, keďže aplikátor nie je uzatvorený. Plusom je, že nezanecháva na vlasoch žiadny mastný film, je to naozaj iba vodička, ktorá sa rýchlo vstrebe a príjemne vonia 😊 a či budú aj nejaké výsledky? Uvidíme o pár týždňov...

    Na záver by som zhodnotila tieto produkty ako veľmi vydarené, určite ich budem naďalej používať... A asi aj niečo prikúpim, už som čekovala Dixi stránku a zaujala ma detská rada - Svište. 🙂 Ale už dávnejšie som pochopila, že používaním prípravkov na vlasy, ktoré bežia každý deň v reklamách, sú plné parabénov a silikónov, svojim vlasom nepomôžem. 🤷‍♀️ Proste niekedy sú tie najjednoduchšie veci najlepšie... Stačí sa zamerať na to, čo nám ponúka príroda. 🙂

    #test_dixi2 #recenzia #dixi_zihlava_skusenosti

    Dixi - vlasové tonikum proti vypadávaniu vlasov som posunula môjmu mužovi, keďže postupom času mu vlasy rednu a už aj v minulosti (na odporúčanie kadernícky) používal také tie klasické zihlavove/lopuchove vodičky vo flaske. Toto tonikum obsahuje 6 sklenených ampuliek, ktoré je potrebné pomocou odlamovacieho krytu hore zlomiť, nasadiť aplikátor a tak používať... Čože nič zložité 😁 výsledky tohto tonika (teda ci posilňuje a eliminuje vypadávanie vlasov) je, podľa mňa, možné objektívne zhodnotit až pri dlhšom pravidelnom používaní.. Avšak aby som ho vedela opísať, vyskúšala som ho aj ja. Stačí ho vmasirovat do vlasov. Nezanecháva na vlasoch žiadny mastný film, je to naozaj iba vodička, ktorá sa rýchlo vstrebe a príjemne vonia 😊 a ci budu aj nejaké výsledky? Uvidíme o pár týždňov...

    #test_dixi2

    diiidi
    Správa bola zmenená    1. nov 2020    

    Blíži sa koniec môjho testovania vlasovej kozmetiky DIXI a musím povedať, že si svoje “nové” vlasy užívam 🥰
    #test_dixi2 #konik_testuje #recenzia

    Dnes posledná!
    Do toho som vkladala veľké nádeje, ale neuspelo ani tonikum 😵
    Vlasy padaju stale, a stále vo veľkom.
    #test_dixi2

    sabusik321
    Správa bola zmenená    1. nov 2020    

    Dixi - Vyrobené na Spiši ❤️
    🍁 peknú nedeľu 🍁
    #test_dixi2 #konik_testuje #sabkatestuje

    #test_dixi2
    Dixi, dixi ... Celé ma to podvedome zvádza k tomu, že recenzia predsa musí byť pozitívna. Ale chcem byť fér. U mňa sa žiaľ ovácie na niektoré produkty nekonajú. 🤷‍♀️ Zatiaľ. Dám ti ešte posledných pár dní a pustíme sa do recenzie. Uvidím, či zostaneš len peknou spomienkou na babkinu kúpeľňu, alebo ešte predsalen očaríš. 🙂
    Tiež niekomu produkty Dixi úplne nesadli, alebo som naozaj sama? 🙈

    Ahojte 🙂
    Tuto bezoplachovku testujeme spolu s mojou Karčou 8 ročnou dlhovlasou kozou 🙈
    Take 2v1 pre nas. Kazde rano nastriekat rychlo rozcesat vlasy a zaroven vonavka 👌
    #test_dixi2

    diiidi
    Správa bola zmenená    29. okt 2020    

    Dixi prípravky s nami ostanú určite aj po testovaní. Hlavne tato bezoplachova kúra na vlasy pre lesk. Tiež perfektná na rozčesávanie, fakt to pomáha 🤩 Majte pekný večer. 🙂
    #test_dixi2 #recenzia #konik_testuje

    mirussch
    Správa bola zmenená    29. okt 2020    

    Posledný produkt testovania a ako sa vraví to najlepšie na záver 💚
    ✅ vlasové tonikum - prečo je to to najlepšie? S týmito ampulkami mám skúsenosť, používala som ich už niekoľkokrát a vždy sa k nim vraciam, ak mi vypadávajú vlasy vo väčšom množstve - viac v recenzii 😉
    #test_dixi2

    Večerný wellness ala mama, rozumej rýchla sprcha, mam za sebou 😁 a keďže som dnes chcela testovat ďalšie produkty, musela som si ukoristit trocha viac času... Asi 3 minúty, kým pôsobila zihlavova maska pre namáhané vlasy, btw. veľmi príjemná vôňa 😊 potom nasledovala zihlavova bezoplachova kúra s eňo-ňuňo zložením 👌 oba produkty napomáhajú ľahšiemu rozcesavaniu vlasov, čo som, pri pohľade na moje vlasy, veľmi uvítala 😄 často sa mi stáva, že si nakúpim masky a iné veci na vlasy a po prvotnom pardnovom ošiali ostanú ležať na poličke 🙈 lebo jednoducho nestíham 🤷‍♀️ ako je to u vás?

    #test_dixi2

    V sobotu sa mi podarilo prvýkrát vyskúšať tento DiXi žihľavový kondicionér. A celkom ma prekvapil. Nielen svojou veľmi jemnou konzistenciou, ale aj výsledkom. Okrem toho, že s rozčesávaním nebol žiadny problém, vlasy som mala po uschnutí veľmi hebké. Navyše je to prírodný kondicionér bez silikónov a parabénov. Moja svokra už po ňom tiež pokukovala, a keďže je vhodný na akýkoľvek typ vlasov, najbližšie taký zaobstarám aj jej. 🍃🙂

    #test_dixi2 #recenzia #konik_testuje

    #test_dixi2
    Som minimalista. Vždy som na vlasy používala len šampón a kondicionér. Žiadny konkrétny, proste to, čo som dostala alebo čo malo v obchode pekný obal. 😄 A musím podotknúť, že vždy mi to stačilo. Nikdy som neskúšala žiadne oleje, masky, ampulky, toniká, spreje ... A teraz mám zrazu plnú krabicu produktov žihľavovej sady Dixi a postupne skúšam.
    Najviac ma na prvý pohľad zaujali tieto ampulky. Také záhadné 😀... Čo to jeee, ako sa to otvára, načo to jeee?.. .. Že PROTI VYPADAVANIU VLASOV. Ha! To ste mi mali dať po pôrode! 😄 Vtedy mi v priebehu 3 mesiacov vypadla asi polka vlasov. Našťastie ako to prišlo, tak to aj zo dňa na deň odišlo. Uf. 👍
    A vy baby? Tiež vlasové minimalistky, alebo plná kúpeľňa kozmetiky? Platí v tomto prípade menej je viac? 🙂

    Koniec tyzdna som zavrsila testovaním 2 produktov - šampón🌿 a kondicionér. 🌿Obe majú príjemnu vôňu, po umytí šampónom mi prišli vlasy také akoby drsne, trosku ťažšie rozcesatelne... Preto kondicionér padol vhod, keďže po ňom boli krásne hladké. Stačí ho naniesť len trocha a hneď je badať rozdiel 💆‍♀️ Bežne kondicionér nezvyknem používať, keďže mam pocit, že mi po ňom rýchlejšie mastneju vlasy... Ale v tomto prípade to bolo fajn 🙂 Nakoniec som si na vlasy strekla trochu bezoplachovej kúry a..... Ale o tom nabudúce 😁
    #test_dixi2

    Testujem ostošesť 🙂
    ✅ bezoplachová kúra opäť nesklamala svojou vôňou 👌
    Vlasy sa po nej ľahšie rozčesávajú, sú po nej krásne prevoňané a používam ju v priebehu dňa viackrát, ale zase to nepreháňam 🙊
    #test_dixi2

    sabusik321
    Správa bola zmenená    24. okt 2020    

    4/5 vyskúšané 🙂 dnes príde na rad maska.
    Vlasy som si umývala v utorok a pridala som aj kondicioner a tonikum.Kedze kondicioner som doteraz nepoužívala, čakala som čo to spraví (ak som aj nejaký v minulosti skúšala mala som oveľa rýchlejšie mastné vlasy).
    Dnes je sobota budem ich umývať ☺️ Takze fajn 👌
    #test_dixi2 #konik_testuje

    Ahojte maminky 🙂
    Chcela by som Vám ukázať túto super žihľavovú bezoplachovú kúru od DIXI, ktorú mám to šťastie testovať. Je určená pre všetky typy vlasov. Pomáha mojim vlasom udržiavať zdravý vzhľad a lesk. Stačí ju nastriekať na umyté a vysušené vlasy. Nie je treba ju oplachovať. Veľmi som si ju obľúbila, skrátka mojim vlasom pristane 🙂

    #test_dixi2 #konik_testuje #recenzia #dixi

    lili205
    Správa bola zmenená    22. okt 2020    

    Haló haló, čo sa stalo,
    testovanie sa začalo.
    Vlasy zmývam o 106,
    žihľava "is the Best" 😁

    Ako prvým som začala šampónom a najbližšie sem postnem svoje postrehy o tom, či si rozumie s mojimi vlasmi... A tie sú veľmi jemné a neskutočne pomaly rastúce 🤷‍♀️🙈 tak hor sa do testovania

    #test_dixi2

    Hurá, zatiaľ toto trio vyskúšané 🙂:
    ✅ šampón ma priviedol svojou vôňou do detských čias (vtedy som ho používala na svoje dlhé vlasiská po zadok) a krásne pení
    ✅ kondicionér dopomohol k tomu, aby som svoje nepoddajné vlasy ľahšie rozčesala
    ✅ maska vlasy krásne vyživila a rovnako ako u šampónu tá vôňa je ❤️
    #test_dixi2

    Ahojte maminky 🙂
    Vlasy sú prirodzenou korunou krásy. Tie moje som sa pred dvoma týždňami rozhodla skrátiť o 40 cm. 🙈 Ale zmena je život. Ešte dorastú.
    Svoje dlhé vlasy som milovala, ale jedným z dôvodov ostrihania bol aj čas, pretože si asi viete predstaviť, koľko "roboty" s nimi bolo. Navyše boli takmer stále v drdole, čím sa ničili a už aj konce neboli okulahodiace. Ostrihanie je super začiatok, ako dať vlasom nový "refresh". A v starostlivosti o ne mi bude najbližšie týždne pomáhať slovenská vlasová kozmetika DiXi.

    Testovací balíček obsahoval:
    📦 Žihľavový šampón
    📦 Žihľavový kondicionér
    📦 Žihľavovú masku na vlasy
    📦 Tonikum proti vypadávaniu vlasov
    📦 Žihľavovú bezoplachovú kúru

    Postupne vám tu jednotlivé produkty predstavím.

    Tiež sa vám inak DiXi šampón spája s vašim detstvom? 😉

    #test_dixi2 #recenzia #konik_testuje