icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
2. apr 2020

@bykaterina a neviem o akych skupinach pises, ja som tu v jednej co prednedavnom som sa pridala a tam si baby tiez radia, aj ked nieje tam vela prispevkov.

bykaterina
2. apr 2020

@berginkan tak to je super že všetko nájdu žiadatelia všetko na Google. Tak potom čo si sa ty pýtala 🤔 čo nie je na Google.
Nevadí nemusím všetko vedieť. Prajem ti pekný deň , neboj to rozculenie tá prejde.😉 Nič netrvá večne

bykaterina
2. apr 2020

@joannita kde prosím, nech sa tam pridám ak môžem ☺️ vopred ďakujem. Ja poznám iba dve a viem od kociek čo sme si písali ip tak sa ani nepýtajú Lebo nemá kto odpovedať väčšinou.

joannita
2. apr 2020

@bykaterina adopcia, proces a cakanie.... Ale pozeram ze si tam.
Za seba si ale dovolim povedat ze v tejto diskusii sa dozvies najviac. Ked polozis akukolvek otazku, baby vratane mna hned poradia. Kludne mi mozes napisat aj spravu a poradim ti bez problemov.
Ty si v akom stadiu? Uz mas svoje dieta?

bykaterina
2. apr 2020

@joannita ja poznám iba tieto

bykaterina
2. apr 2020

@joannita ja to tu čítam všetko. A ďakujem za pomocnú ruku , vážim si to, ja keď už budem to mať za sebou tak ozivim tu skupinu ♥️. Ako som písala pár príspevkov spätne nie nemáme deti.

joannita
2. apr 2020

@bykaterina ok tak citaj dalej a tieto drobne roztrzky si nevsimaj. Myslim ze baby sa len zle pochopili. Niekedy je tazsie vyjadrit sa cez pismenka a obcas to zle vypali.

bykaterina
2. apr 2020

@joannita myslím že sa vyjadrili dôsledne ☺️ a niekoľko krát. Aj ja som napísala ohľadom kociek a Ivf ako to cítim q ina kočka mala na to názor aj majú a ja to rešpektujem je to jej názor. Ja mám na to iný názor. Ale nešli sme si do vlasov. Nie Som skrátka na to zvyknúta zo skupín kde som. Skús len nakuknúť do našej Ivf skupiny 😉 a budeš vedieť o čom píšem. A ešte raz ďakujem keď tak rovno budem teba otravovať 😂 keby niečo. Ďakujem za ponuku 😘

joannita
2. apr 2020

@bykaterina kludne mi pis. Ale do IVF skupiny uz radsej nejdem ani kuk, uz o IVF nechcem ani pocut 😁

bykaterina
2. apr 2020

@joannita @joannita to verím 😂😂😂 ja som v Tom 10 r cca. Už som si prešla všetkým čo sa dalo. Ale kockam pomáham ako viem u nás to žije 😂 skrátka máme toľko príspevkov že až teraz sme malí ja súťaž o knihu ktorú ja vôbec nepotrebujem

berginkan
2. apr 2020

@bykaterina ty aj citas co pisem? Pisem ze sa tu velakrat pytaju co vedia najst a napriek tomu je im trpezlivo odpovedane. Neviem ci ma prejde ze nejake dve dievciny mi tu zabili ze zaberam miesto v poradovniku lebo oni povedali. Prosim ta uz na mna nereaguj

joannita
2. apr 2020

@bykaterina ja 11 rokov a potom sme dostali maleho. Odvtedy su takmer 2 roky a odvtedy som "cista" 😁 myslim cista bez hormonov a dalsich pochutín.
Kniha sa zide 😉

bykaterina
2. apr 2020

@joannita hej pekné si to napísala veru 😂😂 že čistá bez hormónov, som oprskala mobil

tecko28
2. apr 2020

Babulky opytam sa 🙂 Ked vam bolo dieta zverene na neodkladne opatrenie, potom o par mesiacov predosvojitelsky bolo vam dieta tym sudom zverene spatne do predosvojitelskej? Kedy mozme dat navrh na sud, kolko vopred pred uplynutim 9 mes. lehoty? 2 mes? 3mes? Kedze vytycenie pojednavania cosi trva.Dakujem

hariet
2. apr 2020

@bykaterina ale budes potrebovat, ci ? 🙂 Aj ked ja som za tie roky tolko o detoch nacitala najprv na babetko.sk a potom tu, ze tiez som uz ziadne knihy o detoch poriadne necitala 🙂)

bykaterina
2. apr 2020

@hariet toto je kniha skôr prenatalne štádiu asi 200 strán plus ako sa snažiť a to ja veru nepotrebujem keď o ivf viem žiaľ pri všetkej skromnosti viac ako niektorí gynekológovia.. a keďže prirodzené neotehotniem tak mi zaberala v knižnici miesto tak som dala súťaž a bola to poctivá výhra 😂 Lebo museli kočky pozrieť jeden dokument čo je na RTVS s Jarkou harhasovou o pánovi Radačovskom ktorého zrejmé poznáš a tam našli odpoveď na otázku ako prišli k dcére.
Ale toto MM pokupil cez bazár pred mesiacom cca aby mal čo čítať 😂😂 takže tá kniha nebude chýbať

kikuska_wedge
2. apr 2020

@tecko28 nám hovorili, že tak po 6 mes. predosvojiteľskej môžeme žiadať o osvojenie. Len si máme dávať pozor na to, aby bolo pojednávanie vytýčené až po 9 mes. Ale to pri ich tempe nie je problém.

hariet
2. apr 2020

@bykaterina jasne, az teraz som si vsimla v popisku o com kniha presne je 🙂 Inak ja odporucam knihu Psychologia milujucich rodicov, vela dobrych infosiek k starostlivosti o deti do 1. roku zivota.

joannita
2. apr 2020

@tecko28 nerozumiem presne co myslis tym ze zverene spatne do predosvojitelskej?
My sme si maleho brali na neodkladko za zaciatku augusta 2018 a na zaciatku aprila 2019 sme podavali navrh na osvojenie. Predosvojitelsky sud prebehol v oktobri 2018. Cize sme si podali navrh na osvojenie 8 mesiacov od NEODKLADNEHO, nie od predosvojitelskeho. Tak nam to aj radila kuratorka maleho.

tecko28
2. apr 2020

@kikuska_wedge dakujem

tulipan43
2. apr 2020

@tecko28 my sme podávali až po 9 mesiacoch, skôr nám nebolo odporúčané, aspoň v TT kraji.

hariet
2. apr 2020

@tecko28 my podobne ako @joanitta, sudkyna nam povedala, ze si mozeme ziadost o osvojenie podat presne 9 mesiacov od neodkladneho.

bykaterina
2. apr 2020

@hariet jej super kúpim si ju ☺️ ak ju teda už nemám doma 😂 len neviem čo náhodou nebudeme mať nakoniec staršie. Ale chceme menšie, nejdem to tu rozpatlavat prečo 😂 a ty čakáš na druhé dieťatko?

hariet
2. apr 2020

@bykaterina a pre starsie deti mam vyhliadnutu tuto:
https://www.martinus.sk/?uItem=673109 neda sa mi pridat foto obalky

bykaterina
2. apr 2020

@hariet to kuknem keď otvoria kníhkupectvo ďakujem za tip. Na pubertiakov viem ako tých zmaknem 😂 ale bábätko je horšie. Krstniatko mávame doma až od 3r samé s nami to je iné a u nás má inú výchovu ako doma. Takže táto knihá bude asi štýl ktorým ju vedieme.

klarka0002
2. apr 2020

@nikadomi Potešila si ma😊 lebo toto je moja obava. Ze mi to nebude stačiť.

klarka0002
2. apr 2020

@joannita My sme boli 3x na Ket ale strácam nádej. Neujalo sa ani jedno embryjko a odporučili nám ďalšiu hormonálnu liečbu (teda manzelovi) + niečo pre mňa a stalo by to cca 5000. Aj tak nás umelé oplodnenia a genetické vyšetrenia stali už tisícky a mňa všetky tie hormóny priam ničia, o psychike ani nehovorím, keď sa dlhodobo nedarí.... Tak sme si povedali ze stačí, že pôjdeme cestou osvojenia. Takže v skratke toto je náš príbeh.

tecko28
2. apr 2020

@joannita my mame malu od 12/2019 , predosvojitelsky sud bol 3/2020 , ale s tym, ze mala nam bola zverena do predosvojitelskej starostlivost spatne od 12/2019, cize uz teraz v septembri by mohla byt osvojena, ci si mame dat navrh na sud az v septembri, alebo skor s tym, ze pojednavanie bude aj tak vytycene cca za 3 mes takze v case pojednavania uz u nas 9 me isto bude

nikadomi
2. apr 2020

@klarka0002 veľmi Ti prajem, aby si to cítila po osvojení podobne. Máme to v istom zmysle aj vo svojich rukách. Ako si nastavíme myseľ a srdce. Ale nás náš malý úplne pohltil a ja si náš život už inak neviem predstaviť ako takto. A to máme fakt náročného jedinca ☺️🙃 chvalabohu úplne zdravého. tak trocha nepohody ako tak zvládame 😀

klarka0002
2. apr 2020

@nikadomi To je skvelé 🤗 je dobre počuť o takomto šťastí.. Vzhliadam na všetkých z vás ktoré ste si osvojili dieťatko. Je to nádherné gesto voči životu ako takému.