Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@aliziana my sme mali vcera nasu prvu interakciu, cestovali sme na opacny koniec SR a chceli od nas testy na coronu. Robili sme si v Medirexe, maju za 55eur. Interakcia bola v ruskach, v rukaviciach, s odstupom, ale nastastie nam potom aspon dovolili dat ruska dole, nech si nas maly celych poobzera 🙂
Ahojte TN kraj dnes som volala po 2 mesiacoch pohli sme sa o 3 miesta
@laura1994 do neziskoviek sa dostávajú spisy detí, ktoré sa nepodarilo umiestniť tetám na úradoch. Takže je veľká pravdepodobnosť, že tieto deti majú nejaký problém, pre ktoré ich nikto nechcel. Ale systém je deravý, môže cezeň prejsť aj dieťa, ktoré je úplne OK. Ak to chceš urýchliť, skús sa s nimi dohodnúť, aby ti spisy ukázali.
@andrea_82 aj mne to tak vysvetlili na upsvar keď som pozerala spisy detičiek - ale bohužiaľ naozaj to boli deti s ťažkými diagnózami a zlou prognózou do budúcna, tak ak niekto ma požiadavku na zdrave dieťa alebo ľahké zdravotné problemy take tam nenájde - vekovo bolo najmladšie 5 mesiacikov
@xenapena hepatitida C je myslim liecitelna
@jesienka22 ano dá sa vyliečiť keď sa diagnostikuje skoro
Da sa vyliecit ale ci by som vystavila riziku nakazy zvysok rodiny a dufala, ze to naozaj neskonci fatalne. Klobuk dole pred kazdym kto dokaze takto velmi otvorit srdce a mentalne sa nastavit aj na pripadne zle casy. Mne nebolo vsetko jedno ked nam povedali ze drobec ma chore srdiecko, musi rehabilitovat lebo ma jednu polovicu tela vratane tvare menej pohyblivu a poklesnutu, astma, alergik a podozrenie na poskodenie sluchu. A k tomu este podozrenie na endokrinne ochorenie. Chvala bohu sme ju vypiplali a prognozy sa nenaplnili. Ma len znizenu imunitu, astmu a alergiu. Na hepatitidu by som si ale netrufla.

@wodanka ešte neviem, ale spomenula mi to pani na úrade...