Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@lianka1212 na sud musis ist osobne ty aj manzel, nemozes poslat len advokata.
My sme mali na vsetkych pojednavaniach aj advokata s nami.
@lianka1212 na sud musis ist osobne ty aj manzel, nemozes poslat len advokata.
My sme mali na vsetkych pojednavaniach aj advokata s nami.
@lianka1212 nemusis sa dostavit iba z velmi vaznych dovodov. Inak obaja. A pravnikatam netreba.
@martusianka78 Ahoj, my sme tiež NR kraj chcela by som sa ťa spýtať že aký rok momentálne vybavujú a koľko detičiek bolo tento rok? Moc ti ďakujem za odpoveď🙂
@henka152 Ahoj asi si sa pomýlila my sme KE kraja v júni y sme boli na jedenástom mieste aj dievčatko aj chlapčeka a na cakacku sme boli zapísaný február 2018
@martusianka78 juj prepáč určite áno 🤦😉
My sme po kraj zapísaní sme od 8/2017 a sme na 96.mieste ☹
@indiankaindi to si určí súd. Nám napr. nedodržali ani tú 30 dňovú. Pani sudkyňa čakala na uzatvorenie návrhu bio rodiny a až potom nám schválila neodkladné. Aj tak to bolo ale o pol roka skôr ako riadne pojednávanie. Neviem si predstaviť v našom prípade takto fungovať. Deti boli už vo veku, kedy všetko intenzívne vnímali. Mali sme šťastie aj na DD a do neodkladného sme ich mali na hosťovskom pobyte. U nás to napriek komplikovanej situácii išlo ako po masle. Myslím si že preto, lebo nikto nemal to srdce povedať deťom, že nemôžu byť už s nami doma, keď sa tak tešili.
@kikuska_wedge ďakujem za odpoveď. Ja uz očakávam kazdym dnom papier ale teda asi sa mozem ukludnit. Uz je to vlastne 10 pracovných dni od podania a stale nic. Myslela som ze aspon v tomto su sudy trosku rychlejsie. 🤔 Dufam ze aspon DD bude ústretový, lebo tiez je to dieta, ktore vie co sa deje a nechcela by som ju sklamať 😳
@kikuska_wedge ako vieš, že si to určuje súd? Ja som bola presvedčená, že žiadatelia, keďže nas sa pýtali, ktoré chceme podat
@henka152 nevadí ahoj
Ahojte, prosim vás mohli by ste mi poradiť ako mám postupovať, čo všetko podat na súd atd.? Máme interakcie s chlapcekom, rodicia su v base takze je na pestunstvo, plynie im vsak lehota 6mesiacov aby sa mu ozvali uz presli 2. Pravdepodobne sa neozvú, mozme si podat neodkladko aj na pestunstvo? Pripadne najskor aj nejake zbavenie rodič.práv aby nemali našu adresu ? Neviem ci s neodkladkom mame poslat uz rovno aj navrh na pestunstvo alebo ako....

@indiankaindi urcujete si to sami, my ked sme davali, tak sa nas pani na urade pytala ktore chceme dat (ona nam to spisovala)