Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tanuska28 podavas spolu neodkladne aj návrh na pestunstvo.
Automaticky pošle súd návrh aj bio rodičom keďže nie sú zbavený rodičovských práv a sú účastníci konania.
Ak budú splnené podmienky na zbavenie rodičovských práv môžte daní návrh na súd podať keď budete pestuni. Ale zase daní návrh zašle súd bio rodičom nech sa vyjadria keďže sú účastníci konania.
Ahojte nájde sa tu nejaká maminka ktorá by bola ochotná mi do správy napísať ako prebieha adopcia od rozhodnutia až po dieťatko? Najlepšie taka co čakala na babenko od 0-6 mesiacov ďakujem veľmi pekne 😊 zaujímajú ma aj všetky detajli ja mam 27 manžel 31 ďakujem krásne
@juliagas fu no to je na dlho, urcite sme to tu niekolko x pisali, ale chapem ze je tazko to hladat.
Skusim kratko sem, aby to nasli aj dalsie, ale kludne mi odpis do spravy.
- ziadost o adopciu na upsvar plus prilohy k tomu dolozit
- navsteva z upsvar u vas doma
- priprava na adopciu cca 4 az 6 mesiacov na upsvar, alebo v usmeve, v navrate.....
- ak prejdete pripravou budete zapisani do zoznamu ziadatelov
- cakanie, cakanie cakanie
- oslovenie ze maju dieta
- navsteva upsvar a prezretie spisu dietata a rozhodnutie ci chcete dieta vidiet
- navsteva dietata v domove/u profi mamy
- povinne 3 interakcie s dietatom, niekolkohodinove
- podanie navrhu na sud na predbezko a predosvojitelsku starostlivost
- ak schvalia predbezko (nemusia) ides na matersku, ak nie, riesi sa to indi vindi
- cakate na vytycenie pojednavania na predosvojitelsku (trva cca 2 az 6 mesiacov, niekedy vsak aj 10, myslim kym to vytycia)
- pojednavanie
- 9 mesiacov ho mate v predosvojitelskej (niekedy sa tam zarata aj cas kedy ho uz mate na predbezko doma)
- navrh na osvojenie a cakanie na vytycenie pojedka (zniva 2 az cca 10 mes. )
- pojednavanie a konecne osvojenie
- novy rodny list, dieta je vase ❤️
My sme osvojili 2 mesacne dieta, ale proces je rovnaky pri akomkolvek dietati.
@juliagas Cakacia doba sa lisi od kraja a od poziadaviek, 0-6 mes je male rozmadzie, dala by som aspon do 1r, lebo casto dlhsie trva kym zbavi sud matku rodicovskych prav a tym padom dieta, ktore by ste mozno aj chceli bude mimo vasich poziadaviek. My sme dali siroku skalu 0-5 rokov a malu sme si niesli domov v 7 mes, cakali sme rok , 11 mes od zaradenia do poradovnika,
@tecko28 To vám islo rýchlo. My sme mali 0-4 ročné, malého nám ponúkli 5 mesačného, ale čakali sme vyše 4 roky / v BA /.
Ahojte zase ja, chcem sa opýtať neviete náhodou aká je cakacka momentálne v Trnave? Dakujem
@juliagas ano, bezne otazky o vas, ako zijete. Bud vypisete ziadost tam, alebo vam ju daju domov a treba prilozit prilohy k tomu (vypis z registra, overeny sobasny list, zdravotne potvrdenie, potvrdenie o prijme.... Atd atd, vsetko vam povedia)
Na nic sa nepripravuj, budte sami sebou. To ci ste sposobili, posudzuje az psycholog po priprave, nie uradnicka na upsvar
Ahojte. Je tu niekto z PO kraja, ktorý čakajú na poloromske dieťatko? Ako dlho sa čaká? My čakáme už 3 roky.
To tu nikto nečaká s Trnavy na babenko? Iba by som chcela vedieť koľko sa cca čaka v TT kraji....
@juliagas ved ked pojdete na urad zajtra ako si pisala, tam ti uradnicky povedia kolko sa aktualne priblizne caka v TT, treba sa ich opytat. Je to vsak aktualna a priblizna situacia. V dobe ked budete realne cakat sa moze vsetko rapidne zmenit ako som ti uz pisala. Doby cakania sa zial stale predlzuju vo vsetkych krajoch, kedze ziadatelov je stale viac a viac. V Ba sa pred 5 rokmi zacinalo niekde okolo cisla 200, teraz okolo cisla 300. Poedali ze budeme cakat 2 roky, cakali sme 4 roky. Neupinaj sa na to, lebo ta slahne a budes velmi sklamana. Radsej rataj s dlhsimi cakackami
Dnes osvojiteľsky súd ❤️❤️❤️ ideme do finále 🥰🥰🥰 o chvíľku si už naozaj iba náš ❤️❤️❤️
Ahojte tak žiadosti už máme doma tak v TT je cca 100 čakateľov a povedali mi ze cca 2-3 roky sa čaká, samozrejme počítam viacej tak len pre info 😊
Baby chcem sa opýtať nemáte niektorá skúsenosť? Nastupujem do novej prace od septembra no a moja otázka znie ako ste riešili keď ste chodili na úrad na prípravu ja neviem co spravím v robote na dovolenku nárok nebudem mat a priepustky si tiež nemôžem len tak bravat co spraviť? 😞

@tanuska28 pri pestunstve zbavenie rod. Prav neexistuje. Cize bio budu mat urcite vase udaje.
My sme mali osvojenie a tam musis podat neodkladko spolu s predosvojenim. Predpokladam teda ze aj pri pestunstve