icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

gelinka75
8. nov 2020

@joannita BA5 velmi dobry pristup

joannita
8. nov 2020

A inak napadlo ma, dievcata z Ba, co mate osvojene deticky, nedame niekedy nejake stretko aj s krpcami?? 🤪 Asi odvazna otazka, vzhladom k tomu, ze sme tu inkognito, ale ja by som sa rada zoznamila tuto a niekym z vas.... Spolocne temy, aj problemy.... Co vy na to?
Ja sa kludne odtajim pred vami na stretku 😁😘

joannita
8. nov 2020

@gelinka75 aha, no skoda ze sme sa pred par rokmi prestahovali z Petrzky do 4. Okresu 😭

ninquewen
8. nov 2020

@joannita ahoj, ja som za, nas maly je u nas 4 mesiace, ma este len 10mesiacov, urcite rada popocuvam skusenejsie maminy 🙂

joannita
8. nov 2020

@ninquewen supeeer verim ze sa pridaju este nejake
@berginkan ty nechces? 😊 O tebe akurat viem ze si z Ba....

nikadomi
8. nov 2020

@joannita aj ja môžem, ak sadne čas 🙃

tama321
8. nov 2020

Ahojte, prosím vás neviete ako je na tom momentalne žilinský kraj? Kolko sa čaká... dakujem

berginkan
8. nov 2020

@joannita nie, aj posledny mame tam. A co sa tyka stretka, myuz mame dve skupiny aj z pripravy aj teraz z navratu co chodime do klubu. Nestihali by sme uz 😉

ellen2016
9. nov 2020

@joannita jasne. my sme sa tu uz niektore osobne spoznali;)

zuzlicek44
9. nov 2020

@joannita ak budete raz v br kľudne ste vítaní u nás🙂

aliziana
9. nov 2020

@joannita ahojte, kludne sa pridam aj ja, ak sa mi bude dat v case stretka, my mame maleho zatial iba na neodkladko...

joannita
9. nov 2020

Super baby, tak pockame kym prehrmi tato corona a potom by sme mohli nieco vymysliet 😊

anina1211
10. nov 2020

@tama321 Žilinský kraj momentálne na biele,malé dieťa 9 rokov.

rebekarebekova
10. nov 2020

@joannita my sme tiez BA kraj, radi dojdeme. 🙂

tama321
10. nov 2020

@anina1211 dakujem za odpoved,tak to je strašne dlho...čo som sa u nás informovala asi pred 3 rokmi mi povedali 8 rokov a to sme chceli aj staršie 5 ročné ...tak to sa nič nezmenilo,ešte horšie to vyzerá byt... vy čakáte už kolko?

anina1211
11. nov 2020

@tama321 My sme to vzdali,my vzhľadom na vek nemôžeme ,tak dlho čakať. Ale jedno už adoptované máme.

berginkan
11. nov 2020

Oplati sa sem napisat 😃 vzdy ked sapostazujem, veci privolam haha. Vytycili nam pojednavanie. Hneeed v decembri. Takze je mozne, ze sa to tento rok uzavrie aspon pocitovo. Lebo vec este potom musi byt pravoplatnost nie? Kolko maju pri poslednom sude? No a potom co?ak sa niektorej chce napisat mi stranu kde sa to riesilo. Novy rodny list, prihlasenie na trvaly a este co bude treba prosim? Dakujem 🙃🤩

joannita
11. nov 2020

@berginkan asi len ten novy RL, prihlasenie na trvaly a s RL ist do zdravotky. Z upsvar sa ti asi ozve sama jedna pani, aby si jej poslala scan noveho rodneho listu. Upsvar myslim kvoli rodicaku a pridavkom. A lekarovi nahlasit zmenu mena, a ostatnych udajov. Mam pocit ze nic viac.
A ak ste menili aj meno, tak ist na matriku a tam zmenit, ale to sa robi pri zmene RL.

berginkan
11. nov 2020

@joannita dakujem

tama321
11. nov 2020

@anina1211 je to naozaj veľa čakať...

laura1994
11. nov 2020

Skúsim to ešte raz... Baby je tu niekto z po kraja?? Kto čaká na poloromske dieťatko?

hariet
11. nov 2020

@joannita a vsetko toto sa moze vybavovat az po pravoplatnosti, ze? My sa snad tiez uz dockame finale v decembri a bude to naj vianocny darcek 😍

joannita
11. nov 2020

@hariet jasne, bez pravoplatnosti, je rozhodnutie nepravoplatne... Ale to tusim cca 2 tyzdne trva? Uz si nepamatam.

hariet
11. nov 2020

@joannita no hej, to bola taka otazka z nedockavosti. 😄

joannita
11. nov 2020

@hariet 😁 jasne chapem

evkasus
12. nov 2020

Ahojte. Chcem sa spytat, trvaly pobyt mozno dietatu zmenit az po osvojeni? Myslela som, ze uz skor. My sme v stadiu, ze mame dietatko doma na predbezko a cskame na predosvojitelske pojednavanie. Dietatko ma trvaly pobyt u bio matky, ktora ho dala na adopciu. Ako je to, to ma mat trvaly u nej az do realneho osvojenia?

rebekarebekova
12. nov 2020

@evkasus my mame malu v pestunstve a trvaly pobyt u nas. Ktosi kedysi poradil, ze je lepsie presunut, aby spisy necestovali tam a spat.
Ale co citam teraz, asi nam to nemali ani povolit.. 🤦‍♀️🙈

tecko28
12. nov 2020

@evkasus my sme to riesili na predosvojitelskom sude, povedali nam, ze az po osvojeni a urcite to ma svoje vyhody. Neries pobyt, dieta ma urceneho opatrovnika, matka je uz zrejme zbacvena rodicovskych prav a na zaklade papierov zo sudu si aj tak vsade budu pisat vasu adresu, ze sa tam dieta zdrziava (napr. lekari)

joannita
12. nov 2020

@evkasus presne, neries teraz trvaly, podla mna to tusim nieje teraz mozne a ked tak by to musel urobit kurator (zda sa mi). Vy sami teraz nemozete zmenit ani zdravotnu poistovnu napriklad.
Nikto nebude riesit kde ma maly trvaly, vsade uvadzajte IBA vasu adresu a mate vybavene.

evkasus
12. nov 2020

@tecko28
@joannita Dakujem dievcata. Ukludnili ste ma v tomto.