Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
A inak napadlo ma, dievcata z Ba, co mate osvojene deticky, nedame niekedy nejake stretko aj s krpcami?? 🤪 Asi odvazna otazka, vzhladom k tomu, ze sme tu inkognito, ale ja by som sa rada zoznamila tuto a niekym z vas.... Spolocne temy, aj problemy.... Co vy na to?
Ja sa kludne odtajim pred vami na stretku 😁😘
Ahojte, prosím vás neviete ako je na tom momentalne žilinský kraj? Kolko sa čaká... dakujem
@joannita ak budete raz v br kľudne ste vítaní u nás🙂
Super baby, tak pockame kym prehrmi tato corona a potom by sme mohli nieco vymysliet 😊
@joannita my sme tiez BA kraj, radi dojdeme. 🙂
Oplati sa sem napisat 😃 vzdy ked sapostazujem, veci privolam haha. Vytycili nam pojednavanie. Hneeed v decembri. Takze je mozne, ze sa to tento rok uzavrie aspon pocitovo. Lebo vec este potom musi byt pravoplatnost nie? Kolko maju pri poslednom sude? No a potom co?ak sa niektorej chce napisat mi stranu kde sa to riesilo. Novy rodny list, prihlasenie na trvaly a este co bude treba prosim? Dakujem 🙃🤩
@berginkan asi len ten novy RL, prihlasenie na trvaly a s RL ist do zdravotky. Z upsvar sa ti asi ozve sama jedna pani, aby si jej poslala scan noveho rodneho listu. Upsvar myslim kvoli rodicaku a pridavkom. A lekarovi nahlasit zmenu mena, a ostatnych udajov. Mam pocit ze nic viac.
A ak ste menili aj meno, tak ist na matriku a tam zmenit, ale to sa robi pri zmene RL.
Skúsim to ešte raz... Baby je tu niekto z po kraja?? Kto čaká na poloromske dieťatko?
Ahojte. Chcem sa spytat, trvaly pobyt mozno dietatu zmenit az po osvojeni? Myslela som, ze uz skor. My sme v stadiu, ze mame dietatko doma na predbezko a cskame na predosvojitelske pojednavanie. Dietatko ma trvaly pobyt u bio matky, ktora ho dala na adopciu. Ako je to, to ma mat trvaly u nej az do realneho osvojenia?
@evkasus my mame malu v pestunstve a trvaly pobyt u nas. Ktosi kedysi poradil, ze je lepsie presunut, aby spisy necestovali tam a spat.
Ale co citam teraz, asi nam to nemali ani povolit.. 🤦♀️🙈
@evkasus my sme to riesili na predosvojitelskom sude, povedali nam, ze az po osvojeni a urcite to ma svoje vyhody. Neries pobyt, dieta ma urceneho opatrovnika, matka je uz zrejme zbacvena rodicovskych prav a na zaklade papierov zo sudu si aj tak vsade budu pisat vasu adresu, ze sa tam dieta zdrziava (napr. lekari)

@joannita BA5 velmi dobry pristup