Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@miriam439
@ivana2703 to som bola ja. Islo im predovsetkym o vysku vymeriavacieho zakladu. A kedze som ho v juni mala rovnaky ako v decembri ked som riadne mala ist, tak mi to uznali od toho juna na celych 28t. Mne islo len o to, aby som dostala minimalne 1 davku, aby som mohla mat potom vyssi rodicak. Materske by som teda mohla sice zobrat riadne cele 28t, ale potom pozor s rodicakom, ten sa potom vyplaca len do 3 r od pravoplatnosti o neodkladnom, cize v mojom pripade to bude januar 2023,
Ahojte dievčatá, kedy sa môžme opäť zapísať do zozmamu čakateľov, ak už máme jedno dietatko doma?..zatial iba na neodkladnom..az po poslednom súde?
@tulipan43 Dakujem za odpoved 🙂
@hariet uz som pisala vyssie. 🙂
Posudzuju kazdu ziadost individualne a zohladnuju, ci niekto nechce vypiect so systemom.
Aj moj muz isiel opozdene na RD (s poberanim materskeho) a nie dnom prevzatia dietata..
@tulipan43 ak mozes, nenapises ako to zvladate? Ako spolu chlapci vychadzaju? Kolko je medzi nimi?
@tulipan43 ja Ti ďakujem za skúsenosť, že si sa zdôverila a otvorila v tak háklivej a náročnej téme. Neviem si ani len predstaviť pocity, čo ste zažívali celá veľká rodina. Ja plne rozumiem vášmu rozhodnutiu. Nik nemá právo vás súdiť. Mňa opäť zas a znova raz zaráža jednanie a postoj CDR/profi/kurately.. držte sa.
Ahojte dievčatá. PO kraj ako ste na Tom?
@tulipan43 si uzasna Mama! 🥰💗
@tulipan43 Ja tiez uplne chapem, len som sa chcela opytat, kolko mal, ked k vam prisiel.
@jesienka22, ponúkli nám ho keď mal 4 nesiace, prišiel v 8 mesiacoch.
@nikadomi, @joannita, @hariet, @berginkan, @laura1994, @rebekarebekova, @jesienka22 ďakujem 🙏
ahojte otazka, mate skusenosti?
ked budem nahlasovat novy RL do poistovne, ako mam postupovat v suvislosti s prebiehajucimi liecebnymi ukomni? alebo to nemusim riesit? chodime k lekarovi, mam predpisane veci na stare RL, ked to pojdem vybavovat tak mi to este daju v lekarni, alebo dokedy vlastne plati stara karticka? kym nemame fyzicky novu? lebo nove rodne cislo by uz mal mat kazdu chvilu. dakujem

@alexwarring ahoj, prvé sme brali v roku 2017 chlapček mal 6 mesiacov ponúkli ho 5 týždňov po zápise, a druhé v 2020 tiež chlapček mal 8 mesiacov, ponúkli ho dva mesiace po aktualizacii, sme TT kraj. Požiadavky od 6 mesiacov do troch rokoch, bez etnika a pohlavia.