icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tulipan43
25. mar 2021

@alexwarring ahoj, prvé sme brali v roku 2017 chlapček mal 6 mesiacov ponúkli ho 5 týždňov po zápise, a druhé v 2020 tiež chlapček mal 8 mesiacov, ponúkli ho dva mesiace po aktualizacii, sme TT kraj. Požiadavky od 6 mesiacov do troch rokoch, bez etnika a pohlavia.

tecko28
25. mar 2021

@miriam439
@ivana2703 to som bola ja. Islo im predovsetkym o vysku vymeriavacieho zakladu. A kedze som ho v juni mala rovnaky ako v decembri ked som riadne mala ist, tak mi to uznali od toho juna na celych 28t. Mne islo len o to, aby som dostala minimalne 1 davku, aby som mohla mat potom vyssi rodicak. Materske by som teda mohla sice zobrat riadne cele 28t, ale potom pozor s rodicakom, ten sa potom vyplaca len do 3 r od pravoplatnosti o neodkladnom, cize v mojom pripade to bude januar 2023,

milionar
25. mar 2021

Ahojte dievčatá, kedy sa môžme opäť zapísať do zozmamu čakateľov, ak už máme jedno dietatko doma?..zatial iba na neodkladnom..az po poslednom súde?

janakjk
25. mar 2021

@milionar nemusíte až po poslednom súde, sa mi zdá že my sme sa zapisovsli na druhé po tom prvom súde. Ale teraz sa súdy zrejme budú ťahať, kľudne sa spýtajte o pár mesiacov...

alexwarring
25. mar 2021

@tulipan43 Dakujem za odpoved 🙂

hariet
25. mar 2021

@tecko28 inak ja tomu nerozumiem, ze mne povedali tak ako tu spominala joanita, ze keby chcem ist na matersku trosku neskor, tak sa mi to bude kratit a v tvojom pripade sa to dalo. Vie mi to niekto zrozumitelne vysvetlit, ze preco? 🙂 dik

wodanka
25. mar 2021

@milionar asi závisí od úradu, lebo nás nechcela zapísať skôr ako prebehne súd o osvojení

hariet
25. mar 2021

@milionar ja radim zavolat si na urad, je to fakt individualne

berginkan
25. mar 2021

@milionar v BA sa mozes zapisat po prvom sude. ale tu som citala, ze u mnohych to tak nebolo a povedali im, ze az po poslednom. tak neviem co je to za bordel.

miriam439
25. mar 2021

@hariet Lebo v našom štáte je všetko možné - nemožné sa stáva možným a možné zase nemožným...
A ako platí, že 100 ľudí = 100 chutí... tak platí aj: 100 úradníkov/sudcov = 100 odlišných výkladov toho istého zákona... 🤦🤦🤦

wodanka
25. mar 2021

@berginkan tak ako so všetkým, čo sa adopcie týka. Presne ako píše @miriam439 co úrad, to iný výklad. V TN sa môžeš zapísať až po poslednom súde.

hariet
25. mar 2021

@miriam439 😁 jasne, ved len chvilu som si myslela, ze snad je to v zakone niekde popisane. Napisala si to uplne presne ako to je.. v skratke definicia procesov okolo adopcie a veci s tym suvisiacich🙈😁

joannita
25. mar 2021

@milionar my sme ziadali o druhe po predosvojitelskom sude, tak nam bolo povedane na urade ze tak sa moze. Ale potom som tu citala ze niektore baby ziadali hned ako dostali prve dieta a bolo to tiez v poriadku (rovnaky kraj ako my, cize BA 🤷‍♀️. Takze kludne cim skor a uvidis.)

evkasus
26. mar 2021

@milionar mne tento tyzden povedali na TT urade, ze sa da po predosvojitelskom sude, ked je uznesenie pravoplatne.

rebekarebekova
26. mar 2021

@hariet uz som pisala vyssie. 🙂
Posudzuju kazdu ziadost individualne a zohladnuju, ci niekto nechce vypiect so systemom.
Aj moj muz isiel opozdene na RD (s poberanim materskeho) a nie dnom prevzatia dietata..

rebekarebekova
26. mar 2021

@tulipan43 ak mozes, nenapises ako to zvladate? Ako spolu chlapci vychadzaju? Kolko je medzi nimi?

berginkan
26. mar 2021

@wodanka je to hrozne inak. Nefer a to uz ani nehovorim, ze totalne scestne

tulipan43
Autor odpoveď zmazal
nikadomi
27. mar 2021

@tulipan43 ja Ti ďakujem za skúsenosť, že si sa zdôverila a otvorila v tak háklivej a náročnej téme. Neviem si ani len predstaviť pocity, čo ste zažívali celá veľká rodina. Ja plne rozumiem vášmu rozhodnutiu. Nik nemá právo vás súdiť. Mňa opäť zas a znova raz zaráža jednanie a postoj CDR/profi/kurately.. držte sa.

joannita
27. mar 2021

@tulipan43 nic si nevycitajte, bolo to urcite tazke rozhodnutie ❤️

hariet
27. mar 2021

@tulipan43 je mi to velmi luto, cim ste si vsetci presli. Velmi tazka situacia a este tazsie rozhodnutie😔😔😔 Som zhrozena z pristupu CDR a ostatnych zainteresovanych, ale nie prekvapena, bohuzial...

berginkan
28. mar 2021

@tulipan43 ❤️

laura1994
28. mar 2021

Ahojte dievčatá. PO kraj ako ste na Tom?

rebekarebekova
28. mar 2021

@tulipan43 si uzasna Mama! 🥰💗

jesienka22
28. mar 2021

@tulipan43 Ja tiez uplne chapem, len som sa chcela opytat, kolko mal, ked k vam prisiel.

tulipan43
28. mar 2021

@jesienka22, ponúkli nám ho keď mal 4 nesiace, prišiel v 8 mesiacoch.

tulipan43
28. mar 2021
berginkan
29. mar 2021

ahojte otazka, mate skusenosti?
ked budem nahlasovat novy RL do poistovne, ako mam postupovat v suvislosti s prebiehajucimi liecebnymi ukomni? alebo to nemusim riesit? chodime k lekarovi, mam predpisane veci na stare RL, ked to pojdem vybavovat tak mi to este daju v lekarni, alebo dokedy vlastne plati stara karticka? kym nemame fyzicky novu? lebo nove rodne cislo by uz mal mat kazdu chvilu. dakujem

tecko28
29. mar 2021

@berginkan kym urobia v poistovni zmenu, ked to oni zaznamenaju tak ti mozu mailom poslat novu karticku (kym nepride fyzicky domov nova) a uz vsetko riesis s novou identitou

berginkan
29. mar 2021

@tecko28 ok dik, ale ked mame predpisna staru tak to mi uz nedaju?