icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

vargatomas1
29. mar 2021

@tecko28 pisem vam IP dakujem

laura1994
29. mar 2021

Môžem sa prosím vás opýtať, tie čo ste menili požiadavky počas čakania, tak ste ich menili až pri aktualizácii? Tu máme mať až v septembri a ja by som chcela už zmeniť požiadavky. Stačí napísať len email na príslušný úrad alebo musíme ísť na úrad kde sme robili prípravu.?

berginkan
29. mar 2021

@tecko28 prepac, ale komentovat cenu nie je nieco co sa musi. Kazdy ma na vyber a kazdy si vie zistit co kto ako predava. Tak nekupi

vargatomas1
29. mar 2021

@berginkan ale nie pani mala pravdu fakt som tam hodila komentare ktore neboli ok, ale uvedomila som si to az neskôr a aj pani som ovrkla a nereagovala dalej ale uz sa to nastastie vysvetlilo k spokojnosti oboch.

very_sad
29. mar 2021

@laura1994 nám vždy hovorili, že mozeme zmeniť kedykoľvek, stačí zavolať.

joannita
29. mar 2021

@laura1994 my sme kvoli zmene poziadaviek (etnikum) museli absolvovat zvlast aktualizaciu. Poznam ale par, v tom istom kraji, rovnaky urad, ktori tiez menili etnikum a im stacilo napisat email 🤷‍♀️

laura1994
29. mar 2021

@very_sad ja sa chystám zajtra email, tak dúfam že to budú takto akceptovať...
@joannita to vážne??? Môžem sa prosím opýtať o aký kraj sa jedná?

martusianka78
29. mar 2021

@djura držím palce aký starý chlapček ak sa môžem opýtať 💛

joannita
29. mar 2021

@joannita Ba kraj. Ale nechcem hodnotit... Mozno po case prisli na to, ze je aktualizacia zbytocna a zrusili to? 🤷‍♀️ Neviem

wodanka
29. mar 2021

@laura1994 my sme menili požiadavky, že môže byť aj pestunstvo a dalo sa to jediné, keď dme robili aktualizáciu. Ale je to pochopiteľné, nakoľko ide o iní formu "osvojenia"

laura1994
29. mar 2021

@wodanka no to áno to chápem my chceme etnikum zmeniť , čiže si myslím že aktualizácia nebude potrebná, ale možno sa mýlim

djura
29. mar 2021

@martusianka78 jasne, vraj bude mať čoskoro 3 rôčky 🙂

djura
29. mar 2021

Prosím vás, ak ste si brali dieťatko z CDR ako dlho trvalo kým ste ho mali doma od prvého kontaktu?

joannita
29. mar 2021

@laura1994 ten koment patril tebe 😆 ja som si ho sama sebe poslala...
Ba kraj. Ale nechcem hodnotit... Mozno po case prisli na to, ze je aktualizacia zbytocna a zrusili to? 🤷‍♀️ Neviem

joannita
29. mar 2021

@djura asi 1 mesiac a tyzden k tomu

kattyb
29. mar 2021

@laura1994 Mne bolo povedané, že v nitrianskom kraji, tento rok zatiaľ veľmi málo detičiek a skoro všetci chlapci. V marci prvé dievčatko...nie síce presne podľa našich požiadaviek, ale oslovili nás. Už sme mali aj prvú interakciu a vyzerá to veľmi nadejne❤️

laura1994
29. mar 2021

@kattyb super ❤️❤️❤️ držím palce ❤️❤️❤️
My už čakáme 3 a pol roka

kattyb
29. mar 2021

@laura1994 my sme čakali 4,presne v deň kedy nás zapísali do poradovnika som dostala o 4 roky telefonát, že majú pre nás babu🙂tak uz sa to asi aj vám blíži....

laura1994
29. mar 2021

@joannita nevadí, stane sa 😊
Ďakujem pekne za odpoveď...uvidíme, čo nám pani z úradu odpíše.. a keď zmeníme požiadavky ako dlho čakať ešte budeme

laura1994
29. mar 2021

@kattyb a aké ste mali podmienky prosím? My sme PO kraj, tak na biele dieťatko ešte také 4 roky by sme čakali ...

kattyb
29. mar 2021

@laura1994 biele dievčatko 0-3 roky, zdravé

laura1994
29. mar 2021

@kattyb no tak to ste mali celkom rýchlo 🙂 my na poloromske ešte čakáme stále.... A ešte asi aj dlho budeme

djura
29. mar 2021

@joannita a koľko interakcií ste mali spolu za ten mesiac?

nikadomi
29. mar 2021

@djura prvého za mesiac a pol - druhú za 29 dní. U oboch dve IA. Avšak boli to bábätká. U väčších detičiek to spravidla trvá dlhšie, viac IA- kvôli spoznaniu, naviazaniu sa aspoň trocha. Držím silno silno palce ✊✊✊

djura
29. mar 2021

@nikadomi ďakujem veľmi pekne, aj som si myslela 🙂 ďakujeme

maartinkaa
30. mar 2021

Toto krasne bude mat za par dni sest rokov. Nemali sme ziadne podmienky, cakali sme tri roky a mame ju z anonymneho porodu .

maartinkaa
30. mar 2021
maartinkaa
30. mar 2021

Je to maly divocak😂

mana85
30. mar 2021

@maartinkaa 😍😍😍 krásne , šťastné dievčatko 😍

joannita
30. mar 2021

@djura 3 interakcie. Ale my sme potom este cakali aj na schvalenie neodkladka, az potom sme ho brali domov