Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@djura wau to ma velmi tesiii uz aby aj jedno milovane k nam prislo🥰
@djura waw a co presnejšie to znamená, nejaké konkrétne čísla? vies aj viac? Úplne si ma potesila😊
@djura ale určite si mnohých aj potesila a myslím, že sme tu všetky budúce mamičky, ktoré si prajú len to dobre a nezavidia si.
@stastnamama33
@stastnamama33
@very_sad nemam konkretne číslo, ale napríklad my sme boli zapísaný koncom oktobra 2020 do zoznamu čakateľov cca niekde okolo 60.v poradi, a zajtra máme prvú interakciu... na urade ked sme boli dokumenty ohladom dietatka tak sme sa pytali ako to je s poradím... tak sme boli uz tridsiaty v poradi aktualne ... ze ide to celkom rychlo ze deti je viac ako predpokladali z prvej vlny
@jazmina87 akurat dnes som pisala mail, tak čakam na odpoved
@jazmina87 Tak už mám aj odpoved, zapísaní sme boli v nov. 2020 na 153. mieste, k dnesku sme na 91., aktuálne vybavujú žiadatelov z roku 2017
@alexwarring to je celkove poradie, zalezi od toho na ake dieta kto caka. My sme boli zapisany 11/2018 a dieta je uz osvojene, cize sme vybaveni
@djura wau my sme zapisany 12/2020 a minuly mesiac sme volali na akom mieste sme😌 ze na 41 juj to dufam ze aj nam budu volat 🥰🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@djura tolko radosti a nadeje si mi dnes dala ze si nevies predstavit❤️💕🥰
@miriamkaaaa Ahoj, prosím ta a ty si v akom kraji?
@tecko28 Tak tetuša mi odpísala, že to je poradia pre naše požiadavky, novoredenec max do 1roka, biele etnikum alebo pomiešané, eventualne surodenci
@alexwarring TT
@fatma1 Ta motorika moze suvisiet aj s tym, v akych podmienkach bolo od narodenia. Ma nejaku diagnostiku od neurologa?
@fatma1 náš malý je od mamy narkomanky užívajúcej pervitín. Narodený v 39. týždni necelých 2900g a 48 cm.
Problém bol hypertonus a trocha neskoršie začínal so všetkým, pretacanim sa, lozenim, sedením... Cvičili sme Vojtovku, ale prešli sme na bobatha. "cvičili" sme cca rok.
Všetko krásne dobehol a teraz je zarovno s rovesníkmi.
Baby ideme si podať návrh na neodkladné opatrenie, dokladali ste k tomu aj výpis z registra trestov, alebo si to súd môže overiť aj sám?
@fatma1 ahoj, náš malý sa narodil v 27.tt narkomanke, ale nevie sa presne, čo brala, nemal abstinencne príznaky, vážil 1200g a zmestil sa do dlane. Báli sa najviac o jeho mozog, ale vyšetrenia dopadli dobre. Trochu oneskorene sa začal hýbať, cca tak o pol roka oproti iným deťom, ale potom zrazu začal všetko naraz, chodiť, behať, skákať, no radosť, bude mať 3 roky, je rýchlejší ako staršie deti a veľmi ohybny. Je aj inak šikovný, zatiaľ sa zdá všetko ok, ale teda ešte nevieme na 100pro, asi je hyperaktivny. Každopádne dr. sú z neho vyteseni, že ako napreduje🙏❤.
@kattyb priložiť ku každému súdu

@laura1994 to ma veľmi mrzi... asi to nebola tak vhodna info ako som si myslela :-/
Nenapadlo ma že iný kraj môže byť v žalostnom počte. :-/