icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

djura
7. apr 2021

@laura1994 to ma veľmi mrzi... asi to nebola tak vhodna info ako som si myslela :-/
Nenapadlo ma že iný kraj môže byť v žalostnom počte. :-/

miriamkaaaa
7. apr 2021

@djura wau to ma velmi tesiii uz aby aj jedno milovane k nam prislo🥰

laura1994
7. apr 2021

@djura v pohode, nič sa nestalo 😊... My čakáme 3 roky a 8 mesiacov na poloromske ... 🤦 Pred nedávnom sme zmenili na rómske tak som zvedavá

stastnamama33
7. apr 2021

@djura waw a co presnejšie to znamená, nejaké konkrétne čísla? vies aj viac? Úplne si ma potesila😊

stastnamama33
7. apr 2021

@djura ale určite si mnohých aj potesila a myslím, že sme tu všetky budúce mamičky, ktoré si prajú len to dobre a nezavidia si.

very_sad
7. apr 2021

@djura to je super sprava, myslís žeby to mohlo nejako ovplyvniť čakanie v trenčianskom kraji?

djura
7. apr 2021

@stastnamama33
@stastnamama33
@very_sad nemam konkretne číslo, ale napríklad my sme boli zapísaný koncom oktobra 2020 do zoznamu čakateľov cca niekde okolo 60.v poradi, a zajtra máme prvú interakciu... na urade ked sme boli dokumenty ohladom dietatka tak sme sa pytali ako to je s poradím... tak sme boli uz tridsiaty v poradi aktualne ... ze ide to celkom rychlo ze deti je viac ako predpokladali z prvej vlny

jazmina87
8. apr 2021

@djura wau, to je super, kiezby to tak bolo aj v ostatnych krajoch...My sme od zaciatku okt. 2020, ale v NR kraji....

apropo, NR kraj, nejake zmeny? nevie niekto ak sa to hýbe? 😎

alexwarring
8. apr 2021

@jazmina87 akurat dnes som pisala mail, tak čakam na odpoved

alexwarring
8. apr 2021

@jazmina87 Tak už mám aj odpoved, zapísaní sme boli v nov. 2020 na 153. mieste, k dnesku sme na 91., aktuálne vybavujú žiadatelov z roku 2017

tecko28
8. apr 2021

@alexwarring to je celkove poradie, zalezi od toho na ake dieta kto caka. My sme boli zapisany 11/2018 a dieta je uz osvojene, cize sme vybaveni

miriamkaaaa
8. apr 2021

@djura wau my sme zapisany 12/2020 a minuly mesiac sme volali na akom mieste sme😌 ze na 41 juj to dufam ze aj nam budu volat 🥰🙏🏼🙏🏼🙏🏼

miriamkaaaa
8. apr 2021

@djura tolko radosti a nadeje si mi dnes dala ze si nevies predstavit❤️💕🥰

alexwarring
8. apr 2021

@miriamkaaaa Ahoj, prosím ta a ty si v akom kraji?

alexwarring
8. apr 2021

@tecko28 Tak tetuša mi odpísala, že to je poradia pre naše požiadavky, novoredenec max do 1roka, biele etnikum alebo pomiešané, eventualne surodenci

miriamkaaaa
8. apr 2021
fatma1
Autor odpoveď zmazal
fatma1
Autor odpoveď zmazal
ellen2016
8. apr 2021

@fatma1 @fatma1 ahoj, nasa mala bola narodena v 32- om tyzdni, 1,7 kg, tazky porod a nemala (teda doteraz a to ma 4,5 r) ziadne spomalenie vo vyvine. je mens
ieho vzrastu, ale nie nejako vyrazne. matka pila, drogy nevieme. prajeme vela stastia

jesienka22
Autor odpoveď zmazal
jesienka22
8. apr 2021

@fatma1 Ta motorika moze suvisiet aj s tym, v akych podmienkach bolo od narodenia. Ma nejaku diagnostiku od neurologa?

wodanka
8. apr 2021

@fatma1 náš malý je od mamy narkomanky užívajúcej pervitín. Narodený v 39. týždni necelých 2900g a 48 cm.
Problém bol hypertonus a trocha neskoršie začínal so všetkým, pretacanim sa, lozenim, sedením... Cvičili sme Vojtovku, ale prešli sme na bobatha. "cvičili" sme cca rok.
Všetko krásne dobehol a teraz je zarovno s rovesníkmi.

kattyb
8. apr 2021

Baby ideme si podať návrh na neodkladné opatrenie, dokladali ste k tomu aj výpis z registra trestov, alebo si to súd môže overiť aj sám?

nikadomi
8. apr 2021

@kattyb treba priložiť 😊

santamonica
8. apr 2021

@fatma1 ahoj, náš malý sa narodil v 27.tt narkomanke, ale nevie sa presne, čo brala, nemal abstinencne príznaky, vážil 1200g a zmestil sa do dlane. Báli sa najviac o jeho mozog, ale vyšetrenia dopadli dobre. Trochu oneskorene sa začal hýbať, cca tak o pol roka oproti iným deťom, ale potom zrazu začal všetko naraz, chodiť, behať, skákať, no radosť, bude mať 3 roky, je rýchlejší ako staršie deti a veľmi ohybny. Je aj inak šikovný, zatiaľ sa zdá všetko ok, ale teda ešte nevieme na 100pro, asi je hyperaktivny. Každopádne dr. sú z neho vyteseni, že ako napreduje🙏❤.

santamonica
8. apr 2021

@kattyb priložiť ku každému súdu

fatma1
Autor odpoveď zmazal
fatma1
Autor odpoveď zmazal
fatma1
Autor odpoveď zmazal
fatma1
Autor odpoveď zmazal