icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

nana39
1. feb 2017

@karkana No myslím, že si jediná, ktorá tak rozmýšľa. Ja som z PO kraja a čakáme už 3,5 roka a sme 53 v poradí - takže ešte cca 3 roky. Ale to už budem "stará" pre malinké bábo. Sú síce aj 44 ročné maminky, len keby to zdravie bolo lepšie. Ešte šťastie, že máme už svoju Alžbetku - tiež sme na ňu čakali 4roky a 9 mesiacov, ale stálo to za to. Onedlho už bude mať 5 rôčkov.

amoenussa87
1. feb 2017

http://najmama.aktuality.sk/clanok/248470/pre-r...
Pre dievcatko sa do nemocnice vratila jej matka. 🙄

petulko85
1. feb 2017

Dúfam že ma teraz nezadupete pod čiernu zem len chcem počuť názor, akurat som včera pozeral na US programe vec ohladom adopcii a davali tam že sú jedinci ktorích si zavolajú páry a ak je žena plodná tak im "pomože" s nou mať dieťa, ktoré bude v podstate ten pár vychovávať za svoje.. teda ženine je ale zasa nie je otec ten kto "urobí" ale ten kto vychová.. ďakujem

fatma1
1. feb 2017

@petulko85 ??nerozumiem

tortelinka
1. feb 2017

@karkana už sa po ňu vrátila matka!

anettta
2. feb 2017

@petulko85 to co ma znamenat????

beka22
2. feb 2017

Ja som si myslela že len ja som nechápavá tak som to čítala 2x ale ani tak nerozumiem

fatma1
2. feb 2017

@beka22 Ja som si to znova teraz citala a pochopila som to takto...ak par nemoze mat deti a problem je na muzovej strane, teda ze zena nie je problem, tak si najmu chlapika, s ktorym sa dohodnu, ze oplodni (prirodzene) tu zenu...
Urcite za nemale peniaze a s tym, ze sa potom ten typek, ktory to biologicky splodil, vzda rodicovskych prav ...zena zostane tehotna a rodinka sa bude tvarit, ze to splodili spolu...zenine urcite to dieta bude aj biologicky..
🙂

beka22
2. feb 2017

@fatma1 to som pochopila ale nerozuniem či chce to urobiť alebo čo a aký máme názor alebo?

fatma1
2. feb 2017

@beka22 Mozno ponuka on take sluzby ;)))))

beka22
2. feb 2017

@fatma1 tak potom už rozumiem😂

katkuz
2. feb 2017

... a teraz mi povedzte, ktora by bola taka zufala, ze by na toto pristala.... a partner by si aky vztah vytvoril k takemuto dietatu? a tiez by ma zaujimalo ako by to partneri ustali...

fatma1
2. feb 2017

Pri adopcii to nie je nikoho, ani len tej zeny....takto je to aspon polovicne...Ja osobne v tom nevidim nic az take zle..ale je to kazdeho vec..ci by som to ja dokazala? hm, neviem, tazko povedat, ale skor nie ako ano....a dovolim si tvrdit, ze je veeelmi vela takychto deti, len o tom nikto nevie, resp. len ta zena a ten hore najvyssi...;) a mozno ani ta zena sama..mozno to len tusi....party v robote, sluzobna cesta, atd...a hups, zazracne otehotnela po dlhej dobe ;)
taktiez, ked pri ivf pouziju spermie darcu, vysledok je ten isty, uplne to iste..len ta cesta je ina...
Ale kazdy nech si robi ako uzna za vhodne..ja neodsudzujem..na to nemam pravo..a ak sa na tom par dohodne, preco nie..kazdeho vec

beka22
2. feb 2017

@fatma1 ja by som to nedokázala u mňa by to nefungovalo aj keby to bola jediná možnosť ako mať ten voňavý uzlíček. Asi som divná ale stále by ma trápila nevera.

labudka
2. feb 2017

Táto téma je aj v krásnom filmovom príbehu Musíme si pomáhať

fatma1
2. feb 2017

@labudka Mas link,pls?

kelt76
4. feb 2017

@labudka vo filme je vsak pointa ina, a osobne si myslim ze vyssie popisane by nerozdychal ziaden par.

anettta
4. feb 2017

@kelt76 tiez si myslim.... v tom filme islo ludom o prezitie, preto sa uchylili k tkjeto moznosti. v realnom zivote si myslim, ze skor ci neskor by to partnerstvo poznacilo a ovplyvnilo...

ellen2016
4. feb 2017

Baby,prva interakcia za nami! Ked nas zbadala,vyplula dudel a vycarila ten najvacsi usmev! Uz je ruka v rukave. P.S: vyzera ako keby muzovy z oka vypadla🙂

labudka
4. feb 2017

Oki máte pravdu, beriem svoj príspevok späť, ale tak či tak je to pekný film, ja si tiež myslím, že by to bol veľký zásah do manželstva, ale taktiež si myslím, že už mnoho krát bolo takto dieťa splodené, či už o tom partner vedel alebo nie, túžba po dieťatku je obrovská sila, ktorá ide častokrát za hranice.

iivviikk
4. feb 2017

@ellen2016 super,a s tou podobou to pozname,ked sme prisli na prvu navstevu tak riaditelka ded,hned muzovi ze maly sa na neho podoba. A kto nevie ze je ado tak vravia ze cisty muz. Co to je prekvapujuce. 🙂

anettta
4. feb 2017

@ellen2016 prepac, ja uz som z toho vsetkeho debil, vy ste ba kraj a isli ste na interakciu medzikrajovo? a ake babatenko ste chceli? a ake je malinke? prepac, tolko otazok, ale uz si nepamatam kto kde a ako 🙂 mozes aj do spravy, ked nechces sem pisat. vdaka velka!!!

anettta
4. feb 2017

@iivviikk nam teta na urade povedala, ze ony vyberaju takych rodicov, ktori sa podobaju na dieta...aspon ze sa o to snazia 🙂 ze maju odfotene obcianske a ze si pamataju tavre rodicov 🙂 to sa mmi velmi paci 🙂

11simca16
4. feb 2017

@anettta ahoj, to ti povedaliv Trnave?

nikadomi
4. feb 2017

@ellen2016 taak sa z vás vytešujem!! Už aby sme vytiahli formule kočárové a jedemeee!! 😍

anettta
4. feb 2017
kelt76
4. feb 2017

@anettta neviem ako je to v pripade ellen, ale moze sa stat (a stava sa to), ze dieta patriace pod upsvar v jednom kraji je umiestnene do profirodiny v inom kraji, ale stale patri a teda aj "ponukane" je v kraji prislusneho upsvar-u

ellen2016
4. feb 2017

@anettta ahoj,ano ba kraj,dietatko z daleka. Kriteria dievcatko do 6 mesiacov,romske. Mala ma pol roka.Zatial je belsia ako ja,tak sa tesim az v lete chytime bronz😊

ellen2016
4. feb 2017

Cakali sme 2,5 mesiaca po zapisani

marcelarefat
4. feb 2017

Dievcata s tou podobou to mozem potvrdit. Mam 3 kamosky co maju deticky okolo 3 rokov a kazde jedno sa podoba na niektoreho z rodicov. Je to az neuveritelne ale je to tak. Mimochodom su to vsetko chlapci a u dvoch je to, ze sa podobaju na ado. otca a u jedneho, ze na ado. maminu.