icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

denka40
7. apr 2017

@lenka2905 ahoj podla mna to ide pomaly v NR KRAJI...cakam rok iba ale cim dalej tym dlhsie sa caka...na zaciatku to boli cca dva roky,uz teraz aj tri

iivviikk
7. apr 2017

@mana85 gratulujem a veľa šťastia a zdravia celej rodine. Ako vidieť že sú to šťastné detičky.❤

beka22
7. apr 2017

@denka40 buď rada že nie si Žilinský kraj☹

mana85
7. apr 2017

@iivviikk dakujem 🌹 @mata25 ďakujem 💗

mana85
7. apr 2017

@mata71 ďakujem 🌞 ( @mata25 pardon pomýlila som si nick ) 🙂

macuskka
7. apr 2017

Nr kraj cakame tri roky a este sme len okolo 12-10v poradi strasne

1jarkacu
7. apr 2017

@beka22 prečo?? ja som žilinsky a tiež chceme do toho ísť kolko sa čaká v našom kraji??

beka22
7. apr 2017

@1jarkacu ja som to tak nemyslela. Len keď sa im zdá v iných krajoch 2-3 roky dlhé čakanie čo povedia na Žilinský. Ale to čakanie sa oplatí a každej jednej Vám želám aby to čakanie bolo čo najpríjemnejšie a čo najkrajšie

beka22
7. apr 2017

@1jarkacu my sme dostali už teraz NÁŠHO chlapčeka po viac ako 5 rokoch. A to ho už máme doma 14 mesiacov a je viac párov zapísaných ako keď sme začínali my. Boli sme na 75 mieste.😉

suelop
7. apr 2017

Bral si niekto dietatko z PO kraja? Ako to vyzera?

denka40
7. apr 2017

@beka22 to som veru 🙂))

beka22
7. apr 2017

😉

macuskka
7. apr 2017

@lenka2905 my sme Nr cakame tri roky a este asi do konca roka to je na cakanie

tortelinka
7. apr 2017

@1jarkacu podľa požiadavok od 0 do 5 rokov cca

zanetaqwe
8. apr 2017

@1jarkacu ahoj ja som zo Žilinského kraja a čakáme stále v poradovníku skoro 5 a pol roka a stále nič..... Ešte nie sme na rade. A požiadavky nemáme extrémne.Do 10 rokov,na pohlaví nezáleží,ale jediná podmienka,ktorú máme je aby to nebolo rómske dieťa.

tortelinka
8. apr 2017

@zanetaqwe Požiadavka do 10 rokov?pozerali ste zoznamy? To sa mi nechce veriť že by nebolo

zanetaqwe
8. apr 2017

@tortelinka sú,ale len cigančatka.Alebo sú aj biele,ale tie nemôžu ísť na adopciu, pretože rodičia pošlu dieťaťu raz za rok pohľadnicu a tým pádom už dieťa na adopciu nemôže ísť.Neboj,máme to už dávno pozisťovane😉

zanetaqwe
8. apr 2017

@tortelinka A okrem toho,nám za tie roky nikto žiadne zoznamy neukázal.Neviem ani čo to je.Asi nejaké zoznamy deti,ale k tomu sa v tomto kraji asi ani nedá dostať,lebo nám o tom nik nevravím,ani sociálna pracovníčka,ani pani v Žiline,ani psychologička, jednoducho nik😞

11simca16
8. apr 2017

@zanetaqwe ahoj, bola som v tých zoznamoch v Usmeve a je tam veľa detičiek aj samostatne nie len surodenecké skupiny.Staršie určite ano.treba sa popýtať, lebo čakate už naozaj dlho.

mana85
8. apr 2017

@zanetaqwe Prepáč ale ako vieš že v zoznamoch su "len" ciganske deti alebo take co nie su vhodne na ado, keď ako píšeš "nevieš ani čo to je " a nik Vám zoznam ani neukázal potom vďaka takýmto výrokom sa šanca všetkým deťom v zoznamoch znižuje ešte viac . Vo vašom kraji si môžte pozrieť deti ktoré su v inom kraji ak nespolupracuje upsvar skontaktujte sa s úsmevom alebo návratom...

iivviikk
8. apr 2017

@zanetaqwe ozaj treba si pozriet zoznamy,ine kraje mate dost volne vekove požiadavky tak určite v inom kraji može byt prave to Vaše. A su tam aj biele detičky,naš bol tiež v takom zozname,ked nam ukazali zoznam mal 8 mesiacov a volny na adopciu.Oslovili sme Usmev ako dar. Inač by sme ešte čakali v poradovniku,a ešte dlhooooo

anettta
8. apr 2017

Inak my sme z tt kraja a ani nam zoznamy nechcu ukazat tak idem do usmevu. Ale jedna kocka vravela ze ked na urad prides tak ti ich ukazat musia ked si vypytas.
@mana85 suhlasim s tebou ze sa derom sanca veeeelmi znizuje prave vdaka tomu ze uradnicky tie zoznamy neposkytuju.

zanetaqwe
8. apr 2017

@mana85 lebo som sa sociálnej pracovníčky pýtala,či nemôžme dostať dieťa z iného kraja a taktiež pani úradníčky v Žiline a dostala som takú odpoveď!

zanetaqwe
8. apr 2017

@mana85asi nie si z nášho kraja,však?

bosorkabb
8. apr 2017

@zanetaqwe môžeš dostať dieťa z ineho kraja. My takto máme naše dievčatko.

zanetaqwe
8. apr 2017

@bosorkabb my to už nejdeme riešiť, pretože malého drobčeka každu chvíľu dostaneme😀 a len som písala info jednej pani,aby vedela presne ako dlho sa čaká v tomto kraji.A nielen ona.Ale ďakujem.😉

mana85
8. apr 2017

@zanetaqwe nie niesom ale žijeme v jednom štáte a ak je to možné v jednom kraji tak musi byť aj v druhom , ako som písala ak upsvar nespolupracuje treba osloviť neziskovku mate dosť voľné požiadavky vo veku takže nebolo by pre Vás veľký problém nájsť dieťatko. Inak my sme si prvý krát prezerali "šanón" aj z Vášho kraja sme TN. Nechápem ako môže nejaká úradníčka takto zavádzať 😔 hrozné ...

mana85
8. apr 2017

@anettta ja napríklad poznam viacero párov ktoré chceli biele dieťa a vzali si aj rómske keď si ho našli 🌞

zanetaqwe
8. apr 2017

@mana85 áno,máš pravdu žijeme v jednom štáte,ale každý kraj je úplne iný.To máš aj s tým,že niekde sa čaká na adopciu 2 roky a niekde 6 rokov a pritom sme všetci so Slovenska....Ale ďakujem za tip😉.

bosorkabb
8. apr 2017

@zanetaqwe inak tak trochu mimo,ale prečo sa baby s ZA kraja nestazujete? Ved to sa dá aj anonymne. Lebo potom zbytočne čakáte a nikdy sa to tam nezmení.