Adopcia na diaľku

21. okt 2021

Chcela by som vás poprosiť o radu.
Chcem si "adoptovať" dieťa z Afriky. Viete mi niekto poradiť "agentúru", ktorá poskytuje aj takú možnosť, že sa dá dieťaťu poslať list v slovenčine a oni to preložia do AJ? Neviem anglicky a nemám možnosť to dať niekomu prekladať.
Prosím o rady len od tých, ktorí mi chcú skutočne poradiť k danej otázke a tých, ktorí chcú filozofovať nad tým, koho mám alebo nemám podporovať zo svojich ušetrených peňazí, prosím, aby svoj voľný čas a energiu venovali pomoci iným. Ďakujem za porozumenie a rady.

vero96
21. okt 2021

my máme cez https://www.charita.sk/ dievčatko z Haiti, raz do roka nám príde list od učitelky vo francuzstine, my píšeme spätne po anglicky, pošleme darčeky.

autor
21. okt 2021

@vero96 Áno, to je OK, ale vy viete aspoň anglicky.
Ja by som si vedela list od dieťaťa preložiť z akéhokoľvek jazyka, cez online prekladač... lenže naopak to nie je možné, pretože zrejme žiaden prekladač mi to nepreloží na takej úrovni (hlavne ten slovosled vo vete), aby tomu to dieťa rozumelo.

mimca77
21. okt 2021

Predpokladam, ze mu budes pisat maximalne niekolko krat do roka. Tolko ti to prelozim, kludne mi napis.

vero96
21. okt 2021

my podporujeme dieťa, ktoré ma 8 rokov aktuálne, list zaňho píše jeho učiteľka, ono nám maximálne nakreslí obrázok, rovnako ako list, kt. napíšeme my mu učiteľka preloží, keĎže je po anglicky a ono ani anglicky zatiaľ nevie

vikusjk
21. okt 2021

@vero96 Wow ja som ani netusila, ze nieco take sa da robit. Podporujete to dieta pravidelne mesacne nejakou cistkou, alebo len tak obcas, ze poslete k sviatku darcek? Kupujete a posielate aj ine potreby (odev, elektroniku atd)? Dakujem

vikusjk
21. okt 2021

@vero96 aha, o pravidelnej mesacnej platbe som sa uz docitala na linku, ktory si dala 🙂 dakujem

vero96
21. okt 2021

@vikusjk mesačne posielame, 20€ je maximum čo sa dá, raz ročne môžeš poslať niečo, ale len pastelky, omalovanky, gumičky .. nič kovové ani také čo by stopli na colnici 🙂

maminkadeticiek
21. okt 2021

Mna minule tiez napadla takato myslienka.Rada by som sa spytala akym sposobom ste nasli dieta,ktore mozete podporovat?Ktore organizacie sa tomu venuju?Nepoznam ten proces.

autor
21. okt 2021

@mimca77 Jej, to by si naozaj bola ochotná urobiť? Aj dlhodobejšie?
Tam sa píšu z našej strany listy deťom 1x, max. 2x ročne, samozrejme, že nebudem mu písať niekoľko strán, len páru viet, základných vecí o nás.
Naozaj by som ti bola vďačná, keby si mi takto pomohla. Možno časom nájdem niekoho z mojich blízkych, kto mi s tým pomôže, len momentálne ma nik taký nenapadá.
Keď budem mať čas, napíšem ti aj IP. Vopred srdečne ďakujem.

mimca77
22. okt 2021

Jasne, v pohode, rada 🙂

yoxinka
22. okt 2021

@vikusjk
Áno, dá sa to. My tak máme už druhé dieťa. Podporujeme ich už 12 rokov, jeden chalan, bohužiaľ, zomrel, ďalší je už teraz stredoškolák, podporujeme ho asi 8 rokov. Pravidelne posielame peniaze na školu, na knihy, pomôcky a zdravotné poistenie. Dostávame listy, vysvedčenia a výstupy z lekárskej prehliadky každoročnej.

althejka
22. okt 2021

Ja mam dievcatko cez "Viac nez sperk" a je to suoer projekt nasej slovenky v afrike. Fotky, spatna vazba ale ziadne namotavanie dietata na nas a nas na nu , mesacny prispevok a info na co bol pouzity.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre