Adopcia predčasne narodeného dieťaťa
Adoptovali by ste si dieťa, ktoré bolo narodené o tri mesiace pred termínom pôrodu? Zatiaľ nikto nedá prognózy, nejaké diagnózy vyslovene nemá, no ukáže sa vyvinom... Nemali ste pri adopcii strach zo zdravotného stavu dieťaťa?
Tu nikdy nevieš , naozaj uvidis len ako sa bude dieťa vyvíjať.
Ja mám 2 mesačne predcasniatko ktoré muselo ísť von kvôli preeklampsii iné dôvody neboli jemu sa do určitého momentu darilo dobre no moje telo to nezvládalo tak aby sa niečo nestalo musel ísť von.
Krásne dobieha svojich rovesníkov v podstate presne tak ako by mal, keď beriem korigovany vek.
Ono kvôli niečomu sa narodilo skôr 😀
Mozno to vyznie kruto, ale ani pri vlastnm dietati nemas ziadnu istotu, ze sa bude bezproblemovo vyvyjat a bude zdrave.
To by bol krásny skutok,inak je hrozne že také dieťa niekto opustí,skôr narodené narodené ešte sa naňho vykašli rodicia.Ja mam o 2 m skôr narodené deti a sú zdravé.Ale muzova sestra rodila 3m skôr a dcéra nepočuje.
Obdivujem, ak sa na toto niekto dá. Vlastný rodič má na výber v podstate len vtedy, ak sa nejakú diagnózu dozvie v dobe, keď je možné ísť na interrupciu. Vyznie to pre niekoho možno bezcitne, ale otvorene píšem, že do tohoto by som nešla. Dobrovoľne si na seba vziať vysoké riziko extrémnych emočných, časových aj finančných nákladov, je len pre veľmi odvážnych a silných ľudí.
Teraz ma koľko to bábätko?
Ja mam dieta sice narodene v termine ale od drogovo zavislej matky. Tiez to bolo riziko, ale mala je zatial zdravucka.
@kikuska_wedge
Bože, tak to si fakt úžasná❤️ Ja by som to nezvladla. Kamoska tak ma dcerine dieta a ma toho teda dosť. Suce šikovné ale ma asperrgera a ešte dve ďalšie dg. Pitrebuhe logopediu, ergotetapie a iné. Prajem vám a hlavne dieťatku šťastný život a nech vzdy lubene, zdtave a šťastné 🙂 a ty tiež.
A ty autorka si ta mama alebo chceš to dieťatko adoptovať?
@kikuska_wedge my mame blizkych rodinnych priatelov, ktori maju adoptovane dvojicky od drogovo zavislej matky z ulice. Obe deti narodene velmi predcasne, mali cez kilo, ked ich brali domov. Pri adopcii ich varovali ze deti vysoko pravdepodobne budu postihnute - jedno vraj urcite, druhe mozno. Decka su uz po 20tke dospele, normalne. Su zdrave, vystudovane, vedia jazyky, ovladaju techniku, pracuju, funguju uplne normalne. Ani jedno z deti nema nijake postihnutie ci zdravotne problemy, co by mohlo suvisiet s ich povodom a narodenim.
Samozrejme, pravidlo to nie je.
Kika nech sa vam dari rovnako 😊
Nikdy nevieš, ani pri bio dieťati, aké predispozície má. Nemám rada eugeniku. Proste každý sme nejakí, nikto dokonalý, a podľa mňa je rovnako treba prijať aj naše deti. Mama nášho syna riešila kadečo v tehotenstve, prijali sme ho. Kamoška si adoptovala papierovo zdravé dieťa, do roka s ním strávila kopu mesiacov v nemocnici - rozvinula sa mu leukémia. Proste nedá sa vedieť. Dieťa, ktoré spomínaš - ak by už malo nejaké diagnózy, tak by si mohla zvažovať, či tie konkrétne máš kapacitu riešiť. Ale keďže nemá, tak by som to vôbec neriešila a prijala.
Nejedná sa o mňa, moja blízka kamarátka zvažuje adopciu a ja som jej nejako poradiť nevedela v tomto smere, uvažujem stále nad tým, tak zato som skúsila napísať sem, že ma zaujíma pohľad iných ľudí
@svetlonos ja pracujem v detskom domove. Mame vela takych deticiek. A teda mozem povedat, ze napriek komplikaciam sa klop klop pekne vyvijaju. Len vyzaduju zvysenu starostlivost a odbornu pomoc.
Tak ak je to kamaratka ,tak ju od toho neodhovaraj,asi vie co coho ide,ty jej mozes jedine pomoct a byt nápomocná ak teda chces jej pomoct a nie uškodiť.
Nechoď do adopcie. Dobre ti radím. Je to nevďačná úloha, obeta na celý život a vždy to bude cudzie dieťa. Budeš ľutovať. Jedno aké.
Je rozdiel či sa dieťa narodilo predčasne kôli problémom matky, alebo sa pýtalo samo.
Väčšinou tie deti čo sú prvý prípad sú na tom lepšie.
Pretože v tom druhom prípade môže ísť o nejaký problém zo strany dieťaťa a príroda v podstate iniciovala potrat(predčasný pôrod v minulosti väčšina detí nemala šancu prežiť.
Nie nemala som strach aj keď v telefone mi povedali že obaja trpia retardaciou🙂 mala je zdrava❤️❤️❤️

Tak zaruky nemas pri adopcii nikdy, ale ja by som do toho sla, ak tam neboli velmi vazne komplikacie.