Adoptovanie ťažko postihnutého dieťaťa
Ahojte, myslíte že by si niekto bol ochotný adoptovať ťažko postihnuté dieťa?
@cipogoat záleží aj od postihnutia. Bývalá spolužiačka s manželom si adoptovali tri postihnuté deti
@cipogoat myslim si, ze takuch ludi je velmi malo, ale urcite su aj taky. Ja napriklad by som to neurobila. Mam postihnuteho brata a viem, co to obnasa, tak dobrovolne by som do toho nesla. Samozrejme keby mam vlastne a je postihnute alebo adoptujem si zdrave a casom sa nieco stane, tak to je ine. To by som prijala taku situaciu.
poznám pár ľudí čo si adoptovali deti ZŤP. títo ľudia - rodičia majú určité výhody o ktorých bežní ľudia ani nevedia.
napr, dieťa v špec školách je uprednostňované. od UPSVaR majú úľavy, poistky....
co ie to tazko postihnute?? je to velke rozmedzie a ano aj take deti som davala ako profirodic do adopcie. tu nejde o to ake ma postihnutie ale ci je pravne volne na adopciu.
Kamoska ma dve postihnute, dievcatko ani nechodi samo. Cize su ludia, co vezmu aj take deti
Kiez by, ja sa o moje nedokazem postarat..
ale ano, aj ked niektori nie z nezistnosti ale vidiny penazi /kompenzacii ZTP/.
je rozdiel postihnute a postihnute
ja mam dieta ZTP a nie neadoptovala by som si ziadne postihnute dieta (pred tym som tvrdila opak) aj ked mi takeho dietata je velmi luto

urcite ano napr. my