icon

Adoptovanie ťažko postihnutého dieťaťa

cipogoat
3. aug 2025

Ahojte, myslíte že by si niekto bol ochotný adoptovať ťažko postihnuté dieťa?

vargatomas1
3. aug 2025

urcite ano napr. my

lenkasarka
3. aug 2025

@cipogoat myslím,že takých párov je veľmi malo.

anonym_014126
3. aug 2025

@cipogoat záleží aj od postihnutia. Bývalá spolužiačka s manželom si adoptovali tri postihnuté deti

anonym_662678
3. aug 2025

@cipogoat myslim si, ze takuch ludi je velmi malo, ale urcite su aj taky. Ja napriklad by som to neurobila. Mam postihnuteho brata a viem, co to obnasa, tak dobrovolne by som do toho nesla. Samozrejme keby mam vlastne a je postihnute alebo adoptujem si zdrave a casom sa nieco stane, tak to je ine. To by som prijala taku situaciu.

anonym_71bf7f
3. aug 2025

poznám pár ľudí čo si adoptovali deti ZŤP. títo ľudia - rodičia majú určité výhody o ktorých bežní ľudia ani nevedia.
napr, dieťa v špec školách je uprednostňované. od UPSVaR majú úľavy, poistky....

kacena4
4. aug 2025

co ie to tazko postihnute?? je to velke rozmedzie a ano aj take deti som davala ako profirodic do adopcie. tu nejde o to ake ma postihnutie ale ci je pravne volne na adopciu.

kiki68
4. aug 2025

Kamoska ma dve postihnute, dievcatko ani nechodi samo. Cize su ludia, co vezmu aj take deti

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_9d1e83
12. sep 2025

Kiez by, ja sa o moje nedokazem postarat..

anonym_fba8f7
12. sep 2025

ale ano, aj ked niektori nie z nezistnosti ale vidiny penazi /kompenzacii ZTP/.
je rozdiel postihnute a postihnute
ja mam dieta ZTP a nie neadoptovala by som si ziadne postihnute dieta (pred tym som tvrdila opak) aj ked mi takeho dietata je velmi luto

bucko555
12. sep 2025

Nedokázala by som si také vziať ...dobrovoľne sa pripútať takým dieťaťom