icon

Aká je čakacia doba na adopciu v Žilinskom kraji?

19. mar 2024

Ahojte,prosím nejaké informácie aká je doba čakania na biele zdravé novorodeniatko žilinský kraj okres Námestovo.Skúsenosti s úradmi a podobne veci vybavovačky.. ďakujem 🙏🤗

matullienka
•
19. mar 2024

Bratranec s manželkou čakali 12 rokov v Žiline, akurát je to 6 týždňov čo sa tešia s bábätká

hellwant
•
19. mar 2024

Sesterka s muzom tiez cca 10 az 12 rokov

veklipo
•
19. mar 2024

ZA, MT, veľmi dlhé čakanie. Ale poznám pár z Novoti, 4 roky čakali na prvé, potom prišlo druhé bábätko (súrodenec prvého). Takže z nich to išlo veľmi rýchlo.

hyta
•
19. mar 2024

Známa v ZA čakala 10 rokov.

kristiii
•
19. mar 2024

Inak otras, aj moja teta čakala cca 10 rokov..pritom poznám aj profi rodičov, ktorí vypiplávali rôzne detičky, o ktoré ich rodičia v skutočnosti nestáli, ale uvoľniť ich nepovolili.

hyta
•
20. mar 2024

@kristiii Veď práve, je to zločin voči tým deťom, ktoré by mohli mať spokojné detstvo v nových rodinách.

any_soj
•
22. mar 2024

@hyta veď ale nič ľuďom nebráni prijať aj také deti 🙂 Je to pestunska starostlivosť, aj my tak máme syna.
@kristiii ich rozhodnutie, že chceli toľko čakať, ešte k tomu keď mali v okolí deti, ktoré by ich lásku privítali a potrebovali.

any_soj
•
22. mar 2024

Kamoška má adoptované biele zdravé novorodeniatko, ešte počas prvého roka u neho prepukla ťažká rakovina, z ktorej sa vdakaBohu dostal. Náš syn v pestúnskej starostlivosti je Róm, kvôli rodinnej anamnéza s rizikom chorôb. Po 5 rokoch s nami je stále zdravý a nevyzerá ani do budúcnosti, že by sa niečo z toho prejavilo. Tým chcem len povedať, že nedá sa všetko si ošetriť a zariadiť. Neviem si predstaviť čakať 10 rokov od rozhodnutia prijať dieťa (nám ponúkli okamžite, lebo na pestúnsku starostlivosť je málo žiadateľov a práve tie deti to najviac potrebujú). Aj tak sa nedá všetko predvídať.

kristiii
•
22. mar 2024

@any_soj samozrejme, že to bolo ich rozhodnutie, veď koho iného. Len teta by zrejme po viacerých potratoch nemala silu prísť o ďalšie dieťa. Skôr mi šlo o tie deti, o ktoré sa rodičia v skutočnosti nestarajú a ani nikdy starať nebudú, ale podľa zákona nemôžu byť uvoľnené na adopciu. Mimochodom, bratranec je polorom, mal aj nejaké zdravotné problémy už počas procesu a nebol ani bábätko, keď k ním prišiel, čiže nemali ani tie klasické nároky biele zdravé novodeniatko, keď už si to musela spomenúť.

hyta
•
22. mar 2024

@any_soj
Proti pestúnskej starostlivosti nič nemám. No bála by som sa, čo ak sa raz spamätajú jeho biologickí rodičia a budú ho chcieť späť ? To by človek asi len tak nedal....

lev26
•
3. apr 2024

No my sme 80 za rok začinali sme na 116🤭

98
•
7. apr 2024

@lev26 kedy ste naposledy volali? My sme tiež rok a 2 mesiace zaradení a myslim, že sme volali pred Vinacami a bolo to niečo okolo 80 ;). Chystáme sa koncom apríla volať zas 🙂

lev26
•
8. apr 2024

@98 ja volam každy jeden mesiac😁😁😁 aspon vedia že mame zaujem😁

lev26
•
8. apr 2024

@98 ale ja volam tak casto aj preto lebo sme si dali aj pestunstvo na koniec lebo je to dosť dlho čakat 😏

98
•
8. apr 2024

@lev26 no som zvedavá ako sme sa posunili ;)
Držím palce, aby čo najskôr zvonil telefón 🙂

lev26
•
8. apr 2024

@98 drzim aj vam palčeky ked ste v decembri boli 80 tak ste sa museli riadne posunut 🙂lebo pani na urade mi spominala ze riadne sa to tam posunulo

melany444
•
11. apr 2024

Na biele tak ako ti vyššie baby písali min 12 rokov na rómske omnoho kratšie. My sme riešili adopciu rómskeho teraz bývame v kosickom kraji ale ináč tiež pochádzam z okresu Námestovo.

sfinks
•
22. júl 2024

@lev26 ja si to nevime predstavit, ze pestunstvo, staras sa o dietatko a nakonei c si pride bilologicka rodina po neho a te be ostanu len oci pre plac ..

sfinks
•
22. júl 2024

@hyta tak mala zle nastavene kriteria, ked moc preberas, tak dlho cakas ..

lev26
•
23. júl 2024

@sfinks nieje to tak ako to píšeš 🙂

pajtas9
•
23. júl 2024

Ahojte, ja som volala 19.4.a sme 58.v poradí. Začínali sme na čísle 121, pred dvoma rokmi🙂

sfinks
•
24. júl 2024

@lev26 tak nam ozrejmi ako to je ...

sfinks
•
24. júl 2024

@pajtas9 celkom fajne ste sa posunuli 🙂

lev26
•
24. júl 2024

@sfinks ked si dieťa bereš do pestunstva matka do 6mesiacov ak neprejavi naznak o zaujem dieťa automaticky dieťa bude k dispozicií na adopciu ano je tam možnosť čo píšeš ty ale je to tak 20% šanca žiaden rodič nedokaže sa zmeniť za 6 mesiacov veď musiš sa preukazať že mas stabilnu pracu ,zaujem o to dieťa ,maš pre neho socialne zariadenia prestala si piť ,drogovať maš stale partnera a podobne a samozrejme zavisi aj od dieťaťa ak budeš stať ty a oproti jeho matka a rozbehne sa k tebe je to jasný dôkaz toho že dieťa je viac naviazane na teba tak matka šancu nema… vkastna skúsenosť tak viem o čom píšem 😉🙂

sfinks
•
24. júl 2024

@lev26 toto co pises mi pride skor ako bezna adopcia ako pestunska, ale ked pises , ze vlastna skusenost, tak najlepsie vies 🙂

sfinks
•
24. júl 2024

@lev26 dakujem za vysvetlenie 🙂

lev26
•
24. júl 2024

@sfinks za malinko ani my sme tomu neverili ked nam to vysvetlovali ale je to tak