Aké máte skúsenosti s adopciou?
Ahojte, prosím, je ochotný niekto napísať mi o skúsenostiach s adopciou? Napr. ak niekto sám vyrastal v náhradnej rodine, príp. má adoptované dieťa? Ďakujem
Presne ako napisala @tecko28. Je tam tych informacii neurekom. Treba vsak aj selektovat lebo pripadov je X a aj tak je kazdy individualny. Treba to mat hlavne poriesene v sebe. Ja som pestun a onedlho snad uz aj adoptivna matka a vela veci je inak, nez by malo. Bud dieta clovek naozaj chce a musi byt pripraveny na vela prekazok(akoze ich vela bude) alebo nech do toho radsej ani nejde.
@zdychavska treba podat ziadost a cim skor. Cakacie doby su dlhe. Kym prejdete pripracvou pol roka a za ten cas sa moze vela zmenit. Zdravotny stav sa dokladuje ale neznamena to automaticky, ze pri vaznejsich diagnozach nie je sanca. Moze to byt prekazka ake nemusi. Drzim palceky a prajem vsetko dobre a najma vela zdravia

@nikamonika odporucam diskusiu https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/ su tam cakatelky, aj tie co uz dieta maju a myslim, ze sa najdu aj take, ktore same vyrstali v nahradnej rodine