Ako dlho sa pri adopcii čaká na papier zo súdu?
Ahojte volali mi zo sociálneho že majú pre mňa bábätko ma
6 mesačný ale čaká sa na papier od súdu koľko sa čaká neviete ?
To už dávajú deťom každemu .....? Výborne to teda funguje. Veľmi, ale že veľmi smutné, že dieťa má ísť k niekomu takto arogantnemu a niekomu kto nevie základné veci a ani čítať s porozumenim...😔
@mimka1402 akurat to studujem na nete. Nikde sa nepise, ze zaujemca musi byt obcan SR, co som teda dost prekvapena. Aspon som to nenasla. Ale mali by si podat nejaku ziadost na Ministerstvo, alebo take nieco som citala, co sa mi teda nezda, ze by to on zvladol, ked neovlada zakladne procesy adopcie.
Taktiez ak je to pravda, mali by dostat len dieta, o ktore nikto nejavil zaujem. A mali by mat za sebou psychologicku pripravu ako vsetci zaujemci, comu tiez neverim, lebo neovlada zakladne veci 😮
Divne cele
@mimka1402
@joannita
Toto iste som písala už na začiatku keďže som cely proces absolvovala som v nemom úžase ako niekomu takémuto môžu dieťa dat. Hlavne na zaráža vyjadrovanie, teraz nemyslím tak neovladanie jazyka ako skôr,že dotyčný mi príde ako prostý človek. A za ďalšie proces adopcie. Beriem,že nie každý sa v tom vyzná,aj ja som sa radila, ale nie na MK. Sú tam predsa soc.pracovnicky na UP,v DD psychológ, riaditeľ. Veď títo všetci s pármi komunikujú. Preto som zarazena, že základné odpovede nepozná.
Je to zvláštne, lebo dieťa je prioritne ponúkané vo svojom kraji, potom celoslovensky a až potom medzištátne. Skôr si myslím, že v tomto prípade bude jeden z manželov Slovák a preto nikto nerieši pôvod toho druhého z manželov. Ale teda keď mi odchádzali deti, tak osvojitelia, či pestúni presne vedeli, čo,kedy a ako.
@lilyianka ano mas pravdu urcite. Aj ked na druhej strane tu na MK je diskusia Adopcia - aka bola vasa cesta k dietatku a tam sa dozvies veci, ktore ani uradnicky a soc. Pracocnicky nevedia. Vdaka tejto diskusii si baby vela x vybojovali na uradoch prispevky, ktore im tvrdili tety ze nemaju narok. Aj mne teda pomohli baby pri oboch adopciach, naozaj su tam rady mad zlato..
Asi bude mat pravdu @skeblicka77 ze jeden z paru bude slovak
@joannita my sme mali šťastie na sociálnu pracovníčku z iného okresu,pod ktoru sme patrili a vždy nám perfektne poradila,zavolala,zaujímala sa. To v našom meste uradnicky 0 bodov,ešte sa tvárili akoby sme ich obťažovali. Mam aj kamošku co robila na UP takže k info som sa vždy dostala a pomohli mi v tom co kedy ako vybaviť 😉
@joannita pravdepodobne je jeden z páru Slovák, druhý môže byť napríklad osoba s trvalým pobytom. Poznám taký pár a adoptovali tak isto ako Slováci.
Druhá vec je spôsobilosť to musia splniť všetci.
@tomasbella1996 občas nezaškodí chovať sa milšie ak chcem radu. Ľudia sa bežne pri adopciach pýtajú osobné veci. Nie je to nič osobné.
@bosorkabb áno jeden je slovak
@pellka zdravím uš teto týždeň bude na vyket bábätko u nás doma hurrraaaaaa piatok idem ho dones domov
@tomasbella1996 no super a potom co ho mas odniest naspet a cakat zase?
@pellka áno naspäť 😔
Musíme postupovať podľa zákonu
US na budúci týždeň dáme na súd návrh do starostlivosti to čaká 7 dní potom ho bude mať doma
@tomasbella1996 takže idete podávať návrh na neodkladne opatrenie... tak ako som stále písala
@lilyianka áno
Aktuálne mám bábätko doma cala rodina sa tešíme chlapec je veľmi živí a pekní
@tomasbella1996 neviem si ani predstavit ten pocit…
Uzivajte ❤️
@pellka ďakujem
Len je spraveni zlí systém podľa mňa lebo bábätko máte doma poto ešte ho musíte vráti 😔😔
Ale čo spraviť musí čakať
@tomasbella1996 systém nie je zlý. Veď pokiaľ ti dieťa nie je zverené súdom nemôžeš ho mat doma stále. A práve pre to,že niekedy súdy trvajú dlhšie a nie vždy dajú neodkladne tak je aspoň možnosť brať si dieťa na víkend,aby ste si zvykali.
@lilyianka terás uš Stredu budu mi písať návrh hneď to pôjdem podať na súd
@lilyianka ten pocit keť berieš babetko naspäť je zlí nie ? Podľa vás
@tomasbella1996 my sme si dieťa na víkend nebrali domov. Keďže sme vedeli,že o týždeň ho už doma mať budeme .
@lilyianka len ja som nevedel povedať Nie 😏
Terás dneška musí ho zobrať naspäť
@lilyianka veľmi veľmi veľmi zlí pocit
@tomasbella1996
@lilyianka ale nevadí nevydržím ešte pár dní
@pellka ja som zo manželkou sme si spravili len trému
Kocik a postelka doma bebetko uš zachviľu ide preč 😔😭😭😭😭😭
Ahojte môže mi poradiť do návrhu keť mi to napíšu aké dokumenty musím mať ešte ???
@tomasbella1996 toto ti všetko poradí sociálna pracovníčka,s ktorou to riešite....

@tomasbella1996 ja sa slusne pytam 🤦♀️
Ale nerozumiem tomu, ako si mozes adoptovat dieta na slovensku, ked niesi obcan SR