icon

Ako sa rozhodnúť pre pestúnsku starostlivosť alebo adopciu?

brigitazt
19. nov 2024

Ahojte,
ako ste vedeli, že ste pripravené na tento krok? Nad adopciou/pestúnskou starostlivosťou uvažujem už možno aj 10 rokov, ale život ma zavial inou cestou. A teraz som zase pri tejto myšlienke. Rozdiel medzi adopciou a pestúnskou starostlivosťou viem a som priklonená k obom možnostiam. Chcela by som dať bezpečný domov dieťaťu aj keď len dočasne.
Ako reagovali vaši partneri? Môj mi povedal, že bude ako ja chcem, ale bola by som radšej ak by mal vlastný názor....
Za každú reakciu budem vďačná.

kikuska_wedge
5. dec 2024

@brigitazt ahoj. Jednoducho sme k tomu "dozreli". U nas to trvalo 5 rokov. Ja by som ti odporucala dat sa zapisat do zoznamu ziadatelov a absolvovat pripravu. Tam si ujasnis vela v sebe otvorenych veci a rozhodnes sa ci je to pre teba/vas ta spravna cesta

brigitazt
autor
5. dec 2024

@kikuska_wedge ďakujem

mariocka440
20. dec 2024

@brigitazt
Ahoj. Ja som tomuto bola naklonena po prvom potrate. Ale moj manzel nechcel. Po 3. potrate moj muz sam od seba za mnou prisiel, ze ok, je to asi nasa cesta ❤️
Teraz mame v pestunskej starostlivosti (snad bude casom aj osvojeny) rocneho chlapceka a milujeme ho obaja najviac na svete. Moj muz povedal, ze jedno z najlepsich rozbodnuti v nasom zivote ❤️❤️❤️
Vela stastia a trpezlivosti ❤️

martina861995
6. júl 2025

Adopcia osvojenie

260984
28. okt 2025
@mariocka440

@brigitazt
Ahoj. Ja som tomuto bola naklonena po prvom potrate. Ale moj manzel nechcel. Po 3. potrate moj muz sam od seba za mnou prisiel, ze ok, je to asi nasa cesta ❤️
Teraz mame v pestunskej starostlivosti (snad bude casom aj osvojeny) rocneho chlapceka a milujeme ho obaja najviac na svete. Moj muz povedal, ze jedno z najlepsich rozbodnuti v nasom zivote ❤️❤️❤️
Vela stastia a trpezlivosti ❤️

@mariocka440 zdraví mala ste nárok na materskú keď ste sa stala pestúnom ,koľko vám to mesačne vychádzalo aj s príspevkom .sme v čakacie na adopciu 2 roky ale stále nič ,tak sme sa rozhodli pre pestunstvo len neviem či to finančne dáme hypo a podobne

mariocka440
29. okt 2025
@260984

@mariocka440 zdraví mala ste nárok na materskú keď ste sa stala pestúnom ,koľko vám to mesačne vychádzalo aj s príspevkom .sme v čakacie na adopciu 2 roky ale stále nič ,tak sme sa rozhodli pre pestunstvo len neviem či to finančne dáme hypo a podobne

@260984 zdravim,
Ano, narok na matersku je. Kolko to vychadza, to zavisi od vasho platu. Myslim, ze to je 80% z hribej mzdy.
Potom samozrejme narok na rodicovsku dovolenku, pridavky na deti, plus myslim, ze 250€/mesiac na dieta v pestunskej starostlivosti....
Vela stastia zelame