icon

Ako sa stať profesionálnym rodičom?

vlastatokolyova
1. dec 2024

Dobrý večer,prosím chcela by som sa stať profi rodičom len neviem čo a ako a kde sa treba prihlásiť.A či musím byť na úrade práce alebo nie.Dakujem za kazu odpoveď

andrea_82
1. dec 2024

Kontaktovala by som zariadenie, pre ktore by si chcela robit, ci beru novych zamestnancov. Na urade prace byt nemusis, ale musis absolvovat pripravu na profirodicovstvo.

skeblicka777
1. dec 2024

Prípravu na profesionálneho náhradného rodiča robia už aj v CDR, skús pozistovať u teba v okolí, či niektoré nerobí, respektíve kedy bude robiť najbližšie, pochybujem, že teraz na konci roka otvorí niektoré nový kurz. Prípravu musí absolvovať aj manžel, ak si vydatá, tiež obaja musíte absolvovať psychotesty.Okrem toho musíš mať čistý register trestov ty a aj manžel,aj všetci plnoletí spolubývajúci.
@andrea_82 miesta sa nájdu vždy, v okolí bydliska autorky je CDR dosť, len teda musí splniť všetky podmienky

rachel36a
1. dec 2024

@skeblicka777 nemusí robiť prípravu na profi rodičovstvo aj manžel...u nas mam len ja prípravu...manžel má vlastné zamestnanie

skeblicka777
Autor odpoveď zmazal
skeblicka777
2. dec 2024

@rachel36a ale podľa zákona by mal, aj môj manžel robil prípravu, a nie je PNR , ani nechcel byť

rachel36a
2. dec 2024

@skeblicka777 u nas msm len ja, aj na prípravu chodili aj jednotlivci , nie manzelia...a pracovala som ako profi rodic....jeden co bol s nami na príprave tak pracuje stále...a prípravu ma len on

skeblicka777
2. dec 2024

@rachel36a ešte pracuješ?

rachel36a
2. dec 2024

@skeblicka777 ja už nie, ale ten kamarát co so mnou robil prípravu stále pracuje, ma dve deti súrodencov.. jeho žena žiadnu prípravu nikdy nerobila

skeblicka777
2. dec 2024

@rachel36a tak to vysvetľuje všetko, zákon sa menil v priebehu posledných rokov, vtedy to tak bolo. Ale v zákone to jednoducho je, to že niektoré CDR to nemá, neznamená, že je to tak všade.

rachel36a
2. dec 2024

@skeblicka777 stretávala som sa a stretávam s roznymi profil rodičmi, ake teda obaja majú prípravu len ak obaja sh zamestnancami...pekny den...

kikuska_wedge
5. dec 2024

@rachel36a zakon sa odvtedy menil a pripravu musi mat uz aj manzek, ale len v skratenom rozsahu. Tiez musi avsolvovat psychotesty.

anca567
8. jan 2025

Dobrý deň chce sa spýtať je tu niektorá pani co pracuje ako profi rodic v Medzeve

vreckovka2
8. jan 2025

Ahojte, prosim, mate skusenost ako profi rodicia, pricom uz mate doma dieta/deti, ktore su relativne male? Je to vobec mozne, stat sa takto profirodicom? Predsa len, to ma vplyv na celu domacnost a pfipadne castejsie striedanie deti, by mohlo byt pomerne narocnr pre dieta v rodine. Ci to tak uplne nie je? Dakujem

vreckovka2
8. jan 2025

@rachel36a inak ja som v inzerate na profirodica nasla vyslovene v poziadavkach, ze sa maju ozvat iba uchadzaci a jednou z podmienok bolo, ze aj manzel/ka maju absolvovanu pripravu 🤷‍♀️. Ine inzeraty to napriklad neuvadzali.

kikuska_wedge
8. jan 2025

@vreckovka2 toto je asi najtazsie na celom povolani. My sme teraz odovzdavali deti do pestunstva, ktore boli u nas 2 roky. Starsie deti som na to pripravovala 4 mesiace. Ked sa to dozvedeli bol to pre nich sok a aj slzy padli. Ale vela sme sa o tom rozpravali. Prisli sme k zaveru, ze prave preto ako ich lubime, doprajeme im to statstie z novej rodiny. A velmi pomohlo uistenie, ze mozu zostat v kontakte. Horsie to bolo s 2 rocnou, ktora nikdy nevnimala rozdiel medzi nimi a inymi surodencami. Tym ze deti chodili na vikendove hostovske pobyty, tak si postupne zvykla, ze odchadzaju a prichadzaju. Tak naplno si to uvedomila az ked sme ich boli pozriet potom ako odisli v ich novej rodine a zistila, ze nejdu s nami domov. To bol velky plac. Stale ich spomina a dozaduje sa dalsej navstevy. Takze za mna ano, male deti to znasaju horsie.

vreckovka2
9. jan 2025

@kikuska_wedge dakujem. Presbe tohto sa obavam. No asi pockame, kym podrastie a potom uvidime.

toscania
19. jan 2025

@kikuska_wedge môžem sa opýtať, ako to zvladate Vy s manželom, keď musíte deti odovzdať do ich novej rodiny? 2 roky je vcelku dlha doba k niekomu neprilnut...

kikuska_wedge
19. jan 2025

@toscania vies co, celkom dobre, kedze isli do super rodiny a ostali sme v kontakte. Volame si. Posielaju nam fotky. Mam teraz celkom malicke babatko, tak osobne sa uvidime o par tyzdnov, ked babo podrastie.

radkapavlikova228
21. jan 2025

@vlastatokolyova a prosím vás je problém sa zamestnať ako profi rodič?Ja idem absolvovať prípravu len mam strach,že sa nenajde domov čo by ma zamestnal lebo tu na strednom Slovensku nie je veľa CDR

skeblicka777
21. jan 2025

@radkapavlikova228 určite sa dá zamestnať, veď stále je kopec deti do 6 rokov v CDR na skupinách a vždy sa umiestňujú nové. A stredné Slovensko je podľa mňa úplne strategické miesto, veď sa vieš zamestnať vo viacerych okresoch, keď si zoberieš priemer 50-70km. Kde ideš robiť prípravu? Nebudú mať aj voľne miesto?

vreckovka2
21. jan 2025

@radkapavlikova228 sledujem to priebezne a najdu sa muesta aj na strednom. Aj teraz minimalne 2 CDR na strednom hladaju.

radkapavlikova228
23. jan 2025

@skeblicka777 v BB a momentálne vraj nemajú voľné pracovné miesta ale tak snáď za mesiac to bude inak.A ja nemam problém hľadať prácu aj dalej ale vraj domovy s tym majú problém,že chcu profi rodiča mať co najbližšie

skeblicka777
23. jan 2025

@radkapavlikova228 tomu verím, že chcú mať čo najbližšie, z môjho pohľadu je to skôr, či PNR je ochotný cestovať viacej km, lebo mala som dieťa, s ktorým som chodila na kontakty každý týždeň do CDR a mala som obdobia, že do CDR som chodila raz za 2-3mesiace. Veď oni chodia do profi 1x za mesiac, čiže im to môže byť jedno. Ale všeobecne, čo som čítala,videla, počula tak do tých 50-70km zvyknú ešte prijať. Ja mám konkrétne 45km do CDR

radkapavlikova228
23. jan 2025

@skeblicka777 ja každý deň dochádzam za pracov 60 km tak by som už toľko vydržala hlavne,aby bola práca.A vy to prosím ako dlho robíte?

vlastatokolyova
autor
9. okt 2025
@radkapavlikova228

@vlastatokolyova a prosím vás je problém sa zamestnať ako profi rodič?Ja idem absolvovať prípravu len mam strach,že sa nenajde domov čo by ma zamestnal lebo tu na strednom Slovensku nie je veľa CDR

@radkapavlikova228 rozmýšľam už aj nad tým

skeblicka777
10. okt 2025
@vlastatokolyova

@radkapavlikova228 rozmýšľam už aj nad tým

@vlastatokolyova
V LV by malo byť aktuálne voľne jedno miesto