Anonymný pôrod a ďalšie dieťa neskôr
ahojte. je tu zena, ktora kedysi rodila anonymne a neskor mala dalsie dieta o ktore sa stara? poprosim do sukromnej spravy. potrebujem sa opytat nieco ohladom rodicovskeho prispevku a prispevku pri porode dietata.
@zuzanag1 Takej zene ako si ty by by urady mali vziat dieta a mozno aj obciansky.
Sa cudujem,ze nieco take vypusti z ust zena ktora dieta uz ma.Vies ako sa hovori.Co vidis na druhych ocakavaj na vlastnych detoch.Mozno tvoja dcera nikdy nebude moct mat deti a budete sa modlit,aby ste ho mali od takej zeny akou je zakladatelka.
Presne ako pises.Karma je zdarma.Mozno si o par rokov spomenies na tuto diskusiu 🤔
Povodne som sa nechcela zapojit do diskusie,ale ked vidim,ako sa do zakladatelky navazaju,musim. Samozrejme anonymne,kedze ma tu moze niekto spoznat. Bola som v podobnej situacii,otehotnela som ako 18rocna,hlavou mi prebehol ako prvy potrat,ale vedela som,ze na to zaludok mat nebudem a kedze som este povaha,ze si vsetko pripustam k srdcu,asi by som sa zblaznila,keby som ho podstupila. Takze som sa rozhodla porodit anonymne a nie,nekoncia tieto deti v detskom domove,idu priamo na adopciu,je na ne cakacka,pisem,ak by nahodou mal niekto pripomienku,ze co z toho,ked skonci v decaku. A aj v porodnici bol jeden taky chlapcek anonymne porodeny a uz tam chodili za nim uz adoptivni rodicia a boli nesmierne stastni,ze maju taku moznost. Vela sil,lebo je to ovela tazsie ako ist na potrat,ked ides na potrat,to dieta uz nie je,ale ak ho porodis,stale budes mysliet na to dieta,ako vyzera,ci uz nechodi do skoly... A moj pribeh,nezvladla som ani druhu moznost,porodit anonymne,dcerku som si nechala,uz ma 8 rokov. Drzim palce 🙂
@zuzanag1 ty aj vieš o čom píšeš?či len jednoducho potrebuješ mať posledné slovo a je ti jedno či to dáva zmysel alebo nie?ty máš zjavne nejaký osobný problém a takto sa ventilujes a myslíš si aké múdrosti tu rozdávas no si iba na smiech ak nie na plač 🤦🤦 sa zamyslí nad sebou ✌️
@haluska20 dakujem ti za tento prispevok, je to velmi zvlastne ale aj zaujimave z pohladu nezainteresovanej osoby. myslim ze je to to najlepsie co si v danej chvili mohla urobit a urcite to tak citis aj ty... a aj si sa s tym prvym dietatkom skontaktovala alebo vies o nom nieco ako sa mu dari ?
Ach boze..neviem si predstavit zeby som sa mala zdat svojich vlastnych deti....9 mes.nosit dietayko pod srdcom citit pohyby porodit a nakoniec ho dat prec..ja len otazocku...o druhe uz budes mat zaujem amebo moznost sa starat?a ako k tomu ma prist to prve e mama ho nechcela a to druhe a ano?toto si neviem predstavit....ale uz ako bolo vyssie pisane vzdy lepsie ako potrat(aj ked aj tato moznost je pre mna nepochopitelna) a to dieta sa dostabe DO MILUJUCEJ RODINY(teda dufam)
Mam taky pocit,ze pani co ma potrebu tu útočiť a mat posledne slovo ho doma mat niemoze a takto si to kompenzuje...😁😁😁😁esteze existuje internet,vsakze?anonymne sa do niekoho navazat....ked neviem zakladatelke temy pomoct,tak aspon sprosto nekomentujem ked mam trosku niecoho v sebe...
@zuzanag1 ty si kto, že sudis? To skôr ženy ako ty by nemali mať deti.. Bez štipky empatie.. A máš pravdu, karma je zdarma.. Aby sa ti to, čo odsudzujes nevratilo na tvojich deťoch.. Pani chcela pomôcť, tak ak k tomu nemáš čo normálne, tak sa neozyvaj..autorke prajem veľa šťastia, musí to byť silná žena
@katusikkk ...a takto sa tvoria kliatby... "čo vidíš na druhých, očakávaj na vlastných deťoch" ?!! ...a ešte ti to ďalších 5 dobrých dušičiek lajkne. Môžeš si s ňou v podstate podať ruky. Každá si idete svoje, ale čo sa zloby týka, môžete ju rozdávať. Ako môžeš toto nejakej matke želať?... "zobrať deti"?!... 😒
Táto diskusia má fakt úroveň stoky... :-/
@mala_katie nebola by prva,ani posledna podla MK 😂😂😂😂👍
Asi som jedina, kto prispevok pochopil tak, ze autorka v minulosti porodila anonymne a teraz caka dalsie babo a preto sa zaujima ci ten minuly anonymny porod ovplyvni to ci teraz dostane porodne a rodicovsky?
Ak je to tak, tak sa uz nijak raz nevrati minulost a nevezme svoje rozhodnutie naspat. A kto ste vy ze sa opovazujete druhych sudit?
Kazdy moze mat nazor, ale vyslovovat tu sudy kto smie a nesmie mat deti a pod. tak to je uz riadne cez...
@montemotherone
Keby si citala poriadne a trosku sa povziesla nad tym ,tak by si pochopila.
Nauc sa citat medzi riadkami,lebo ako jedina si to nepochopila.
A co sa tyka zloby ja este aj teroristom odpustim,lebo si poviem "odpust im boze kedze nevedia co cinnia"
😀
dakujem vsetkym za strucnu a jasnu odpoved .... aj tak som sa nedozvedela co som chcela... ale kludne debatujte dalej... najlepsie je sudit, ked nepoznas "pribeh"...
@katusikkk nad takéto vety sa povzniesť nedá. NIČ neospravedlňuje,, ak praješ niekomu niečo zlé. Inak vďaka za záverečné hodnotenie "jediná si to nepochopila" 😀 (potrebuješ sa uistiť, že si tá na tej správnej strane 😉 aj za odporúčanie čo sa mám naučiť.... si ma pobavila takto zrána. 😁
@montemotherone
ja som sa pobavila este pred tebou 😂😂
Ja som nikomu nepriala zle.Bol to priklad,Ach zeno zeno.Tazky zivot musis mat.Chod do prirody,daj si kavu a usmev na pery.Vsetko dobre a pokoj v dusi .😀
A kezde mudrejsi ustupy,tak koncim s tebou tuto bezvyznamnu debatu.
@anonymna2802 Kedze sa jedna o anonymny porod, tak babo putovalo rovno k novym adoptivnym rodicom a udaje o tebe sa uz dalej neuchovavaju. Pravne si ziadne dieta neporodila a nie si vedena ako rodic, ktoreho dieta bolo zverene niekomu inemu. Nefigurujes ani v rodnom liste. Takze na prispevky by si mala mat narok.
Ked chces mat istotu, tak sa este porad na UPSVaR.
@anonymna2802 kaslat na ne..
Pravdepodobne budete mat narok na prispevky, kedze ste nespravila nic nezakonne co by malo vplyv na dalsie fungovanie...na uradoch by ani nemali vediet, co bolo...myslim, ze len nemocnica ma o tom ulozene informacie...
Ale pisem len ako laik..
Drzim prsty,nech sa vam dari ;)

@sense v tomto hovorim,ze nebudem