Čo musíme spĺňať pre náhradné rodičovstvo?
Ahojte ,chcem sa spytat ,co vsetko treba splnat pri nahradnom rodicovstve?Dakujem?
Treba podat ziadost na prislusnom UPSVar, dolozit potrebne papiere (lekar,prijem, register trestov..),absolvovat pripravu a po zaradeni do poradovnika sa obrnit obrovskou trpezlivostou. Viac info a vsetko potrebne sa mozes dozvediet v diskusii https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/
@anndreina Adopcia/nahradne rodicovstvo je narocny a dost zdlhavy proces... vsetko budu kontrolovat uplne vsetko
@standusina nie je to zasa take hrozne ako to v prvom momente vyzera. Ano, pridu sa pozriet na podmienky v ktorych ziadatelia ziju, pridu sa pozriet aj z detskeho domova ked uz pojde dietatko k ziadatelom domov. Nie je to extra prijemne, ale da sa to zvladnut a ak je niekto presvedceny a je to jeho mozno jedina cesta ako mat dieta, tak to stoji za to. Na tom celom je podla mna najhorsie to dlhe cakanie, ak ma ziadatel poziadavku co najmensie, zdrave a z majoritneho etnika. Presla si tym? Nestalo to za to?
Ja by som to chcela robit ako profi mamina,chcem vediet či na to treba nejaké vzdelanie?Vysokoskolske alebo stačí aj maturita?

@anndreina Myslíš adopciu? Všetko ti povedia, keď budeš žiadať na príslušných miestach osvojenie dieťatka, ale potom dostaneš dotazník budu k vám chodiť na kontroly a tak... aspoň tak to mali susedia adoptovali si synčeka, novorodeňa, musel tam byť príjem, zázemie, psychotesty robili, ale bolo to pred 7 rokmi, možno už teraz sú tie procesy úplne iné.