Dieťa s Downovým syndrómom hľadá nový domov - názor na príspevok
Dieťa s DS hľadá nový domov. Má 8 rokov a je to milé, krásne dieťa. Aké pocity príspevok vo vás to vzbudzuje?

Sa mi nechce veriť že dieťa je len tak ponúkané cez internet 😳
@pribinak vsak,zvlastne...ako keby darovali psa..
@anonym_autor je smutné, že ho niekto ponuka ako takého psíka.
Prajem chlapcekovi nech najde stastnu,milujucu rodinu..ale takyto inzerat mi nepride nejak vhodny...
Ja mám z toho skôr hnev, lebo toto nie je v poriadku. Dať cudziemu človeku dieťa, človeku ktorý si neprejde naozaj adopcnym procesom kde sa testuje ten človek, či je vhodný. Dieťa s postihnutím predsa nie je na úrovni skrečka, či psa. Najmä je to trestné, stránka vyššie už roky je neobjektívna, ale toto je pre mňa cez čiaru. Hlavne rodine treba pomôcť a nie zbaviť ho dieťaťa a problém vyriešený.
@anonym_autor inzerát ako darujem mačku. Ale k tej dajú aspoň reálnu fotku a nie stiahnute bábätko z internetu. No neviem pride mi to hlúpe takto zdieľať nerozumiem prečo nehľadajú v nejakých zoznamoch ľudí čo čakajú na adopciu. Určite teraz náhodný človek na Facebooku si povie jzs super akurát som si chcel adoptovať dieťa s downovým syndrómom aby som mohol odísť z práce na opatrovateľský, starať sa oňho 24/7 a prispôsobiť mu celý môj doterajší život
To dieťa určite nemá 8 rokov a celý inzerát je blbosť. Odkedy sa dá dieťa len tak niekomu dať?
To dieťa určite nemá 8 rokov a celý inzerát je blbosť. Odkedy sa dá dieťa len tak niekomu dať?
@januska12323 fotka je ilustračná určite
@anonym_autor inzerát ako darujem mačku. Ale k tej dajú aspoň reálnu fotku a nie stiahnute bábätko z internetu. No neviem pride mi to hlúpe takto zdieľať nerozumiem prečo nehľadajú v nejakých zoznamoch ľudí čo čakajú na adopciu. Určite teraz náhodný človek na Facebooku si povie jzs super akurát som si chcel adoptovať dieťa s downovým syndrómom aby som mohol odísť z práce na opatrovateľský, starať sa oňho 24/7 a prispôsobiť mu celý môj doterajší život
@nin12345 Zabúdame na to, že ľudia sú aj zlí, niektorí sú schopní mať v opatere dieťa aj kvôli peniazom, pre nás málo ale pre človeka ktorý nechce pracovať veľa.
Mne to príde ok. Som si istá, že proces nie je, ako pri adopcii zvierata (aj tam to je niekedy veľmi prísne, chvalabohu). Žijeme v dobe sociálnych sieti, či sa nám to páči alebo nie. A práve sociálne siete majú obrovský dosah v dnešnej dobe, veď sme na nich nalepení 24/7 pomaly. Pointa je, aby sa dostal do milujúcej rodiny - či to inzeruju na fb, v novinách, tv alebo aj vôbec.
Príspevok len na vyvolanie vášni.. potrat nie, vzdať sa dieťaťa nie, inzercia nie, ostane v decaku tak tiež nie. Najľahšie je diktovať, čo a ako.
To akože rodičia,.biologickí ho už nechcú a hľadajú cez net adoptívnych rodičov? Toto je na Slovensku legálne? Je to vôbec reálne toto?
To je nejaka blbost, hoax. Dieta sa neda len tak darovat, je to ilegalne. Ved predsa o nom existuju zaznamy na matrike, u lekarov...To by sa bralo ako unos. Adopcia musi ist oficialnou cestou cez urady.
Je to stránka neziskovky v Bratislave. Príspevok je uz vymazaný
Mne to príde ok. Som si istá, že proces nie je, ako pri adopcii zvierata (aj tam to je niekedy veľmi prísne, chvalabohu). Žijeme v dobe sociálnych sieti, či sa nám to páči alebo nie. A práve sociálne siete majú obrovský dosah v dnešnej dobe, veď sme na nich nalepení 24/7 pomaly. Pointa je, aby sa dostal do milujúcej rodiny - či to inzeruju na fb, v novinách, tv alebo aj vôbec.
Príspevok len na vyvolanie vášni.. potrat nie, vzdať sa dieťaťa nie, inzercia nie, ostane v decaku tak tiež nie. Najľahšie je diktovať, čo a ako.
@nicoletta98 Ohľadom Ds som plne za potrat, o tom bez debaty, je to diagnóza ktorá sa síce idealizuje, ale v skutočnosti je to dosť náročné, mnoho mamičiek týchto detí by to potvrdili.
@nicoletta98 jasné,žijeme v dobe sociálnych sietí takže môžeme očakávať skupiny na fb adoptuj si dieťa? Nie. Zhodnem sa so ženami vyššie,že je to podivné,celý ten príspevok.
Takéto niečo nemôže fungovať
Toto u nas nie je mozne, to je nejaka kravina, podvod.
však to je podvooooood.
Určite potom pýtajú peniaze alebo údaje
K príspevku som sa dostala cez iné ženy
Vraj sa mam ísť pozrieť. Ze im hlava neberie tie reakcie. Zamyslela som sa nad tym. Možno ma ten prispevok nešťastne zvolene formulácie (co vysvetľuje,prečo ho stiahli..asi to doslo aj im). Na druhej strane...Nevieme, o co ide. Prečo sa rozhodli pomáhať hľadať takýmto spôsobom. Alebo prečo to od niekoho zdielali 😉. Ci nespolupracuju s inštitúciami a nerobia len echo 😉. Neprišlo mi to absolutne ako ponúkanie ,neviem,kto so zdravým rozumom mohol tak prispevok vyhodnotiť.
Celé je to len zdieľanie . Predsa nemôže jeden hľadať adoptivneho rodiča cez internet. Len aj na internete je veľa organizácií a robín,ktore hľadajú dieta ,o ktore sa chcú postarať. A možno o tom len premýšľajú,ale potrebujú nakopnúť. Každá adopcia na Slovensku prebieha legálne cez úrady 😉. Nemôže fungovať cez sociálne siete. Ale nic nebráni v tom,aby sa o deťoch,ktore hľadajú domov,nepovedalo. Ved aj mnohe OZka a domovy maju v zoznamoch deti,ktore im boli uradne zverene a ktore su zname,ze hladaju domov. Alebo sa neskor zverejnia krstné mena alebo prezývky (pre bezpecnost) s informáciou o tom,ze domov našli. Neznamená to v ničom skrátenie procesu. Ani obídenie. Ja naozaj nerozumiem,kto túto hystériu rozpútal. Skúsme rozmýšľať s chladnou hlavou a nedomyslat si 😉
V príspevku nebolo spomenuté nic,co by kohokoľvek ohrozilo. Mozno len chceli urýchliť hľadanie stabilného domova (keďže z neho vyplýva,ze chlapec nemá také zázemie...) . Mier so všetkými ✌️
@pribinak vsak,zvlastne...ako keby darovali psa..
@laskonka_lasky toto iste ma napadlo,presne inzeraty na psy.Kokos,toto uz tak zvratene a chore.Ved ked nechce sa rodina o neho starat,ma ho dat do detskeho domova,a tam nech ho daju uz na adopciu.Normalnym,legalnym sposobom.Toto mi legalne nepride.Ze si niekto mysli,ze moze darovat len tak chlapceka ako psika do dobrych ruk.Este to tam chyba,do dobrych ruk.
myslím si, že ten príspevok bol reakcia na nejaký inzerát zvierat. Že keby sa tak inzertovali deti ako sa inzertujú zvieratá, tak by to ľudí pobúrilo. Bol to inzerát na vyvolanie vášní.
Nikto reálne neponúka dieťa cez inzerát. Ani to nie je právne možné. Hoci za prvej svet a po nej sa naozaj deti aj predávali, lebo ich rodičia nemali z čoho vychovať.
@anonym_autor stránka kde to bolo? Hoax
@anonym_autor Mne na tom nepride nic poburujuce. Nebude si nahovarat, ze o deti s dg. je zaujem. No fotka a mily popis by mohli zvacsit jeho sance na adopciu.
Adopcia Africkych deti s fotkou a popisom nikomu nevadi?
moj nazor je, ze je to protizakonne, pokial to nie je ofic adopcia.
Ja nevidím na príspevku nic nelegálne. Informujú o tom,ze sa pre chlapca hlada rodina. My nevieme nic viac. Kto,ako,co je vo veci. Tento prispevok tu vo fóre je úplne zbytočný ..bez ziadnych bližších informácií ani súvislosti. A v ramci šírení lží 🤷♀️
@nicoletta98 Ohľadom Ds som plne za potrat, o tom bez debaty, je to diagnóza ktorá sa síce idealizuje, ale v skutočnosti je to dosť náročné, mnoho mamičiek týchto detí by to potvrdili.
@anonym_autor aká si radikálna jednoznačne potrat?Poznám 2 už dospelých vyštudovali, pracujú v chránenej dielni sú samostatní sami cestujú atď...
Ako matka dietata z Downom mi toto pride hnusne.Ako inzerat na darovanie domaceho milačika.Ja bi som svoje dieta nedala uz za nič,aj ked zo zaciatku,ked sa narodil bola som smutna,nestastna a nevedela som co ma čaka.Teraz odstupom casu radšej este kedno z Downom ako uplne zdrave.
Ako matka dietata z Downom mi toto pride hnusne.Ako inzerat na darovanie domaceho milačika.Ja bi som svoje dieta nedala uz za nič,aj ked zo zaciatku,ked sa narodil bola som smutna,nestastna a nevedela som co ma čaka.Teraz odstupom casu radšej este kedno z Downom ako uplne zdrave.
@canerko aj ja mam tazko choré dieťa autizmus neverbalny,plienky.....v zivote by som ho nedala nikdy nikomu su naše vsetko💞💞💞
@anonym_autor aká si radikálna jednoznačne potrat?Poznám 2 už dospelých vyštudovali, pracujú v chránenej dielni sú samostatní sami cestujú atď...
@anonym_a72db2 Ano, úplne jednoznačne.😀 Každý máme právo na rozhodnutie, nie? Sú to opäť ľudia ktori sú vo väčšine nesamostatni, agresívni a opäť je tam ťarchs na rodinu, štát čo neskôr. Takže ano, nevidím zmysel vedome si vybrať postihnute dieťa. 2 je sakra málo, realita je iná. Môj názor formuje aj fakt, že som si s nimi zažila dosť. Ano, vedia byť aj milí a zlatí, ale stále vedome privadzas na svet jedinca, ktorý bude vždy odkázaný na iných. Pre matku, ktorej to vyhovuje, že má celý život o koho sa starať je to ok. Ale môj názor je vyformovaný dostatočne aby som vedela prečo je potrat lepšia voľba. Napríklad výskum ktorý prišiel na to ako je možno ds odstrániť z "dna".

Sa mi nechce veriť že dieťa je len tak ponúkané cez internet 😳