icon

Koľko sa čaká na adopciu?

janulka0306
25. mar 2022

Ahojte. Chcem sa spýtať. Rozhodli sme sa s manželom pre adopciu nakoľko som neplodna sme po príprave na UPSVAR a zapísaný v poradovniku. Sme z TN kraja. Mate niekto skúsenosti koľko sa čaká na bábätko?

ivanka0645
28. mar 2022

@nikolka1986 Práveže mám čierneho muža aj čierne dieťa a viem aký sú tu rasisti ah jaj katastrofa.... A viem aj koľko bielych ľudí nechcelo čierne decko adoptovať lebo FUJ bude kradnúť keď vyrastie alebo bolo aj také ze znásilnil našu bielu dcéru 😂.......... takže tak tu je veľký rasizmus a furt aj bude bodka dovi vy si nechajte svoj názor a ten môj vás trápiť nemusí byeh

nikolka1986
28. mar 2022

@ivanka0645 Tak ja som na invalidnom vozíku a ver mu že je to horšie ako byť čierny a tiež chceme adoptovať, kvôli génom a viem čo som si vytrpela ja ( lebo som bola iná ) už dupľom by som nechcela, aby tak trpelo dieťa, byeh.

ivanka0645
28. mar 2022

No nič vy veľmi milé žienky malý zaspal my si ideme ľahnúť trosku pomaznat odporúčam aj vám nech sa trochu uvoľnite... Pekný večer ❤️❤️❤️

ivanka0645
28. mar 2022

@nikolka1986 pekný večer aj tebe

janetinka27
29. mar 2022

@ivanka0645 ved prave toto, ze ono tento tvoj postoj mozno nie je uplne domysleny, aj led ho myslis dobre - ked chcem decko, je mi jedno ake, ci biele ci cierne.
ale to nie je uplne tak, nie je to totiz jedno. dieta, ktore rodicia opustia, potrebuje novu rodinu, ktora ho prijme bezpodmienecne. preto adoptivni rodicia chodia na riadnu pripravu so psychologom, ktory ich dookola preveruje, ci naozaj su schopni prijat cudzie dieta a trebars aj romske, hendikepovane, starsie atd.
nie kazdy je totiz schopny prijat dieta "ine". tu sa neda hrat na hrdinov. kazdy moze prijat dieta iba podla svojich moznosti. tie predsudky tu su a ano, kazdy raz bude chciet spoznat svoj povod a pojde hladat svojich rodicov, surodencov.
je nespravne vziat si hocijake dieta, musi to byt dieta, ktore si schopna absolutne prijat, bez vyhrad a nahradit mu lasku rodicov a vyplnit priepast, ktora vznikla, ked ho opustili.
ty by si bez vyhrad s manzelom prijala aj biele dieta? skus nad tymto pouvazovat.
a preco sa na romske dieta caka kratko? za cas, co cakame v poradovniku, boli na adopciu dane 4 deti, z toho 3 romske a jedno biele.

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Veď hej predsudky to je to..... Ja keby nemôžem mať dieťa tak by mi bolo jedno či je biele ci čierne ja som biela manžel je černoch

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Ja proste poznám veľa ľudí ktorý nechcú cigánske decko lebo sú to rasisti a bodka jedna povedala nechce také dieťa lebo môže znásilniť jej vlastnú bielu dcéru :D to sú tie predstuky ved nech si robí každý čo chce ja len poukazujem na to ako to je 🙂 aké veľké sú tie predsudky voči tým cigánskym deckám

janetinka27
29. mar 2022

@ivanka0645 ano, chapem, vela bielych parov si adoptuje romske dieta. takze aj ty by si dokazala. ale nie kazdy by to dokazal a tak to proste je.
a ja som pocas pripravy pochopila, ze slovo "jedno" je nespravne. nie je to jedno, chapes. ty musis presne vediet ze ho chces a si pripravena riesit konkretne jeho potreby a jeho vychovu v "bielom svete". lebo nejde tak o rodicov - nemam dieta a chcem ho a je mi jedno ake. to tak nemoze byt. nie je to jedno ake. musis presne vediet ake dieta chces a co budes s nim robit dalej. lebo tu ide viac o to dieta ako o tych rodicov.
proste sa nad tym musis zamysliet ovela hlbsie. a musi tu byt absolutny sulad s tvojim manzelom. teda aj on by musel byt schopny prijat napr. biele dieta. casto to stroskota prave na chlapoch, pre nich je to tazsie. lebo kazdy hned vie, ze on to dieta nesplodil.

janetinka27
29. mar 2022

@ivanka0645 vies, ale z dietata vyrastie pubertak a neskor dospely clovek. male dieta je kazde krasne. ale co dalej? aky vyznam ma adoptovat si dieta, ked clovek nevie, ci ho bude vediet milovat aj o 15 rokov? predsudky neznamenaju automaticky nenavist, znamenaju skor nevedomost, strach.

aj romovia su "rasisti", ved tiez sa nesnazia hladat cestu k bielym. tiez by si nevzali biele dieta. je to proste inakost, kazdy si zije podla seba. a nie je to vzdy o rasizme.

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Jj musíš si najprv premyslieť či chceš cigánske decko adoptovať a či ho zvládneš milovať tak ako biele dieťa v tomto bielom svete presne touto vetou si to podciarkla proste Slováci sú veľký rasisti všetkých cigánov do jedného vreca aspoň si potom trošku uvedomia ľudia ako to majú tí cigánske deti ťažké keď na nich každý ukazuje prstom lebo ty si tmavý 🙂

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Ahh jaj moja zlata, môj syn je polovičný černoch veľmi dobre viem aký sú Slováci rasisti fuj 🙂 a viem ze mam pravdu proste... veľa šťastie dovi

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Ale vieš co ide o to srdce človeka... o to aký si... proste ja keby chcem dieťa mne je jedno ci je biele čierne žlté výchovam ho ja je už moje je súčasť môjho ja ved ja ho výchovam... či keď si adoptujem cigana tak o 15 rokov bude kradnúť atď? MÁŠ PREDSUDKY... A to je to bodka a vlastne mi to je jedno 😀😀😀😀 Majsa krásne a psst niektorí ľudia sú hrdinovia

janetinka27
29. mar 2022

@ivanka0645 ano niektori su, ale nie kazdy je hrdina. zijeme v realnom svete a ide o tie deti. aby ich prijal len ten, co je pripraveny. ved vela ludi by nedokazalo prijat ziadne dieta, ani biele. nie je to o slovensku a o slovakoch a nie je to len o romoch.
ja som tiez bola ako aupair v anglicku a ked ma predstavovala "moja" anglicka rodina priatelom, najprv boli vsetci mili a ked povedali, ze som zo slovenska, tak povedali: ouuuu a nahodili kysly ksicht. proste to tak je a vravim, nie je to vzdy nenavist, skor strach z neznameho.

ivanka0645
29. mar 2022

@janetinka27 Môže byť 🙂 jj

andrea_82
29. mar 2022

@ivanka0645 uf, tak teda ty si sa riadne odviazala. Najskôr som na tvoje reči ani nechcela reagovať, ale nedá mi to, riadne si mi zdvihla tlak. Ty si si adoptovala koľko rómskych detí? Počas tých 4 rokov som sa rozprávala už s veľa sociálnymi pracovníkmi a ani jeden ma teda neoznačil za rasistu. Skúšala si vychovávať rómske dieťa v čisto nerómskom prostredí? Vieš si predstaviť, aký by malo život v dedine, kde by na neho všetci pozerali krivo, pretože je róm a navyše adoptovaný? Každý pracovník v tomto sektore ti povie, že si máš adoptovať len také dieťa, na aké si trúfaš. A ja si proste na tieto problémy vo výchove netrúfam. Tak isto, ako si netrúfam na určité zdravotné problémy. A som si na 100 % istá, že keď ja sa na to necítim, tak sa nájde niekto iný, kto ho bude ľúbiť celým srdcom.
@vanda323 to je zároveň aj moja odpoveď pre teba - žijeme v malej dedine, kde nie je ani jeden róm. Dieťa by sa tu proste necítilo dobre, pretože áno, spoločnosť je tak nastavená.

andrea_82
29. mar 2022

@ivanka0645 a inak ešte k tvojmu rasizmu - najlepšia kamarátka môjho biologického syna je mulatka...

vrds
29. mar 2022

@andrea_82 my cakame v BA kraji. Teraz 3 rok. Zacinali sme na mieste 262 a teraz sme niekde okolo 120. Takze to vidim na 2-3 roky asi… poziadavky rovnake. Ty mas 1 svoje a cakas teraz na druhe adoptovane? Ci ako to mate? My po 12 rokoch nemocnic a lekarov mame presne 0 deti.

andrea_82
29. mar 2022

@vrds áno, my máme puberťáka, druhé sa už nepodarilo, tak čakáme.

snowflake07
29. mar 2022

Keď vo fitku cvičím vedľa černocha,alebo cigáňa,tak oni majú taký iný pach.(možno im aj my smrdime).Dieta by som tiež iba biele, aj keď s ľahším postihnutím .Mne dieťa musí voňať.

diamond007
Autor odpoveď zmazal
ivanka0645
29. mar 2022

@andrea_82 Hej pravdu máš naprostou pravdu máš... áno súhlasím dovi dopo :D idem si užiť dovolenku 🙂 papa

andrea_82
30. mar 2022

@diamond007 Nie, nenamýšľala by som si to. Videla som reakcie už len pri zmienkeo tom, že si ideme adoptovať dieťa a keď nám po roku ponúkli rómskeho chlapčeka, aj moja svokra reagovala odmietavo. Poznám svojich susedov...

janulka0306
autor
6. apr 2022

@ivanka0645 ja normálne žasnem co tu niektorí riešite. Aký rasizmus? Ja vôbec nie som rasista ja mam kolegyňu romku je to moja super kamarátka a schovala by do vačku každú jednu neromku co sa týka starania sa o deti o poriadok o pracovitosť. Mne vôbec nejde o to ze nechcem čierne dieťa lebo som rasista a neznesiem Rómov!! Lebo kradnú a neviem co všetko ste tu popísali!! To robia aj neromovia!!!! Tu ide práve o toto že viem a vidím akí sú ľudia!! Co sa stále rieši aké blbosti!!! Tu ide o dieťa vôbec nie o nás rodičov. Ale keď tu potrebuje len niekto vyrypavat a vo všetkom hľadať len zlo vôbec sa nedivím kde celý svet speje!!! Chcela som sa len slušne opýtať ľudí ktorý si týmto prešli aké majú skúsenosti a nie ze zas tu niekto z toho urobí rasistické debatu. Ľudia vôbec nevedia slušne debatovať. Len sa napádať urážať a hádať. Pekný večer prajem.

poppychor
28. máj 2022

@diamond007 ahoj a z akého okresu čakala kamoška 🙂

robino2903
3. jún 2022

My sme vedeni tiez v TN a cakame cca 5rokov ,sme prvi v poradi 🙂

robino2903
3. jún 2022

@janulka0306 cakame asi cca 5rokov,sme prvi v poradi 🙂

robino2903
4. jún 2022

@janulka0306 cakame vyse 5 rokov ,sme teraz prví v poradí

poppychor
Autor odpoveď zmazal
janulka0306
autor
5. jún 2022

@robino2903 juuuj supeer už sa hádam čoskoro dočkáte 🙂 držím palce nech je točím skôr 🙂

janulka0306
autor
5. jún 2022

@robino2903 a prosím ta na začiatku po príprave ste boli na ktorom mieste? 🙂