Má trestný čin vplyv na adopciu dieťaťa?
Ahoj chcem sa spýtať chceli by sme si podať žiadosť na adopciu ale dnes mi manžel povedal ze ma trestný čin zato ze na fúkal keď išiel na aute ale od vtedy vedieť riadny život aj robí neviete či to má nejaký vplyv na to aby sme si adoptovali dieta. Alebo kde by sme o to mohli požiadať aby mu to vymazali z registra trestov vopred dakujem
Čistý register trestov je podmienka
Kedy bol odsúdený, aky trest? Predpokladám, že dostal podmienka. Tú má už za sebou? Uplynula skúšobná doba? Je osvedčený, má odsúdenie zahladené? V takom prípade sa na neho hľadí akoby nebol odsúdený. Žiadosť na súd kde bol odsúdený, o zahladenie.
Ak nemá zahladené, to bude prekážka, ak sa vyžaduje pri adopcii bezúhonnosť.
@mojemenonikto miešať hrušky s jablkami, ak sa nevyznaš do trestného práva, nie je dobrá rada, aj ked ro nemyslíš v zlom.
To sme dnes zisťovali výpis registrom ma čistý
Podstatný je pre súdne konanie (k adopcii) ODpis z registra trestov. Pripadne nech sa informuje na info centre súdu, kde mal tú vec riešenú.
@dupinka nebol odsúdený vôbec len mal odobratých vodicky preukaz za zostatková alkohol ale výpis registra trestov ma čistý
Tak to je potom úplne iné. To bude mať aj po vrátení
VP evidované v Karte vodiča ale na bezúhonnosť to vplyv nemá, keďmá RT čistý a nebol odsúdený.
@rachel36a nie, ak splní všetky zákonné podmienky a úspešne ukončí prípravu na NRS tak môže byť zapísaný, nebol by spôsobilý len v prípade ak by bol nepodmienečne odsúdený na rok a viac alebo by bol odsúdený za úmyselný trestný čin za niektorý z trestných činov proti životu a zdraviu, proti slobode a ľudskosti, proti rodine a mládeži,.
Autorka takže pokiaľ nespôsobil zdravotnú ujmu niekomu, môžete žiadať.
Samozrejme sudca to uvidí v ODPISE registra trestov, aj keď to už bude zahladene, ale to nevadí.

Kedy sa to stalo? Uložili mu pravdepodobne nejakú ochrannú lehotu. Zvyknú sa dávať 3 roky, podľa toho, čo som si vygooglil. Ak v tejto lehote nespáchal podobný trestný čin, alebo hoci aj priestupok, tak môžete požiadať o zahladenie odsúdenia, ktorého súčasťou je aj výmaz z registra trestov: https://ficek.sk/kde-poziadat-o-vymaz-z-odpisu-.... Záznam sa vo výpise už neobjaví, ale v "odpise" z registra trestov bude stále.