icon

Môžu profesionálni rodičia cestovať s deťmi?

rebsina
Dnes o 12:07

Baby, ktoré ste profesionálni rodičia, je pravda že keď máte pridelené dieta/deti z cdr tak s nimi nemôžete ísť nikam na výlet ani okolité mesta max na ihrisko vramci mesta?
A ešte druha vec, je reálne byt takýmto rodičom s podmienkou že môžeš mať kvôli priestorovým možnostiam len 1 dieta?

kacena4
Dnes o 12:32

teda ja uz nerobím profi ake robila som a chodili sme kade tade, a tvoja podmenka... ak mas 1 dieťa casto je to preto ze je tazko postihnute a potrebuje full servis alebo ti skrátia úväzok. mozno ta vezmu s touto podmienkou mozno nie

anonym_6f3fe8
Dnes o 13:59

Máš veľmi zle info.

skeblicka777
Dnes o 14:38
@kacena4

teda ja uz nerobím profi ake robila som a chodili sme kade tade, a tvoja podmenka... ak mas 1 dieťa casto je to preto ze je tazko postihnute a potrebuje full servis alebo ti skrátia úväzok. mozno ta vezmu s touto podmienkou mozno nie

@rebsina je to hlúposť, chodím s deťmi kade tade, keď ideme niekde prespať, to hlásim vždy. Ja som toto inak konzultovala s našim vedením, bolo mi povedané, že môže nastať problém vtedy, keď nie som doma a prídu na neohlásenú návštevu, čiže ja pre istotu celodenný výlet počas pracovných dní hlásim dopredu. Jedine čo sa u nás výslovne nesmie, je odísť za hranice, ako to majú inde neviem. No a k jednému dieťaťu sa vyjadrím takto, dnes sa počet detí udáva do zmluvy, dohodnúť si môžeš hocičo, ale súhlasiť musia obe strany. Ale pravdupovediac veľmi neverím tomu, že niektoré CDR zoberie PNR pre jedno dieťa, pokiaľ nie je nejako postihnuté. Keď som minule zo zvedavosti prebehla inzeráty a ponukami CDR, v niekoľkých som našla, že minimálne poskytovanie pre 2-3deti.
@kacena4 úväzky sa už krátiť nedajú

zuzinka888
Dnes o 15:06

Urcite to pravda nie je. Sesternica ma v cechach takto cca 2 rocneho chlapca a uz viac krat boli na Slovensku. Len musi dodrzat stanovene stretnutia s biorodicmi. Dokonca od nich nepotrebuje ani povolenie ci suhlas. Vsetko riesi s uradom- im nahlasuje zmenu pobytu dietata.

rebsina
autor
Dnes o 16:17
@anonym_6f3fe8

Máš veľmi zle info.

@anonym_6f3fe8 kamoska kvôli tomu dali výpoveď lebo vycestovali do iného mesta a cdr im vynadali že maximálne na ihrisko k činžiaku môžu ísť, dala výpoveď, povedala že hrozne ako sa k ním správali

rebsina
autor
Dnes o 16:20
@skeblicka777

@rebsina je to hlúposť, chodím s deťmi kade tade, keď ideme niekde prespať, to hlásim vždy. Ja som toto inak konzultovala s našim vedením, bolo mi povedané, že môže nastať problém vtedy, keď nie som doma a prídu na neohlásenú návštevu, čiže ja pre istotu celodenný výlet počas pracovných dní hlásim dopredu. Jedine čo sa u nás výslovne nesmie, je odísť za hranice, ako to majú inde neviem. No a k jednému dieťaťu sa vyjadrím takto, dnes sa počet detí udáva do zmluvy, dohodnúť si môžeš hocičo, ale súhlasiť musia obe strany. Ale pravdupovediac veľmi neverím tomu, že niektoré CDR zoberie PNR pre jedno dieťa, pokiaľ nie je nejako postihnuté. Keď som minule zo zvedavosti prebehla inzeráty a ponukami CDR, v niekoľkých som našla, že minimálne poskytovanie pre 2-3deti.
@kacena4 úväzky sa už krátiť nedajú

@skeblicka777 kamoska robila PNR tri mesiace a dala výpoveď po tom čo jej vyslovene vynadali ako si dovoľuje deti vláčiť mimo mesta, že max na ihrisko k činžiaku. Preto sa pýtam lebo som zvažovala spraviť kurz do zálohy ale toto ma odradilo od nej

anonym_6f3fe8
Dnes o 16:21
@rebsina

@anonym_6f3fe8 kamoska kvôli tomu dali výpoveď lebo vycestovali do iného mesta a cdr im vynadali že maximálne na ihrisko k činžiaku môžu ísť, dala výpoveď, povedala že hrozne ako sa k ním správali

@rebsina zvlastne, lebo profi rodič chodí aj na výlety a dovolenky, aj k lekárom do iného mesta.

mimka1402
Dnes o 16:28
@rebsina

@rebsina Tak dala výpoveď veľmi rýchlo, očividne empatia k tým deťom nebola veľká ak jej jedna nezhoda stačila k tomu. Prosím ak ide niekomu o prachy nájdite si inú prácu. Toľko príbehov o tom ako deti u profesionálnych rodičov nešťastne a sú len zdroj peňazí je až desivé.