Môžu si starí rodičia osvojiť vnuka pri spoločnom bývaní?
Zdravím mám otázku. Je možné aby si starý rodičia osvojili vnuka keď rodič býva spolu s nimi? Príde mi to ako veľká hlúposť. Lebo moji rodičia hľadia iba na peniaze. Vraj by dostávali 800e mesačne keby vnuk patrí im. Samozrejme že ja s tým nesúhlasím. Len chcem vedieť ze mam pravdu a že to nejde, keď všetci bývame v jednom dome.
Tvoja mater sedí doma na riti, nič nerobí a chcela by od daňovníkov 800 ečiek? Ináč...neviem ako ste k tej sume dospeli? Potom píšeš, že 700...a zajtra to bude 250? A povedali, že "ti vezmú syna" ???? To len tak? Zo srandy a pre peniaze? Ja neverím, že fakt tu žijú takí sprostí a zakomplexovaní chudáci🙈 Je mi zle....fuj👎
@mandarinka555 Nie nesedí doma,pracuje v nemocnici už 30 rokov. Áno známa berie 700e na vnuka lebo jej dcéra ušla a dieťa jej nechala a podpísala že sa ho vzdáva. A moji rodičia si len tak zmysleli žeby poberali peniaze keby mi vezmú dieťa.
Ale to proste neexistuje, aby poberala také peniaze. Či v tom aj rodičák počítaš? A je adoptovaný?
Tvoji rodičia sú padnutí na hlavu. Čím skôr by mali navštíviť psychiatra. A ty s nimi.

Počuj tá suseda asi dosť preháňa... Neexistuje, aby dostávala 800€ na dieťa! Máme syna v pestúnskej starostlivosti a teda ani zďaleka predaleka nemáme taký príspevok. A pokiaľ ide o NOS, ako by išlo tu, tam je príspevok ešte nižší. A hlavne - keby si ho osvojili/čiže adoptovali, nedostali by nič, len normálne 60€ prídavky, ktoré aj ty dostávaš