icon

Pestúnstvo

anjielicek
29. apr 2022

Dobrý deň neviete mi náhodou poradiť ako dlho sa čaká na dieťa do pestunskej starostlivosti? Dali sme si vek 2-4 roky na pohlaví nezáleží menší hendikep biele dieťa pripadne poloromske sme s Po okresu boli sme nazrieť do zápisnice sme na 148mieste😥 a dieťa ani jedno všetko vekovo staršie a co by aj bolo bud vážnejšie choré alebo čistý rom ďakujem

Strana
z2
zina234
29. apr 2022

@anjielicek podľa toho čo som zisťovala, môžu ti povedať 2 roky čakania, a môžu zavolať už zajtra... Asi je to veľmi nepredvitalne

ivaa_
29. apr 2022

prečo nechcete aj roma ?

adalmba
29. apr 2022

@anjielicek ja som čakala 2 týždne. Dvojčatá 6 mesačné

adalmba
29. apr 2022

@anjielicek keď nás zapísali boli sme 198.

anjielicek
autor
29. apr 2022

@ivaa_ ja som napísala ze môže byt polorom práveže ani roma memaju v tom veku iba s vážnymi diagnozami

anjielicek
autor
29. apr 2022

@adalmba prosím vás a to mate v pestunstve? A kedy to bolo ďakujem

adalmba
29. apr 2022

@anjielicek
@anjielicek v pestunstve, 10/2018 dvojčatá a 8/20 ich brať.

evkamotka
29. apr 2022

Ani mladsie nemaju? Nedate vacsie rozpatie, od roka po 5, ze by to pomohlo?

cairka
29. apr 2022

@anjielicek , a oslovili ste aj Návrat, resp. Úsmev ako dar? Lebo na úrade ponúkajú ( blbý výraz) len deti z kraja, kdežto tieto organizácie celoslovenský.

anjielicek
autor
29. apr 2022

@cairka keďže patríme pod Po tak sme boli v PO na úrade neviem keby som zavolala do návratu ci by mi dali informacie

anjielicek
autor
29. apr 2022

@evkamotka pýtala som sa nič 6rocne dievčatko mali romske lenže mi chceme mladsie

patuska00
29. apr 2022

@anjielicek vy ste z PO aj ja dnes sme boli na prípravu prvý krát.aj mi sme povedali novorodenca alebo 3mesacne dieťa a povedali nám že tvoje ťažké že asi budeme čakať dlho 🤷.

anjielicek
autor
29. apr 2022

@patuska00 tak to ano

patuska00
29. apr 2022

@anjielicek ja už však nechápem tu od nás si zobrali dievčatko jedna žena 3 mesačne a druhá žena 2mesacne a čakali ani nie celý rok a teraz fakt už nechápem.

anjielicek
autor
29. apr 2022

@patuska00 neviem dnes som volala aj do návratu ale nič takže to bude dlhá cesta

lienkazienka
30. apr 2022

@anjielicek mne v mt povedali ze to aj 10 rokov moze trvat. Tiez by sme chceli 3-6 rokov ale iba biele.

bimbambom
30. apr 2022

@anjielicek a cez organizácie ? Napr Dorka dáva deti do 6r. takto do rodín .

cairka
1. máj 2022

@anjielicek , fúha, tak to sa teda riadne pokašľalo. Ja som čakala prvý krát 4 týždne a 2 krát ani deň. Išla som podpísať vzdanie sa odvolania a odchádzala som so súhlasom k interakcii . Pravda, deti sú rómske, ale aj na biele do pestúnskej vtedy tak dlho nebolo. Veď pestúnov je málo a deti v domovoch neúrekom....Čo viem, že bol problém pri tých , ktorý chceli 4-5 ročné, že málokedy boli voľné samé, už skôr so súrodencami.

anjielicek
autor
1. máj 2022

@cairka vy ste si brali romske deti? A ako ste to zvládali mame ísť pozrieť na romske dievcatko

anjielicek
autor
1. máj 2022

@lienkazienka volala som do usmev ako dar ale nič ku nim uz ide dieťa keď ho nevedia umiestniť v kraji a potom v celej Sr

anjielicek
autor
1. máj 2022

@lienkazienka ja si myslím ze to sa nedočkáme

cairka
1. máj 2022

@anjielicek , áno, ale ja som už do prípravy išla s tým, že farbu pleti neriešim, takže som viacmenej rátala, že budú nie biele. A neviem, čo myslíš tým, že ako som to zvládala? Najhorší čas je medzi interakciami a čakaním na povolenie súdu, že môže dieťa ísť domov.

anjielicek
autor
1. máj 2022

@cairka ja som myslela ako to dlho trvalo a ci vám deti dali ešte pred súdom domou alebo až po sude

anjielicek
autor
1. máj 2022

@anjielicek lebo teraz hovorili ze si dieta uz môžeš vziať keď súhlasíš až tak bude súd tak tomu som nerozumela a ešte som sa chcela opýtať biologicki rodiča javia záujem o dieťa?

cairka
1. máj 2022

@anjielicek , no prvé dieťa sme mali prvú interakciu na Mikuláša a 17. bolo doma, Vtedy ešte neboli tak rozbehnuté profirodiny, takže bolo na skupine a DeD ho dal na hosťovský pobyt, predbežné nám zamietli. Súd bol až o 9 mesiacov, celý ten čas som na dieťa nedostala ani cent, ale bolo doma, spätne doplatili, no len nájom,ani elektrika sa nedá zaplatiť o rok 😈 .... Druhé dieťa prišlo asi po 7. týždňoch od prvej interakcie, bolo v profirodine a domov čakal na rozhodnutie súdu, našťastie schválili predbežné, lebo inak neviem, akoby to bolo.....radšej nevedieť. Kontakt viacmenej nulový.

anjielicek
autor
1. máj 2022

@cairka ďakujem

laura1994
8. máj 2022

@anjielicek ahoj, aj my sme z po kraja. Máme doma chlapčeka a teraz čakáme na ďalšie. Môžem sa opýtať kedy ste boli zapisani?

anjielicek
autor
12. máj 2022

@laura1994 ahoj boli sme zapísaní pred mesiacom

anjielicek
autor
12. máj 2022

@anjielicek môžem sa opýtať a nemáte uz teraz interakciu v S.Belej na ročné Dievčatko?

miriam439
20. máj 2022

@anjielicek
My sme chceli do pestúnskej výlučne dievčatko 0-2 r., no aj tak nám ponúkli chlapčeka (vzali sme ho)... Na krajskom UPSVAR pri tom tvrdili, že na dievča budeme ešte dlho čakať, bo dievčatá nie sú ani do PS.
Potom som sa dozvedela od jednej ženy, čo robila profi mamu, že má viac kolegýň, ktoré majú dievčatká v tom veku (a väčšinou vhodné len do PS).
Tak som si potom urobila názor, ako to chodí...
A ktovie, či sa deti aj zámerne nedržia v DeD, hoci by mohli ísť do rodín (aspoň pestúnskych).
Naše dieťa prišlo k nám takmer ročné, hoci sa od narodenia vedelo, že k bio rodičom nepôjde... a potom v tom najcitlivejšom období jeho vývinu (obdobie separačnej úzkosti) menilo mamy (profi mamu za pestúnsku mamu).
A cítim to, že to u neho neostalo bez následkov... ale s tým sa bohužiaľ tety na úradoch a v DeD už nezapodievajú...

Strana
z2