icon

Prišli k nám. Náhradné rodičovstvo

najjulinka
13. máj 2009

Tak a sme tu. S uderom polnoci...

magimary
3. nov 2009

jééj, jani samé super správičky!!! tak už Ti priať LEN ( 😅 ) to materstvo... 😵 (uvažuješ nad novým pestu, či ado 😨 😕 😵 ?)... si predtsav, že v noci ked som sa zobudila, mi myseľ prišla na Teba...tak reku sa spýtam, že či si ozaj fajn... 😅 😉 🙂 a ty kedy sa budeš sťahovať do nového? 😕 😅

yukki, super, teším sa s Tebou z IA (a teším sa aj ako sa tu pklene uchytila "moja skratka" IA.. 😀 ) 😵 , dúfam, že liečba bude čo najkratšia a čo najmenej vedľajšopríznaková, aby mohla byť malá, čím skôr s vami...

veve, prosím, uzdrav sa!!! 😔 🙂

najjulinka
autor
3. nov 2009

POozor na kľudné deti... Mirka bola tiež pomerne kľudná, dobrá... Proste sa tak javila.. .pomaly sme nevedeli ani ako plače, lebo ani nplakala vooobec... No a teraz.. .teraz nas v Markize lutovali, že cipana, že tá mala je hyperaktívna... 😀 😀 😀 No a dokonca vie aj revať.. .a už reve aj pre veci čo by revať vooobec nemusela, proste neodhdne či už revať, alebo ešte nie, ka spustí... 😝 😀 😀 😀 Ale zas začína normálne komunkovať... Manžel dnes ráno skonštatoval, že s ním asi prvýkrát normalne komunikovala dnes. 😀

janula_nz
3. nov 2009

yukki gratulujem k malej. a neprezradis nieco viac o nej? napr. kolko ma rockov 🙂

magi, neuhadla si.ani ado ani pestu....to tretie 😔 😔 😔

janula_nz
3. nov 2009

jaj a kedy sa budem stahovat ja? no projekt je vymysleny aj nakresleny. na jar by som chcela zacat prerabat a dufam, ze sa podari to ajdokoncit aby sme sa mohli stahovat 🙂

mata2
3. nov 2009

yukki,to je super ze ste si z malou tak padli do oka 😵
napis nieco viac o nej....vek a tak....

magimary
3. nov 2009

mta, nestraš a neboj sa... malého DAJ o rok neskôr do normálnej školy...za rok sa môže veľa zmeniť-teraz myslím v tom sociálnom... a v reči? ak ozaj "zapnete" intenzívny výcvik vy dvaja doma (podľa rád logopeedičky) a ty budeš maximálne dôdledná a snaživá, i keď Bubo nebude ochotný, tak aj tu môžete dosiahnuť úspechy... ale musíte to ozaj chcieť.. a zahrýzť sa do toho, po roku by už bubo mohol hovoriť tak, že mu budú aspoň všetci rozumieť...
nepopeiram intenzívnu starostlivosť na špeciálnych školách-"logopedických", ale nechať ho tam???!!!tak to absolútne nie!!!(je preňho a neviem, či vôbec pre niekoho... 😔 🙄 ), ak, tak len voziť ho denne tam- a to si neviem nijako u vás predstaviť!
to radšej počkať ten rok a potom sa rozhodneš...
ale nečakať so založenými rukami, ale trénovať, trenovať, trenovať reč a sociabilitu (musí ísť k babke na prázdniny a hotovo! 😀 to by moholm byť taký prijateľný začiatok... 😉 )...

a pýtala si sa aj na Tomáška? 😕

janula_nz
3. nov 2009

magi poradis aj mne, ze ako trenovat aby sa laura naucila pekne rozpravat? ť uz vie povedat ale ostatne nie. a ani nespolupracuje, ked jej vysvetlujem ako vyslovovat. napr. ona ani c nehovori. neviem ci nevie alebo nechce 😠

janula_nz
3. nov 2009

mata a co vasi novi susedia? da sa s nimi vydrzat?

magimary
3. nov 2009

jani, chceš byť tehu?!? 😵 😨 😵
nemá to pre teba viac rizík?

janula_nz
3. nov 2009

magi ma to nejake rizika. viem o nich 😉

mata2
3. nov 2009

magi,ja o tej skole ani nejak vazne neuvazujem...
ale problem je u neho to babetkovske spravanie.....ja sa snazim byt dôsledna a snaziva,ale on ked sa zatne /logopedicky vycvik napr.../,tak sa s nim neda pohnut....
doma sa s nim este trochu da /ked ma naladu/,ale u logopedicky napr. ani nemukne.....

janula_nz
3. nov 2009

ja som volala tiez logopedicke minuly rok, ze laura zle vyslovuje a mne povedala, ze je este mala, ze to az posledny rok v skolke pred nastupom do skoly 😠 ma nastvala lebo podla mna cim skor tym lepsie pre dieta. a tak sa mozem s nou trapit sama. teraz bude mat uz 4r a deti v jej veku rozpravaju krajsie.

magimary
3. nov 2009

jani, a chodíš s ňou k logopedičke? 😕
"C" ak ho omylom, alebo nezáväzne použije, tak ho vie, ale NECHCE používať, ak ho nepovie nikdy (alebo nepovedala doteraz nikdy), tak ho NEVIE a musí to nacvičiť podľa "predpisu" od logopéda...
ale taký bežný, nenásilný tréning v domácom prostredí je: od dieťaťa očakávať a travť na tom správnu výslovnosť, ako niečo ono chce...dať mu to ak to povie správne...ale neupozorňovať ho znevažovaním, ponižovaním, mentorovaním, ale nenásilne a s humorom: "dám, ale keď porozumiem"... 😉 a pod.
tak prajem, aby zostali riziká skované tam a aby sa ti podarilo tehuľkovanie!!! 😵 😵 😵
sa teším sTebou... 😵

mata2
3. nov 2009

janula oni /susedia/ su taki nevyspytatelni.....idu kludne po ulici,pridu pri branku,tak staremu volaco preleti popod nos a zacne na nu vrieskat a spinavo nadavat....on ked je triezvy on neni zly....ale problem je v tom ze on je triezvy asi len zavcas rano... 😒
keby si aspom pred deckami daval pozor na jazyk,ked sme vonku....ale to by som od jeho prepiteho modzgu chcela vela....

janula_nz
3. nov 2009

magi ona ten jazyk dava pred zuby a nie za zuby. som citala, ze deti, ktore vela cumlovali maju taketo problemy s tym jazykom. ona mi nato povie, ze to nechce povedat. musim sa jej v tomto viac venovat lebo fakt je najvyssi cas.

janula_nz
3. nov 2009

magi nechodim k logopedicke. ved povedala, ze je este skoro.

lenkove
3. nov 2009

Julinka
krasny nocnickovy trening 🙂 super su mali a Lucinka sedi akoby to bola pre nu najsamozrejmensia vec na svete 😀 tak sa ti ju podarilo zlomit! 😀

Mati,
drzte sa... Za rok sa toho da vela zvladnut, aj ja si myslim.. prip. mu date odklad, ak sa da a chceli by ste 😕 neboj, ty to zvladnes, ty si sikulka mamicka 😵

cairka
3. nov 2009

jani, mne teraz povedalala neurologička, že ak sa reč neupraví do 4 rokov, tak máme ísť na logopédiu 😕 a to podľa toho, čo píšeš hovorí veve lepšie, ona nevie len R a hlavný problém je teda, že šušle

yukki
3. nov 2009

Malá sa volá Markétka, bude mať rok, pekne sama stojí, ťahá sa aj popri nábytku do stoja, je v dobrej kondícii-(veľkostne myslím, beh na dlhé trate som ešte neskúšala 😝 ), zaujíma sa o podnety....a je krásna a skoro celý čas mi sedela na rukách alebo sa šufkala na takom miniodrážadle, vidno jej dva spodné tesáky ale piškótu ešte nepokusala...no čo ešte...pár krát sa usmiala-nejaké veľké rehoty to neboli...a nie je ukecaná, nič nevravela...

najjulinka
autor
3. nov 2009

lenkove Lucinka sa už posadí, aj sama sa pýta, ale neobsedí... a takto ked 4 sedeli, tak ani jeden nemal výsledok... len sedeli.. lucka musela vyskúšať všetky šerble samozrejme, ani za svet naspäť plienku nekcela, ale ani hačať na šerblinekcela, ona kcebyť naháč... a kedže na šerbli može byť naháč, tak aspon chvílu posedí... ale to striehneme, lebo jej to je fuk.. ona aj za behu spustí zo seba čosi a má to v paži.......

magimary
3. nov 2009

jani, nie je skoro! treba ísť...
ale asi k inej logopedičke 🙄 😠 😉

najjulinka
autor
3. nov 2009

jejej yukki to znie dobre...

janula_nz
3. nov 2009

jej dalsia marketka 😅

cairka ved uvidime. nieco vymyslim aby sa aspon snazila o to lebo ma to v pazi 😝

lenkove
3. nov 2009

Juli
no ale na fotkach to nevidno 😵 na nich je ako najlepsie dievcatko na svete co piska do nocnicka 😀 😉

Yukki
a Marketka je v domceku? Aj Kika bola s tebou? 😕

magimary
3. nov 2009

mati, musíš vymyslieť "fintu", ako zlomiť jeho zaťatosť... 😝 😉
lebo to mu skomplikuje všetko...
musí!
a basta...
inak sa nepohnete ďalej...
skúšaj ho motivovať (niečím, čo má najradšej), aby prekonal svoju zaťatosť a nechcenie s začal spolupracovať...
inak to nepôjde...
vymysli nejaký grif, ktorý naňho zaberie...

á,malý ide papať... 😅

yukki
3. nov 2009

Kika bola s babkou, ktorá kôli tomu doletela včera z Prešova a už sa aj balí, musí ísť nazad.
Malá je od včera v DD, ale ešte pôjde nazad do profi, ináč bola v profi.
To môžem dať fotku? Ja ju chcem, takže už je akokeby moja...tak na chvíľu dám, hej? A potom ju zmažem....

najjulinka
autor
3. nov 2009

Dumam, že na školen kto mal takmer ročnú bábiku... Od kedy je v profi???
Inak peknučká je.

lenkove
3. nov 2009

Yukki
uz je tvoja 😵 😵 😵

lenkove
3. nov 2009

Aka okana 😵 a fakt vyzera byt taka pokojnejsia 😅 no jednoznacne jej vsetci certi z ocu nekukaju 😀

najjulinka
autor
3. nov 2009

inak aj Domču sme posadili na nočník.. .len tak oblečenú, nedavali sme dole plienku a pekne sedela... vobec sme ju nemuseli držať... 😉