Registrované partnerstvo a deti
Ahojte aky mate nazor na registrovane partnerstvo a moznost adoptovat si dieta?
Už proti tomu nemám nič. Ono keď ľudia dospejú zistia že to nie je celkom proti prírode ak sa majú radi dvaja rovnakého pohlavia. Každý človek to v sebe viac či menej má len niektorí sa tak hanbia a sú zazrati ze to radšej nechajú pod povrchom. A mat 2 matky ci 2 otcov? A? Dnešný štandard je slobodne matky otcovia co sa nezaujimaji rozvratene štandardné rodiny. Ja im prajem. Nevadilo by mi to.
Viete, že jednotlivec si dieta adoptovat môže? Čiže momentálne ak veľmi chcú homosexuali dieťa tak si ho zoberie jeden alebo druhý, kľudne 8 ročné s vrodeným postihnutím (hups nikto ho nechce - stále ho máme doma). Rozdieľ je len ten, že ak sa niečo stane, zrovna tomu rodičovi, na ktorého je napísane, tak ten druhý sa neberie ako rodič aj ked vychovávajú spolu. Papiere do školy, zdravotné prehliadky a podobne. Podobne je to aj s partnerstvami, tí ludia spolu bývajú nakupujú ale právne nie sú viac ako spolubývajúci preto sa to rieši. Poznám chlapa, ktorý vychováva deti lebo žena odišla za milenkou. Mali by mu deti zobrať lebo majú zrazu dve mamy a otca? Vo svete sa to deje, ale to neznamená, že tieto rodiny sú tie zlé. Osúdite takéto páry, potom slobodné matky potom deti z rozvedených rodín a skončíte v distopii príbeh služobníčky, kde deti budú mať "len tie správne" páry.
@nadazdi teraz som nepochopila, k comu si reagovala? 🙂 myslis, ze minimum deti v domovoch nie je pravne volnych?
pises, ze kamoske volali do mesiaca, inej o dva tyzdne atd.
ano, zavisi na poziadavkach, ale na romske dieta sa u nas caka kludne dva roky... to nie je tak, ze kebyze si nedas podmienky, tak ti hned nejake dieta daju. my mame minimum podmienok, mame aj urcite zdravotne obmedzenia, bez urcenia etnika a cakame...
dalsia vec je, to nie je tak, ze vezmi si hocijake dieta, je to velmi vazny krok, kazdy si moze vziat iba take dieta, na ake sa citi, lebo ho musi bezpodmienecne prijat. takze netreba zlahcovat tuto temu, ako su deti okamzite k dostaniu a ze su ludia narocni v poziadavkach.
je to ovela hlbsia tema a zlahcovanie iba pridava na tom, ze sa vytvaraju mylne predstavy v spolocnosti
@nafka0483 rozumiem, co chces povedat. lenze kym v neuplnej rodine to dieta vyrasta zial bez otca na zaklade nejakej negativnej skutocnosti (opustenie, rozpad rodiny, choroba, smrt), tak pri homosexualnom pare - napr. dvoch zien to dieta vyrasta bez otca nasledkom odsuhlasenia.
takze kym prve je tragedia, to druhe ma byt rovnocenna alternativa voci uplnej rodine?
z kazdeho z nas vyrastie clovek, tazko povedat, ci sa da povedat, ze sme vyrovnani, lebo kazdy z nas si vsak nesie urcite nasledky, vzorce, zranenia atd. a nie je spravne rozhodnut, ze je v poriadku, ak dieta pride o mamu alebo o otca, lebo aj homosexuali chcu mat deti.
ja proti cloveku nic nemam a neriesim, ci je homosexual, vsetci sme ludia, vsetci mame tuzby a je mi luto ich trapenia, ale to neznamena, ze dieta, ktore uz aj tak prislo o oboch rodicov, pretoze ho opustili a bude sa musiet jedneho dna s tymto faktom vyrovnat, ma byt opat ukratene o matku alebo otca. pride mi to obrovska dvojita nespravodlivost na nevinnom dietati - cloveku.
@nikelca vies, ja neodsudzujem tych ludi, ved tak im to priniesol zivot. niekedy sa jednoducho rodina rozpadne a ano trpia tam deti. ale preco maju trpiet dalsie deti a ist do rodin bez otca/matky? je dost heterosexualnych parov, ktore cakaju na dieta a tam to dieta bude mat matku aj otca.
@janetinka27 Lenze homosexualne pary by si adoptovali deti, ktore uz o otca a matku prisli. To nie ze tym detom odoprieme rodicov, praveze im ich nahradime.
Chapem kebyze ma dieta moznost kompletnej tradicnej rodinu a moznost homosexualnych rodicov, tak ok, neodoprime mu mamu a otca.
Ale tie deti maju ustavnu starostlivost. Alebo im mozeme dat moznost kompletnej aj ked netradicnej rodiny.
@nafka0483 ano, prave, ze tie deti uz prisli o otca aj matku a teraz im dame iba dve mamy alebo dvoch otcov. takze pridu zasa o moznost mat oboch. takze im naozaj matka alebo otec budu odopreti.
tie deti predsa maju moznost kompletnej rodiny, pretoze stale je ovela viac parov cakajucich na dieta ako je volnych deti. takze kazde z tych deti ma nadej mat aj otca aj matku, ale zaradenim homosexualov do poradovnika by prave o tuto moznost mat kompletnu rodinu paradoxne prisli.
tie deti su do urciteho veku v profesionalnych rodinach, malicke deti nie su bezdovodne v cdr.
Nezda sa mi, ze by detske domovy zivali prazdnotou, akurat mnohe paroy maju vacsinou specificke poziadavky - chcu male babatko, neromskeho povodu, bez postihnutia a pod. a preto dlho cakaju. Nikto netvrdi, ze homosexualne pary su v zasade stabilnejsie ako hetero, ale urcite sa najdu aj take. A podobne tak ako nie kazdy heterosexual, ani kazdy homosexual nemusi chciet deti, ci uz vlastne alebo adoptovane. Proste su to ludia ako ini, maju vztahy ako ini a rodiny stabilne ci menej ako ini. Na posudenie adopcie je system a mal by byt rovnaky meter na vsetkych zaujemcov a objektivne posudenie podmienok, ktore mozu detom poskytnut - bez ohladu na sexualitu. To, ze deti vychovava otec a matka nemusi zakonite znamenat, ze im vytvaraju lepsie prostredie ako nejaka ina, v nasich predstavach menej "tradicna" rodina. A ti, co tu pisu o tom, ze deti maju mat mamu a otca - nuz, tie v detskom domove nemaju nikoho. Je to azda lepsie ako mat dve mamy alebo otcov? Alebo si myslite, ze si z detskeho domova neodnesu traumy? Aku maju buducnost ked odtial odidu? Viete kolko takych deti po dovrseni dospelosti konci na ulici alebo sa da na prostituciu?
@kinderzwillinge ved ja niesom nejaky zastanca toho aby dieta vy hovavali dve rovnake pohlavia. Lenze ani vyrastat v domove mu vela do zivota neda.
@janetinka27 ak je to tak, ako pisete, cudujem sa, ze este detske domovy existuju, ked je udajne ovela viac zaujemcov o deti, ako deti samotnych. Potom tato diskusia nema vobec zmysel, lebo vlastne deti na adopciu prakticky neexistuju a detske domovy su len prechodna zalezitost. Ale staci sa pozriet sem a uvidime, ze to tak nie je, lebo v r. 2019 vyrastalo len v ustavnej starostlivosti viac nez 5000 deti. https://www.upsvr.gov.sk/buxus/docs/SSVaR/OVOZ/...
Ono, aj tak je uplne zbytocne sa vobec nad tym zamyslat..
Ako tu uz zaznelo, stabilne homosexualne pary skor tuzia po vlastnych detoch. Prip. si mozu adoptovat dieta ako jednotlivec, to mozne je.. Ze homo par uprednostni dieta s postihnutim, prip. starsie dieta na prahu puberty, je skor vynimka ako pravidlo... Rovnako ako u hetero... Takze je velmi naivne verit, ze po povoleni adopcii budu zrazu zivat DD prazdnotou...
Plus si myslim, ze niektori by dieta aj prijali, ale zit v spolocnosti, ako je ta nasa, plna predsudkov, tak touto cestou radsej nejdu..
@beronsche ale mám ich rada to sa neboj,roky som s nimi pracovala v zahraničí,aj tu na SR ich mám .Ja neriešim ich orientáciu,je mi to sumafuk a nemá to nič spoločné s otázkou či som zato,aby vychovávali deti ...nie som .nie je to prirodzené pre mňa..to však neznamená,že mám niečo proti nim
@ka3eena myslim, ze homosexualne pary budu tiez preferovat dieta malicke, biele, zdrave. a tie chore, romske a odrastene budu dalej v domove.
nie je to tak, ze deti na osvojenie je plno, tie deti casto nie su pravne volne. preto sa na dieta tak dlho caka. u nas (kraj) sa na biele male dieta caka 9 rokov. na romske kludne aj dva roky. takze tych deti na osvojenie az tolko nie je.
a ze su nejake deti niekde v domovoch, ktore su osvojitelne, to je zial vecou systemu. pretoze nahradni rodicia nemaju odkial vediet, ze tam nejake deti su, neda sa ist iba tak do domova a vybrat si z deti :( urcite sa najdu aj take, ktore niekde v systeme uviazli a zbytocne vyrastaju bez rodicov. ale ani toto homosexualne pary nevyriesia.
@janetinka27 Su aj deti, ktore su pravne volne ale pary cakaju na bieleho novorodenca. Takze prave tieto deti by mali sancu na rodinu.
@janetinka27 ale môže sa stať že si to dieťa zoberie iba jeden rodič a tak aj tak bude vyrastať bez mamy alebo otca.
Nehovorme len o adpocii z domova ale aj adpocii aby dieťa malo dvoch rodičov. Prečo keď sa matka samoživitelka vydá jej muž si jej dieťa môže adoptovať ale ak by bola lesbička, jej partnerka si ho adoptovať nemôže?
@nafka0483 necakaju vsetky pary na bieleho novorodenca, to vobec nie je pravda. kopec ludi caka na romske dieta, aj na starsie dieta. aj ked myslim si, ze homosexualne pary nebudu vo svojich poziadavkach ine ako heterosexualne pary
@nikelca moze sa stat, ze si dieta adoptuje aj jeden rodic. ale to sa stava malokedy a myslim si, ze aj urad uprednostnuje na adopciu par, teda muza aj zenu. aj tu na koniku su zeny, ktore si adoptovali dieta ako samozivitelky. zial, aj take dieta ale vyrasta bez otca.
ked sa zena vyda, muz si nemoze len tak adoptovat jej dieta, to dieta musi byt pravne volne, cize najprv musia pozbavit prav biologickeho otca.
lesbicka si adoptovat dieta svojej partnerky nemoze. a akoby aj mohla? dieta si moze adoptovat jednotlivec alebo manzelsky par. ani zena a muz, ktori nie su zosobaseni, si dieta adoptovat nemozu spolocne, iba jeden z nich.
@janetinka27 Ja som nenapisala ze vsetky.
@nafka0483 no ale pises, ze aj tieto deti by mali sancu na rodinu. a teraz sancu nemaju? myslis, ze o deti, ktore nie su bieli novorodenci nie je zaujem? ludia velmi prehodnocuju svoje poziadavky, lebo caka 7-8-9 rokov nie je len tak.
pisem, ze aj na romske dieta sa caka. podla toho, ako som si prepocitala nas poradovnik, tak mi z toho vyslo, ze kazdy piaty ziadatel caka aj na romske dieta. mam zname, ktore cakaju iba na starsie dieta. aj na starsie dieta sa caka, lebo obycajne sa deti rozchytaju hned ako ich ponuknu na adopciu, takze ani starsich nie je "dost".
Som za.
Som za obe, sú to ľudia ako ostatní, dopriala by som im partnerstvo a aj adopciu
@sissy27 uplny suhlas!
Nestaci len mat matku a otca, ale bezpecne a laskave prostredie by malo byt samozrejmostou.
@zmrzlinka2021 lenže to bezpečné a láskavé prostredie môžu deťom kľudne poskytnúť aj homosexuálne páry.
@venusa85 lenže to dieťa nevidí len taky model... Mala som susedy lesbičky, keď som sa tam nasťahovala už žili spoki, síce si dieťa ne adoptovali ale jedna z nich ho porodila... Aich dieťa videlo aj iný model, malo babky aj dedkov, susedské grilovacky kde boli aj hetero susedia...
A okrem toho homosexualita nie je dedičná a ani si človek nevyberie ci chce byť homo alebo hetero... Jednoducho to tak cíti... Akurát niektorí to kvôli okoliu roky potlacaju a držia v sebe
A zas sa netreba báť ze každý homo par túži adoptovať dieťa, mam niekoľko kolegov ale a do adopcie by nešli práve preto lebo spoločnosť na niečo také nie je pripravena....
Som určite za registrované partnerstvá a taktiež aj za možnosť adopcie pre takéto páry. 1. Tie adoptované deti majú predsa biologickú mamu a otca, v dnešnej dobe sa odporúča deťom povedať o adopcii v útlom veku, takže si logicky nebude myslieť, že sa narodilo so vzťahu 2 ľudí rovnakého pohlavia.
2. Už v dnešnej dobe na Slovensku žije niekoľko sto deti so svojimi rodičmi, ktorí žijú v homosexuálnom vzťahu. Sú to väčšinou biologické deti jedného rodiča . Občas zažívajú krušné chvíle a aj nepríjemnosti,ale nevypovedá to nič o nich ani i ich rodičoch, ale o hlúposti a neempatickosti ich okolia
3. Už v minulosti pár detí vyrastalo s dvoma rodičmi rovnakého pohlavia a dospeli v zdraví. Poznám mladého muža, ktorý vyrastal s dvoma mamami a čuduj sa svete.... Žije v heterosexuálnom vzťahu a nemá nič proti adopcii deti homosexuálnym párom.
A na koniec, nechápem, prečo by si takýto pár mal vziať len dieťa rómske, zdravotné postihnuté, či s iným handicapom ( napr. vyšší vek). Všetci žiadatelia sú v rovnakom poradovníku bez ohľadu na to, či sa jedná o pár,alebo samoziadatela, tak prirodzene aj pár homosexuálny by sa zaradil tam. Ako medzi inými ľuďmi,aj tejto skupine by sa iste našli páry, ktoré by prijali dieťa s handicapom, ale aj takí, ktorí by chceli len bieleho novorodenca.
@sissy27 pre mňa také správanie nie je vhodné, takže s tým sa nestotožňujem
@janetinka27 veď práve, že je to podľa mňa hrozne nedomyslené, ak žena lesbička má dieťa tak jej partnerka síce ho vychováva žije s ním ale právne mu je nič. Samozrejme, že nový manžel si nemôže dieťa len tak adoptovať ale dá sa to zatiaľ čo partner rovnakého pohlavia nemá takú možnosť. Čiže sa stane že dieťa vyrastá v takejto rodine ale zo strany štátu počúva že to nie je normálne. Kde vzniká trauma? Že má dvoch rodičov čo ho milujú alebo z toho že sa mu posmievajú iní a tvrdia že to nie je normálne a zákonné.
@zmrzlinka2021 aké správanie nie je vhodné? Niekoho ľúbiť?
@nikelca ľúbiť je fajn, ľúbime ľudí vo svojom živote, priateľov, rodinu, ale nedotykame sa ich sexuálne.

@deginko Presne, lebo homosexualne pary sa nehadaju, nebiju, nepiju, nemaju problemy a su sama idylka 🙄