Sú pri adopcii uprednostňovaní neplodní rodičia?
Dobrý deň všetkým,
obraciam sa na tie z Vás, ktoré úspešne prešli adopčným procesom. Mám diagnózu, ktorá síce nespôsobuje neplodnosť, ale ak otehotniem, mohol by sa mi zhoršiť zdravotný stav natoľko, že by som musela po pôrode podstúpiť operáciu s bolestivým hojením. Budeme s manželom čakať na dieťatko dlhšie, keď UPSVaR zistí, že môžeme mať biologické dieťa? Ešte doplním, že diagnóza nie je psychiatrického charakteru, ani mi nebráni pracovať na plný úväzok či ľahko športovať.
Sorry, nechcem brať ilúzie. Ale poznám ľudí, čo si adptovali deti. Nikdy to nebol nejaký zázrak. A poznám len jednu sirotu, čo za to stála: Anna zo Zeleného domu.
Sorry, nechcem brať ilúzie. Ale poznám ľudí, čo si adptovali deti. Nikdy to nebol nejaký zázrak. A poznám len jednu sirotu, čo za to stála: Anna zo Zeleného domu.
@zazka666 fuuu. Vsetky siroty za to stoja.

@zazka666 Na iné etnikum si netrúfam, zaváhala som pri miešanom, manžel to stopol čiže sa mentálne nastavujem na roky čakania. Neočakávam, že to bude bez problémov. Na druhej strane, v bio rodine ti štát tiež nepomôže. Máme prípady a tam je jedno, že je to je vlastná krv, keď sa správajú individualisticky a sme v mnohom rozdielni. Akonáhle rodina je zahltená vačsinu života svojimi problémami, tak sa kazdý môže uzavrieť do ulity. Naopak, niekedy sa stáva, že cudzí ti je bližší. Mňa ako ženy, čo nemá potrebu mať biologické dieťa predstava pubertálneho dietaťa ako vzdoruje, že nie som jeho mama natoľko nevyrušuje ako možno takú klasickú ženu. Ale jasné, ešte nemám skúsenosť. Mám skúsenosť akurát s mnohými cudzími deťmi v školstve. Aj cez to náročné mám k nim vzťah, lebo je postavený na rozhovoroch a snahe o pochopenie ich životov.
@anonym_2c3890 vlastné deti, či adoptívne je niečo iné ako cudzie deti v škole. Ich problémy sa ťa netýkajú. Poradíš, pohladíš a doma na to nemyslíš. Ale tie vlastné sa ťa budú držať ako pijavice, a nepustia , kým nebudú nacicané. každého rozhodnutie. Ale ja ti želám. Užívaj si slobody, kým sa nerozhodneš inak.