V akom veku dieťaťa je najlepšie pre rodičov si ho adoptovať?
ahojte. Chcela by som sa spytat ake mate skusennosti s adopciou deti, aky vek je najlepsi - mimino, alebo uz starsie 2-5 rocne. Neviem sa rozhodnut, na vychovu budem sama.
@nikolajka2 najlepšie pre dieťa je si ho adoptovať v akomkoľvek veku. Pre rodiča-aký vek vyhovuje najviac jemu. Chceš novorodenca-tak si napíšeš do papierov, nemáš nič ani proti dieťatku do 4-5 rokov, napíšeš si do papierov hornú hranicu veku.....
Ku mne prišli obe deti cca 20 mesačné, obe sú úplne iné, iank "postihnuté" pobytom v biorodine, pobytom v ústave......ani ke&´d ku mne prišli v podobnom veku, nedá sa nič na základe tých dvoch zovšeobecniť...
@yukki - ahoj, dakujem velmi pekne za odpoved. Co to znamena , ked povies ze 'postihnute" ako s ato prejavovalo. Viem si predstavit , ze to pre deti nebolo lahke, ale predsa som to nikdy nezazila, tak neviem.
Pozri skupiny - či náhodou sú tu neni maminkyčo sa zaoberajú touto otázkou.
V mojom okolí mám maminky čo si detičky adoptovali, obidve detičky už chodian do školy a zhodou okolností s mojími dcérami do triedy. Jedna do 3 a ďalšia do 1 triedy.
Obe deti si rodičia adoptovali vo veku približne 1 rok.
@nikolajka2 so všetkým týmto ťa oboznámia na príprave na náhradné rodičovstvo, nedá sa to nijako napísať prá vetami... zadaj do googlu Porucha pripútania... napríklad, to je len zlomok...

@nikolajka2 je tu celá veľká téma o adopcii, a odpovedať sa nedá, každý ma na to úplne iný názor a môže povedať iba za seba, každý vek prináša iné problémy a riziká, ja za seba poviem, že bábätká, obe deti prišli maličké a som veľmi rada