icon

Cvičenie v tehotenstve: Je bezpečné pokračovať?

2. okt 2026

Cvičili ste počas tehotenstva? Ja som cvičila 3-4 týždenne v posilke. Teraz som zistila že som tehotná a cítim sa strašne vyčerpaná. Dlho sa nám nedarilo a mám nasadený progesterón na udržanie tehu. Vynechala som silové tréningy v posilke kým budem mať prvé vyšetrenie to je budúci týždeň vo štvrtok. Zatiaľ cvičím doma s vlastnou váhou a chodím veľa pešo. Ak bude všetko ok chcela by som opäť chodiť do posilky. Máte niektorá podobnú skúsenosť ? Alebo ste počas tehu prestali cvičiť úplne ?

anonym_9025d9
•
2. okt 2026

Chodila som plávať. Dlho, takmer až do pôrodu

anonym_beab96
•
2. okt 2026

Plavanie a prechadzky pocas celeho tehotenstva.

anonym_21b963
•
2. okt 2026

Chodila som na tehotenske cvicenie. Ak si vycerpana a mas navyse aj lieky tak by som bola velmi opatrna s akymkolvek cvicenim. Pohyb je fajn ale skor prechadzky, plavanie, alebo cvicenie vyslovene pre tehotne. Ale lekar ti povie co mozes a co nie.

anonym_f80f6b
•
2. okt 2026

Pri prvom tehotenstve som bola az privelmi opatrna, tiez som bola neuveritelne vycerpana. Aj ked mi unava presla, k cviceniu som sa neodhodlala, iba prechadzky a strecing. Ja som sa ale bala, kedze moja sestra mala v tom case za sebou 2x predcasny porod…pri druhom a najma pri tretom tehotenstve som sa fakt nesetrila (ale stale som pocuvala svoje telo)…Sauna, plavanie, tanec, turistika, kruhove treningy (do 22tt), potom doma cvicenie s lahkymi vahami cca do 34 tt (potom sa mi uz fakt nechcelo 🙂)….Nemohla som urobit lepsie, citila som sa psychicky a fyzicky uzasne, pripadala som si ako bohyna a tak hodnotim aj svoj treti porod (mam za to, ze ho ovplynilo aj moje nastavenie pocas tehotenstva “Proste toto je moj cas, uzivam si to”) 😀🫣…Ale vzdy som sa riadila vnutornym pocitom, a nemala som ani jeden problem (ukazkove tehotenstva)

anonym_5a21f6
•
2. okt 2026

cítila som sa vyčerpane a aj napriek tomu som cvičila. Na druhý deň som začala masívne krvácať. Takmer som potratila.
Buď opatrná, počúvaj svoje telo.

slovakboy
•
3. okt 2026

@anonym_autor moja manželka nešportuje. V tehotenstve sme chodili na dychové cvičenia. Keď šla rodiť lekár sa jej pýtal či posiluje. Povedala že nie. Hovorí: výborne, to vám pôjde ľahko. A tak aj bolo. Neviem aký je názor lekárov vo všeobecnosti, ale ak si trénovaná, 9 mesačná pauza ti prospeje. Skôr sa zameraj na uvoľňovanie a koncentráciu. Prechádzky a ranné cvičenia bez záťaže zamerané len na rozhýbanie svalov a kľbov ťa udržia dostatočne silnú na pôrod a súčasne neriskuješ neprimeranú námahu počas tehotenstva.

anonym_57b089
•
3. okt 2026

@anonym_autor chodila som do fitka, kým som sa na to cítila. Samozrejme znížila som váhy a šla na polovičný výkon a nie do zlyhania 🙂. Ale nebola tam taká disciplína ako pred tehotenstvom, skôr som počúvala svoje telo.

demodun
•
3. okt 2026

Prvé tri mesiace som bola hrozne unavená, potom to už prešlo. Chodila som na cvičenia pre tehotné, aj keď som mala rizikové tehotenstvo. Ale pýtala som sa dr.

anonym_767fd3
•
3. okt 2026

Ja som prvy trimester nic necvicila kvoli zdravotnym problemom zaroven som aj najviac pribrala co, potom som uz pocas tehotenstva aj zhodila tie kila navyse, ktore s tehotenstvom nic nemali spolocne. V druhom trimestri som skusala tehotensku jogu a po nej som mala dost intenzivne pichania v podbrusku tak tiez som to prerusila az od polovice 6 mesiaca az do porodu som cvicila jemne strecing, nohy, chrbat, stred tela (to, co dovolila fyzio). Od toho 6 mesiaca som mala kazdym dnom viac a viac energie a kebyze nezacnem cvicit tak neviem ako by som sa jej zbavila. A vlastne od konca 1.trimestra som chodila kazdy den aspon hodinu. Takze v tomto by som radila pocuvat svoje telo.

michaela329
•
3. okt 2026

@anonym_autor ja som so silovým prestala, ale pohyb ako taký zostal, dlhé prechádzky - ja som aj v tehotenstve robila cca 15tisic krokov. Keď mi prestalo špinenie, cvičila som jógu. Pohyb v tehotenstve je skvelá vec a ak žena nemá výslovne zakázané, nemala by sa ho vzdávať. Uprav tréning s trénerom a ak sa budes cítiš aj tak neisto, nahrad posilku niečím iným.