icon

Išli by ste na výlet s deťmi autom do zahraničia?

Dnes o 09:38

Rozmýšľam či ísť na takýto výlet alebo vykašľať sa na to..
Chcem prekvapiť deti s výletom do zahraničia. Lenže cesta tam cca 5 hodín naspäť tiež 5 hodín cez diaľnicu. Pozerala som že by sme prespali v hoteli to je cca 200 eur, plus benzín cca 100 eur, vstupné a atrakcie tiež rátam cca 100 eur, k tomu plus diaľničná známka neviem koľko to stojí, aj jesť niečo musíme. Tak dokopy rátam 500 eur by nás to vyšlo. Aj to by som išla ja sama s deťmi. Šoférujem no takú dlhú cestu som sama ešte neišla. Manžel nechce ísť, hovorí mi aby som sa vykašľala na to nech nevymýšľam. Po Slovensku máme už čo-to pochodene.

Strana
z2
melynda
Dnes o 09:39

Manžel hovorí, nech nevymýšľaš? A to už je len čo za prístup? Chceš zobrať deti, tak choď. A just by som išla!

patrike
Dnes o 09:43

Ake velke deti ? Ocenia tie atrakcie, nebudu sa nudit ?

anonym_0621ea
Dnes o 09:46

to je na vyzera energylandiu? z ba?

anonym_92a53d
Dnes o 09:51

Išla by som, ale aspoň na 2 noci.

anonym_80b9d6
Dnes o 09:52

Vsetko si napisala, ale vek deti, a ucel vyletu absolutne nie. To Ty musis vediet, ci to ocenia. Druha vec su vydavky - nevieme ani Tvoj plat ani nasporene a ani vydavky. Pre mna by bol tento vylet financne neprijatelny dnes. Pred 2 rokmi by som kludne sla aj na tri take za mesiac.
Neviem co sa Ti k tomu da viac poradit 😁

janinah
Dnes o 09:56

Bud na niečo financie mam alebo nie. Napis konkretne o co ide a mozno sa dozvieš či to za tie peniaze stoji. K vyberu manzela resp.otca sa asi škoda vyjadrovat,ale ver,ze to zvladnes aj bez neho.

janka_266
Dnes o 09:56

nešla by som, ale nie kvôli manželovi, ani kvôli cene, ale kvôli 5 hodín tam a 5 späť a jedna noc v hoteli? vobec

anonym_9d18e4
Dnes o 09:59

Vek deti? S malymi by som nesla, so starsimi, ktore si budu pamatat zazitok na cely zivot by som isla. Ja tak mam vela rodinnych spomienok a som za ne vdacna

autor
Dnes o 09:59

Zabudla som dopísať, deti sú na prvom stupni ZŠ, výlet by sa im páčilo určite, rozprávali sme sa o tom kam by chceli ísť čo by chceli vidieť, takže určite by sa im páčilo. A toto ma napadlo ako darček za vysvedčenie. Rezervu finančnú máme okolo 5000 eur.
Kam to vlastne bude nebudem písať keďže chodí sem aj pár ľudí z môjho okolia.

anonym_ecf641
Dnes o 10:12

Lepšie je aspoň dve noci🙂
Ale nieje to tak veľa 5 hodin cesty
Záleží či aj prestávky,ako deti obsedia v aute
Lebo z 5 hodín jednoducho natiahnuť aj na 7😅a ani nevieš ako a to na jednu noc sa fakt neoplatí

7miriam77
Autor odpoveď zmazal
januska12323
Dnes o 10:17

Pokiaľ nie je nutné nešla by som na jednu noc, k ostatnému sa vyjadriť neviem.

ivik4
Dnes o 10:22

Ak si dobra soferka tak ano chod , 5hodin je nic , to aj deti vydrzia kludne bez prespatia niekde s par zastavkami. Manzel sa tvari ze nie je sucast rodiny 🙄

vevesh
Dnes o 10:36

Ak sama chces ,tak chod. 😃U nas tiez vylety planujem iba ja a manzel zvacsa nechodi- ako co by uz robil v legolande ci dinotopii (jeho to absolutne nezaujima, presedel by na parkovisku s telefonom pri uchu, tak to moze rovno ostat doma). Naopak moj otec aj na stare kolena by siel vzdy, takze babkovci a dedkovci idu so mnou na take atrakcie, ak su po ruke...🤷‍♀️🤷‍♀️a teda, ak mas obavy, idla by som skoro rano tam + prespala, lebo 5h tam+ unavena z davania dozoru na deti+ 5hodin spat nie je super kombinacia na taku dlhu trasu. Prides znicena a cesta spat nebude trvat iba 5 hodin, ale o dooost dlhsie kvoli unave.

vikusjk
Dnes o 10:43

@anonym_autor jasne, ak sa na to citis (poznas sa, aka si vodicka, ake su decka v aute atd) tak chod a nepocuvaj muza. Joj by som mu jednu... Alebo si vezmi este jednu dospelu osobu, pre istotu (mamu, sesternicu, kamosku...) nech ste dvaja dospeli, pre istotu. Ale k rozpuctu by som este aspon stovku ratala, kedze mas dialnicnu a stravu v stovke, ale ono na vylete tu zrmzlina, tam kava, tu suvenir, tam nieco a uz to mas :D A samozrejme - decka potrebuju pas, alebo obciansky s fotkou ;) ale to isto vies

gejb
Dnes o 10:48

@anonym_autor išla by som, ale minimalne na dve noci nech nie ste viac v aute ako na výlete.
Ma otočku by mi to za to nestalo.

bomba36
Dnes o 10:55
@janinah

Bud na niečo financie mam alebo nie. Napis konkretne o co ide a mozno sa dozvieš či to za tie peniaze stoji. K vyberu manzela resp.otca sa asi škoda vyjadrovat,ale ver,ze to zvladnes aj bez neho.

@janinah na základe jednej vety celkom trúfalé tvrdenie. Asi hovorí aby nevymýšľala s týmto konkrétnym nápadom, čo by som jej ja povedala to isté ak by som mala ísť niekam 5 hodín tam ďalších 5 späť na otočku, lebo nemám na ubytko.

cyberk
Dnes o 11:03

na dve noci, ked uz tak ano; deti si to uziju a sofer si oddychne aj 🙂
...a tieto "rodiny" kde jeden sedi doma a druhy beha s detmi nikdy nepochopim... naco si taki robia deti... prist o ten pohlad detskych rozziarenych ociek, ktore su plne radosti, je na nezaplatenie

anonym_06d31f
Dnes o 11:28

Ja by som 10 hodín cesty kvôli jednej noci neabsolvovala... buď by som riešila aspoň 2 noci alebo niečo bližšie...

anonym_75cad4
Dnes o 11:28
@cyberk

na dve noci, ked uz tak ano; deti si to uziju a sofer si oddychne aj 🙂
...a tieto "rodiny" kde jeden sedi doma a druhy beha s detmi nikdy nepochopim... naco si taki robia deti... prist o ten pohlad detskych rozziarenych ociek, ktore su plne radosti, je na nezaplatenie

@cyberk Tu ma autorka aspon vodicak a vie ist sama. Su aj rodiny, kde soferuje len muz a nikam sa mu nechce chodit, tak sedi cela rodina srale doma.

anonym_027b63
Dnes o 11:37

My mame takyto vylet naplanovany na oktober. Cca 4 hodiny cesty, ale ideme na 2 noci. V podstate chodime raz rocne na klasicku dovolenku a raz rocne na par noci niekde autom. Ak ideme len klasicka turistika, bicykle, ideme na 3-4 noci, ak je tam zahrnute vyssie vstupne, tak 2 noci. Vacsinou iniciuje manzel.

miriamzba
Dnes o 11:45

Išla by som ak by som si to vedela predlzit, alebo ešte niekde inde prespať cestou naspäť. Program vyzerá fajn🙂
2x 5hod cesta je čistý odhad cesty, alebo aj s prestavkami? Ináč máš super spotrebu.

madeincssr
Dnes o 12:45

@anonym_autor ja to mam tak, ze na 1-denny vylet, ak tam mam nieco (bez svungu) vidiet, zazit, tak maximalne do 2-3 hodin jazdy jednym smerom. Ak dalej, s prespanim, tak aspon na 2 noci, aby aspon 1 den bol necestovaci. Inak je to skor o unave ako o fajn zazitkoch. Najma pre organizatora - vodica.

anonym_5409a7
Dnes o 13:06

1 noc je malo.. aspon 2 na taku cestu, ved druhy den sa viete pomotat tam, na zmrzku, urcite bude co robit aj na viac dni.. a kebyze som financne ok, zvazila by som fskt viac noci

lucik194
Dnes o 13:24

na jednu noc by sa mi nechcelo ist. lebo prides poobede a na druhy den ides uz hned domov.

muza neries, nechce ist tak nech nejde....
ak sa Ti nechce soferovat, tak pozri , ci nechodi vlak/bus/lietadlo....

anonym_ae832e
Dnes o 13:31

Neoplieskala by som 10% uspor na taketo nieco. Urcite existuju lacnejsie alternativy bez 10hod soferovania za vikend

anonym_d78ddf
Dnes o 13:33

Nesla by som sama s detmi. Ked nechce ist muz..tak aspon nejaku kamosku s detmi by som zavolala ci by nesla...

autor
Dnes o 13:41

Odpoviem takto hromadne. Pas pre deti samozrejme mám, keďže chodíme na výlety aj mimo SR. Napadlo ma zobrať aj kamošky no nechcu ísť respektíve nedaju toľko peňazí za vstupné plus prespatie. Na benzín by mi nemuseli dať nič.
Plánované je to tak že skoro ráno vyrazíme tým pádom okolo 10tej sme tam, popozerame, prespime a na ďalší deň poobede domov. Deti nemajú problém s cestovaním v aute.
Čo sa týka manžela, on nerád chodí na výlety. Aj keby sme išli 50 km od domu on nepôjde s nami. Nebaví ho to. Keby som ja neplánovala a nevymyslala výlety tak sedíme stále doma a to nechcem, chcem aby mali deti aj zážitky.

sense
Dnes o 13:52

Na dve noci áno na jednu nie. Koľko je km?

anonym_066f0e
Dnes o 13:52

@anonym_autor vymyslela by som alternativu, ktora bude blizsie, nasla lacnejsie ubytovanie a zostala na 2 noci.

Strana
z2