Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
@yaska135 A ten krémik je tento: http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/slezov... ???
@trish22 stojí 16,60 € - ceníkova cena, ale takmer každý predajce vie dať zlavu (tak 15 percent, niekto aj viac, niekto menej)...viem, lebo som práve minulý týžden objednávala.
@yaska135 a ak sa ťa možem opýtať, tak koľko sa vám to pohlo? (ak to nejako dokážeš opísať). My sme kupali každý deň asi tri týždne, ale pohlo sa to len málilinko. teraz sme trochu prestali preťahovať, lebo sa nam zdalo, že sa urobila trhlinka, tak sme si povedali, že nech sa zahojí. Slezovy krem mam objednaný, tak ešte pridáme ten a snad sa niekam pohneme. Sme objednaní aj k druhému urologovi na kontrolu, som zvedava čo povie. Chcela by som počuť názor aspoň dvoch lekárov (najma pokiaľ ide o vek, kedy sa to už musí urobiť operatívne, ak iné metody zlyhali), lebo prvá urologička nás chcela operaovať už vo veku 1 rok, 8 mesiacov...len mne sa to zdalo priskoro (ale to je len moj laický názor). držím vám aj nám prsty, nech sa tomu zákroku vyhneme.
@yaska135
@martini dnes som to objednávala a pani sa mi má ozvať keď to už bude mať.
Môj malý má už 6 rokov a dosť nás ten problém trápi. On to totiž ešte prednedávnom nemal vôbec zúžené.
Spravili sa mu tam ale trhlinky, neviem prečo ...možno že si viac chytal pipíka a preto. ☹
No a odvtedy sa mu to zúžilo ešte viac. Kúpala som ho už druhý deň a natieram aj masťou od urologičky.
Ja pevne verím, že sa mu to upraví a nebudeme musieť na zákrok 😢
ak ma niekto zaujem , ostalo mi po synovi 15 sackov caju slez. nebadaneho, vnat, nam sa z uplneho prilepenia a zuzenej predkozky (otvor asi 1mm) podarilo dostat pomocou kremu a slezu nebadaneho. ma 6 rokov. Nedajte deticky rezat, sme priklad 100% prilepenia a zuzenia, chceli ho dat obrezat, zislo mu to same bez skalpelu
Ahojte, tak dnes sa chystam tiez kupit slez, skusim... mastička je len ta jedna?
@kalianka fiha, malinkému budú vyberať mandle? chudatenko moje ☹ snáď to bude potom dobre. držím palce.
Inak môjmu som robila asi 4 dni tie kúpele a pekne to povolilo, len potom som to zanedbala a teraz môžem začať odznova. ☹ chvíľku sedel vo vodičke a ked už kožtička zmäkla paradne tak sme aj preťahovali kožičku, len si treba dávať pozor aby kožička nepraskla, lebo to veľmi bolí a ked sa to zahojí tak sa znovu zúži. každý deň sme ťahali iba pokiaľ to išlo, pomaličky a potom to išlo pekne pretiahnuť.
@sweetangel20 nám nepomohol, riešili sme to čiastočnou obriezkou, sme radi, že to máme za sebou
Ahojte, rada by som sa podelila o vlastnu skusenost, nam sa predkozka nedala pretiahnut skoro vobec dnes sme absolvovali siesty kupel a podarilo sa 🙂, slo to postupne, prvy vacsi naznak zlepsenia bol po stvrtom kupeli. Kazdy vecer som pripravila do hrnca 5litrov kohutikovej studenej vody a do nej hrst slezu nebadaneho premiesala zakryla a na druhy den vecer prihriala na prijemnu teplotu na kupanie, kupali sme sa cca 10 minut potahovat sme zacali vzdy tak aspon po 3-4 minutach ked bola kozticka jemnejsia. Slez sme kupili v lekarni Schneider bez problemov, je to vyrobok z www.prirodnafarmacia.sk. Dufam, ze tato nasa skusenost pomoze.
borka
ahojte mamičky...len sa chcem pochváliť a povzbudiť tie, ktoré sa trápite s fimózou (teda vaši malí chlapci). Pre pár týždňami som tu písala, že idem pre môjho 2ročného syna kupiť slez... náš pišiak bol úplne stiahnutí, na konci bola len dierka vo veľkosti špendlíkovej hlavičky, ak nie ešte menšia. pri cikaní sa malému robiť balón...
urolog nám odporučil operáciu, že určite bylinky a kremiky nezaberú v takomto výraznom stave...šli sme k inému urologovi, aby sme sa o predmetnom závere uistili...ten síce povedal to isté, že zúženie je fakt výrazné, ale že za to nič nedáme ak tie kremiky a bylinky skúsime. Predpísal nám kortikoidy - krém %Pimafucort. uistil nás, že to nie je žiadna extra sila, že sú to len 2% kortikoidy (ak si dobre pamätám) a začali sme denne kremovať. do toho sme sa kúpali denne v slezových kvetoch a aspoň raz denne som malému natrela pišiaka aj slezovým kremom od Justu...jemnulinko sa predkožka pohla už po asi dvoch dnoch, ale vyzeralo, že ten prstenec nikdy neprejde, ale nevzdali sme...a asi po dvoch týždnoch sa to uvolnilo a žalud sa ukázal...🙂 Ukázali sme to detskej v poradni a tá bola nadšená a včera sme boli na kontrole aj u predmetného urológa a ten skonštatoval, že super, že došlo k výraznému rozšíreniu prstenca a že stačí v preťahovaní po kúpaní pokračovať a kontrola tak za rok 🙂 Trhliny nemá žiadne. Hurááá, narkoza a operačny zákrok sa nekoná 🙂
Ahojte môže mi niekto poradiť či v tom kúpeli mám tú predkožku sťahovať alebo až po ňom? Ďakujem

@yaska135 Ďakujem za odpoveď. V bylinkárni som dostala iba slez lesný a keď som ho dala lúhovať 24 hodín tak tá voda bola taká tmavozelená. Je to dobre? Idem objednať ešte ten krém. zatiaľ používame ten triamcinolon 😒 Strašne sa bojím. Nechcem aby mu to rezali 😢 😢