icon

Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?

sweetangel20
7. jan 2010

ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne

lubicark
9. jan 2014

Ďakujem ja to idem skúšať ešte len teraz.Tak som zvedavá čo a ako lebo tiež sa ho nemôžem ani dotknúť.Keď mal 4 roky mu to nasilu sťahovali a od toho času sa nemôžem ani dotknúť a sám si to dobre nestiahne lebo má ešte strach a to už sú pomali 3 roky od zákroku.A teraz sa mu to začalo znovu zarastať ale nechcem mu to dať robiť viem čo si prežil tak skúsime kúpele a dúfam že mu to pomôže.

martini
9. jan 2014

@lubicark @mirkatv aj my sme to robili ešte v kupeli. a museli sme vymyšlať všelijaké hry, aby sme ho v tom udržali...fungovalo, že sa kupal v bedničke na hračky a tam mal riady a robil nám "kávu" a celý čas sme niečo vymýšlali, aby sme ho zabavili a aby tam vydržal...a po kupeli natrieť a zasa jeden pokus o pretiahnutie.

mirkatv
9. jan 2014

@martini Paaani a ja som včera tak rozmýšľala že dačoho mu mam tých 5 litrov naliať aby bol aspoň trosku vtom. No nafackovala som ho do takého väčšieho lavóra a zachránili nás bublinky. Dala som mu do druhého vodu a penu a on vareškou prekladal penu. A tiež som musela spievať varila myšička kasičku keďže do toho nechcel ani sadnúť. A nemôže sa to riediť vodou ? Ja som trochu musela doliať. Nikde som videla že to riedili ale ani za svet to už neviem nájsť. Tak riedim ale len trošilinku 🙂 A ešte som nezohnala slez nebadaný. NIKDE 😢 Tak som kúpila Slez lesný kvet. používa sa na tie iste veci tak snáď ma aspoň aký taký podobný účinok. keď neprší aspoň kvapka. prešla som všetky lekárne tu v TV a aj net a nič. Tak ja neviem ☹

martini
10. jan 2014

@mirkatv aj my sme mali lesný, tiež som nezohnala. ale je to ok. s tou penou si to dobre vymyslela 🙂 A ja som tiež riedila ale až v priebehu kupania, ked mu ta voda chladla a dolievala som teplu.

mirkatv
10. jan 2014

@martini Jeziss. Tak to si ma potesila ze moze byt aj lesny. Ja som trosku doliala ked som mu to pripravovala a potom ked vychladla. Snazila som sa co najmenej 🙂 A pomohlo vam? Za aky cas. A sko casto mozem kupat? Niekde pise ze 2x do tyzdna a niekto tu pisal ze kazdy den kupal.

martini
10. jan 2014

@mirkatv my sme kupali každý deň a potom sme dávali ešte ten slezový krém a po návšteve u lekára aj kortikoidnu mastičku. písala som všetko na predošlej strane. Po par dnoch bol prvy mini úspech a potom za dva tyzdne sa to pohlo úúúplne. chvilu sme mali pocit, že to ten prstenec nikdy neuvolni, ale uvolnilo 🙂 a detska aj urolog boli spokojní 🙂 Tak držím prsty.

martina28p
10. jan 2014

@martini nám to nepomáha :(

martini
10. jan 2014

@martina28p to ma mrzí. my sme mali pišiaka ale uplne ale uplne zuženého, bola tam len dieročka ako špendlikova hlavička (ak nie menšia) a kupelmi to trochu pohlo, začal sa tvoriť taky prstenec, ale len málinko sa to otvorilo. potom sme pridali ten slezovy krem a kortikoidnu masť od lekara a za par tyzdnoch každodenného stretchingu sa to uvolnilo uplne. tak skuste ku kupelom pridat aj tie maste. kortikoid je to slabunky a určite to stojí za to, ked sa ma takto dieťa vyhnuť operácnemu zakroku. držim prsty.

martini
10. jan 2014

a hlavne si treba uvedomiť, že samotna kupeľ či masť to nespraví. ešte doležitejší je ten stretching - pravidelny, časty, ale jemný a nie nasilu, aby sa neurobili trhlinky. u nas som to zverila manželovi, predsa len vie čo ma robiť 😉

mirkatv
10. jan 2014

@martini Aj unas to robil manzel ale nie vzdy je doma kedze robi na smeny. Takze musim aj ja. Ale sa mi zda ze primne menej odmieta 😀

martina28p
10. jan 2014

@martini my máme už trošku otvorený,ale proste akoby sa to zaseklo a mám aj masť od doktorky locoid lypokrrem a dnes zas kúpim ten slezový kvet,len sa opýtam,ako to správne dávkovať,dakujem...ja som robila pol litrový pohár a to som dávala do kúpela,ale asi to bolo málo....

martini
10. jan 2014

@martina28p aj nám sa to zaseklo, manžel povedal, že na to kašle, že toto nikdy nepovolí...a som na neho nahučala, že to tak lahko nemože vzdať a za dva týždne tu bol výsledok. My sme mali slez vo forme klasických byliniek (nie čajove vrecuška) : za hrsť byliniek do 5 litrov studenej vody a nechať 24 hodin macerovať (lúhovať), potom zohriať a okupať sa v tom aspon 20 minut.

kresanca
15. jan 2014

ahojte ,tak mi sme sa kupali v sleze lesnom zatial 4 krat,poradili nam ho ze nebadany je skoro ten isty a zabralo ,este to neni sto percentne ale uz sa nam nda pipik 🙂pretiahnut do polovice a to ma syn uz 5 rokov ,mi sme uz mali aj termin operacie(obriezky),je to neuveritelne ako to pomaha.

aga77
6. feb 2014

@kala33 ja by som mala zaujem o tie balíky slezu,máte ich ešte?

stresmenka
7. feb 2014

Neviete mi povedat ako sa vola ta masticka hormonalna

zazuna33
10. feb 2014

@stresmenka Nam dnes masticku predpisal urolog, vola sa Triamcinolon - je to kortikoidna mast
. Nam povedali, ze to skor vyzera na zakrok a ze masticka uz mozno nezaberie, ale ja stale verim a dufam,ze sa obriezke vyhneme. Masticku mame natierat 2x denne 6 týzdnov a potom prist na kontrolu.

stresmenka
11. feb 2014

@zazuna33 dakujem velmi pekne ja som si ju zohnala ale natieras ju priamo k dierke a potom len tak masirujes?? My sme s tym.nemali problem ale asi pred pol rokom sme uz nepretahovali ved uz ma 6 rokov a kazala som mu pretiahnut a nejde to ma to take obnazene ako spend.hlavicku tak snad to povoli a mocite aj v sleze?? Ja neviem pozhanat slez nebadany maju len maursky vraj to je to iste tak neviem ☹

ivinka99
11. feb 2014

ahojte mamičky, my sme to skúšali trochu "iným" spôsobom. U syna som si všimla v 5 rokoch, že sa to ani nepohne, dovtedy to išlo aspoň trochu, potom nič. Kúpila som Slez (bol to lesný kvety) Večer som zaliala vodou (1PL do 2dcl vody) , do druhého večera nechala macerovať a potom som to precedila a trochu zohriala. Vždy som robila tak, že mi to vydržalo na 2 dni. Hrali sme hru, že pipík ide piť vodičku. Len pipíka sme namočili do pohárika nechali tam 5 minút. Malý pri tom stál a samozrejme pozeral rozprávku, inak by to nešlo. Hneď po 5 "namočení"sa to začalo uvoľňovať a asi po 10 sme pekne pretiahli celú predkožku. Sama som tomu neverila. Tak prajem veľa šťastia 🙂

zazuna33
11. feb 2014

@ivinka99 Dakujeme za povzbudenie🙂 Skusime to urcite. Stresmenka :Slez nebadany som tiez nezohnala, ale v lekarni maju casto Slezovy kvet od firmy Megafyt. Ucinna latka aj pri Sleze maurskom aj inom by mala vraj byt ta ista, najma ak ide o kvet. Hoci na baleni pisu ,ze sa to ma zaliat ako bezny caj ,horucou vodou, tak som zaliala priamo tecucou vodou z vodovodu ako sa tu viackrat spomenulo. Kortikoidnu mast zatial vynecham a uvidime. Bola by som rada ak by sa nam to podarilo, hoci nam na urologii povedali, ze ani mast nemusi pomoct,lebo vraj ma uz vzrasty, to je po zapaloch ked zostane jazvycka,ktora potom stuhne do tuheho tkaniva, hoci ja som si to nevsimla, tak uvidime. Urcite sa pokusime vyhnut chirurgickemu zakromu ak to bde mozne. Tiez prajem vela stastia maminam , ktore riesia podobny problem a dakujem aj maminam, ktore sa takto s nami podelia o ich skusenosti , najma ked pomoze prirodna liecba.

zsue
13. feb 2014

ahojte... moj syn bude mat 4 roky, dierka na pipiku ako spendlikova hlavicka, pretahovanie nula bodov... pipik sme mali zapaleny, nasledovala sonda, 4 krvave kvapky za 24 hodin namiesto cikania :( na kontrole nas po tyzdni doktor poslal na chirurgiu na obriezku - s manzelom sme termin zatial nedohodli a dufam ze ani nedohodneme.. uz 2 dni skusame slez maursky, pokozka uplne vlacna ale o pretiahnuti zatial ani chyru tak dufam ze pri dostatocnej trpezlivosti sa k tomu dopracujeme ako vacsina z vas... uz mi je z toho niekedy az do placu...a ozaj, chcem sa ti podakovat, ivinka99, za tip ze pipik pije vodicku, myslim ze toto by u nas fungovat mohlo 🙂 dnes uz mame za sebou kupel ale zajtra to skusam! drzte palce, aj ja drzim kazdej jednej z vas.... 😉

janamorho
14. feb 2014

Ahojte...mi mame rovnaky problem...aj sme mocili v sleze...aj pipik zmakol, resp.pokozka zmakla, ale nechce sa odlepit. Stiahneme ju tak do 1/2 a dalej ani za svet. K doktorovi sa strasne bojime. Maly uz zazil necakane stiahnutie, ked mal 3 roky. Teda aj ja so to zazila s nim. Vôbec sme necakali, ze nam nas panko doktorko pri 3-rocnej prehliadke nasilne stiahne predkozku. Bola to sice chvilka, ale nikdy na to nezabudnem a maly tiez. Potom sme necikali a bali sa. No a predkozka sa spatne zalepila. Keby aspon ten slez pomahal. Tak od zajtra skusime znovu slezovu kuru. Drzte palce, aj ja drzim vsetkym...

srylanka
19. feb 2014

ahojte....tiež máme podobný problém a urolog nás tlačí do operácie, ale malý má len 13 mesiacov, tak sa toho dosť obávam....horko-ťažko som zohnala "slez" ale len maurský, lebo nebadaný nikde nie je. Je to porciovaný čaj a tak neviem či sa aj ten zalieva studenou vodou, ako sypaný čaj, alebo riadne horúcou?

anula106
19. feb 2014

Mojmu synovi sa dala predkozka pekne stiahnut,no potom mal zapal a ostali mu zrasty. Takze uz sa mu nedal stiahnut a bolelo ho to. Citala som o tom sleze,tak sme skusili. Uspech zacal asi po druhom kupeli,zacalo sa mu to pomaly uvolnovat. Dnes mame za sebou asi piaty kupel a predkozka sa mu uz dala krasne stiahnut a uz ho to ani neboli... Takze ODPORUCAM.za vyskusanie nic nedate!

moon1979
25. feb 2014

ahojky, prosim ťa a pomôže to aj keď je predkožka prilepená?
@martini

masta3
Odpoveď bola odstránená
petkula
27. feb 2014

@masta3 měli jsme to samé, a taky jsme měli už před rokem jít k urologovi. Nedávno jsem si přečetla právě v této diskuzi o slézu a tak jsem to zkusila. Akorát, že u nás je jen sléz maurský. Během dvou týdnů měl syn tři koupele (dávám hrst květů do vyšší sklenice a zaleju vodou a nechám zhruba 12 hodin) - nemá se vařit! Pak to přecedím do koupele, květy ještě vymačkám, je v nich hodně nasáklá ta voda. A taky jsem koupila slézovou mast. Po 15 min. koupeli jsem mu penis namazala tou mastí a postupně se předkožka uvolnila. Ještě nedávno mu ta předkožka nešla vůbec uvolnit, fakt jen na špendlíkovou hlavičku a teď jde shrnout tak 2 cm. Škoda, že ten sléz nedoporučují i pediatři a hned posílají do nemocnic ☹ Držím palce ať vám taky zabere.

cerez
28. feb 2014

@petkula Prosím ťa, tú masť sú kúpila v lekárni bez predpisu? Syna tiež kúpem od včera v slezu. V utorok sme boli u urológa. Máme zrastenú predkožku na jednom mieste. Vo štvrtok nás čaká zákrok. Rada by som to poriešila bez zákroku.

petkula
28. feb 2014

@cerez ta mast je na internetu: http://www.jukl.cz/slezova-mast/d-70557/ ale já jsem ji koupila u nás v bylinné lékárně. V normálních lékárnách bohužel není .-(
Zkuste se tomu zákroku vyhnout - vždyť má teprve 2,5 roků a jestli nemá žádné problémy, že by ho to bolelo, myslím, že mu to časem povolí samo. Ale do čtvrtku se to nemusí stihnout. Nám to začalo zabírat tak po 10 dnech - až 2 týdnech. Jo a týká se to našeho staršího syna, který má 4,5 roků. Když měl tři, tak ho dr. posílala k urologovi ale vůbec jsme tam nešli, protože syn taky neměl žádné problémy, krom toho, že ta předkožka byla přilepená. Teď mu to jde už hezky. Radila jsem se s manželem a ten byl taky proti zákroku, jsem moc ráda, že ten sléz zabral. Já jsem to teda začala řešit až teď v těch čtyřech a půl, protože ho to nijak neomezovalo ani nebolelo.

cerez
28. feb 2014

@petkula On nám z pondelka na utorok celú noc preplakal, plač bol taký bolestivý. Ráno nám už nechcel sadnúť na nočník a keď už predsa sa musel vycikať, bolesťou vyskočil na nohy z nočníka a so slovami, že ho bolí. V utorok sme už boli u urológa, trochu mu to povolil, dva dni boli hrozné. Bál sa cikať, zadržiaval močenie až sa nakoniec so strachu a bolesťou vycikal. Bol to hrozný boj a predstava, že nás to má čakať vo štvrtok, tak sa mi chce revať. Prvé dva dni sme repíkovali a dávame obstreky do predkožky Opthal, tie zabrali. Síce sa mu nedá stiahnuť, ale aspoň ho to nebolí. Teraz nemá problém s cikaním, aj keď sa uisťuje, či nebude bolieť. Ďakujem za link a idem ju zháňať. Ešte raz ti ďakujem!!!

petkula
28. feb 2014

@cerez není zač. Tak to je jiná, když ho to bolelo ☹ Držím palce, ať seženete mast a ať mu ta léčba zabere.