icon

Zaberá aloe vera/colostrum na ekzém, alergiu?

burina111
2. nov 2010

aká je vaša skúsenosť? má to účinky, poprípade, na čo všetko sa vám osvedčilo?

Strana
z2
nelinka79
2. nov 2010

ahoj nam sa kolostrum tekute osvedcilo ked bola dcerka mensia hlavne pri soploch a podobnych chorobach v podstate nam to chorobu stiahlo na polovicu. teraz ma dva roky kupujem tobolkove to jej vysypen do mliecka a pomaha to rovnako. minule som to skusila bez a trapili sme so soplami tyzden a pol. to tekute ma nevyhodu ze sa musi do dvoch tyzdnov minut a skladovat v chladnicke. ale inak odporucam lebo my sme spokojny. nasa nema egzem a podobne veci takze na to neviem ci to funguje ale hovoria ze hej.

ani3012
5. nov 2010

sestra dáva svojmu synovi kolostrum a malý už nie je druhý mesiac chorý. 🙂 Inak bol do septembra 5 krát hospitalizovaný 😒

mmonika
6. nov 2010

Aj u nas to ma viac ako 100% ucinok... dcerke to davam od jej 5 rokov a chorobnost sa vyrazne znizila .. 😉

ivalam
27. jan 2011

ahoj, my si ekzem riesime cez antilipidovy caj s Biozinkom. uzasne pomaha.

sonulik1
9. feb 2011

colostrum - najlepsia vec na svete 🙂 s aloe znama poriesila atopicky ekzem u maleho, keby som ja mala tento problem urcite skusim radsej to ako kortikoidy uz od miminka

lukinkowa
10. feb 2011

My používame aloe už niekoľko rokov, kedže sa to veľmi osvedčilo, prebrala som to aj do svojej domácnosti od našich a využívame to naozaj na všetko..popáleniny, rezné rany, exzémy, akné, herpes, žihľavka, fliačiky po potravinovej alergii, ako čistiaci gél na tvár na odličovanie atď, atď....z čistej šťavy sa aj dobre chudne, preto to nepijem, keďže sa usilujem o opačný efekt, ale celkovo to má antibakteriálne, detoxikačné a regeneračné účinky..voláme to liek na všetko. 😵

mihinka2
14. feb 2011

baby kde sa dá to colostrum kupiť? 🙂

miti
14. feb 2011

LR cosmetics

winona24
14. feb 2011

my papáme colostrum tekuté....max.spokojnosť...zima bez akejkoľvek choroby...používame aj aloe....dcérka má kožné problémy....dr nám predpísala kortikoidné maste...tie som zavrhla a používame aloe kozmetiku...ja na to nedám dopustiť...LR 😎

keby niekto chcel bližšie info,IP 😉

COLOSTRUM /MLEDZIVO/

Indikácie
• časté bakteriálne a vírusové infekcie/chrípky, ochorenia dýchacích ciest/
• alergie a autoimunitné ochorenia
• srdcovo cievne ochorenia, poruchy krvotvorby a zrážanlivosti
• nádorové a onkologické ochorenia
• popáleniny, zlomeniny, pomliaždeniny
• pooperačné a poúrazové stavy
• akékoľvek zápalové ochorenia ( kĺby, šľachy, svaly, pľúca, žalúdočná sliznica, celý tráviaci trakt, horné dýchacie cesty
• ochorenia obličiek, gynekologické a urogynekologické ochorenia
• chronické ochorenia
diabetes
• infekčné ochorenia / pri črevných chrípkach výrazne skracuje dobu ochorenia/
• osobám vyšších vekových kategórií /anti-aging efekt/
• osobám s prieduškovou astmou
• crohnova choroba /priaznivo ovplyvňuje priebeh zápalových zmien v čreve, znižuje odolnosť baktérií voči účinkom antibiotík a eliminuje ich nežiadúce vedľajšie účinky
• menopauza /zmierňuje návaly/
• depresie
• redukčné diéty
• intenzívny športový tréning

Zloženie

1. IMUNOGLOBULÍNY: IgG, IgM, IgA, IgD, IgE.
Sú to protilátky, ktoré začne organizmus vyrábať, keď sa objaví cudzia látka.
Imunoglobulín G/IgG/ neutralizuje baktérie a toxíny v krvi a lymfatickom systéme. Je nazývaný tiež ako gamaglobulín.
Imunoglobulín M/IgM/ vychytáva a viaže vírusy, ktoré sa nachádzajú v obehovom systéme. Nachádza sa v krvnej plazme. Je veľmi účinný pri vírusových infekciách a tropických parazitoch / napr. malárií/. V prípade krvnej transfúzie rozlišuje medzi krvou vhodnej krvnej skupiny a nevhodnou krvou.
Imunoglobulíny D a E /IgD a IgE/ transportujú látky z krvi a aktivujú protialergénne reakcie.
Imunoglobulín A vstupuje do krvného obehu novorodenca priamo z materskej krvi. Poskytuje imunitnú ochranu už od narodenia až pokým si organizmus nezačne vytvárať vlastné protilátky.

2. LACTOFERIN
Baktérie na svoje rozmnožovanie potrebujú železo. Lactoferin im ho odoberá a tým zabraňuje ich rozmnožovaniu.
Lactoferin je vysokoodolný v tráviacom systéme. Výrazne pôsobí proti HIV a cytomegalickým vírusom. Taktiež pôsobí proti herpesom, ktoré vyvolávajú rakovinu krčka maternice.
Nedostatok lactoferinu spôsobuje zápaly v črevnom trakte. Táto vlastnosť lactoferinu je veľmi dôležitá, pretože neustále obnovovanie črevnej sliznice znižuje priepustnosť pre jedy a škodlivé látky. V súvislosti s tým, organizmus lepšie prijíma výživné látky, čo veľmi kladne vplýva na imunitný systém.

3. CYTOKIN
Proteín zadržiavajúci cukor.
Interleukíny
Prostredníctvom interleukínov obranné bunky navzájom komunikujú, aby mohli koordinovane bojovať proti pôvodcom chorôb a tiež rakovinovým bunkám.
Interferóny
Tvoria sa z bielych krviniek. Sú odolné voči kyselinám a vysokým teplotám. Brzdia rast nádorových buniek.
Lymphokine
Ide o veľký počet mediátorových látok, ktoré sú spoluzodpovedné za riadenie imunologickej reakcie organizmu.

4. RASTOVÝ FAKTOR
Colostrum obsahuje rastový faktor IGF /v najvyššej koncentrácií, aká je možná v prírode/, IGF2, TGF-A a TGF-B.
Rastový hormón /GH/ má rastový účinok na všetky orgány tela s výnimkou oka a mozgu. GH je dôležitý pri svalovej dystrofii, zle sa hojacich zlomeninách, pri vysokom stupni popálenín, tiež vyrovnáva hladinu cukru v krvi, zlepšuje hojivosť pokožky , zlepšuje činnosť mozgu, odstraňuje bolesti kĺbov a podporuje spaľovanie tuku v dobe, kedy užívateľ colostra dodržiava redukčnú diétu. Pacienti so zníženým GH majú dvojnásobnú úmrtnosť na kardiologické ochorenia. GH pozitívne ovplyvňuje hladinu dobrého HDL cholesterolu a znižuje zlý LDL cholesterol.

5. VITAMÍNY
Colostrum obsahuje všetky vitamíny najmä A, C, E, B1, B2, B6, B12, kyselinu listovú.

6. MINERÁLNE LÁTKY
Sú dôležité pre fungovanie organizmu pri každej činnosti. Colostrum obsahuje najmä sodík, chlór, kálium, kalcium, magnézium a fosfor.

7. ENZÝMY
Výnimočné na Colostre taktiež je, že obsahuje tzv. „enzým nesmrteľnosti“ /Telomerasa/. Obnovuje zakončenia chromozómov, ktoré DNA stratila a bráni, aby sa chromozómy pri bunkovom delení skracovali. Tým pozitívne vplýva na proces starnutia buniek.

8. TRANSFER FAKTORY
V Colostre sa nachádza málo transfer faktorov, ale je najbohatším zdrojom koncentrovaných transfer faktorov. Sú to proteínové molekuly, ktoré „učia“ imunitný systém pamätať si choroby, pre ktoré už imunita bola vytvorená. Vynikajúcim príkladom sú ovčie kiahne. To znamená, ak človek už mal túto chorobu, tak imunitný systém si vďaka transfer faktorom zapamätá podmienky tejto choroby a v budúcnosti bude chrániť organizmus, aby ju už nedostal.

9. VOĽNÉ AMINOKYSELINY
Sú to bielkovinové zložky. Colostrum obsahuje 26 aminokyselín. Sú nevyhnutné pre látkovú výmenu a obnovu buniek.

10. PEPTIDY BOHATÉ NA PROLÍN
Podporujú nedostatočne fungujúci imunitný systém a naopak ukľudňujú ho, ak reaguje prehnane. Podporujú samoliečiteľskú schopnosť organizmu.

Spôsob užívania
Colostrum má unikátne zloženie, ktoré pôsobí hlavne v tenkom čreve, kde sa odohráva podstatná časť imunitného systému. Pre kompletné využitie týchto cenných látok je potrebné, aby sa nenatrávili v žalúdku, ale prešli do čreva. Z tohto dôvodu je účinnejšie užívanie nalačno, teda najskôr dve hodiny po jedle.

Tekuté colostrum pôsobí už v ústnej dutine, kde môže takmer okamžite likvidovať baktérie a vírusy. Je vhodné ho preto pred prehltnutím trochu „pováľať v ústach“ asi 30 sekúnd a až potom prehltnúť. Toto platí aj pri zápale hrdla či mandlí – trochu kloktať a pár sekúnd podržať colostrum v hrdle a až potom prehltnúť – bolesť môže takmer okamžite zmiznúť.

Rozdiel v užívaní medzi tekutým a práškovým, teda kapsulovým colostrom:

Tekuté colostrum je vhodné podávať vždy na začiatku daného zdravotného problému alebo pri chronických ochoreniach, ale môže sa používať aj na prevenciu – vtedy je vhodná prestávka 2x ročne počas dvoch týždňov.

Kapsulové colostrum je vhodné používať ako trvalú prevenciu alebo pri doznievaní príznakov ochorenia.

Dávkovanie
Tekuté colostrum (Direkt) pri závažnom ochorení: prvé dni 3 – 4 x denne 1 polievkovú lyžicu, po zlepšení stavu: 2x denne 1 polievkovú lyžicu.
Preventívne: 1x denne 1 polievkovú lyžicu.

Kapsulové colostrum (Basis) na prevenciu: 1 – 2 kapsule 2x denne nalačno, zapiť čistou vodou.
Pri zvýšenej záťaži, strese alebo v chrípkovom období je vhodné buď prejsť na tekuté colostrum, alebo je možné zvýšiť dávku až na 6 kapsulí denne.

ludka140281
14. feb 2011

ja mam aloe vera spray a nosim ho všade 🙂 som maximalne spokojna: na bolest hrdla,kasel,mykozu,popalenin,akne,herpesy,bolest zubov,astma,proste na vsetko.. je super:LR 😉

sirinka
14. feb 2011

ahojte...my sme prave aloe objednali, pre sestru, co ma problemy s HPV virusom, pre druhu sestru, co chce vdaka tomu zostihliet a pre moje deti, na podporu imunity....tak dufam, ze budeme rovnako spokojny...
ale myslite, ze by som to mohla dat pit aj mladsej, ta bude mat v maji 2 roky... v navode sa odporuca za od troch, ale vraj najme kvoli horkej chuti....

zulok
16. feb 2011

Prosim, ked sa to pouziva aj na chudnutie.. pri redukcnej diete, nechudnu z toho aj deticky?? 😒

ludmila2
Odpoveď bola odstránená
inffinity
11. feb 2012

@zulok odbourává to jen špatné tuky z organismu, takže i kdyby nakrásně dětičky zhubly víš že se jim z těla odboural ten zlý tuk 😉 a tak velký ten úbytek sám o sobě není 😉
na imunitu super tolik jsem o tom slyšela že jdu do toho taky našla jsem Colostrum IgG40 400mg 60kapslí za 29,90€

bigfree
22. feb 2012

Ahoj všetky mamičky, ktoré u svojich ratolestí riešite atopický ekzém.

Rada sa s vami podelím o svoju skúsenosť, čo mojej 4 ročnej dcére pomohlo na atopický ekzém.
Napíšem ale celý príbeh.
Mám kamarátku, ktorá má 34 rokov a od svojich 3 rokov trpela ekzémom na rukách. V poslednom období skúsila chudnutie s Herbalive a v rámci kúry mala každé ráno piť 20 minút pred raňajkami ALOE VERA (1 kávovú lyžičku do 1 dcl vody), po 2 mesiacoch mi povedala, že jej ekzém z rúk zmizol a že si myslí, že z toho Aloe vera, vraj to mám vyskúšať. Nevenovala som tomu pozornosť až dovtedy, kým sa malej ekzém tak nezhoršil, že som bola zúfalá. Povedala som si, že to vyskúšam. Malej som ho "naordinovala" a ....?
Už 6 týždňov má úplne čistú pleť, čo za posledný rok mala len po kortikoidných mastiach a keďže som jej ich nedávala, max. 3x za rok, tak z toho vyplýva, že za posledný rok mala stále zapálené miesta, ktoré sa stále rozširovali na ďalšie a ďalšie miesta na tele.
Dcéra chodí v poslednom období plávať a pokožku má čistú (určite viete ako bazén ekzém zhoršuje, aspoň u nás to tak bývalo).
V posledných 2 týždňoch prekonala infekty dýchacích ciest a brala rôzne sirupy, dokonca antibiotiká a pokožku má čistú (predtým pri nasadení sirupov typu Trifet, Solmucol a pod. sa ekzém zhoršil na zaplakanie), príp. sa vždy zhoršil aj ako predzvesť choroby ...
Takže môžem potvrdiť, že Aloe vera v našom prípade pomohlo. Ja len verím a dúfam, že to tak aj zostane.
Pretože viem, aké zúfalstvo dokáže u matky dieťaťa s ekzémom vyvolať, píšem to do tejto témy, aby ste to prípadne vyskúšali. Ak nezaberie, určite neuškodí. Výsledok už bol vidieť po cca 2 týždňoch pravidelného užívanie.
Kamarátka už cca 9 mesiacov Aloe vera nepije a ekzém sa nevrátil a to ním trpela 30 rokov !!! Ona užívala Aloe aj 20 minút pred večerou, ja malej dávam len ráno.

Každý ekzém je asi iný, nám to začalo cca v 9 mesiacoch nevinnými suchými fliačikmi. Pred nasadením Aloe to však boli obrovské červené mapy nielen v záhyboch, ale aj na predkolení, predlaktí, riťke ....
Za tie roky som nezistila, že by bola alergická na nejaké potraviny, u alergologa je evidovaná s alergiou na histamín, spory (plesne) a mierne mačky.

Je jedno aké Aloe vera si kúpite, resp. od akej firmy. Ale mám osvedčenú vodu, nie gel ... 99% roztok od firmy Barnys. Aj lekárnička mi povedala, že ekzém treba liečiť zvnútra, ošetrovanie pokožky nie je liečenie a že Aloe je taký všeliek.

Dobrú skúsenosť mám aj s kozmetikou SKIN CUP CREAM, večer natrené červené miesta boli ráno zahojené. Začala som ju používať síce v tom istom čase ako Aloe, ale nemyslím si, že zabrala mastička, pretože ju nepoužívam pravidelne a pokožka je stále čistá ...

Držím palce a verím, že pomôže Aloe i iným deťom. Budem rada, ak potom dáte spätnú väzbu, či to niekomu zabralo.

carmella
22. feb 2012

ahoj no Nam velmi nezabrala ale pomohla Nam nechtikova mast

janinah
22. feb 2012

synovi Colostrum nezabralo,dávala som ho po chorobe /kašeľ,dutiny../ a ochorel znova,ja colostrum radím do skupiny "nepomôže,ale nepoškodí"

levica01
Odpoveď bola odstránená
crazy17
6. okt 2015

Ahojte viem Vám objednať colostrum,aloe vera drinky alebo iné dobré vecičky od nemeckej firmy LR. ;)

zuzulikh
7. okt 2015

Rozhodnutie ísť alternatívnou cestou je určite skvelé. Myslím si, že aloe vera ako také je skvelé vďaka tomu, že jedna rastlina obsahuje neuveriteľne veľa dobrých zložiek a tým sú tieto lepšie vstrebateľné ako keď sa tieto miešajú z viacerých zdrojov. My používame 99,7% neriedenú šťavu ako hovorí môj manžel na všetko 🙂. Pri kožných chorobách určite aj egyptsku ciernu rascu, ci olej na vnútorné ako aj vonkajšie použitie alebo semená ako také. Je to zázrak, je na naturonline.
Čo sa týka kozmetiky by som rada odporučila OŠETRUJÚCU RADU ESKIMO. Je určená predovšetkým pre ľudí s problematickou a alergickou pokožkou, so psoriázou, atopickým ekzémom alebo dermatídou. Prípravky z rady starostlivosti o citlivú pokožku majú excelentné vlastnosti – sú to inovatívne produkty, ktoré pomáhajú podráždenej, červenej pokožke, zvyšujú jej odolnosť voči vonkajšiemu prostrediu. Produkty neobsahujú farbivá, parfémy či konzervanty! Sú hypersenzibilné a vyznačujú sa nadmiernou znášanlivosťou u ľudí s veľmi citlivou pokožkou. https://www.naturonline.sk/sk/rada-pre-problema...

smoni
7. okt 2015

Nám aloe, probiotiká, colostrum od LR funguje na X vecí - my sme najskôr s tým poriešili alergie -
V prvom rade treba to užívať dlhodobo a zodpovedne (pravidelne),
v druhom rade - ked sa berie kolostrum ochorieť sa môže ale priebeh choroby je výrazne ľahší a kratší - len nešáliť na dávkovaní a nešetriť, zvýšiť dávkovanie počas choroby a na určitý čas dávať aj po chorobe (ak sa berú bežné lieky je možné to tiež s nimi kombinovať), len nezapíjať ničím horúcim aby sa nezničila účinnosť

spominanyotec
Autor odpoveď zmazal
himmerova27
18. okt 2016

Ahojte mamičky,ak by ste mali.záujem o aloe vera a colostrum a vitaminove sirupy,ozvite da mi. My to užívame tri roky a nemali sme.ziadne antibiotiká. 🙂 🙂 🙂 🙂

nuska
13. nov 2016

Ahojte, idem teraz objednávať od LR. Ak by niekto chcel rýchle píšte. Aloe Vera Silvera je v akcii.

evanuska
15. nov 2016

Moja dcérka má ekzém od 6 mesiacov, skúsili sme kolostrum dlhodobo, teraz aloe pijeme asi rok, mastičky, géliky od výmyslu sveta.Má šesť rokov ekzém stále máme, síce sa nám stiahol, máme ho len na rukách ale...neviem či existuje niečo zázračné, alebo z toho len potrebuje " vyrásť"

tancik
1. mar 2017

Baby colostrum od LR v akcii...idem objednavat kto chce?

nature2013
24. mar 2017

100% né kozie kolostrum je omnoho silnejšie, je dokonca z ekologických biochovov,
výborne zaberá nielen na ekzémy ale aj celkové poruchy imunity.

veronika33
5. apr 2017

@nature2013 a kde sa dá také zohnať?

belbel
5. apr 2017

@nature2013
@veronika33 prosím, aj mňa zaujíma konkrétne kto ho vyrába a kde sa dá zohnať...

sono2
5. apr 2017

@evanuska skúsila si klasickú indulonu, že mne dávala mama keď som bola malá, že tiež som niečo také mala.

Strana
z2