Nehormonálna antikoncepcia
Uvazujem aku antikoncepciu si mam vybrat. Zatial mam tabletky, no uvazujem, ze by som ju zmenila...A preto by som chcela poradit aka antikoncepcia by bola lepsia. Jedna znama mi davnejsie spomynala nehormonalnu antikoncepciu - zaujimalo by ma aky mate na to nazor a ci ste o nej uz poculi....
@lulu369
@luciakraj
hmm, neviem, lebo nasla som diskusiu, kde mamina otehotnela a babatko donosila a porodila. Ale toto je uz taka otazka na gynekologa. Ani pri hormonalnej antikoncepcii sa nepise, co sa bude diat, ked pocas nej zena otehotnenie. Viaceri gynekologovia vravia, ze nic. Pediatri su skor nazoru, ze je to nebezpecne a moze sa toho stat viac nez dost. Kde je pravda, opat nevieme.
ja som dlho premyslala nad telieskom ale neviem si to predstavit, mat tak dlho cudzi predmet v sebe. Chcela by som vyskusat tie plodne a neplodne dni..
@betka239 citaj vyssie co baby pisu, moja kamoska mala teliesko a nakoniec otehotnela samozrejme musela ist na potrat, takze ja som zasadne proti teliesku a proti hak ani nehovorim. 🙂 veru skus to myslim ze je to pre telo najprirodzenejsie
ja som mala hak a aj tak som otehotnela, takze u mna hak zlyhala.. Aj ked urcite som rada ze cakam toho maleho drobca.. Ale potom sa k tabletkam uz urcite nevratim.
nakoniec predsa len si budem merat plodne a neplodne dni, hladala som po internete nejaky teplomer specialne na to a objavila som cyclotest tak to vyskusam a uvidim
@elizita s tým treba počítať 😀
@elizita tak s tymto treba pocitac dopredu. Riesi sa to zvacsa tak, ze nechraneny pohlavny styk je az po ovulacii, nakolko s uplnou presnostou nevies urcit dopredu ovulaciu ani s uplnou presnostou zivotaschopnost spermii - len statisticky odhadovanu. Tato metoda vyzaduje velku disciplinovanost, pravidelne meranie teploty v konkretnu hodinu, za obvyklych podmienok. Teplotu ovplyvnuje vela faktorov.
@betka239 netreba kupovat nic specialne, staci teplomer s presnostou na dve desatinne miesta.
Ja som to robila tak, ze rok som merala a snazila som sa naucit, kedy a ako stupa teplota, kedy presne dochadza ovulacia - v hesle "spoznaj svoje telo". Az po roku sme zacali mat nechraneny sex. Dva roky nic a potom som otehotnela. Tak treba pocitat aj s tymto.
@elizita tak ja sa budem snazit to robit tak ako dionyzka napisala.. a uvidim, este to nemam oskusane tak neviem, ale dufam ze to bude lepsie ako by som mala do seba davat tabletky
@milica313 ja som si to hodila do vyhladavaca a je to nieco ako teplomer napojeny na taky pristroj, skus to pozriet.. len som este nepozerala co to moze stat
@milica313
@babu15
je to pristroj, ktory Ti zmera bazalnu teplotu a hned Ti z toho urobi graf, pocita dni cyklu, ovulaciu a podobne. Tie lepsie stoja okolo 200E. Je to to iste ako ked zmeras teplotu a sama si zadas hodnotu na strankach, ktore sa venuju tejto problematiky - su zdarma.
... myslim, ze uplna zbytocnost, staci Ti teplomer s dvoma des.miestami, papier s obycajnym grafom, kde to zaznacis.
Baby, ziadna antikoncepcia vam neda to, co prirodzene vase telo a da aj ovela viac. Vobec to nie je tazke naucit sato.http://www.lpp.sk/index.php?option=com_mul...
babule je to akurat treti den co si meriam bazalnu teplotu cyclotestom chvilu som sice bola z toho zmetena ale uz sa postupne do toho dostavam, len kazde rano si musim pripomenut ze nie este nemozes vstat z postele :D tak trosku bojujem sama so sebou, ale uvidime casom 🙂
V prípade, ak už viac detí neplánujete, tak je najjednoduchšie, najefektívnejšie a najlogickejšie, ak muž podstúpi vazektómiu. Žiadne hormóny, žiadne cudzie predmety v tele a žiadne 'nehody'. Ambulantný zákrok trvá cca 20 minút, rýchle zotavenie a môžete si kľudne užívať bez obáv.
To len na margo toho všetkého - antikoncepcia nie je a nemusí byť výlučne ženská zodpovednosť.
@emily.s plne s Tebou suhlasim. Antikoncepcia nie je vylucne zenska zodpovednost, je to zodpovednost muza a zeny zaroven. Ak su muzi hrdi na svoju plodnost, preco aj zeny nie su hrde na to, ze mozu mat deti a potlacaju v sebe zenskost? Skor su k tomu tlacene spolocnostou, zial (matka sa zamestna tazsie ako otec rodiny, platit alimenty je jednoduchsie ako vychovavat dieta... )
@milica313 ten moj stal 170euro a myslim ze uz viac do toho penazi davat nemusim to nie je ako hak ze kazdy mesiac kopec penazi

@luciakraj tiez som to kukala. Mne sa toto zda lepsie ako to teliesko - tych nevyhod a komplikacii pri teliesku sa mi tam zda dost, neviem. Toto sa mi zda z tych dvoch moznosti urcite lepsie.