icon

Nehormonálna antikoncepcia

lulu369
17. feb 2015

Uvazujem aku antikoncepciu si mam vybrat. Zatial mam tabletky, no uvazujem, ze by som ju zmenila...A preto by som chcela poradit aka antikoncepcia by bola lepsia. Jedna znama mi davnejsie spomynala nehormonalnu antikoncepciu - zaujimalo by ma aky mate na to nazor a ci ste o nej uz poculi....

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj tiez som to kukala. Mne sa toto zda lepsie ako to teliesko - tych nevyhod a komplikacii pri teliesku sa mi tam zda dost, neviem. Toto sa mi zda z tych dvoch moznosti urcite lepsie.

luciakraj
19. aug 2015

@dionyzka mas pravdu az na to ze ked to vyberes skor ako prejde 6h po sexe tak je dost vysoka moznost ze otehotnies

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj ale nic nie je 100%, to musime brat tak. Ako antikoncepcia sa mi to zda najsetrnejsie k telu, okrem metody plodnych dni.
Jedinu zdravotnu komplikaciu, ktoru som zatial citala na tento druh antikoncepcie, je zvysena moznost zapalov moceveho mechura.

luciakraj
19. aug 2015

@dionyzka caya s doma gelmi aj s dopravou stoji 57,40 - nwm kolko vydrzi ten gel ale ak to vydrzia tie dva roky tak to nema konkurenciu

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj a mna napadla este taka otazka? Ten gel je tam potrebny, ked pesar nechas vo vnutri viac ako 6 hodin? Gel tam sluzi na to, aby zneskodnil spermie. To by si ho tam musela nechat 2 - 3 dni. Alebo zle rozmyslam?

lulu369
autor
19. aug 2015

@luciakraj
@dionyzka tuto srandicku ma kamoska, ona sama mi ju odporucala, ze je s tym velmi spokojna...aj ja som o tom uvazovala ale uz som sa rozhodla, ze skusim mirenu 😉

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj
@lulu369
dievcence a viete ako sa riesi, ked otehotniete pocas doby, ked mate zavedene teliesko? Co potom? V maternici je teliesko i plod - to teliesko sa potom vybera? Alebo ako.
Tuto info som nenasla, ale zaujimalo by ma to. Viete niektora?

lulu369
autor
19. aug 2015

@dionyzka tak to netusim, ale kamoska ma "danu" a hovorila, ze keby otehotnela tak musi ist na interupciu, ze jej to hovorila doktorka, vraj vtedy musia tehu prerusit....

luciakraj
19. aug 2015

@lulu369
@dionyzka fuu tAK to nemam sajnu len tam pisu ze je vacsia sanca mimomaternicoveho tehotenstva

dionyzka
20. aug 2015

@lulu369
@luciakraj
hmm, neviem, lebo nasla som diskusiu, kde mamina otehotnela a babatko donosila a porodila. Ale toto je uz taka otazka na gynekologa. Ani pri hormonalnej antikoncepcii sa nepise, co sa bude diat, ked pocas nej zena otehotnenie. Viaceri gynekologovia vravia, ze nic. Pediatri su skor nazoru, ze je to nebezpecne a moze sa toho stat viac nez dost. Kde je pravda, opat nevieme.

betka239
20. aug 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

ja som dlho premyslala nad telieskom ale neviem si to predstavit, mat tak dlho cudzi predmet v sebe. Chcela by som vyskusat tie plodne a neplodne dni..

mamkamirka
21. aug 2015
Používateľ mamkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamkamirka.

@betka239 citaj vyssie co baby pisu, moja kamoska mala teliesko a nakoniec otehotnela samozrejme musela ist na potrat, takze ja som zasadne proti teliesku a proti hak ani nehovorim. 🙂 veru skus to myslim ze je to pre telo najprirodzenejsie

babu15
21. aug 2015
Používateľ babu15 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od babu15.

ja som mala hak a aj tak som otehotnela, takze u mna hak zlyhala.. Aj ked urcite som rada ze cakam toho maleho drobca.. Ale potom sa k tabletkam uz urcite nevratim.

betka239
25. aug 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

nakoniec predsa len si budem merat plodne a neplodne dni, hladala som po internete nejaky teplomer specialne na to a objavila som cyclotest tak to vyskusam a uvidim

elizita
25. aug 2015

@betka239 ten cyclotest ukaze plodne a neplodne... no ako sa riesi to ze napr v stredu mam neplodne, sexujem, a v piatok uz plodne, no bicikovce este mozu vo mne zit zo stredy, nie?

worker_falcon
25. aug 2015

@elizita s tým treba počítať 😀

dionyzka
25. aug 2015

@elizita tak s tymto treba pocitac dopredu. Riesi sa to zvacsa tak, ze nechraneny pohlavny styk je az po ovulacii, nakolko s uplnou presnostou nevies urcit dopredu ovulaciu ani s uplnou presnostou zivotaschopnost spermii - len statisticky odhadovanu. Tato metoda vyzaduje velku disciplinovanost, pravidelne meranie teploty v konkretnu hodinu, za obvyklych podmienok. Teplotu ovplyvnuje vela faktorov.

@betka239 netreba kupovat nic specialne, staci teplomer s presnostou na dve desatinne miesta.

Ja som to robila tak, ze rok som merala a snazila som sa naucit, kedy a ako stupa teplota, kedy presne dochadza ovulacia - v hesle "spoznaj svoje telo". Az po roku sme zacali mat nechraneny sex. Dva roky nic a potom som otehotnela. Tak treba pocitat aj s tymto.

betka239
8. sep 2015

@elizita tak ja sa budem snazit to robit tak ako dionyzka napisala.. a uvidim, este to nemam oskusane tak neviem, ale dufam ze to bude lepsie ako by som mala do seba davat tabletky

milica313
9. sep 2015
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

@betka239 @dionyzka cyclotest je co? to je nieco na sposob teplomeru?

babu15
11. sep 2015
Používateľ babu15 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od babu15.

@milica313 ja som si to hodila do vyhladavaca a je to nieco ako teplomer napojeny na taky pristroj, skus to pozriet.. len som este nepozerala co to moze stat

dionyzka
11. sep 2015

@milica313
@babu15
je to pristroj, ktory Ti zmera bazalnu teplotu a hned Ti z toho urobi graf, pocita dni cyklu, ovulaciu a podobne. Tie lepsie stoja okolo 200E. Je to to iste ako ked zmeras teplotu a sama si zadas hodnotu na strankach, ktore sa venuju tejto problematiky - su zdarma.
... myslim, ze uplna zbytocnost, staci Ti teplomer s dvoma des.miestami, papier s obycajnym grafom, kde to zaznacis.

resetka
13. sep 2015

Baby, ziadna antikoncepcia vam neda to, co prirodzene vase telo a da aj ovela viac. Vobec to nie je tazke naucit sato.http://www.lpp.sk/index.php?option=com_mul...

betka239
16. sep 2015

babule je to akurat treti den co si meriam bazalnu teplotu cyclotestom chvilu som sice bola z toho zmetena ale uz sa postupne do toho dostavam, len kazde rano si musim pripomenut ze nie este nemozes vstat z postele :D tak trosku bojujem sama so sebou, ale uvidime casom 🙂

dionyzka
16. sep 2015

@betka239 ... to si zvyknes, casom Ti to bude pripadat uplne normalne a ako normalna sucast zivota - to meranie a kontrolovanie v ktorej faze cyklu sa nachadzas. Samozrejme, 100% antikoncepcia je iba nesexovat, s tym treba ratat, ze moze sa prihodit 🙂

emily.s
16. sep 2015

V prípade, ak už viac detí neplánujete, tak je najjednoduchšie, najefektívnejšie a najlogickejšie, ak muž podstúpi vazektómiu. Žiadne hormóny, žiadne cudzie predmety v tele a žiadne 'nehody'. Ambulantný zákrok trvá cca 20 minút, rýchle zotavenie a môžete si kľudne užívať bez obáv.
To len na margo toho všetkého - antikoncepcia nie je a nemusí byť výlučne ženská zodpovednosť.

dionyzka
16. sep 2015

@emily.s plne s Tebou suhlasim. Antikoncepcia nie je vylucne zenska zodpovednost, je to zodpovednost muza a zeny zaroven. Ak su muzi hrdi na svoju plodnost, preco aj zeny nie su hrde na to, ze mozu mat deti a potlacaju v sebe zenskost? Skor su k tomu tlacene spolocnostou, zial (matka sa zamestna tazsie ako otec rodiny, platit alimenty je jednoduchsie ako vychovavat dieta... )

milica313
18. sep 2015
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

@dionyzka @betka239 200e? ale to je len jednorazova investicia nie? ci treba ho casom menit? @emily.s ja som tiez premyslala nad vazektomiou ale este by som v buducnosti urcite chcela mat aspon jedno dieta tak to zatial budeme musiet vyriesit inak 🙂

betka239
21. sep 2015

@milica313 ten moj stal 170euro a myslim ze uz viac do toho penazi davat nemusim to nie je ako hak ze kazdy mesiac kopec penazi

lady511
23. sep 2015

@lucy125 Ahoj chcem sa ta opýtať na tie čipky, ,je to naozaj účinné? Teda môžeme ísť s mužom naplno?

lucy125
23. sep 2015

@lady511 ahoj,ja ich používam rok a zatial sa nič nestalo 🙂