icon

Nehormonálna antikoncepcia

lulu369
17. feb 2015

Uvazujem aku antikoncepciu si mam vybrat. Zatial mam tabletky, no uvazujem, ze by som ju zmenila...A preto by som chcela poradit aka antikoncepcia by bola lepsia. Jedna znama mi davnejsie spomynala nehormonalnu antikoncepciu - zaujimalo by ma aky mate na to nazor a ci ste o nej uz poculi....

lulu369
autor
13. máj 2015

@zuzanamv no naša sa narodila na naše 6. výročie svadby 🙂

lulu369
autor
13. máj 2015

@hanka_xy dobre vedieť, ďakujem 😉

luciamiklova
27. máj 2015

Ak by mal niekto záujem o Pharmatex krém napíšte správu, mám doma jedenkrát použitý. Na cene sa dohodneme. Ja ho nemôžem používať teda mi je doma nanič 🙂

jamnicka
4. aug 2015
Používateľ jamnicka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jamnicka.

baby pred tým ako som otehotnela som dlho brala HAK ale uz by som sa jej najradsej vysla, nejake tipy? pharmatex skusat nechcem kedze som citala mnozstvo prispevkov o tom ako vacsina zien otehotnela ked ho pouzivali. Rozmyslala som nad vnutromaternicovym telieskom ale nie som si ista ci to podstupit preto hladam nejaku vhodnejsiu alternativu :/

moniciatko9
6. aug 2015
Používateľ moniciatko9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od moniciatko9.

@jamnicka ja tiez uz skusam vsetko mozne, od kremov cez cipky az po neviem co.. Zatial to staci len aj tak som neustale v strehu ci nahodou.

flipflopi
7. aug 2015
Používateľ flipflopi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od flipflopi.

ja som vyskusala mirenu, len my do maternice "nesadla" tak ako mala. Hak brat nechcem pretoze som si pri uzivani pred tym ako som otehotnela uzila problemy ktore u mna nastali z jej uzivania. Tak sa zatial nechranim, aj ked by som sa rada ale tym kremom moc neverim, ak objavim nieco doveryhodnejsie tak to urcite vyskusam a dam vediet 😉

barca1983
9. aug 2015

My pouzivame Pharmatex nejake tri roky a okrem toho, ze som otehotnela hned ako sme ho prestali pouzivat. Takze za mna je bezpecny a pouzivame dodnes hoci dieta uz nechceme

kvetka589
11. aug 2015
Používateľ kvetka589 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od kvetka589.

Dnes je predsa moznosti naozaj velmi vela. Ja som mala hormonalnu dlho dlho ale ked porodim tak sa k nej urcite uz nemienim vratit 🙂

milica313
12. aug 2015
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

kolko stoja tie kremy a vsetky nehormonalne antikoncepcie? mam pocit, ze davat kazdy mesiac za hak 12 euro je dost ☹

lulu369
autor
12. aug 2015

@milica313 okolo 7 €

luciakraj
13. aug 2015

Ja som tu v par diskusiach citala ze ten pharmatex je docela zlozenim tiez humus - neviem nevyznam sa ... este mam sestonedelie chcem nech mi odporuci gyn. Nieco len to bude asi zas neco komercne co vobec nehladam

dionyzka
14. aug 2015

@luciakraj budem rada, ak sa potom ozves, ze co Ti odporucil lekar. Cim viac nazorov od lekarov budeme mat, tym lepsie - mozno nakoniec potom nieco vhodne najdeme.
Ja tiez hladam nieco telu prirodzenejsie. Moj gynekolog je za hormonalnu antikoncepciu, po ukonceni kojenia. Ja jeho nazor nezdielam. K dnesnemu dnu sa mi to nepodarilo vyriesit, takze zatial kondomy.

Ja neviem, ten pharmatex - nie som si uplne presvedcena, ze ci urcite bude fungovat. Ja uz dalsie deticky neplanujem. Tie kondomy sa mi zdaju zatial ako najlepsie a najprirodzenejsie riesenie.

betka239
17. aug 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

ja som tiez vzdy zostala pri kondomoch, hormony som zamietla hned ako mi ich gynekolog navrhol a neviem ako tie kremy a podobne myslim ze to tiez musi byt zlozenim pekny humus. Ale neverim tomu, ze este nevynasli nejaku naozaj prirodzenu antikoncepciu :-/

1tatiana137
19. aug 2015
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

@jamnicka ja som nikdy doposial nebrala hormonalnu antikoncepciu, vzdy som vedela kedy mam plodne dni a kedy nie a podla toho sme sa vzdy zariadili a bolo vsetko bez problemov 🙂

dionyzka
19. aug 2015

@1tatiana137 ja tiez nie som zastanca hormonalnej antikoncepcie. Bud sme pouzivali kondomy alebo ako vravis Ty, metoda plodnych dni. Fungovalo to krasne cele 3 roky - a potom sup a zostala som tehotna 🙂
Uz stvrte babatko nechceme a len na metodu plodnych dni sa uz bojim spoliehat. Ale asi uplne prirodna forma antikoncepcie neexistuje - no, nesexovat a je to vyriesene 🙂

lulu369
autor
19. aug 2015

@dionyzka
@1tatiana137
Babenky na metodu plodnych dni by som sa vobec nespoliehala 😉 Ja som si plodne dni vedela odsledovat az po prvom porode,pred tym som nemala ani tusenia kedy ich mam....Ale nie o tom som chcela - na odsledovanie plodnych dni by som sa nespoliehala pretoze, ja ked som cakala mladsiu dcerku, tak mi gynekolog s 30 rocnou praxou povedal, ze sa s takymto pripadom este nestretol. Syncekala som kojila 17 mesiacov (prestala som ho kojit 3.1.2014) prva mrcha od porodu mi prisla 25.1.2014 ale to som uz bola tehotna s mladsou dcerkou (no to som netusila), ked som to zistila, bola som v tom ze som v nejakom 6 tt ale po sono na potvrdenie tehu som ostala v soku, lebo som bola uz v 10tt...zena moze otehotniet aj bez toho aby mala mrchu ( som toho dokazom) a po tom ako som otehotnela s prvymi dvoma detickami, by mi ani vo sne nenapadlo, ze prave ja otehotniem bez akych kolvek problemov 😉

milica313
19. aug 2015
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

@lulu369 teraz si ma dostala, myslela som ze to skusim pretoze mi to pride najprirodzenejsie ako rozne tie pripravky :/

bosoriak
19. aug 2015

@dionyzka Existuje nehormonalna antikoncepcia - muz si da spravit vazektomiu. Ak uz dalsie dieta nechcete, tak je to najvhodnejsie. Ambulantny zasah, dva dni svrbenia a vybavene. Nikto sa nemusi napchavat hormonami. 🙂 Samozrejme tato metoda nie je vhodna pre pary, ktore este v buducnosti chcu otehotniet.

dionyzka
19. aug 2015

@lulu369
@milica313
co sa tyka tych plodnych a neplodnych dni. Mne bolo povedane gynekologom, ze to funguje dovtedy, ked sa netrafis do ovulacie - (samozrejme, je potrebne brat do uvahy, ze spermie preziju nejaky ten den v tele zeny, takze treba mat chraneny sex uz nejaky ten den pred ovulaciou) - lenze niekedy sa stava, ze po ovulacii pride este jedna a vajicko sa uvolni znova - preto niektore zeny hovoria, ze otehotneli pred menstruaciou - coby nemalo byt uz mozne. Nehovorim, ze toto nastava kadzy mesiac, ale raz sa to stat moze. Ja som toho prikladom. Ja som merala teplotu kazdy den v rovnaku hodinu a este v case predpokladanej ovulacie pouzivala aj ovulacne testy. Ked ovulacia skoncila, tak sme sexovali znova - a otehotnela som. Teda s velkou pravdepodobnostou sa uvolnilo este vajicko i po ovulacii v danom cykle. Pravdepodobne, toto sa uplne presne zistit neda.
A co sa tyka otehotnenia v obdobi kojenia - samozrejme, ze je mozne otehotniet. Moja kamaratka porodila dcerku v rovnako ako ja - teda koniec marca. A je tehotna znova - caka dvojicky. Menstruaciu nemala a predpoklada sa, ze otehotnela z prveho sexu po porode po 600nedeli. Jednoducho, priroda je silna 🙂
100% antikoncepcia je iba nesexovat 🙂

dionyzka
19. aug 2015

@bosoriak ano, je to jedna z moznosti. Ale stale nie som presvedcena o jej neskodnosti. Nakolko uz existuju vyskumy, ze zenska sterilizacia je skodliva. Muzska neviem, nemam o tom dostatok infomarcii, aby som sa k tomu nejako normalne vyjadrila.

zuju2
19. aug 2015

Ja mám nehormonalne teliesko Gynefix už tri roky a som spokojná. Dala som si ju hned po sestonedeli.

luciakraj
19. aug 2015

tazke gyn. mi povedala ze naj sposob je sterilizacia a u muza nie je ani tak narocna a pre zenu nie je zo zdrav. hladiska moc odporucana. a potom mi ukazala pesar ktory treba potierat este gelom 45€ a potom to teliesko na 3r alebo 5r za 220€ a vyhoda je ze nemusite mysliet na ochranu a vo vacsine pripadou nemate ani menstruaciu a nie je to vôbec pre telo skodlive

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj ja privelmi nerozumiem tym telieskam, ktore sa zavadzaju do maternice na 3 alebo 5r. Zavadza sa do maternice, takze cudzi predmet, castokrat sa stava, ze zarastie do nej, teda problem je pri jeho vymene. Nie je pritom menstruacia - dost neprirodzene a je to i tak pre telo neskodlive? Toto by som si nechala vysvetlit, lebo privelmi asi tomu nerozumiem ako je to myslene s tou neskodnostou.
Ale rovnaku informaciu ako Ty som dostala aj ja. Ze ked nie hormonalnu v tabletkach, tak dat teliesko.

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj
... tu je to celkom pekne rozpisane ohladne tych teliesok - a ohlasy aj dobre, aj zle - tak ako na vsetko.
https://www.modrykonik.sk/vnutromaternicove-tel...

luciakraj
19. aug 2015

Dobre no ja nejsom odbornik ani zastanca teliesok iba pisem co mi dnes hovorila gyn.... takze teliesko na 5r. ma take vyhody, že mas velmi malo ak vôbec menstruaciu ale je to individualne .. a ja jej na to vravim ze mi to pride dost neprirodzene nemat menzes a ona ze to je len mýtus ved ani v tehu ani cez sestonedelie nemame menzes takze je to pre telo prirodzena vec a vôbec sa cez menzes nevyplavuju necistoty a bakterie a ze to tesiesko sposobuje ze sa neotvara nejaka sliznica alebo co a preto sa nespusta ta krv ( fakt to neviem uplne presne opisat ako to vravela mne len stacilo ze je to pre telo prirodzene nemat menzes) no a este vravela ze sa tam vytvara hlien kt. zabranuje tvorbe zápalov a vstupu bakterii .. a o tom zrastani co pises tak to nevravela to znie dost zle!
@dionyzka

luciakraj
19. aug 2015

@dionyzka no ako si to citam tak tuto vetu: Ďalšou nevýhodou je abstinencia hormónov, ktoré by chránili ženu pred nádormi, pred cystami vaječníkov a zápalmi vnútorných rodidiel .... mi mohla povedat na zaciatku dost podstatne

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj aha, je mi to jasnejsie, ze preco nie je potom menstruacia. Ano, je to tiez moznost - dat to teliesko. To zarastanie mi vravel zasa moj gynekolog (z ktoreho mam pocit, ze je zastancom hormonalnej antikoncepcie).

dionyzka
19. aug 2015

@luciakraj mne sa to tiez zda ako podstatna informacia - abstinencia hormonov, ktore chrania zenu...

luciakraj
19. aug 2015

@dionyzka mozno kupim ten pesar a ten gel -- kedze sa da pouzivat donekonecna po vyvareni a stoji 45€ ked ma to bude otravovat si to tam stale davat tak zas pouvazujem o tom teliesku