icon

Nehormonálna antikoncepcia

lulu369
17. feb 2015

Uvazujem aku antikoncepciu si mam vybrat. Zatial mam tabletky, no uvazujem, ze by som ju zmenila...A preto by som chcela poradit aka antikoncepcia by bola lepsia. Jedna znama mi davnejsie spomynala nehormonalnu antikoncepciu - zaujimalo by ma aky mate na to nazor a ci ste o nej uz poculi....

lady511
23. sep 2015

@lucy125 ako úplne naostro dnu???prepáč že som takaindiskretna, ,len na mňa stačí hodiť boxerky a už som v tom, ,,preto zvedavosť, ,

satkovca
23. sep 2015

Nečitala som všetko,ale my sme pouzivali pharmatex a nevyslo:Dto sme vsetko dodrziavali podla letaku.no co,o dva mesiace bude prirastok🙂

h2
29. sep 2015

Ahojte dievčatá, mám 40 rokov, jedno dieťa a ďalšie už určite neplánujem. Roky rokúce užívam HAK (Yadine), nemám síce žiadne problémy, veľmi mi pomohla aj na nepravidelnú a bolestivú menštruáciu, ale už by som s tými hormónmi chcela prestať. Dosť ma zaujali tie čípky Pharmatex, len tu čítam, že nie sú až tak spoľahlivé. 😒 Tak neviem,či sa na nich spoľahnúť, keďže už som "stará" a aj keď sme sa pred 6 rokmi začali snažiť o bábo, tak to trvalo vyše roka, kým sa zadarilo. Na druhej strane, keď človek chce, tak sa nedá a keď nechce, tak to just vyjde,tak neviem, čo robiť. (Teliesko nechcem, na počítanie plodných dní neverím, na vazektómiu partnera asi nenahovorím...) Poradíte?

dionyzka
29. sep 2015

@h2 neviem, co tak zostat pri kondomoch? Bez hormonov, bez merania bazalnej teploty... , mozno by to bola cesta.

zuz02
29. sep 2015

Alebo skus skombinovat pharmatex s prerusovanym stykom. Na samotny pharmatex sa ja uz nespolieham, hoci 6 rokov fungoval a potom raz nezafungoval a vysledkom je dcerka, z krorej sa teraz tesime.

h2
29. sep 2015

@dionyzka
@zuz02
Ďakujem, dievčatá, kondóm sme s mojim mužom použili presne 1x v živote, toto nám nejako nesadlo, niečo ako sex v pršiplášti. 🙂 S prerušovaným stykom nie je problém, aj tak máme v 99% prípadov prerušovaný, aj keď beriem HAK. Ja teda dúfam, že keďže sme mali problém s otehotnením, aj keď sme sa veľmi snažili a nič som nebrala, že by nám ten Pharmatex v kombinácii s prerušovaným stykom mohol stačiť. Navyše, keď už som aj vo veku, kedy už ženy zvyknú mať s počatím problémy. Ale neviem, potrebujem mať istotu, fakt už ďalšie dieťa nechcem, ani doktor mi to už neodporúčal vzhľadom na problémy, ktoré som mala počas tehotenstva.

zuz02
29. sep 2015

@h2 u nas su to dva roky, co takto kombinovane fungujeme. Ale ako hovori moj gynekolog: jedina 100percentna antikoncepcia je nemat sex.

h2
29. sep 2015

@zuz02 ☹ Hm, to teda áno, ale to je dosť smutné.

zuz02
29. sep 2015

@h2 veru. Ale ja tejto dvojitej ochrane verim. Ako som uz pisala, pharmatex fungoval dobre, som si aj vedoma toho, ze vtedy zlyhal aj preto, ze sme boli rychlejsi ako sa cipok stihol rozpustit. V navode pisu, ze 5 min., ale u mna to bolo vzdy dlhsie.

milica313
1. okt 2015
Používateľ milica313 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

@betka239 a kde si ho kupovala? maju ho aj v lekarni?

mamkamirka
2. okt 2015
Používateľ mamkamirka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamkamirka.

@milica313 ja som na hak minula tiez kazdy mesiac vela euracov ale nastastie toto zaplatim len raz a mam pokoj na dlhe roky..

dionyzka
2. okt 2015

@mamkamirka no hej, to mas pravdu. Mne tu vychadza jedno ALE. Ten pristroj predsa pracuje na baze teploty, takze je to taky maly pomocnik, ktory zhrna vsetky udaje a vychodnocuje ich - robi za Teba tu pracu zapisovania, vyhodnocovania a podobne. Vie povedat, pozor dnes je ovulacia - ale nevie to urcit dopredu a kedze vieme, ze spermie prezivaju v tele zeny niekolko dni, musi predpokladat, ze k danej ovulacii pride napriklad o 3 dni. Udaj, ze dnes mam ovulaciu mi nepomoze, ked som mala nechraneny sex cca. 3 dni pred nou - v tomto pripade kludne mozem otehotniet. Moja otazka znie: ako to vie a na zaklade coho dopredu urcit, ze o niekolko nablizsich dni bude ovulacia? Studovali ste to niektora ako ten pristroj funguje?

betka239
2. okt 2015
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

@milica313 ja som ho kupovala cez ich stranku, bola som sa aj v lekarni nan pytat ale nemali ho.. Tak som si ho objednala cez net a za par dni bol doma bez problemov

milica313
5. okt 2015
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od milica313.

@betka239 cez internet stoji tych 170 euro? v podstate potrebujem si kupit len ten pristroj nic ine k tomu nepotrebujem, ono to zapisuje za mna nie?

ivuska6
5. okt 2015

Pharmatex čipky su onicom ja som skusila raz a uz to ma 17 rokov 🙂 a zoziera mi nervy pubertiacka moja

sima410
8. okt 2015
Používateľ sima410 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sima410.

@milica313 ja ho mam z tadeto http://www.otehotniet-cyclotest.sk/cyclotest-objednat.html, ale ja som si objednavala cyclotest baby pretoze sme planovali babo a ukazuje to plodne a najplodnejsie dni a vdaka tomu sa nam aj zadarilo a uz cakame dietatko 🙂 sama som si to nejako nevedela vypocitat, nemala som nervy na to aby som si kazdy den bazalnu teplotu zapisovala a toto to vyriesilo vsetko za mna

milica313
8. okt 2015

@sima410 lenze ja by som chcela ten cyclotest co meria plodne a neplodne a ten na tejto stranke nevidim, takze je to lepsie ze si to pamata za teba a nemusis si to zapisovat? ja som dost neporiadna co sa tyka poriadku preto sa bojim ze keby si to niekde zapisujem tak by som si to este aj zapatrosila a toto mi pride taka dost velka pomoc 🙂
@ivuska6 som rada ze som sa nedala na ten pharmatex nahovorit :P

zuzana315
9. okt 2015

Mile dievcata, maminky, neviem, ci ste si uz uvadzali aj tento druh nehormonalnej antikoncepcie ale existuje aj nieco taketo http://www.medipro.sk/tovar/35/female-condom
Ja s tym vsak skusenosti nemam.

dionyzka
9. okt 2015

@zuzana315 z mojho pohladu nie, je to dost narocne zaviest, zavadzia to uplne pri vsetkom. Muzsky je omnoho lepsi.

h2
10. okt 2015

@ivuska6 A bol to určite Pharmatex? Čítala som si o ňom, že je na Slovenskom trhu od roku 2004, to mi s tou Tvojou 17-tkou nejako nesedí.

milica313
15. okt 2015

@zuzana315 raz som videla ako to funguje a jedno s druhym a vyslovne hovorim ze toto by som si nedala nikdy! po prve si myslim ze je to dost nepohodlne pre mna a myslim ze ani ten pozitok potom nie je taky aky ma byt.. ja som si uz objednala cyclotest tak sa spolieham ze bude spolahlivy 🙂

travnerka12
16. okt 2015
Používateľ travnerka12 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od travnerka12.

@milica313 tu mas tu druhu stranku z kade si ho mozes objednat http://www.antikoncepcia-cyclotest.sk/, jasne ono je to na to aby Ti to vsetko ulahcilo takze ty nemusis vobec nic len si rano dat merac do ust a pockat na vysledok 🙂 @zuzana315 nie je to bohvie co ten zensky kondom raz v zivote som to skusila a povedala som si ze nikdy viac..

resetka
21. okt 2015

@dionyzka ahoj, my sme boli na kondomoch roky....az teraz som zistila, ze aj vdaka nim som mala mykozy.....kamoske praskol a boli teho. Ja nedam dopustit na symtotermalnu metodu, babeny, som uplne hotova z toho, ze ja sa kazdy mesiac tesim na milovanie ako male decko 🙂 a to sme manzelmi skoro 10 rokov 🙂

dionyzka
21. okt 2015

@resetka iste, ta metoda vobec nie je zla a podla mna fungujuca - dovtedy, kym sa nestane to, ze po ovulacii sa uvolni este jedno vajicko a kedze vieme, ze spermie nejaku tu dobu preziju, moze sa stat, ze to bude priamy zasah. Z vlastnej skusenosti - mame takto splodene tretie dieta a nie som sama, takych mamim tu je. Ak sa milujuci par chce teda chranit "dokonale" ja by som bola za tuto metodu + pouzivanie kondomov. Nic lepsie ma nenapada.

resetka
22. okt 2015

@dionyzka druhe vajicko sa uvolnuje do 24. hodin po prvom, preto je prestavka 3 dni po vrchole, nedodrzali ste tuto dobu?

dionyzka
22. okt 2015

@resetka dodrzali. Ale tato metoda nam fungovala dlho. Ale nic vsak nie je 100% ani hormonalna antikoncepcia. Ja som zastanca tejto metody, myslim, ze statistika je 1 zo 100 parov takto otehotnie (toto si uz presne nepamatam, neviem, kde som to vycitala, neviem teda podlozit tento udaj).
Kazdy par, ktory ma intimny vztah musi brat do uvahy, ze stat sa moze vzdy a podla toho sa zariadit, zvazit plusy a minusy prirodzenych metod, hormonalnej antikoncepcie atd. - je to na rozhodnuti zeny a muza vzajomne.
Ja osobne mam z tretieho dietata velku radost, i ked bolo neplanovane, je to pre nas take usmievave slniecko a velka radost v zivote. Ja by som tusim i stvrte zobrala - no, sibnuta som, mozno je to este nejakymi zostatkovymi hormonami po porode alebo pri kojeni 🙂 🙂

travnerka12
22. okt 2015
Používateľ travnerka12 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od travnerka12.

@resetka ja som tiez mala z kondomov mykozy a z hak som rapidne zacala priberat, preto som rada, ze som zacala riadit metodou plodnych a neplodnych dni. Myslim, ze pokial sa to dodrzuje ako ma, tak je len mala pravdepodobnost otehotnenia 🙂 som ovela pokojnejsia a hlavne spokojnejsia ako pri uzivani hormonalky

margarita
22. okt 2015

aj ja som velky zastanca metody plodnych a neplodnych dni, a vyse 10 rokov spolahlivo fungovala, ako hodinky, podarilo sa nam takto 6.x planovane otehotniet, z toho 3x neplanovane spontanne potratit a 3x planovane spontanne porodit 😀
a toho roku v lete som napriek svojim uzasnym vypoctom otehotnela po 7.x, neplanovane, jednoducho moja pravidelna ovulka v druhej polke cyklu sa z nepochopitelnych pricin posunula o tyzden skor 😝 , a zrazu som ostala tehu len 2 dni po skonceni menzesu.
doteraz to nechapem, ale asi kombinacia velkych horucav a stresu z balenia celej rodinky na dovo mi posunula ovu tak velmi vpred, hoci doteraz cele roky mi z tychto pricin ako stres, choroba a pod. ovu skor meskala 2 az 3 dni.
takze stale tuto metodu odporucam, ale treba vziat do uvahy aj vyssiu moc a nepredvidatelne okolnosti, skratka nic nie je 100 percentne, aj ked by vam to niekto tvrdil 😎

dionyzka
22. okt 2015

@margarita touto metodou sa privelmi neda osetrit ten vykyv, ze ovulacia sa dostavi ihned po menstruacii alebo nastane viac ovulacii v priebehu cyklu - z toho moze byt necakane tehotenstvo. Toto sa vsak nestava zrovna 10x za rok. No ale ako hovoris, nic nie je 100% a treba brat do uvahy aj vyssiu moc 🙂

sima410
23. okt 2015
Používateľ sima410 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sima410.

@milica313 jaj, ty si chcela ten co sluzi ako antikoncepcia, no ja mam ten na planovanie babatka 🙂 ale som s nim spokojna, pretoze myslim ze hlavne vdaka pouzivaniu cyclotestu sa mi podarilo konecne otehotniet.. stacilo, ze som vedela kedy mam najplodnejsie dni a skoro hned sa nam zadarilo, je dobre ze vdaka tomuto moze zena mat aspon prehlad presne o tom co sa v jej tele deje 🙂